«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

Αναζητάμε την ομορφιά των κρυστάλλων, από την Μάνα-Γη, με τα υπέροχα χρώματα, αλλά και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.Κάθε κρύσταλλος έχει να μας προσφέρει τις δικές του ιδιότητες και συμβάλλει στο να αντιληφθούμε πως όλα στην φύση είναι αλληλένδετα και απαιτούν την εκτίμησή μας.
 Ας προχωρήσουμε λοιπόν με σεβασμό και αγάπη, για να ανακαλύψουμε το μεγαλείο της Δημιουργίας σε όλες του τις διαστάσεις. Ο κρύσταλλος από τα σπλάχνα της Γης, δεν είναι απλά μία πέτρα. Αλλά μία πρωτογενής μορφή δημοιυργικής σπίθας. Απαιτεί τον σεβασμό μας και την φροντίδα μας.



ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ :


ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ μαύρη τουρμαλίνη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη με τις ισχυρές προστατευτικές της ιδιότητες. Καθαρίζει και ισορροπεί όλα τα τσάρκα και δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το σώμα. Επίσης προστατευτεί από τις ακτινοβολίες, τα κινητά τηλέφωνα, ψυχική επίθεση και τις αρνητικές ενέργειες όλων των ειδών. Συνδέεται με το ενεργειακό κέντρο της βάσης και έτσι γειώνει την ενέργεια και αυξάνει τη σωματική ζωτικότητα, διαλύοντας την ένταση και το στρες.



ΚΟΡΝΕΟΛΗ Η ΚΟΡΝΑΛΙΝΗ ο Καρνεόλιο είναι ένας σταθεροποιητικός ημιπολύτιμος λίθος και αποκαθιστά τη ζωτικότητα και διεγείρει αυτόν που το φοράει δίνοντας κίνητρα για νέες προσπάθιες σε άλλωτινές αποτυχίες. Δίνει θάρρος, διαλύει την απάθεια και παρακινεί την επιτυχία. Το Καρνεόλιο είναι μια πέτρα που είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση κάθε είδους κακοποίησης και προστατεύει από το φθόνο και την οργή.

Λέγεται οτι αυξάνει την γονιμότητα και διεγείρει την σεξουαλικότητα, γιαυτό δικαια έχει ονομαστεί και "πέτρα του Πάθους". Είναι ένα πετράδι που ενισχύει την αγάπη και τον έρωτα.

Πνευματικές ιδιότητες του Καρνεόλιου
Αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση και μας απομακρύνει από τον ψυχικό λήθαργο.
Υπερνικά και προστατεύει από την αρνητική ενέργεια.
Καταπραύνει τον θυμό και αντικαθιστα το μίσος με αγάπη.
Λέγεται οτι διεγείρει σεξουαλικά αυτόν που το φοράει.
Βοηθάει στην αναγέννηση και ενισχύει την αυτοεκτίμηση.
Είναι ένας λίθος που μας βοηθάει να πάρουμε αποφάσεις και να επικεντρωθούμε στην ουσία των πραγμάτων.
Λέγεται οτι δίνει την αίσθηση του χιούμορ σε αυτόν που το φοράει και εξαφανίζει την θλίψη.
Το καρνεόλιο είναι ένας λίθος που ενισχύει την υποκριτική ικανότητα και μπορεί να βοηθήσει στην επιτυχία μιας θεατρικής παράστασης.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Καρνεόλιου
Βοηθάει στην αντιμετώπιση ρευματισμών και αρθρίτιδας.
Ρυθμίζει τα νεφρά και επιταχύνει την επούλωση των οστών.
Βελτιώνει την απορρόφηση των βιταμινών από τον οργανισμο.
Διασφαλίζει την καλή παροχή αίματος προς τα όργανα και τους ιστούς.
Αυξάνει την όρεξη για φαγητό.



ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ Το Μάτι της Τίγρης (Tiger Eye) είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που έχει μια μεταβαλλόμενη μεταξένια λάμψη αναλόγως την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς. Αυτό οφείλεται στο φως που αντανακλάται από το εσωτερικό της πέτρας. Έχει πάρει το όνομα του από τους καφέ -πορτοκαλί χρωματισμούς του, που μοιάζουν πολύ με τα μάτια της τίγρης. Επίσης μπορούμε να το συναντήσουμε σε μπλε απόχρωση, το οποίο μερικές φορές το ονομάζουμε μάτι του γερακιού.

Οι Ρωμαίοι στρατιώτες φορούσαν αυτό τον ημιπολύτιμο λίθο, διότι πίστευαν ότι ήταν το "μάτι που βλέπει τα πάντα". Ακόμα και σήμερα πιστεύεται ότι φέρνει ψυχική προστασία και καθαρή σκέψη. Όταν χρησιμοποιείται σε κοσμήματα το μάτι της τίγρης μπορεί να φέρει καλή τύχη και προστασία από το κακό μάτι.

Είναι επίσης γνωστό ότι βελτιώνει τη διορατικότητα του χρήστη και αποτελεί μια άριστη πέτρα για διαλογισμό.

Το μάτι της Τίγρης (ή το μάτι της Γάτας, όπως θα το συναντήσουμε συχνά) είναι μια πέτρα για το μυαλό, όχι για το σώμα και επικεντρώνεται εκεί. Δηλαδή δημιουργεί την αίσθηση της ενότητας στη σκέψη και βοηθά να έχουμε ξεκάθαρα συναισθήματα. Επίσης βοηθάει να απελευθερωθούμε από τους φόβους μας, το άγχος και τις εμμονές.. Κάνει τα συναισθήματα πιο λογικά και συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης και της αξιοπιστίας.

Λέγεται ότι βελτιώνει την όραση στο σκοτάδι και είναι μια πέτρα που προστατεύει από κινδύνους στις μετακινήσεις και τα ταξίδια. Είναι ένας ιδανικός λίθος για να φέρει γαλήνη και ηρεμία σε αυτόν που τον φοράει.






AMΕΘΥΣΤΟΣ Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο αμέθυστος προσφέρει προστασία κατά της μέθης. Από εκεί προέρχεται και το όνομα του! Φορούσαν κοσμήματα από αμέθυστο ή διακοσμούσαν τα ποτήρια τους με αυτόν τον μοναδικό ημιπολύτιμο λίθο και έτσι πίστευαν ότι δεν θα μεθύσουν. Υπάρχει μάλιστα και ένας μύθος για τη δημιουργία του.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Αμέθυστος ήταν μια νεαρή παρθένα που προκάλεσε την οργή του θεού Διόνυσου καθώς αυτός ήταν μεθυσμένος με κόκκινο κρασί.

Τότε η Αμέθυστος φώναξε τη Θεά Άρτεμις και αυτή για να τη βοηθήσει την μεταμόρφωσε σε μία λευκή, λαμπερή πέτρα. Όταν ο Διόνυσος συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί και αισθάνθηκε τύψεις για τις πράξεις του, τα δάκρυα του έσταξαν στο ποτήρι του κόκκινου κρασιού του. Αυτό έπεσε και το κόκκινο κρασί χύθηκε πάνω στο λευκό βράχο, που βάφτηκε μωβ και είναι ο σημερινός Αμέθυστος!

Πνευματικές ιδιότητες του Αμέθυστου
Οι αρχαίοι πίστευε αυτόν που τον φορούσε προστατεύει από το μεθύσι
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του στρες και των εφιαλτών
Βοηθά να ξεπεράσουμε την υπερκόπωση και να νιώσουμε πιο ξεκούραστοι
Προστατεύει από την εξαπάτηση και την αποπλάνηση
Είναι μια καλή βοήθεια για τον διαλογισμό
Ο Αμέθυστος συνδέεται συχνά με την ειρήνη

Θεραπευτικές ιδιότητες του Αμέθυστου
Θεωρείται ως το "ηρεμιστικό της φύσης" από πολλούς θεραπευτές
Βοηθά στον αλκοολισμό και τους εθισμούς
Μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν πόθοι και ανεκπλήρωτες επιθυμίες
Βοηθάει στην ανακούφιση από το στρες
Είναι χρήσιμος για την ενδυνάμωση του σκελετού μας και θεωρείται ως ελιξήριο για ασθένειες σχετικές με τα οστά
Λέγεται ότι ανακουφίζει σε περιπτώσεις ισχυρού πονόδοντου




ΛΕΥΚΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ Ο αυτοκράτορας των κρυστάλλων! Ένας φάρος που θα προσθέσει περισσότερο φως και θετική ενέργεια, προκειμένου να χρησιμοποιηΔιευκολύνει στην επέκταση της συνειδητότητας, χαρίζει ενέργεια και δύναμη όπου και όπως κι αν χρησιμοποιηθεί, καθώς βοηθάει στον ενεργειακό καθαρισμό ακόμα και των υπόλοιπων κρυστάλλων, λίθων, ορυκτών…Ο χαλαζίας έχει την αξιοθαύμαστη ικανότητα να εκπέμπει την ενέργεια του σε όλες τις συχνότητες των χρωμάτων και μας διδάσκει πως να δονούμε τα τσάκρα μας ταυτόχρονα παραμένοντας σε τέλεια εναρμόνιση με το φως!
Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και φέρνει ισορροπία σε όλα τα επίπεδα! Περιέχει τις ιδιότητες και των πέντε στοιχείων!θεί στη ζωή και να απορροφηθεί στη γη!


ΣΕΛΕΣΤΙΤΗΣ
Πέτρα ουράνια, σοφίας, ισορροπίας, εσωτερικής αφύπνισης, ειλικρίνιας και πνευματικής ανάπτυξης. Στο 5 τσάκρα διευκολύνει την έκφραση των μεγάλων αληθειών που ίσως είναι καταπιεσμένες ή βρίσκονται σε συσκότιση μέσα μας.

Διδάσκει ότι πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα της ζωής μας με πνευματικότητα και να είμαστε ανοιχτοί και καθαροί σαν τα μικρά παιδιά. Βοηθά τις επικοινωνίες μας με τις οντότητες των αγγελικών βασιλείων και φωτίζει την οδό των αστρικών μας ταξιδιών. Ένας σελεστίτης κάτω από το μαξιλάρι γίνεται εξαίσια γέφυρα φωτός για τα όνειρά μας και τις νυχτερινές μας εσωτερικές επικοινωνίες.



ΔΑΝΒΟΥΡΙΤΗΣ
Το να φοράτε έναν δανβουρίτη σας δίνει μία σύνδεση με τη γαλήνη και την αιώνια σοφία. Η χρήση του στο διαλογισμό σας φέρνει σε μία ανώτερη κατάσταση συνείδησης και πρόσβασης στην εσωτερική καθοδήγηση.

Ο δανβουρίτης είναι μία εξαιρετική πέτρα για να διευκολύνει μία βαθιά αλλαγή και για ν' αφήσετε πίσω σας το παρελθόν. Μπορεί να δράσει ως καθαριστικό για το κάρμα, απελευθερώνοντας τα μιάσματα (miasms) και τις νοητικές επιταγές που έχετε πάρει μαζί σας. Δίνει νέα κατεύθυνση στην ψυχή. Αν τον τοποθετήσετε δίπλα στο προσκέφαλο, ο κρύσταλλος αυτός μπορεί να συνοδεύσει τους μελλοθάνατους στο ταξίδι τους πέρα από το θάνατο, επιτρέποντας σε μία συνειδητή πνευματική μετάβαση να λάβει χώρα.

Σε πνευματικό επίπεδο, ο δανβουρίτης δραστηριοποιεί το τρίτο μάτι, το τσάκρα της κορυφής / στέμματος / κορώνας και το ανώτερο τσάκρα της κορυφής / στέμματος / κορώνας, ανοίγοντας τα στο δέκατο τέταρτο επίπεδο. Ευθυγραμμίζει το τσάκρα της καρδιάς με αυτά των ανώτερων τσάκρα της κορυφής / στέμματος/ κορώνας. Ο δανβουρίτης καθαρίζει την αύρα. Προωθεί τα διαυγή όνειρα.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο δανβουρίτης προωθεί την ευκολία και αλλάζει τις άκαμπτες στάσεις, φέρνοντας υπομονή και ηρεμία στο νου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο δανβουρίτης είναι μία πολύ δυνατή θεραπευτική πέτρα. Ξεκαθαρίζει τις αλλεργίες και τις χρόνιες παθήσεις και έχει μία πολύ έντονη αποτοξινωτική δράση. Γιατρεύει το συκώτι και τη χολή. Προσθέτει βάρος στο σώμα, όταν αυτό το χρειάζεται. Βοηθά τη μυϊκή και κινητική λειτουργία.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Τοποθετήστε τον κατάλληλα, κυρίως πάνω από την καρδιά. Βάλτε το δανβουρίτη κάτω από το μαξιλάρι σας για να προωθήσετε τα διαυγή όνειρα.


ΔΙΟΠΤΑΣΙΟΣ
Ο διοπτάσιος είναι ένας ισχυρός θεραπευτής για την καρδιά και ανοίγει το ανώτερο τσάκρα της καρδιάς. Το υπέροχο μπλε - πράσινο χρώμα του φέρνει όλα τα τσάκρα σε υψηλότερο επίπεδο λειτουργίας και διευκολύνει τον πνευματικό συντονισμό, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της συνείδησης. Έχει εντονότατα αποτελέσματα στο ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο διοπτάσιος προωθεί τη ζωή στο παρόν και, παραδόξως, δραστηριοποιεί τις μνήμες από προηγούμενες ζωές. Στηρίζει μία θετική στάση στη ζωή και εμφυσά τη δυνατότητα να συντονιστείτε με τους κρυμμένους σας πόρους. Δουλεύοντας σε όλες τις πτυχές της ζωής για να αλλάξει το αρνητικό σε θετικό, ξεπερνά κάθε αίσθηση έλλειψης και επιτρέπει την αξιοποίηση όλου σας του δυναμικού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος όταν δεν ξέρετε ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σας καθώς σας δείχνει την κατεύθυνση σας.

Σε νοητικό επίπεδο, ο διοπτάσιος είναι πολύ αποτελεσματικός στον καθαρισμό της μνήμης και αποτοξινώνει, Απελευθερώνει από την ανάγκη να ελέγχουμε τους άλλους. Σε συναισθηματικό επίπεδο, ο διοπτάσιος μπορεί να δράσει ως γέφυρα για τη συναισθηματική θεραπεία, κυρίως για το παιδί μέσα μας. Η πράσινη ακτίνα του φτάνει βαθιά στην καρδιά για να απορροφήσει τις μολυσμένες πληγές και τους ξεχασμένους πόνους. Διαλύει τη θλίψη, την προδοσία και τη στεναχώρια και είναι πολύ αποτελεσματικός στη θεραπεία των πονοκεφάλων και στον πόνο της εγκατάλειψης.

Ο διοπτάσιος διδάσκει ότι, σε τελική ανάλυση, ο πόνος και η δυσκολία σε μία σχέση αντικατοπτρίζει έναν εσωτερικό χωρισμό από τον εαυτό. Επιδιορθώνοντας τη σύνδεση αυτή και τραβώντας την αγάπη σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να θεραπεύσει μία συναισθηματική μαύρη τρύπα που απεγνωσμένα ζητά την αγάπη. Η πέτρα αυτή καθαρίζει οποιεσδήποτε ιδέες για το πώς πρέπει να είναι η αγάπη και φέρνει μία νέα δόνηση αυτής.

Σε πνευματικό επίπεδο, ο διοπτάσιος, τοποθετημένος στο τρίτο μάτι, ενεργοποιεί τον πνευματικό συντονισμό και την ψυχική όραση (ενόραση). Φέρνει επίγνωση του εσωτερικού πλούτου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο διοπτάσιος ρυθμίζει τις κυτταρικές αναταραχές, δραστηριοποιεί τα κύτταρα Τ και το θύμο αδένα, ανακουφίζει την ασθένεια του Meniere, μειώνει την υψηλή πίεση και εξασθενεί τον πόνο και τις ημικρανίες. Προλαμβάνει τις καρδιακές προσβολές και γιατρεύει τις καρδιακές παθήσεις. Ο διοπτάσιος μειώνει την κόπωση και αναζωογονεί το συκώτι. Είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικός για να ξεπεραστούν οι εμμονές και το στρες. Χρησιμοποιείται ως ελιξίριο για τους πονοκεφάλους και τον πόνο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Πάνω στο ανώτερο τσάκρα της καρδιάς. Εξαιρετικό ως απόσταγμα.




ΛΑΒΡΑΔΟΡΙΤΗΣ 

Μοναδικής ομορφιάς! Ο κρύσταλλος τον Αγγέλων! Ενισχύει τις θηλυκές ποιότητες και την διαίσθηση! Ο ιριδίζων Λαβραδορίτης είναι μια πολύ μυστηριακή πέτρα, μεγάλης προστασίας, γνωστή ως Φωτοφόρος!
Ανυψώνει την συνείδηση και μας συνδέει με τις συμπαντικές ενέργειες! Θεραπεύει τις παθήσεις των ματιών και του εγκεφάλου, ανακουφίζει από το στρες και κατά συνέπεια τους πονοκεφάλους!
Ιδανική για μασάζ σε αυτές τις περιοχές! Είναι κρύσταλλος του ηλιακού πλέγματος, αλλά επειδή ακριβώς φέρει αυτή τη λαδί κιτρινοπράσινη ακτίνα θεωρείτε και λίθος της καρδιάς, ίσως γιατί φέρει το μήνυμα της ελπίδας που παραμένει ζωντανή, ότι είμαστε καλά στο δρόμο μας! Ότι είμαστε με το χέρι στο πόμολο να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας! Προσδίδει ελπίδα, πίστη κουράγιο! Ενισχύει την αύρα, βοηθά στην ανάπτυξη ψυχικών δυνάμεων. Φέρνει διαύγεια καθαρότητα στη σκέψη! Μια νέα ποιότητα εμπιστοσύνης! 

ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ
Αγάπη, πίστη, φιλία, πνευματική εναρμόνιση.

Ο Λάπις είναι ερωτικό πετράδι και συνδέεται με την Αφροδίτη.
Λόγο του όμορφου μπλε χρώματος του που ηρεμεί και γαληνεύει, ειναι κατάλληλος για να διατήρηση την πίστη σε ένα δεσμό η να συνδυάσει τον έρωτα με μια αληθινή πνευματική αγάπη. Επίσης ελκύει νέους φίλους και εξασφαλίζει την αγάπη των παλιών. Αυξάνει τις διανοητικές ικανότητες και την αυτοπεποίθηση.
Το χρώμα του είναι σκούρο μπλε με χρυσές κηλίδες.

ΥΓΕΙΑ: Καταπολεμά τις παθήσεις του αίματος, της σπλήνας, της καρδιάς, και του δέρματος. Επίσης, προστατεύει από την επιληψία και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Ηρεμεί τα τεντωμένα νεύρα και χαρίζει ήσυχο και βαθύ ύπνο.
Καλός για συμφορήσεις του λαιμού. Μεγάλο βοήθημα για οιδήματα, τσιμπήματα, φλεγμονές, εξανθήματα.
Για κατάθλιψη και νευρικούς πονοκεφάλους.
Για πυρετό, υπέρταση και επώδυνη έμμηνο ρύση.
Αν το βάλουμε για λίγο στο ζεστό νερό (όχι καυτό), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το νερό για να ανακουφίζουμε τα κουρασμένα μάτια.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο το λαζουρίτη
για να ανακουφίσουμε κάποιο πρήξιμο η μελανιά.
Φέρνει ζωτικότητα και γενικά χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα.
Ενδυναμώνει το λυμφατικό σύστημα, τον κωνοειδή αδένα, και τον θυμοειδή, ενώ η επίδραση της είναι ευεργετική σε περιπτώσεις ασθενειών σπλήνας, πνευμόνων, ανοσοποιητικού.
Ο Λαζουλίτης θεωρείτε μια από τις καλύτερες προστασίες για
την βασκανία και συχνά το φορούν στα παιδιά για να αποφεύγουν τόσο το μάτιασμα όσο και τα ατυχήματα.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:
Αυξάνει την επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό. Εμπνέει ανώτερη δημιουργική έκφραση και φώτιση.
Ενσταλάζει ανώτερο ιδεαλισμό, συντροφικότητα και συνεργασία. Βοηθά τον ανώτερο εαυτό να κατανοήσει την αθανασία.
Ο Λαζουρίτης είναι συνδεδεμένος με την ειλικρίνεια, την ευρύτητα αντιλήψεων, την εσωτερική δύναμη, την αγάπη, την αγνότητα, τη διαίσθηση, την αίσθηση θαύματος και μυστηρίου, τη θετική μαγεία, την πίστη στον εαυτό μας, την αρρενωπότητα, την εκδήλωση, τη μυστηριακή εκτίμηση, τις ψυχικές ικανότητες και τη γαλήνη.
Ο λίθος αυτός θεωρείται επίσης ότι ενδυναμώνει το σώμα και το πνεύμα.
Ο Λαζουρίτης μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε την εσωτερική
μας δύναμη ενώ εξαγνίζουμε το πνεύμα και τις σκέψεις μας.
Μας βοηθά επίσης να επικοινωνήσουμε με τους προστάτες του πνεύματός μας. Βοηθά στην προσέγγιση των μυστικών που εμπεριέχονται στα ιερά κείμενα, η στις γνώσεις του εσωτερισμού γενικότερα.
Καλή πέτρα για τους ντροπαλούς, τους εσωστρεφείς και για άσους υποφέρουν από κατάθλιψη.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ: Είναι μαλακό πετράδι, και μπορεί
να θρυμματιστεί εύκολα, για αυτό μην το αποφεύγετε να το
φοράτε κατά την διάρκεια σκληρής χειρονακτικής εργασίας.

Αποφεύγετε να το βάζετε σε νερό, επειδή μπορεί να χάση την στιλπνότητα του.
 

ΑΧΑΤΗΣ
Ο λίθος φωτιά καθώς φημίζεται ότι βάζει φωτιά στα σωθικά, φέρνοντας μια αίσθηση κουράγιου και γενναιότητας.

Μας βοηθά να ανακαλύψουμε την αλήθεια και να δεχτούμε το πεπρωμένο, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει το σώμα και το μυαλό. Τμήθηκε από τον Γκαίτε ως ελιξίριο της ευτυχίας.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν, επίσης, πως η πέτρα αυτή με το καφέ-πορτοκαλί χρώμα ήταν φορέας μεταφυσικής ενέργειας, καθώς και η πιο κατάλληλη για να καταπολεμά τη δειλία και την μελαγχολία.

θάρρος, μακροζωία, αγάπη, σωματική δύναμη, αυτοπεποίθηση
(Σε δημόσιες ομιλίες,-κοινες συναναστροφές).
Προστασία από δαγκώματα φιδιών, εντομών, δερματοπάθειες, εντερικές παθήσεις, καταπολέμηση αϋπνίας, (φέρνει ευχάριστα όνειρα).
Πλούτη καστανός Αχάτης.

Ο αχάτης έχει τη δύναμη να εναρμονίζει τις θετικές και αρνητικές ενέργειες. Ψυχολογικά, ο αχάτης διευκολύνει την αποδοχή του εαυτού. Τονώνει τις νοητικές λειτουργίες και βοηθά στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της αντίληψης.
Ο αχάτης με καθαρούς κρυστάλλους μπορεί να διεγείρει τις αναμνήσεις. Σε επίπεδο συναισθηματικό, θεραπεύει τον εσωτερικό θυμό, τονώνει την αγάπη και ξεπερνά την αρνητικότητα και την πικρία της καρδιάς.

Φοριέται για να προσέλκυση πιστούς και άξιους φίλους, επιτυνχάνει την εύνοια ισχυρών προσώπων, και όταν φοριέται σαν κολιέ διώχνει τους ανεπιθύμητους κραδασμούς που προέρχονται από αρνητικά συναισθήματα των άλλων.
Με τις μαγνητικές του ιδιότητες ο αχάτης βοηθά στην εξισορρόπηση του βιομαγνητικού πεδίου του σώματος και προκαλεί ηρεμία και χαλάρωση. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και επιταχύνει την ανάρρωση, διευκολύνει τον καθαρισμό του οργανισμού – κυκλοφοριακό και λεμφικό σύστημα, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ενισχύει την αίσθηση της αφής, βοηθά στην προσέγγιση του εσωτερικού μας εαυτού – Ενισχύει την όραση , την εξισορρόπηση των αρσενικών και θηλυκών ιδιοτήτων και την αρμονική κατανομή των αιθερικών ενεργειών. 



ΧΡΩΜΑ ΛΙΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ :
κορυφή (άσπρο),μέτωπο (μωβ) Λαιμός (μπλε), καρδιά (πράσινο), αφαλός (κίτρινο), ιερόν οστούν (πορτοκαλί), βάση (κόκκινο)

KAΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ :
Οι πολύτιμοι λίθοι που αγοράσατε έχουν περάσει από πολλά χέρια πριν φτάσουν στα δικά σας και από τη στιγμή που αποσπάσθηκαν από το σώμα της Μάνας Γης έχουν συσσωρευτεί επάνω τους αρκετοί ενεργειακοί κραδασμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μάλλον αρνητικοί.
Θα ήταν ασύμφορο και πολλές φορές επικίνδυνο να τους φορέσετε επάνω σας χωρίς προηγουμένως να τους αφαιρέσετε αυτές τις αρνητικές ενέργειες και σε αυτό χρησιμεύουν οι διαδικασίες που ακολουθούν.
Ξεπλύντε τους κάτω απο τρεχούμενο νερό (κατά προτίμηση πηγής) , όσο κρατά αυτή η διαδικασία κάντε βαθιές εισπνοές και εκπνοές , σε κάθε εκπνοή οραματιστείτε οτι αποβάλλεται τις αρνητικές ενέργειες των κρυστάλλων σας.Στη συνέχεια αφού έχουν αποφορτιστεί τοποθετήστε τους υπό το φώς του ηλίου για να επαναενεργοποηθούν . Αφήστε τους τουλάχιστον 3 ωρες .
Η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά .


ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ ΣΑΣ.
Αν ακολουθήσατε τις παραπάνω διαδικασίες, το πετράδι σας είναι έτοιμο να σας βοηθήσει, εκπέμποντας τους ευεργετικούς κραδασμούς του. Αν είναι δεμένο σε δαχτυλίδι, περιδέραιο, βραχιόλι ή άλλο κόσμημα, μπορείτε να αρχίσετε να το φοράτε, κατά προτίμηση κατάσαρκα. Αν πάλι βρίσκεται στη φυσική του κατάσταση, μπορείτε να το μεταφέρετε μαζί σας μέσα σε ένα ειδικό σακουλάκι. Κουβαλάτε το σε κάποια τσέπη ή, αν δεν σας εμποδίζει, περασμένο γύρω από το λαιμό με ένα κορδόνι. Αν οι πέτρες είναι πολύ μεγάλες, μπορείτε να δεχτείτε τις ευεργετικές τους ενέργειες κρατώντας τες κάποιες στιγμές της μέρας στο αριστερό σας χέρι.

Η αγάπη για τους πολύτιμους λίθους είναι βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη καρδιά και ο λόγος δεν είναι μόνο το χρώμα και η λάμψη τους, αλλά κυρίως η διάρκειά τους!
Τα όμορφα χρώματα των λουλουδιών, το γαλάζιο του ουρανού, ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, διαρκούν λίγο και υπόκεινται σε συνεχή αλλαγή.
Αντίθετα η λάμψη και το χρώμα των πολύτιμων λίθων, παραμένουν και σήμερα ίδια, όπως ήταν πριν χιλιάδες χρόνια και θα παραμείνουν ίδια για χιλιάδες χρόνια ακόμη !

~Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΜΕΘΉΜΩΝ~

E.Αρεία

5 σχόλια:

  1. Καλό αλλά λίγο. Φυσικά είναι ένα τεράστιο θέμα. Βρήκα 2-3 ονόματα τα οποία παρά την ενασχόλησή μου είναι άγνωστα. Ισως έπρεπε βα γίνει και κάποια αναφορά στα ΛΙΘΙΚΑ των Ορφικών, για να μην ξεχνιόμαστε.
    Αστερίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

      Διαγραφή
  2. Η προελευση των πολυτιμων λυθων εγινε γνωστη απο τον Ορφεα πολυ πριν τους αιγυπτιους κ τους ρωμαιους.συνεχιστε την καλη δουλεια με τις καλυτερες ευχες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΙΣ ... ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΙΣ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βρίσκεις στο Ίντερνετ!
      Πρόσφατα βρήκα το σάιτ pacoartcenter.gr και εκτός από ημιπολύτιμους λίθους έχει και διάφορα άλλα είδη ζωγραφικής/χόμπυ κοκ. :)

      Διαγραφή