«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ



          ΔΕΙΤΕ ανθελληνικά κυβερνόντα ανδρείκελα και ¨πρακτοροειδή¨ σιωνιστικά αποβράσματα τι θα πάθετε σε λίγο καιρό….

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ….
         Ο εξοστρακισμός ήταν πολιτικό μέτρο που έπαιρνε η πολιτεία, στην αρχαία Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, ενάντια σ' εκείνους τους διάσημους άντρες που θεωρούνταν, για τον άλφα ή βήτα λόγο, επικίνδυνοι για αυτήν.





          Ο θεσμός επιβλήθηκε από το νομοθέτη Κλεισθένη τον 6ο αιώνα π.Χ. και πρόβλεπε απομάκρυνση από την Αθήνα για δέκα χρόνια. Είχε περισσότερο προληπτικό χαρακτήρα και καμιά φορά η ποινή μπορούσε να μειωθεί, αν ο δήμος έκρινε ότι αυτό ήταν αναγκαίο.
          Η απόφαση για εξοστρακισμό κάποιου παιρνόταν μετά από ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν οι πολίτες. Πάνω σε όστρακα (από όπου και ο όρος) καθένας χάραζε το όνομα εκείνου που το θεωρούσε περισσότερο επικίνδυνο. Κατόπιν, γινόταν καταμέτρηση των οστράκων κι αυτός που είχε τα περισσότερα όστρακα εξοριζόταν από την Αθήνα.
          Μ' αυτό το μέσο εξορίστηκαν, όπως είναι γνωστό, ο Αριστείδης ο δίκαιος και ο Θεμιστοκλής. Το 418 π.Χ. καταργήθηκε ο θεσμός, ενώ είχε αρχίσει να γίνεται μέσο διωγμού πολιτικών αντιπάλων.



           Ο οστρακισμός γινόταν ως εξής: έφραζαν την Αγορά και δημιουργούσαν έτσι έναν περίβολο, που τον διαιρούσαν σε 10 τμήματα, με κοινή είσοδο. Σε αυτά εισερχόταν κάθε πολίτης, ανάλογα με τη φυλή που ανήκε και άφηνε ένα όστρακο (θραύσμα πήλινου αγγείου), όπου είχε γράψει το όνομα του πολίτη του οποίου την εξορία επιθυμούσε. Για να εξοριστεί κάποιος έπρεπε το όνομά του να βρεθεί σε περισσότερα από 6.000 όστρακα. Ο πολίτης που καταδικαζόταν είχε διορία δέκα ημερών για να τακτοποιήσει τις προσωπικές του υποθέσεις. Αρχικά, η εξορία διαρκούσε δέκα χρόνια αλλά αργότερα μειώθηκε σε πέντε.


Αν λάβουμε υπόψη και την ρήση του φιλοσόφου Ισοκράτη περί αυτό-καταστρεφόμενης δημοκρατίας:
  «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

ΤΟΤΕ….
 ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ¨ΤΩΡΑ¨ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ  ΕΞΟΡΙΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΥΡΙΟΙ  ¨ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΙΔΕΣ¨, Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ Ο ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΟΡΙΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ 5 Η 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΛΗΦΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ  ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ?

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.






ΑΝΑΞ ΑΥΤΟΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου