«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Φ Ω Σ = Ζ Ω Η

  Σκεφθήκατε ποτέ ότι το φως είναι κυριολεκτικά η τροφή μας ; σκεφτήκατε ότι είναι πρωταρχική ενέργεια ζωής του υλικού κόσμου ; Ότι, αν δεν υπάρχει φωτοσύνθεση, δεν μπορεί να υπάρξει φυτικό βασίλειο που θρέφει όλα τα όντα ; Ότι τα φυτά μετουσιώνουν την ανόργανη ύλη σε οργανική, ώστε να αποτελέσει εύληπτη τροφή ; Ιχνοστοιχεία μετάλλων τα μεταστοιχειώνει σε γλυκούς καρπούς, που θρέφουν ανθρώπους και ζώα ; Και όλα αυτά συμβαίνουν χάρις της επενέργειας του φωτός ; Σκεφθήκατε ότι το σκοτάδι δεν δημιουργεί ζωή, γι αυτό κοιμόμαστε όταν δεν υπάρχει φως ; Ότι ακόμη και τα νυκτόβια ζώα για να ζήσουν παίρνουν τροφή από τα ημερόβια ; ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, γιατί το ίδιο είναι φορέας ζωής. Και η νύχτα ; ΝΕΚΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Το ανθρώπινο είδος για να λειτουργήσει την νύχτα φρόντισε να την φωτίσει με τεχνητό τρόπο, άλλως θα ήταν ανίκανος να κάνει οτιδήποτε. Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι μόνο την νύχτα, έχουν απορυθμισμένο το βιολογικό τους ρολόι, που δουλεύει με μειωμένη ενεργητικότητα, καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια να συντονιστεί με τους κραδασμούς της νύχτας. Όταν γίνεται για χρόνια αυτό, η αρνητική λειτουργία δράσης , τον αναγκάζει να «θυσιάζει» την ημέρα και στο τέλος καταλήγει να την απεχθάνεται. Οι διεσταλμένες κόρες των ματιών του, συστέλλονται μέχρι σφραγίσματος κατά την ημέρα, γιατί το φως έγινε εχθρικό και επικίνδυνο γι αυτόν.

Μέσα στο φως, υπάρχει και το άλλο φως που είναι η αρχική πηγή διάχυσης του. Είναι φως εκτυφλωτικό, που δεν αντικρίζεται και δεν αγγίζεται. Αυτό το φως θέλουμε να αγκαλιάσει όλες τις»πυγολαμπίδες» που θεωρούν ότι αφού φέγγουν στο σκοτάδι είναι και κάτι σημαντικό Είναι σαν τα άστρα που είναι ορατά όταν λείπει ο Ήλιος και όταν αυτός ξεπροβάλλει χάνονται σαν να μην υπάρχουν !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου