«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ


«ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΟΤΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΟΣΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ, ΠΙΟ ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΩΘΡΟΙ, ΠΑΡΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΣΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Τ' ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ» (ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΜΕΝΩΝ 86 Β 6)
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΥ ΣΥΝΟΛΟ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ. ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.

enneaetifotosΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/blog-post_6322.html#ixzz21QyU144X

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου