«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ... (εσύ τ'ακους;)

Αν φεύγαμε από εδω και πηγαίναμε για ουζάκι στο φεγγάρι ....και με ένα ζευγάρι ακουστικά ακούγαμε τον ήχο της γης πριν χρόνια ...θα ακούγαμε τους ήχους της φύσης...και των όντων που την κατοικούσαν και όλο αυτό θα ήταν δεμένο με αρμονία σε ένα όμορφο τραγούδι ....το τραγούδι της γης ...θα ήταν το αποτέλεσμα μιας κοσμικής αρμονίας των ψυχών ....μιας ανιδιοτελούς συνεργασίας σε ένα συμφωνικό έργο με συμμέτοχους όλους τους κατοίκους της ....!



Σήμερα αν προσπαθούσαμε να ακούσουμε αυτό το τραγούδι θα ήταν αδύνατο ...γιατί στη θέση του θα ακούγαμε ένα θρήνο....ένα αγωνιώδες μελαγχολικό μοιρολόι ....με τους ανθρώπους να σκοτώνονται μεταξύ τους ....την ασέβεια τους προς τη φύση και την μητέρα γη ....με την εξόντωση χιλιάδων ειδών ..... την καταστροφή αρχαίων δασών ...και σαν χορωδία το κλάμα των χιλιάδων δελφινιών που σκοτώνονται κάθε χρόνο στον όρμο ταιτζι της Ιαπωνίας ......!

Αυτή η κοσμική αντήχηση της γης που μάχεται ενάντια στις ανελέητες στρατιές των απάνθρωπων όντων ...πλεγμένη με τον πόνο φτωχών και αδύναμων.....μαζί με το κλάμα των παιδιών όλου του κόσμου που πεθαίνουν από την αρρώστια και την πείνα ...την εκμετάλλευση στα εργοστάσια των αδίστακτων πολυεθνικών …την ανασφάλεια …τον τρόμο ….την δυστυχία είναι τόσο δυσαρμονική μέσα στη συμπαντική νομοτέλεια που θα γινόμασταν στόχος αυτών των κοινωνιών καθώς διαταράσσουμε την δική τους ευρωστία και ευμάρεια….!

Αναθεωρήστε ….πριν να είναι αργά ….. βοηθείστε να ακουστεί ξανά το τραγούδι της γης …..αρχίστε σήμερα κιόλας να το σιγοψιθυρίζετε και όταν είστε έτοιμοι τραγουδήστε το δυνατά …μέσα από η ρίζα της ψυχής σας ….να ακουστεί παντού ….να γιατρέψει τις αρρωστημένες ψυχές μας ….να γιατρέψει την μητέρα των ειδών …να αντηχήσει σαν ένα μεγάλο συγνώμη για τα λάθη της άγνοιας μας και το κακό που προκαλούμε στο όλον…..!



Τραγουδήστε το τραγούδι της γης …… βοηθήστε τα παιδιά του κόσμου …τα δικά μας παιδιά να έχουν το δικαίωμα της επιβίωσης στο μέλλον ….. βοηθείστε όπου μπορείτε πριν να είναι αργά ….!

Σας θεωρώ όλους αδέλφια μου ………. Γ.Α. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου