«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ,ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ...


Με το χέρι στο μυαλό αλλά και στην καρδιά ο δρόμος είναι πιο εύκολος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πλάτων, όπως είχαμε γράψει, με την αλληγορία του σπηλαίου ανέλυσε τον τρόπο, κατά τον οποίο το σύστημα κατασκευάζει μια ψεύτικη-εικονική πραγματικότητα για να ελέγχει και να κατευθύνει τους πολίτες, ανάλογα με τα συμφέροντά του.

Η αλήθεια, όμως, βρίσκεται στη λογική σκέψη που με την βοήθεια της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ποιοτική αλλαγή με τη χρήση των ορθών λέξεων.

Η δύναμη του λόγου είναι μεγάλη αρκεί να υπάρχει αγνό κίνητρο, αίσθημα αυταπάρνησης και κατανόηση προς τον συνάνθρωπο. Αλλιώς οδηγούμαστε στη χειραγώγηση και στην πλάνη των μαζών.





Στις δύσκολες αυτές μέρες μην ξεχνάτε να λέτε στον «διπλανό» σας μια καλή κουβέντα και αν θεωρείτε ότι γνωρίζετε κάποια πράγματα, χρησιμοποιείστε τις κατάλληλες λέξεις για τα μεταδώσετε στους υπολοίπους. Αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από το αναμενόμενο.

Άλλωστε όπως γράφει ο Αριστοτέλης: Όχι άνθρωπο, αλλά τον ορθό λόγο βάζουμε να κυβερνά, επειδή εκείνος (ο άνθρωπος) για το συμφέρον του κυβερνά και γίνεται τύραννος. (διό ουκ εώμεν άρχειν άνθρωπον, αλλά τον λόγον, ότι ευατώ τούτω ποιεί και γίνεται τύραννος – Ηθικα Νιχομάχεια, Βιβλίο Ε, κομμάτι 8, 1134a, στίχος 35)



                     

ΠΗΓΗ : Pygmi.gr

1 σχόλιο: