«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΘΕΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ !


Σ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ , ΤΟΥ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ‘’ΣΠΗΛΑΙΟΥ’’ ΌΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΨΥΧΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ , ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ Ο ΦΘΟΝΟΣ , Η ΚΑΚΙΑ , Η ΖΗΛΕΙΑ , Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΓΝΩΣΚΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ , ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ‘’ΤΡΩΝΕ’’ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ , ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ,  ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΙΚΗ ΨΥΧΗ . . .
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΥΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ,  ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ , ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ  , ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΝΙΩΘΑΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΓΗΙΝΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ , ΑΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ .
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΝΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ , ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΥΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ . ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ !
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ , ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ . Η ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΓΑΛΗΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ !
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΙΚΑ ΟΝΤΑ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΟΥΣΙΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ , ΑΙΩΝΙΑ , ΤΕΛΕΙΑ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

               

'' Ότι ονομάζουμε Θεούς είναι απλώς οι πρωταρχικές ουσίες.''ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

"Ένας βασιλεύς-κύριος υπάρχει αυτογέννητος κι όλα όσα έχουν δημιουργηθεί, είναι γεννήματα αυτού του Ενός. Και αυτός ο βασιλεύς περιφέρεται μέσα στα δημιουργήματα του", ΟΡΦΙΚΟΙ

"Ο πατήρ των θνητών και των θεών διέταξε τον ξακουστό Ήφαιστο όσο το δυνατό τάχιστα να ανακατευση γη και ύδωρ, και να του θέσει ανθρώπινη φωνή και δύναμη, ώστε να ομοιάζει στους τους αθάνατους θεούς εις την όψιν!". ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ

Υπογράφει : ΠΕΙΘΩ

11 σχόλια:

  1. Τολμητέον ειπείν. "Θεός εστίν αθάνατος άνθρωπος και άνθρωπος θνητός θεός" Ισως να μην το θεμάμαι καλά από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.
    Αστερίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πιο αστείο στους τοσο διαβασμένους έλληνες ειναι τα παιδικά ορθογραφικά λάθη. ''θυμάσε'' με ε.μπράβο.μηπως τελικα απλά είστε ψώνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημασία δεν έχουν τα λάθη αλλά ότι ένας συν-άνθρωπος μας συνειδητοποιεί την αλήθεια.Εσύ συνέχιζε να μην κανεις ορθογραφικά λάθη αλλά γέμιζε τον οργανισμο σου με τοξίνες και κάψε μερικά δισεκατομμύρια κύτταρα.........με φυσικη συνέπεια τι άλλο απο τον........εχεις την εντύπωση οτι υπάρχουν μόνο οι γλώσσες που ακους σε ολη την γαια;;;; υπάρχουν πολλές αστρικές κοινωνιες με διαφορετικές, ανώτερες γλώσσες απο τις γήινες. Αν ο συνάνθρωπος μας εχει μεσα του αγάπη, ειρηνη, δικαιοσύνη δεν μ ενδιαφέρει το πως γράφει. Μ ενδιαφέρει η ανθρωπιά γιατι απο αυτό πάσχει η Ελ-λάδα και όλος ο κόσμος.Ειδαμε και τους μορφωμένους του αιώνα τουτου,μεσα στην βρώμα και στην παρανομια.Πληρώνουν αδρα για να πανε σε τριτοκοσμικές χωρες να πηδηξουνε μικρά παιδάκια αγκαλιά με την κοκα......

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι για το ορθογραφικό μου λάθος...γιατί ίσως να κατάλαβες κάποια πράγματα.Χαίρομαι που κάθε μέρα ανακαλύπτω πως εμείς τα ψώνια όπως μας αποκάλεσες είμαστε πολλοί!!
      Κ.

      Διαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ''Ε'' ΤΗΝ ΛΕΞΗ ''ΘΥΜΑΣΕ'' ΑΝΤΙ ''ΘΥΜΑΣΑΙ'' ;
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΧΑΖΑ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΑ ΕΙΠΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ''ΨΩΝΙΑ''
    ΠΑΡΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΝΗΡΟΣ-ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΚΙ ΕΣΥ ΣΕ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσο του φτάνει ο ορίζοντάς του .... τόσα λέει. Χαίρομαι αυτό που είμαστε κάποιοι άς πούμε κατά τον διορθωτή πτωχοί τω πνεύματι...... μου αρκεί που καταλαβαινόμαστε.
    Αστερίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <>

    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ,ΜΗΝ ΑΝΑΛΛΩΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΣΚΟΠΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ,ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΨΕΓΑΔΙΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ.

    ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ-πολύ σωστή!!!!! από τα ανθρώπινα δεν ξεφεύγεις εύκολα.
    Αστερίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν βγαλει το δημοτικο και ειναι σφοτεροι απο πτυχιουχους,και ειναι νομιζω αγενεια να λες σε καποιον οτι ειναι ανορθογραφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή