«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ:Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

ΟΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ


Οι αρχαίες μυθολογίες είναι οι αρχαίες θρησκείες και οι σημερινές θρησκείες δεν είναι παρά οι σημερινές μυθολογίες. Μία προσεκτική ματιά σ’ αυτές δείχνει όχι μόνο ότι όλες τους κρύβουν σημαντικές αλήθειες αλλά και ότι συνδέονται μεταξύ τους. Και ότι τελικά όλες μαζί αποτελούν την απόκρυφη ιστορία του ουρανού και της γης, ενώ η κάθε μία από αυτές δεν είναι παρά ένα μέρος της ιστορίας αυτής. Η μόνη αναλήθεια, όσον αφορά αυτές, η οποία όμως οφείλεται στη λανθασμένη ερμηνεία των κειμένων που τις αποτελούν, είναι ότι οι θεοί στους οποίους αναφέρονται δεν είναι η ύψιστη οντότητα που ονομάζεται Θεός αλλά οι άγγελοί του.






Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ
«Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τον ουρανό, αλλά βρήκαμε αυτόν να φρουρείται από αγγέλους που κρατούσαν φλογοβόλα αστέρια».
Κοράνι, κεφάλαιον 72, Τα Πνεύματα




ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΑΧ;

          Ο Μωάμεθ είδε μία νύχτα τον αρχάγγελο Γαβριήλ να κατεβαίνει από τους ουρανούς και να τον καλεί ν’ ακούσει την αλήθεια του Αλλάχ. Ο αρχάγγελος Γαβριήλ μετέφερε τα λόγια του Αλλάχ στον Μωάμεθ και ο Μωάμεθ δίδαξε αυτές τις διδασκαλίες, οι οποίες καταγράφηκαν σ’ ένα βιβλίο, το Κοράνι, το οποίο είναι αντίγραφο του θείου Βιβλίου που βρίσκεται στους ουρανούς.


            Σε όλο το Κοράνι μιλούν ουράνιες οντότητες εξ ονόματος του Αλλάχ. Μάλιστα το κάθε κεφάλαιο του Κορανίου αρχίζει με τη φράση: «Στο όνομα του Αλλάχ, του φιλεύσπλαχνου και ελεήμονα». Οι ουράνιες αυτές οντότητες που μιλούν εξ ονόματος του Αλλάχ είναι οι Ελοχίμ, όχι μόνο γιατί τα λόγια του Αλλάχ τα μετέφερε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στον Μωάμεθ, αλλά και γιατί οι ουράνιες αυτές οντότητες που μιλούν εξ ονόματος του Αλλάχ αναφέρουν στο Κοράνι ότι εξόρισαν τον Αδάμ και την Εύα από την Εδέμ, έσωσαν τον Νώε από τον κατακλυσμό, έχρισαν τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ αποστόλους τους, έδωσαν στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές και έδωσαν στον Δαυίδ και τον Σολομώντα σοφία και φρόνηση: «Είπαμε στον Αδάμ και τη φυλή του, ‘‘Θα κατέλθετε όλοι από τον Παράδεισο’’» (κεφάλαιον 2, Η Αγελάδα), «Θυμήσου τον Νώε, όταν θα μας επικαλεστείς. Τον εισακούσαμε και σώσαμε αυτόν και την οικογένειά του από την ολέθρια καταστροφή» (κεφάλαιον 21, Οι Προφήτες), «Σώσαμε τον Αβραάμ και τον Λωτ, μεταφέροντάς τους σε μία χώρα που κατοικούσαν μόνο ευλογημένοι» (κεφάλαιον 21, Οι Προφήτες), «Δωρίσαμε στον Αβραάμ τον Ισαάκ και τον Ιακώβ και τους χρίσαμε αποστόλους μας» (κεφάλαιον 21, Οι Προφήτες), «Παραδώσαμε στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές» (κεφάλαιον 2, Η Αγελάδα), «Θυμήσου τον Δαυίδ και τον Σολομώντα, όταν αποφάσισαν για τον αγρό που κατέστρεψε το ποίμνιο μίας οικογένειας. `Ημασταν παρόντες στην εκδίκαση της απόφασης. Δώσαμε στον Σολομώντα το χάρισμα της κατανόησης γι’ αυτή την υπόθεση, αλλά και σοφία και φρόνηση και στους δύο. Υποχρεώσαμε τα όρη και τα πουλιά να ψάλλουν με τον Δαυίδ για τη δόξα μας» (κεφάλαιον 21, Οι Προφήτες). Από τα παραπάνω προκύπτει, λοιπόν, ότι ο Αλλάχ είναι ο Γιαχβέ.





ΠΗΓΗ: http://keythonimos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου