«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ - ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ

Ας θεωρήσουμε ότι σύντομα μας ανακοινώνετε μια στάση πληρωμών ,όχι σταδιακή άλλα απόλυτη ,δηλαδή μια κανονική πτώχευση και έξοδος από την ευρωζωνη! Το πέρασμα στην δραχμή δεν θα μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα (αν βέβαια δεν είναι όλο στημένο και έχουν ήδη τυπώσει δραχμές), όπως και η διαδικασία επανεκκινήσεις του όλου οικοδομήματος που λέγεται σύστημα !

Ακόμα ας πούμε ότι λόγω εξόδου από το Ευρώ δεν έχουμε δώσει τα πάντα στα λαμογια και έτσι υπερασπίζουμε όσο μπορούμε τα δικαιώματα μας στο θέμα πετρελαίων κοκ...

Ας θεωρήσουμε οτι η Τουρκία αμετι μου χαμετι θέλει να μπει και να χαρτογραφήσει - ερευνήσει για πετρέλαια στην δική μας μεριά ...


Πράγμα που κανονικά είναι αιτία πολέμου...αυτά λοιπόν που προανέφερα ελπίζω να μην τα βλέπεις ως μακρινά η απίθανα..άλλα ταυτόχρονα να καταλαβαίνεις και πόσο φόβο η πανικό θα μπορούσαν να προκαλέσουν στον πολίτη!

Τι γίνεται λοιπόν αν ο πολίτης φοβηθεί πραγματικά ..το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να πάει σε σούπερ μάρκετ να τροφοδοτηθεί με τα αναγκαία...αν υπάρχει και η εικόνα πολέμου στο σενάριο σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να πάρει όσο πιο πολλά μπορεί ...

Τώρα αρχίζουν αυτά που δεν γνωρίζεις και η ξεκαθαριση στο πόσο πραγματικά εύθραυστη είναι οι κοινωνία μας...όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα παγκόσμια.


Όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου δουλεύουν με το σύστημα first go first order (η κάπως έτσι) που απλά σημαίνει : ότι φεύγει από το ράφι γίνεται αμέσως παραγγελία!!


Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι για κάποιο λόγο πανικού οι πολίτες ξεκινήσουν μαζική αγορά (και θυμηθείτε σας αναφέρω μόνο σενάρια πολύ κοντινά και όχι ποιο χοντρά όπως είναι πχ ξαφνική εχθρική επίθεση, καταστροφή απο κλιματικούς λόγους,πανδημία κοκ)


Αυτό σημαίνει οτι τα σούπερ μάρκετ μέσα σε ελάχιστο διάστημα (λιγότερο απο την πρώτη μέρα ) θα χρειαστούν ανατροφοδότηση ..που σημαίνει ,φορτηγό ,διανομή!!


Πάμε λοιπόν στην πρώτη μέρα πανικού που τα ράφια αρχίζουν να αδειάζουν...γίνεται η πρώτη παραγγελία και ξεκινάνε τα φορτηγά...η ερώτηση είναι πόσο πετρέλαιο έχουν τα φορτηγά στο ρεζερβουάρ τους!!

Γιατί στην περίπτωση δραχμής και στάσης πληρωμών θα έχουμε μια μικρή καθυστέρηση ώστε να έχουμε νόμισμα ...ποιος από τους ιδιοκτήτες βενζινάδικου θα δεχθεί να δώσει πετρέλαιο σε μεταφορική εταιρία χωρίς αντάλλαγμα?? Και ιδίως σε μια χρονική περίοδο τόσο ρευστή ..ποιος θα πάρει το ρίσκο να γεμίσει μια εταιρία πχ με 100 φορτηγά με 120.000 ευρώ πετρέλαιο ( αν γνωρίζατε την αγορά με τα κανόνια από μεταφορικές και βενζιναδες θα καταλαβαίνατε τι σας λέω) και στο δεύτερο σενάριο απειλή πολέμου η κανονικού θερμού επεισοδίου τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα εφ όσων ως γνωστό πολύ θα προσπαθήσουν το πετρέλαιο τους να το πουλήσουν χρυσάφι!

Άρα έχουμε την πρώτη μέρα πανικού άδεια ράφια ..αν υπάρχει πετρέλαιο μέσα στα ρεζερβουάρ τότε γίνεται η πρώτη τροφοδοσία...πάμε λοιπόν στην δεύτερη μέρα !

Αν το γεγονός γίνει ξαφνικά θα έχουν πρόσβαση σε σούπερ μάρκετ μόνο όσοι έχουν χρήματα και μάλιστα μόνο όσοι έχουν χρήματα έξω από τις τράπεζες δηλαδή στο σπίτι ..όλοι οι άλλοι θα είναι στο κυνήγι της ανάγκης ανταλλάξιμου μέσου...μην ξεχνάτε μιλάω για πανικό!!


Άρα φανταστείτε ότι είσαστε στην εργασίας σας και συμβαίνει ένα από τα δυο απλά σενάρια και σας καλεί η γυναικά σας και σας λέει τι να κάνω? δεν έχω λεφτά να πάω να ψωνίσω φαγητό για το παιδί!! Εσείς θα είσαστε σε θέση να συνεχίσετε την εργασία σας η τουλάχιστον θα υπολειτουργείτε?...και αναρωτηθείτε τώρα..η μάλλον κοίταξε τώρα ..τι τρόφιμα έχεις αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου?


Δεύτερη μέρα λοιπόν κάποιοι έχουν αγοράσει τρόφιμα ,κάποιοι ψάχνουν να βρουν τρόφιμα και χρήματα...ας θεωρήσουμε ότι ήρθε και η επόμενη τροφοδοσία (αν υπήρχαν στις αποθήκες για άμεση παράδοση ,αν είπαμε έχουν πετρέλαιο κοκ) γίνεται πάλι χαμός και τα ράφια σίγουρα ξανα αδειάζουν...πόσο αντέχει ένα ρεζερβουάρ και πόσο μακριά χιλιομετρικά είναι η αποθήκη?!


Τρίτη μέρα πανικού και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών συνεχίζει να μην έχει αποθήκευσή τρόφιμα..την ίδια όμως στιγμή η τροφοδοσία - διανομή αρχίζει την υπολειτουργία..δηλαδή δεν μπορεί να παραδώσει λόγω μη καύσιμου! Εκείνη την στιγμή ακριβώς περνάμε στην δεύτερη κατάσταση τις κρίσης ....την αρχή της κατάρρευσης.

Αν το σούπερ μάρκετ δεν σου δίνει τρόφιμα αρχίζεις και πιστεύεις ότι το κάνει για κερδοσκοπία ..και επειδή το παιδί πεινάει τρεις μέρες δεν μπορείς να είσαι και τόσο έτοιμος να καταλάβεις νέα πληροφορία ..βουτάς λοιπόν ένα λοσταρι και κατεβαζεις μια τζαμαρία...και βεβαία σε ακολουθούν και οι υπόλοιποι !!


Ξεκινάει λοιπόν το πρώτο πλιάτσικο ...και κάποιοι μαζεύουν τα απομεινάρια από αποθήκες κοκ...το πλιάτσικο γίνεται γνωστό...και ένας δεητζης που είναι εγκλωβισμένος στην βάρδια του ..το μαθαίνει...ο ίδιος δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τρόφιμα..τι κάνει? παραμένει στην βάρδια η βγαίνει να προλάβει για να βρει και αυτός φαγητό για το παιδί του? Και αρχίζουν οι καυτές ερωτήσεις της κρίσης...με πόσα άτομα προσωπικό μπορεί η ΔΕΗ να λειτουργεί επαρκώς χωρίς να δημιουργηθεί γενικό μπλακ αουτ? ..Πόσο μεγάλη διάρκεια προστασίας και επαναφοράς έχει το σύστημα της δεη ώστε σε περίπτωση μπλακ αουτ να μπορεί να συντηρήσει κάποιες αναγκαστικές μονάδες ανάγκης πχ νοσοκομεία...από ότι γνωρίζω η γεννήτριες υποστήριξης της ΔΕΗ (αν κάνω λάθος θα ήθελα κάποιος να μας ενημέρωση) μπορούν να κρατήσουν σε ένα γενικό μπλακ αουτ από 48 έως 72 ώρες..αν δεν μπορέσουν μέχρι τότε να ξαναφέρουν το σύστημα στα ίσα του ..τότε θα πάρει μήνες να ξανά έρθει στα ίσα του!!

Τετάρτη μέρα πανικού..βρισκόμαστε σε μερικό μπλακ αουτ με αρκετούς ανθρώπους στο δρόμο πολύ πολύ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥΣ και ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ!! Όσο διαρκεί το μπλακ αουτ τόσο δυσκολεύει και η κατάσταση στα υδραυλικά μας (αποχέτευση,πόσιμο νερό κοκ) όσο οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι τόσο υπάρχουν νέα θύματα (νεκροί) ..και αν οι προετοιμασίες μας για κρίσης είναι καλές σαν σχεδιασμό (το κράτος δηλαδή) μπορεί και να μην έχουμε νεκρούς απο νοσοκομεία κοκ..αν δεν έχουμε καλό σχεδιασμό η κατάσταση γίνεται ακόμα σοβαρότερη σε θέμα υγείας!!

Πέμπτη μέρα πανικού και ήδη το αποχετευτικό υπολειτουργεί.. οι νεκροί ειναι ακόμα στον δρόμο ... η πεινά πλέον οδηγεί την μάζα... αν είναι χειμώνας και κάνει κρύο προφανώς δεν έχουμε πως να ζεσταθούμε...ήδη αυξάνουν οι νεκροί λόγω πλέον συνθηκών και όχι μόνο βίας (μιλάμε για ευπαθείς ομάδες) ..πράγμα που κάνει την βια μεγαλύτερη !!!


Έχοντας γράψει διάφορα άρθρα για τον τρόπο προετοιμασίας και αποθήκευσης σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα (που θα πάνε) παρατήρησα την αντίδραση διάφορων σχολιαστών και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ανάγκη προετοιμασίας και αποθήκευσης μπορεί να συμβεί μόνο σε περίπτωση καταστροφής του πολιτισμού!!


Και αυτή η άποψη είναι απόλυτα επικίνδυνη , αυτή η άποψη μπορεί να φέρει την ζωή σας και τις οικογένειες σας σε θανάσιμο κίνδυνο! Για αυτό θα σας αναλύσω ένα υποθετικό σενάριο μη καταστροφής πολιτισμού που μπορεί να συμβεί άμεσα στην Ελλάδα .


Δεν θα συνεχίσω άλλο γιατί ειλικρινά με στεναχωρεί πολύ...άλλα σκεφθείτε οτι σας λέω και βάλτε την φαντασίας σας να δει πραγματικά τι σημαίνει ΠΑΝΙΚΟΣ της μάζας ...και πόσο ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ είναι στην πραγματικότητα οι κοινωνία μας...θα δείτε το ότι σας ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ προετοιμαστείτε δεν είναι γιατί είμαστε καταστροφολόγοι η μας ερεθίζει η ιδεα του χάους..είναι γιατί πραγματικά το σενάριο αυτό είναι πλέον πολύ κοντά!!


Υ.Γ Στο παραπάνω σας ανάφερα σενάριο πολύ απλό σκεφθείτε μονοι σας τι θα γινόταν σε ένα πιο έντονο πανικό..δεν ανάφερα καν την μη ύπαρξη επικοινωνίας..ίντερνετ,τηλέφωνο,κινητά..τα αεροπλάνα,τα εκατομμύρια κατοίκων που θα προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις (αν έχουν βενζίνα,αν λειτουργούν οι αντλίες,αν μπορέσουν να αντέξουν τα δεκάδες χιλιόμετρα ουρές μέσα από ένα άλλο πλήθος που θα καταστρέφει και θα βιαιοπραγεί)Ακόμα σκεφθείτε πόσα πράγματα εξαρτήματα στο σπίτι σας δουλεύουν με μπαταρία?? Απλό παράδειγμα ξυρίζεσαι με μηχανή ξυρίσματος η με ηλεκτρική μηχανή ξυρίσματος..γιατί ξυραφάκια και μπαταρίες δεν θα βρίσκεις!! Με ποσά απλά πράγματα του σήμερα πιστεύεις οτι αν τα χάσεις η ζωή σου μπορεί να πάρει μια κατηφόρα χωρίς γυρισμό??.....πραγματικά δεν θέλω να συνεχίσω!!

STRANGER ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου