«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ



Αφήνοντας πίσω μας την Ιχθυακή Εποχή, που ξεκίνησε με τη γέννηση του Χριστού και τη διάδοση της διδασκαλίας του, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της Υδροχοϊκής Εποχής όπου, σαν ένας άνεμος έρχεται από το μέλλον και παρασύρει στο διάβα του καθετί «άχρηστο-οπισθοδρομικό» που έχει στοιβάξει το παρελθόν, ενεργοποιώντας μας με ελπίδα, όνειρα και πίστη για ένα καλύτερο αύριο.

Το σύμβολο της Υδροχοϊκής Εποχής είναι ένα γεμάτο κύπελλο, ένα κύπελλο που μετουσιώνει, που σαν ένα είδος αλχημικού σκεύους κρύβει μέσα του τη δύναμη της Αλλαγής. Ο/Η Υδροχόος εμφανίζεται να ρίχνει τα Ύδατα της ζωής, τα Πνευματικά Ύδατα προς τα κάτω, τροφοδοτώντας τη γη, σαν μια πηγή υδάτινης έμπνευσης και καρποφορίας. Το σύμβολο του Ζωδίου, οι δυο παράλληλες κυματιστές γραμμές - τα κύματα των υδάτων, πιθανά να απεικονίζει δυο φίδια - σύμβολο σοφίας ή τον ποταμό της Ζωής και της Αγάπης ή την Ατομικότητα και την Προσωπικότητα.

Η εποχή του Υδροχόου εγκυμονεί Αλλαγές, ομαδικές και ατομικές, η έκφραση της δυαδικότητας είναι ένα έντονο στοιχείο της εποχής του Υδροχόου, ήδη μπορούμε να διακρίνουμε μια τάση ομαδοποίησης και συλλογικής δουλειάς.

Ο άνθρωπος στη Υδροχοϊκή εποχή θα έχει τη δυνατότητα να πολωθεί περισσότερο σε υψηλότερα επίπεδα του νου παρά στο συναίσθημα και θα εκφράζει τις ιδιότητές του σε κάθε του δραστηριότητα.Θα μπορεί να φτάσει σε ένα υψηλό βαθμό αυτοσυνείδησης και θα χρησιμοποιεί δημιουργικά το νου αποκτώντας πλατύτερη συνείδηση με ενδιαφέρον για τη Γη και το περιβάλλον καθώς και με ευαισθησία για όλη την ανθρωπότητα.

Με λίγα λόγια, ένα μέρος της εσωτερικής πραγματικότητας θα γίνει τρόπος ζωής, σκέψης και δράσης για ένα πλήθος ανθρώπων, πιο συνειδητά και πιο συγκεκριμένα που θα φανεί μέσα από την τέχνη και την εκπαίδευση. Σε αυτή την εποχή ο άνθρωπος θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί μια ελευθερία που τώρα δύσκολα φανταζόμαστε. Αναγνωρίζοντας μέσα του την ισότητα και τη σύνδεσή του με τους άλλους ανθρώπους, θα πάψει να είναι απομονωμένος και μελαγχολικός όπως σήμερα. Βέβαια καθετί για να αλλάξει απαιτεί κάποια θυσία και αυτό οι άνθρωποι το γνωρίζουν, όμως αυτό θα σημαίνει και την άνοδο σε ένα καλύτερο ποιοτικότερο επίπεδο.

Όλα λοιπόν στη ζωή του κοντινού μας μέλλοντος θα χρωματιστούν με τις δύο νότες της αλλαγής και της ομαδικότητας, όπου σίγουρα μέσα από αυτό το πρίσμα θα αναδυθεί μια άλλη κατανόηση και η ανάγκη της ανθρωπότητας για κάτι καινούργιο για μια συνείδηση που θα μας οδηγήσει σε πλατιά διεύρυνση. Κατά καιρούς πολλοί στοχαστές οραματίστηκαν και περιέγραψαν ένα μελλοντικό κόσμο καθένας ανάλογα με τον τρόπο σκέψης του πάντα μέσα στο όραμα ενός αυριανού κόσμου.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο που ζούμε, η στάση μας, σαν άνθρωποι με συνείδηση, είναι να αποτελέσουμε μια γέφυρα ένωσης των δύο εποχών. Να αγκαλιάσουμε το παλιό και το καινούργιο με όσο πιο συνειδητό τρόπο μπορούμε χτίζοντας τα θεμέλια για τη νέα εποχή του Υδροχόου, βάζοντας ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της ανθρώπινης εξέλιξης, αλλά και της πραγματικότητας στην οποία θέλουμε να υπάρχουμε.

       


ΣΚΕΨΕΙΣ :


ΥΔΡΟΧΟΟΣ = KAΘΑΡΣΗ , ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ , ΑΛΛΑΓΗ


21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ


Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΔΡΟΧΟΟΣ -ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


ΕΤΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ 2012


Ο ΦΟΙΝΙΞ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΦΡΑ ΤΟΥ , Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Θ'ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !

~ Ε. Α ~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου