«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο ΔΙΑΣ ΖΕΥΣ και ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ

                  Αδέλφια….οι ιδιότητες των (θεών) , για να έχουν φυσική διείσδυση στην ΨΥΧΗ μας, πρέπει να μεταβληθούν σε ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΟΡΘΑ από τον ΟΥΡΑΝΙΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΟΝΤΩΝ. Αυτή η μεταφορά γίνεται ….με την ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ. Η Ενδοσκόπηση είναι η καθολική θέαση της κάθε εξεταζόμενης ΕΝΝΟΙΑΣ, η οποία φυσικά έπεται του ΣΥΝ+ΔΙΑ+ΛΟΓΙΣΜΟΥ. Στην ουσία η Ενδοσκόπηση φέρει την ΔΙΑΝΟΙΑΝ σε κατάσταση ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ από τα υπόλοιπα στοιχεία, τα οποία διακοσμούν την ΣΥΝΕΙΔΗΔΗΣΗ, για να μπορέσει να εστιάσει η ΨΥΧΗ στο πρωτεύοντα ισχυρό ΕΡΓΑΛΕΙΟ, το οποίο διαθέτει και το οποίο λειαίνει το έργο της ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΩΣ ….κι αυτό είναι ο ΝΟΥΣ. (Ν+ΟΥΣ). Ο Νούς είναι η καθαρή ΟΥΣΙΑ, η οποία έχει την δυνατότητα να δημιουργεί αυθεντικούς ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, μετά τις Γνώσεις των ΑΙΤΙΩΝ, οι οποίες φέρουν στην ΔΙΑΓΝΩΣΗ ….τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Τα αίτια είναι συνήθως κρυφά…. και ο μόνος τρόπος να αποκαλυφθούν τα κεκρυμμένα  αίτια της Φύσεως, ….. είναι η ακρίβεια ΣΚΟΠΕΥΣΙΣ της ΣΚΕΨΕΩΣ μας, η οποία θα δημιουργήσει τον αποκεκαθαρμένο ΣΥΛΛΛΟΓΙΣΜΟ. Η ΔΙΑΝΟΙΑ είναι η διαμορφωμένη από το περιβάλλον ΑΠΟΨΗ, η οποία έχει γίνει ΑΠΟΔΕΚΤΗ από την ΨΥΧΗ μας, χωρίς ιδιαίτερη εξέταση. Είναι η μηχανική ΑΠΟΔΟΧΗ, εκ των προτέρων γενικών δοξασιών ….επί παντός επιστητού, χωρίς διάκριση της ειδοποιού διαφοράς ….. μεταξύ των κοινών αποδεκτών και της αυθεντικής ενδοσκοπικής εξέτασης των εννοιών.






             Εδώ έρχεται ο ΖΕΥΣ/ΝΟΥΣ , βασιλέας του Ολυμπιακού (Δωδεκάθεου) ….που είναι ο δημιουργών και οργανωτής του ΑΙΘΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ΝΟΗΤΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ. Πριν τον Νοητό Διάκοσμο, υπάρχει το υπέρτατον  Έν και οι υπερβατικοί (ΘΕΟΙ). Η πρώτη ιδιότητα που συνδέει τον Θείον με τους Θνητούς είναι η ιδιότητα του Νου του Διός, του Υψίστου των Αθανάτων και Θνητών Όντων. Οι ονομαστοί ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ, οι γενάρχες των ΕΛΛΗΝΩΝ άφησαν πίσω τους ΤΕΚΝΑ και ΕΓΓΟΝΟΥΣ στον πλανήτη Γη, οι οποίοι υπήρξαν εξαιρετικά γόνιμοι. Έτσι οι Δισέγγονοι και Τρισέγγονοι απόγονοι αυτών…. κατάγονται από το αρχικό ΣΠΕΡΜΑ του ΔΙΟΣ…. και είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,…. η δική τους ΣΠΟΡΑ. Γι’ αυτό ….για τους Γήινους ισχύει ότι : ΤΟ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΝ ΟΡΓΑΝΟΝ ΠΟΙΕΙ ΠΑΙΔΙΟΝ=1310…ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΟΝ ΕΜΒΡΥΟΝ=1310….ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΥ=1310….το οποίο έχει σχέση με το σχήμα του Πεντάγραμμου: ΤΟ ΔΕ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟΝ ΘΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ=1310.  Έτσι είμαστε γεννημένοι με διττή φύση και μέσω των γεννητικών οργάνων ….ΤΟ ΠΕΟΣ+ΤΟ ΑΙΔΟΙΟΝ=1310….κατά (5=ΕΨΙΛΟΝ) … φτιαγμένοι….. ΜΕ ΑΡΕΤΗ+ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ=1310….με τη:  ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ=1310.
Στην ουσία ….υπάρχει μία απόσταση αντίληψης του Ζηνός για τους Θνητούς…. και πραγματοποιείται προ της Εισόδου των Ανακτόρων του….. και απλά αντιλαμβανόμαστε την Ύπαρξη του Πατρός μας, ανάλογα με τα δώρα και τις συμφορές, οι οποίες μας απονέμει…. κι έτσι ο κάθε Θνητός …..αδυνατεί να έρθει σε επαφή μετά του Διός. (Πώς γίνεται λοιπόν σε μένα προσωπικώς …να έχουν έρθει άτομα… τα οποία ισχυρίζονταν …ότι έχουν επαφή μετά του Διός….. τα οποία στην συνέχεια…. απεδείχθησαν …πατάτα….!!!)
Οφείλετε να γνωρίζεται ΑΔΕΛΦΙΑ… ότι καθ’ ομοίωσιν  του Πατρός μας (ΔΙΑΣ ΖΕΥΣ) (Ο ΔΙΔΩΝ ΖΩΗ)….εις τον ουδόν , προστάτης της δικής μας ΟΙΚΙΑΣ, ο καθένας από ΕΜΑΣ έχει δύο ΠΙΘΟΥΣ. Τον Πίθο του κακού και τον Πίθο του «εσθλού», της συμφοράς και του αγαθού. Θα λέγαμε ότι είναι απειροελάχιστος ……η απομίμησις του ανακτόρου του Διός …που είναι η δική μας ΟΙΚΙΑ…. δηλαδή ο Ψυχονοητικός μας Φορέας…. και προ αυτής υπάρχει εκτυλισσομένη η τρέχουσα ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ μας, ….στο τέλος της διαδρομής…. όπου αναμένει ο «βιός του ουδός»….δηλαδή ΑΔΕΛΦΙΑ…. το κατώφλι του γήρατος. Έτσι σε όλη την διάρκεια και στις πλευρές του ουδού, ο δυο σταθμευμένοι Πίθοι στην Είσοδο του Ψυχονοητικού μας φορέα, προσδοκούν τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ του ΝΟΥ μας, για να μπορέσουν να χορηγήσουν ανάλογα την διαδρομή ,…και έτσι  το περιεχόμενο των Πίθων να αναμειγνύεται εξ αιτίας των ΕΠΙΛΟΓΩΝ μας. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι ο ΔΙΑΣ ΖΕΥΣ ….δεν είναι ο χορηγός των κακών ή των εσθλών αποτελεσμάτων των ΠΡΑΞΕΩΝ μας. Ασφαλώς ..και ο Πατέρας μας …δεν ασχολείται με τας επιμέρους ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ μας, εφ’ όσον, δια του Αρχικού Σπέρματος του, η κληρονομικότητα διατρέχει στον χρόνο τον πανσυμπαντικό χώρο. Κι έτσι δια της ανάμειξης του περιεχομένου των 4ων Πίθων (Δύο του Διός-Δύο του Θνητού)…..Η ΣΥΝΟΧΗ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ…. Αδέλφια…. απονέμουσα την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σε ολόκληρη την Δημιουργία ΑΟΡΑΤΗ και ΟΡΑΤΗ…. στο ΑΕΙ του ΧΡΟΝΟΥ …για τους Θνητούς.
Τώρα κατά την λεγόμενη ΨΥΧΟΔΡΟΜΙΑ…. μεταξύ των Πίθων του Διός και των Δικών μας Πίθων,  υπάρχει αυτό που ονομάζουμε  ΑΜΦΙ-ΚΙΝΗΣΗ. Δηλαδή…. ο μεν Πίθος  των ΑΓΑΘΩΝ εκφράζεται με την ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ….ΤΗΣΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ/ΑΡΕΤΩΝ/ΘΕΩΝ….(αυτή είναι η επικαλούμενη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΙΣ…. σήμερον …που καλούμαστε να δεχτούμε), ενώ ο Πίθος των κακών, …..με την υπερίσχυση της ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΕΣΩΣ/ΣΥΜΦΟΡΩΝ/ΤΕΡΑΤΩΝ.
Η ΨΥΧΗ μας , ούσα ΕΝΣΑΡΚΟΣ, δρα όχι στην απομόνωση, την απομάκρυνση και την αποτροπή των καθηκόντων του Βίου μας, αλλά εντός και εν πλήρη ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙ και Συνειδήσει.  Παρ’ όλα αυτά όμως ….η αναγνώριση εκ μέρους μας..των Πίθων είναι πολύ δύσκολη υπόθεση…. διότι έτσι δεν είναι σε θέση να διακρίνει τον ΛΟΓΟΝ της απονομής των Δώρων  ή των Συμφορών και λανθάνει ….. κατατάσσοντας  πολλές φορές τα κακά σε αγαθά και τα αγαθά σε κακά. Εστιάζεται δε στην πεποίθηση… ότι αυτά προέρχονται έξωθεν, εκ της βουλήσεως του Διός, λησμονώντας την θείαν του καταγωγή, η οποία δια της «ομοιώσεως» τον καθιστά ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ, ΚΥΡΙΟΝ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΝ των ιδικών του ΕΠΙΛΟΓΩΝ. Με λίγα λόγια …δεν είμαστε …άμοιροι… των καταστάσεων ..που μας συμβαίνουν.
Έτσι.. ΑΔΕΛΦΙΑ…. όπως ο ΖΕΥΣ είναι ο δημιουργός του Σύμπαντος, ως πατέρας αυτού και της διαλύσεώς του ..δια του ΚΕΡΑΥΝΟΥ, καθ’ ομοίωσιν του Μεγίστου ΔΙΟΣ και ο ….ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΘΝΗΤΟΣ είναι ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ των ΝΟΗΤΙΚΩΝ του ΤΕΚΝΩΝ, αποτέλεσμα των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ του ΕΠΙΛΟΓΩΝ. Απλά η ΑΠΟΝΟΜΗ του περιεχομένου των Πίθων…. εξαρτάται φυσικά… από τον ΙΔΙΟΝ. Το ζήτημα είναι ..ότι ο κάθε Θνητός δεν αναγνωρίζει τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των ΠΡΑΞΕΩΝ του…. στο ΜΕΛΛΟΝ, διότι λησμόνησε τα πεπραγμένα του Παρελθόντος, τα πυροδοτούντα, όχι μόνον τους νύν, αλλά και του Μέλλοντος βίους του αναλόγως.  Όχι μόνον τις μελλοντικές του ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ, αλλά κι εκείνες των Τέκνων του.
Έτσι η ΚΡΙΣΗ… για να λειτουργήσει με φρόνηση και κοινό νουν, απαιτεί την προσέλευση του Θνητού, …..όχι στα Ολύμπια Ανάκτορα του Διός, ….αλλά ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ, τον ουδόν των ανακτόρων. Εκεί ..λοιπόν ΑΔΕΛΦΙΑ…. δια της ΕΝΔΟΣΚΠΗΣΕΩΣ, …θα διακρίνει ποια είναι τα πραγματικά Αγαθά και ποια τα κακά.


ΕΡΡΩΣΘΕ και ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου