«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΗΤΑΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ" Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ?


ΗΤΑΝ» ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ» Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ;
          ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΤΑΝ Ο ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΡΑΓΕ???







              ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΤΕΙ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΙΒΥΛΛΕΣ ΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ? ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ….
ΙΕΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ:
             ΣΥΝΑΧΘΕΝΤΕΣ ΔΕ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΕΙΠΟΝ ΤΩ ΑΠΟΛΛΩΝΙ. «ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΟΝ ΗΜΑΣ ΛΕΞΑΣ, Ω ΑΠΟΛΛΩΝ, ΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΣΕ ΔΟΜΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΣΤΑΙ; ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΚΡΙΝΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥΤΟΙΣ ΕΦΗ. «ΟΣΑ ΜΕΝ ΠΡΟΣ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΝ ΟΡΩΡΕ ΠΟΙΕΙΝ, ΠΟΙΕΙΤΕ. ΕΓΩ ΔΕ ΕΦΕΤΜΕΥΩ ΤΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΟΥΝΟΝ ΥΨΙΜΕΔΟΝΤΑ ΘΕΟΝ, ΟΥ ΛΟΓΟΣ ΑΦ<ΘΕΓΚΤΟΣ>, ΕΝ ΑΔΑΗ ΚΟΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣ ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ, ΕΝ ΑΠΑΝΤΙ ΚΟΣΜΩ ΩΣΠΕΡ ΠΥΡΦΟΡΟΝ ΤΟΞΟΝ ΔΙΑΔΡΑΜΩΝ ΑΛΙΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣΠΕΡ ΙΧΘΥΑΣ ΒΥΘΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ, ΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΗΣΑΣ ΠΑΤΡΙ ΠΡΟΣΑΞΕΙ ΔΩΡΟΝ. ΜΑΡΙΑ ΔΕ ΤΟΥΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ». ΚΑΙ ΤΑΥΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΠΕ».
(α. Vat. Gr., 1198, φ. 65β)
Απόδοση: Συγκεντρωμένοι δε οι σοφοί είπαν προς τον Απόλλωνα: «προφήτευσε σ’ εμάς προφήτη Απόλλωνα, τίνος μετά από σένα θα είναι ο οίκος αυτός;» Αποκρινόμενος ο Απόλλων προς αυτούς είπε: «Όσα σχετικά με την αρετή και την κοσμιότητα έχει παρακινηθεί να κάνει, πράττετε και σεις. Εγώ δε, προφητεύω έναν μόνον τρισυπόστατο Θεό εκτεινόμενο εις τα ύψη, του οποίου ο ανείπωτος Λόγος αφού κυοφορηθεί σε κόρη ανυποψίαστη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, θα αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο όπως ακριβώς τους ιχθείς από το βάθος της απιστίας.




ΙΕΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ:           
           Στον τρίτο χρησμό από το μαντείο των Διδύμων, ο Απόλλων προαναγγέλλει την σταύρωση του Θεανθρώπου από Χαλδαίους κριτές. Το χειρόγραφο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το έργο του Λακτάντιου Divinae Institutiones και προέρχεται από την Λαυρεντιανή Βιβλιοθήκη της Φλωρεντίας.
(Κώδιξ Plut. 21.3, 15ος αι., φ. 121β, Φλωρεντία, Biblioteca Laurenziana).
«ΘΝΗΤΟΣ ΕΗΝ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ, ΣΟΦΟΣ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣΙΝ ΕΡΓΟΙΣ, ΑΛΛ’ ΥΠΟ ΧΑΛΔΑΙΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΟΠΛΟΙΣ ΣΥΝΑΛΩΘΕΙΣ, ΓΟΜΦΟΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΛΟΠΕΣΣΙ ΠΙΚΡΗΝ ΑΝΕΠΛΗΣΕ ΤΕΛΕΥΤΗΝ».
Απόδοση: Ήταν θνητός κατά την σάρκα, σοφός σε ασύλληπτα έργα, αλλά αφού συνελήφθη πό Χαλδαίους κριτές με όπλα, με καρφιά και πασσάλους ολοκλήρωσε το πικρό τέλος.
Ο Χειλών είπε: «Άφθαρτος φύσις του Θεού θα γεννηθεί, εξ αυτού δε ο ίδιος ως ουσία και Λόγος».



Αντίοχος εκ Κολοφώνος: «Ον απ΄ όλα πνευματικότερον, ένας Νους αν και υπάρχει, από κάθε τι που έχει γεννηθεί πνευματικότερον, Λόγος άφθαρτος είναι Υιός, λάμψις ακτινοβολούσα πνευματικού Πατρός»


ρμς:
...τοιοδε μόχθου τέρμα μή τι προσδόκα πρν ν θεν τις διάδοχος τν σν πόνων φαν, θελήσ τ ες ναύγητον μολεν ιδην κνεφαῖά τ μφ Ταρτάρου βάθη.
Απόδοση: Έρμής: προλέγει εις τον Προμηθέα, ότι δεν περιμένει το τέλος των δεινών «πριν αν φανεί τις θεός», όστις θα τον διαδεχτεί εις το μαρτύριο και όστις εκουσίως θα κατέλθει εις τον σκοτεινό Άδη και εις τα ζοφερά βάθη του Ταρτάρου, γινόμενος ούτως εκούσιον ιλαστήριον θύμα.










           H Σίβυλλα της Κυμαία προφήτευσε: «Θα έλθει ο Υιός του Θεού στην γη και θα φορέσει σάρκα ανθρώπινη, ομοιούμενος με τους θνητούς της γης. Θα φέρει το όνομα του τέσσερα φωνήεντα και δύο σύμφωνα, οκτώ μονάδες, οκτώ δεκάδες και οκτώ εκατοντάδες, ήτοι τον αριθμό 888». (ΙΗΣΟΥΣ=888).
          Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ. «ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ¨…ΕΙΠΕ ( ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ?). ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ¨ΚΩΔΙΚΕΣ¨, …ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ!  


ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ….




Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα. ει δε μη, ήθελον σας ειπεί. υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον. Και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι, και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να ήσθε και σεις όπου είμαι εγώ.» Ιωάννην [ιδ΄] 14:1-3.
Απόδοση: «στην οικία του πατερά μου έχει πολλές κατοικίες, φεύγω να σας ετοιμάσω θέση και αφού σας ετοιμάσω, θα έρθω πάλι να σας παραλάβω προς τα εκεί για να είσθε και εσείς όπου είμαι και εγώ.


          ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ. Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΘΕΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΝ.








ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ?
«Ιδού, έρχεται μετά των νεφελών, και θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός.» Αποκάλυψις [α΄] 1:7α.
Απόδοση:έρχεται μέσα από τις νεφέλες (σύννεφα) και θα γίνει ορατός από τους πάντες.


         ΔΗΛΑΔΗ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ) ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛO ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ! (ΕΛΕΥΣΗ?)


«Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ. και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης, και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής.» Ματθαίον [κδ΄] 24:30.
Απόδοση: Και τότε θα φανεί το σημάδι του Υιού του ανθρώπου στον ουρανό. Και τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές τις γης, και θα δουν τον ερχομό του Υιού του ανθρώπου επάνω στα σύννεφα συνοδευόμενος από δόξα και δύναμη πολλή.


     ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΛΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΛΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΙΣΧΥ. ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!



ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΥΤΗΣ?

«Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ειμή ο Πατήρ μου μόνος.» «Διά τούτο και σεις γίνεσθε έτοιμοι. διότι καθ’ ην ώραν δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου.» Ματθαίον [κδ΄] 24:36,44.
Απόδοση: Περί της ημέρας και ώρας εκείνης κανείς δεν γνωρίζει ποτέ θα είναι. Ούτε οι άγγελοι παρά μόνο ο μεγάλος Δημιουργός. Γιαυτό  να είστε έτοιμοι γιατί δεν φαντάζεστε πότε θα έρθει.


ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΟ ΑΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.


«Έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν, θέλομε αρπαχθεί μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα. και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου.» Εδάφιο 17.
Απόδοση: Έπειτα εμείς οι ζωντανοί που θα έχουμε απομείνει θα αρπαχτούμε από αυτόν στις νεφέλες για να τον συναντήσουμε τον Κύριο στον ουρανό.


              ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΟΙ ΝΕΦΕΛΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΙ ΝΕΦΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ¨ΟΥΡΑΝΟ¨. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΑΦΗ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.  










«Και θέλει αποστείλει τους αγγέλους αυτού μετά σάλπιγγος φωνής μεγάλης. και θέλουσι συνάξει τους εκλεκτούς αυτού εκ των τεσσάρων ανέμων, απ’ άκρων ουρανών έως άκρων αυτών.» Ματθαίον [κδ΄] 24:31.
Απόδοση: Και θα στείλει τους αγγέλους του και μετά το σαλπάρισμα μεγάλης φωνής θα συνάξει τους εκλεκτούς από τα τέσσερα σημεία των ανέμων και των ουρανών.


            ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΟΒΑΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥΣ? ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ! ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ! ΤΡΟΜΕΡΗ ΣΥΝΑΞΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ¨ΑΜΑΧΕΣ¨ ΨΥΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΟΥΝ? ………ΙΣΩΣ!


(ΣΥΝΕΧΕΙΑ...)


«…τότε εκείνοι που βρίσκονται στην Iουδαία, ας καταφύγουν στα βουνά, εκείνος που θα βρεθεί στην ταράτσα, ας μην κατέβει να πάρει τις οικοσκευές του κι εκείνος που θα βρεθεί στο χωράφι, ας μην γυρίσει πίσω να πάρει το ρουχισμό του. Kι αλίμονο στις εγκυμονούσες και σε εκείνες που θηλάζουν τις μέρες εκείνες. Kαι να προσεύχεστε να μη γίνει η φυγή σας χειμώνα ούτε Σάββατο. Γιατί θα υπάρξει μεγάλη θλίψη τότε, τέτοια που δεν έχει γίνει από την αρχή του κόσμου ως τώρα κι ούτε θα ξαναγίνει μετά. Kι αν δεν ήταν να συντομευτούν οι μέρες εκείνες, δεν επρόκειτο να γλιτώσει καμιά ύπαρξη. Mα για χάρη των εκλεκτών θα συντομευτούν οι μέρες εκείνες. Τότε, αν κάποιος σας πει: Nα, εδώ είναι ο Xριστός ή εκεί, μην τον πιστέψετε. Γιατί θα εμφανιστούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες και θα παρουσιάσουν μεγάλα θαύματα και υπερφυσικά φαινόμενα, έτσι που να παραπλανήσουν, αν είναι δυνατόν, ακόμα και τους εκλεκτούς».
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΕΦ. 24 ΠΑΡ. 16.




«…Kι αμέσως μετά τη θλίψη των ημερών εκείνων, ο ήλιος θα σκοτεινιάσει και το φεγγάρι θα χάσει το φως του και τα άστρα θα πέσουν από τον ουρανό και οι ουράνιες δυνάμεις θα σαλευτούν. Mόνο τότε θα φανεί το σημάδι του Γιου του Aνθρώπου στον ουρανό».
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΕΦ. 24 ΠΑΡ. 29.


(ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!)








           Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ Η ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΡΓΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ (ΑΝΤΙΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ) ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ ( ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΟΧΙΑΣ) , ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ¨ΕΡΠΕΤΑ¨. ΕΒΡΑΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΩΣΑΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΕΙΞΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ: «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ (έστι) μόνη ανθρωπογενή, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην». Καινή Διαθήκη, Ιωάννου ΙΒ 20-23   
Απόδοση: «Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου. Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη που γέννησε τον ανθρωπισμό, φύση προερχόμενη από τον ουρανό και θεϊκός βλαστός πλασμένος με ακρίβεια, Ελλάδα που γέννησε το Λόγο και δημιούργησε την Επιστήμη.

              ΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΤΑΝ ΜΕ ΦΤΩΧΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ, ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕ ?   ΘΑ ΕΝΙΩΘΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΓΥΡΤΕΣ» ΠΟΥ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ? ΑΡΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ….
ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ …«ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ» Ο ΧΡΙΣΤΟΣ?

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!





ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ, Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΙΣΜΑΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ.




2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον και τεκμηριωμένο......Ευχαριστώ
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καινή Διαθήκη, Ιωάννου ΙΒ 20-23 ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο υιός του Ανθρώπου. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΕΙ ΦΥΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟΚΑΙ ΒΛΑΤΗΜΑ ΘΕΙΟΝ ΚΛΠ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΥΑΓΓ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ .ΟΣΤΟΣΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΑΝ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή