«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΕΠΤΑ (7)

ΟΙ Ηχητικοί κραδασμοί….
Κάθε κραδασμός ΑΔΕΛΦΙΑ……είναι μια μορφή ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Έτσι, οι ηχητικοί κραδασμοί παράγουν κι αυτοί με τη σειρά τους…….. κάποια μορφή ενέργειας. Αυτοί οι κραδασμοί έχουν επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ΜΥΣΤΕΣ……… χρησιμοποιούσαν αυτή την επίδραση σε κατάλληλες στιγμές και για ορισμένο….. λόγο. Οι αξίες των γραμμάτων και αριθμών που έχουν σκοπό την ολοκλήρωση Μυστικών και Αγίων Ονομάτων παράγουν ηχητικές δονήσεις ορισμένου ρυθμού.
“Ποια είναι τα ΕΠΤΑ σκαλοπάτια;”

“Το 1ο  είναι τα Δάκρυα,
το 2ο  η Προσευχή,
το 3ο  η Εργασία,
το 4ο  η Ανάπαυση,
το 5ο  ο Θάνατος,
το 6ο  η Ζωή
 και το 7ο  το Έλεος”.
“Και ποια είναι τα ΕΠΤΑ ( 7 )  μαθήματα που οφείλει ο άνθρωπος να γνωρίζει σήμερα ο άνθρωπος ;”
Η Ευχαρίστηση είναι το 1ο  και το ευκολότερο,
Ο Πόνος είναι το 2ο ,
Το Μίσος είναι το 3ο ,
Η Αλήθεια είναι το 4ο ,
Το 5ο  είναι η Αγάπη,
Η Κατανόηση το 6ο
 κι η Ειρήνη το 7ο  που πρέπει να μάθεις”.


ΨYXH ή Αιτιατόν
1. Το χοϊκό σώμα
Η κατωτέρα Τετρακτύς (ο Μορφικός κόσμος)
2. Το αιθερικό ή ζωτικό σώμα
3. Το αστρικό σώμα
4. Το κατώτερο νοητικό σώμα
5. Το ανώτερο νοητικό σώμα
Η ανωτέρα Τετρακτύς ( ο Άμορφος κόσμος ή Πνευματικός)
6. Το ενορατικό σώμα
7. Το ατμικό σώμα
8. Η μονάς
Τα ονόματα αυτά στα αρχαία Ελληνικά είναι:
Δέμας ή σήμα ή σώμα.
Επιθυμικόν - γενετήσιος ορμή.
Θυμικόν - ψυχικαί επιθυμίαι.
Φρην ή νοητικόν.
Αιτιατόν.
Λόγος ή διαισθητικόν ή ενορατικόν.
Νους ή νόος.
Αγαθόν.


Τα επτά κέντρα ή επτά τσάκρας είναι τα εξής: Ο Ιερός Όφις, στην περιοχή του ιερού οστού.

1.

2. Το σπληνικό πλέγμα, στην περιοχή της σπλήνας. Πολλοί, την αναφέρουν στη θέση αυτή στο γενετήσιο πλέγμα, που εδρεύει κάτω από τον ομφαλό.

3. Το ηλιακό πλέγμα, στην περιοχή του ομφαλού.

4. Το καρδιακό πλέγμα, στην περιοχή της καρδιάς.

5. Το λαρυγγικό πλέγμα, στον θυρεοειδή αδένα.

6. Το μετωπικό πλέγμα, λίγο ψηλότερα από τα μάτια, στην υπόφυση.

7. Το κεφαλικό πλέγμα, πάνω από το κεφάλι.



  Κατά τους Πυθαγόρειους ο αριθμός  ΕΠΤΑ  είναι « αμήτωρ» μια και δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Είναι επίσης το σύμβολο της ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ  γιατί είναι  το άθροισμα του τρία (3) και του τέσσερα (4) που εκφράζουν τα δύο τέλεια σχήματα ,το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.

          
Ο  αριθμός  ΕΠΤΑ για όλους σχεδόν τους λαούς …….ήταν ιερός και έκλεινε μέσα του μια δύναμη μυστηριακή.
Οι Έλληνες συσχέτιζαν τον αριθμό ΕΠΤΑ  με τη λατρεία του Απόλλωνα και της Σελήνης. Παρατήρησαν πως επτά ημέρες  διαρκεί κάθε φάση της  Σελήνης. Ο Όμηρος θέλει  ΕΠΤΑ τις αγέλες των βοδιών του Απόλλωνα, ΕΠΤΑ χορδές έχει η λύρα του , επτάπηχο ανδριάντα του δωρίσαν οι Αιγύπτιοι. Επτά παλικάρια και επτά κόρες στέλνονταν στη Κρήτη για τροφή στον Μινώταυρο. Την εβδόμη μέρα έδιναν το όνομα στα νεογέννητα και κάθε  έβδομη μέρα θυσίαζαν οι Σπαρτιάτες στον Απόλλωνα….κλπ κλπ ……



οι Πλειάδες (κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης)
Αλκυόνη-Μερόπη – Ηλέκτρα-Ταϋγέτη-Κελαινώ- Μαία-Αστερόπη
Οι Πλειάδες ήταν απαρηγόρητες για το πάθημα του πατέρα τους, ο οποίος είχε καταδικαστεί να φέρει στους ώμους του τον ουράνιο  θόλο, γι’ αυτό ο Δίας τις λυπήθηκε και τις μεταμόρφωσε σε αστέρια . Είναι τα άστρα που φαίνονται με γυμνό μάτι στο αστρικό σμήνος  Πλειάδες (τη γνωστή μας Πούλια)….!


 ΣΕΠΤΑ, ΣΕΠΤΟΣ, σημαίνει ΣΕΒΑΣΤΟΣ.
Ο Μέγας ΝΟΥΣ,…… σε αυτή την εκδήλωσή του, δημιούργησε…. 13 ΙΔΡΥΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ. Εμείς ΑΔΕΛΦΙΑ…… ανήκουμε στην 7η ακτίνα και για εμάς ο Ιερός  Αριθμός είναι για  πάντα  το 7 (ΕΠΤΑ). Όλα στη ζωή μας έχουν σχέση με αυτόν τον ιερό αριθμό….από την ώρα που είμαστε μέσα στην κοιλία της μάνας μας…έως ότου αποθνήσκουμε …! Ο ΙΕΡΟΣ αριθμός 7 ……εμφανίζεται στο πιο ιερό μέρος του ανθρώπινου σώματος, …στο κεφάλι. Σ’ αυτό υπάρχουν 7 οπές (2 μάτια, 2 αυτιά, 2 ρουθούνια, 1 στόμα). Επίσης στο κυρίως μέρος του ανθρώπινου σώματος έχουμε ζευγάρια βασικών εσωτερικών οργάνων. Στο κεφάλι έχουμε δύο ημισφαίρια. Αμέσως πιο κάτω στο στήθος έχουμε 2 πνεύμονες. Αμέσως πιο κάτω έχουμε 2 νεφρά και μαζί με το μονό γεννητικό σύστημα δημιουργούν πάλι το 7 σχηματικά σε ένα ιερό “V”. 7 και οι  ενδοκρινείς αδένες…!
Τα πουλιά πετούν σε σχήμα [V] η σε σχημα [Λ].

Όλα αυτά …….και πολλά άλλα…..συνδέονται με το σύστημα των 7 Σφαιρών μέσα στα οποία εξελίσσεται η ανθρώπινη Ψυχή-Μονάδα. Σ’ αυτό το σχήμα …..υπάρχουν αρχικά 2 Σφαίρες Φωτιάς, πιο κάτω 2 Σφαίρες Αέρα, πιο κάτω 2 Σφαίρες Νερού και πιο κάτω μια Σφαίρα Γης. Τα 4 στοιχεία  είναι σύμβολα καταστάσεων ΥΠΑΡΞΗΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ  και όχι κυριολεκτικά τα φυσικά γήινα στοιχεία.
 Επίσης όπως γνωρίζουμε……υπάρχουν 7 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ στο ανθρώπινο σώμα μας και βρίσκονται ακριβώς κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης
Τα επτά Κέντρα Ενέργειας ή (Τσάκρας),  συνδέονται με τους 7 βασικούς αδένες και βρίσκονται σε μια νοητή ευθεία παράλληλη με τη σπονδυλική στήλη.



Ένας και από τους λόγους που ήταν στην αρχαιότητα ΕΠΤΑ τα θαύματα του αρχαίου Κόσμου….είναι ακριβώς για να μας θυμίζει τον ΙΕΡΟ αυτόν αριθμό. Τα θαύματα ήταν : Ο κολοσσός της Ρόδου, οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας, η πυραμίδα του Χέοπος, ο φάρος της Αλεξάνδρειας, ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο , το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.
Από αυτά τα 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός. Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες. (3χ4=12). Οι Πυθαγόρειοι πρόγονοι μας…..θεωρούσαν το αριθμό 7 τέλειο …… γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο. Επίσης οι  πρόγονοι μας….. αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό ……για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, (π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο.) Τυχαίο δεν νομίζω……7 είναι οι βασικές αρχές για να τετραγωνίσεις έναν κύκλο. 7 και οι ημέρες της εβδομάδας…..! Κάτι τρέχει με το ΕΠΤΑ…!
Γιατί οι πρόγονοι μας     …… χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 (επτά)  θάλασσες ;…. όπως :  Το ΑιγαίοΝ, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.
Επίσης τα μέταλλα που γνώριζαν στην Αρχαιότητα ήταν 7 , όπως : Χρυσός, Χαλκός, Μόλυβδος, Κασσίτερος, Υδράργυρος, Ασήμι, Σίδηρος. Μήπως ακριβώς  σ’  αυτά βασίστηκε και η εξέλιξη…..του Πολιτισμού;
Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι στην Αρχαία Σπάρτη …..η εκπαίδευση των ΑΓΟΡΙΩΝ  ξεκινούσε από την ηλικία των 7 ετών. Εξάλλου όλες οι ΑΛΛΑΓΕΣ στο σώμα και στο ΠΝΕΥΜΑ μας ……γίνονται ανά ΕΠΤΑ συναπτά έτη….!
Ακόμη και οι 7 πλανήτες που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα ήταν οι: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη.
Ο Όμηρος, …..μας λέει…ότι ο Απόλλωνας είχε 7 αγέλες βοδιών….!

Η λύρα του ……του Θεού Απόλλωνα ……είχε 7 χορδές…..!

ΕΠΤΑ……. ήταν οι ΚΥΚΝΟΙ…….. που πέταξαν 7 φορὲς γύρω από  τὴν ιερὴ ΝΗΣΟ…….όταν γεννήθηκε ο θεὸς  ΑΠΟΛΛΩΝ……καὶ 7 φορὲς επανέλαβαν το τραγούδι του……!
Κάθε φάση της Σελήνης …….διαρκεί 7 ημέρες…..!
Ο Οδυσσέας ……προτού επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς …….7 ολόκληρα χρόνια….!
Μακάριοι οι ζήσαντες…στα 7  νησιά του Ιονίου πελάγους : Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, Κύθηρα και Παξοί….!
ΕΠΤΑ και   οι Βυζαντινές μουσικές νότες : ΠΑ, ΒΟΥ, ΓΑ, ΔΕ, ΚΕ, ΖΩ, ΝΗ
……και  ΕΠΤΑ…..και οι νότες του πενταγράμμου (οι λεγόμενες  Ευρωπαικές) : ντο, ρε, μι, φα, σολ, λα, σι….!
Ίσως να μην είναι ΤΥΧΑΙΟ…ότι το μυαλό μας μπορεί να μετρήσει στιγμιαία και με ακρίβεια μέχρι και 7 αντικείμενα……. ακόμη και αν τα δούμε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου……!
Το ΟΥΡΑΝΙΟΝ  ΤΟΞΟΝ….. αποτελείται κι αυτό από  7 διαδοχικά χρώματα: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ και βιολετί. …και το ΛΕΥΚΟ φως ……διαχωρίζεται σε 7 βασικά χρώματα του ορατού οπτικά φάσματος
 Τα φωνήεντα…της ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ  μας…κι αυτά ΕΠΤΑ…!
Η λέξη ΑΡΙΘΜΟΣ….αποτελείται από 7 γράμματα . Ὁ αριθμὸς 7 είναι ο μόνος αριθμός, ……που δεν γίνεται από πολλαπλάσιο ή την  διαίρεση δυο άλλων αριθμών της πρώτης δεκάδας….!
ΕΠΤΑ και  ΣΟΦΟΙ….. της Ἀρχαίας μας Ἑλλάδας:  (Θαλῆς ὁ Μιλήσιος, Βίας ὁ Πριηνεύς, Πιττακὸς ὁ Μυτιληναῖος, Σόλων ὁ Ἀθηναῖος, Κλεόβουλος ὁ Ρόδιος, Περίανδρος ὁ Κορίνθιος, Χίλων ὁ Λακεδαιμόνιος)…!
Η 7φωνος ἡ στοὰ στὴν Ἀρχαία Ὀλυμπία, …….παρήγαγε 7πλή ἠχὼ…..!
Τώρα γιατί έστελναν…… 7 ἀγόρια καὶ 7 κορίτσια  ἐτησίως οἱ Ἀθηναῖοι στὸ Μινώταυρο τῆς Κρήτης ;….ποιος  ξέρει ;
Οι πρόγονοί μας…… στα νεογέννητα έδιναν το όνομα ……την έβδομη ημέρα. Όσο για τους Σπαρτιάτες, ….άσε…..αυτοί θυσίαζαν κάθε έβδομη ημέρα του μήνα στον Θεό της μουσικής και του ήλιου….!
Ακόμη και οι γάτες  7ψυχες…..είναι….!
Η τραγωδία του Αισχύλου…… Επτά επί Θήβας μας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, ……της Πόλης των 7 Πηλών…!!!
ΕΠΤΑ οἱ Οὐρανοὶ……..
γι’ αυτό ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ (…..στον έβδομο ΟΥΡΑΝΟ ΑΔΕΛΦΙΑ…..)!
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι)

1 σχόλιο:

  1. Ο αριθμος 7 δινεται στην γνωση που ο Χριστος δινει.
    Το 120 ειναι θεικος αριθμος, που βγαινει απο το 7,συμπληρωνοντας το 144,καθως το 12 βγαινει απο το 7,που το 12 ειναι το σημειο ενεργολοιησης της γνωσης, καθως σε 7 στοιχεια της φυσης ενεργα στηριζετε..
    Μεσα σε αυτα ολα, απο το 11,εως το 18,εχουμε αλλο 1 χρονο για να απιτρεψουμε τα παντα που θα φερουν τον αφανισμο. Δηλαδη το 17 ειναι κομβικο σημειο.
    Επισης θα δεις οπως προσφατα μου δωθηκε για το 7 και το εψαξα, οτι οι ακολουθοι του Χριστου που σφαγιαστηκαν, και ειχαν την θεια χαρη, και το Αγιο Πνευμα, γιορταζονται οι περισσοτεροι σε 7,οπως ο Αγιος Αντωνιος, αδελφος, και ακολουθος του Χριστου, στις 17 γεναρη.
    7-17-27,ειναι θεικα σημεια αναγνωρισης..
    Αμην θεε αληθινε... 4 και 3 =7+7=14,καθως το 12 αντιπροσωπευει το 7,αλλα συμπληρωνεται παντα +2..
    12 οι μαθητες του Χριστου, αλλα σε συνολο 14 ηταν στο μυστικο δειπνο..
    Αμην λεω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή