«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΦΙΔΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ) ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ-ΧΘΩΝ.ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΦΙΔΙΑ
ΚΕΚΡΟΨ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΡΕΧΘΕΥΣ ΚΑΙ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ,ΤΥΦΩΕΥΣ Ο ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΦΙΔΙ, ΚΑΔΜΟΣ ΟΦΙΩΝ Ή ΟΦΙΩΝΕΥΣ, ΤΡΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ: ΟΙ ΦΙΔΟΘΕΟΙ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ, ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΙΔΙΑ-ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΥΘΩΝ, ΛΑΔΩΝ, ΑΡΓΟΣ ΚΤΛ.

Η μάχη του Ηρακλή με τον Αχελώο

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΩΝΤΑΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΛΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ, ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ.Ο ΚΕΚΡΩΠΑΣ, ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΚΤΑΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Ο ΚΕΚΡΟΨ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΥΡΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΑΙΑ ΕΙΧΕ ΘΥΜΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΟΥΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ( Επίγειες τερατογεννέσεις χωρίς την συγκατάθεση των ουράνιων) ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΦΙΔΙ, ΕΧΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ.ΑΝΑΘΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΛΑΔΑ.
ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΗΘΟΣ, ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ¨ΣΥΝΟΙΚΙΣΗΝ¨, ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΟΓΑΜΙΑ ΜΙΑΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΦΙΔΙΑ. Ο ΚΕΚΡΟΨ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΚΟΣ ΩΣΤΕ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΚΕΚΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΕΚΡΟΠΙΔΑΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΚΕΚΡΟΨ.

ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΜΥΘΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Ο Κέκροπας εικονίζεται στα αριστερά, μισός άνθρωπος μισός φίδι. Μαζί με την Αθηνά παίρνει μέρος σε μια μυστική τελετουργία μπροστά στην ελιά. Στα χέρια του κρατάει μικρό αρνί για τη θυσία. Στη ρίζα της ελιάς βρίσκεται το κιβώτιο με τον Εριχθόνιο, που η Αθηνά εμπιστεύτηκε στις θυγατέρες του. Δεξιά μια γυναίκα, η Ζευξίππη(;) κρατάει τα όπλα της θεάς.Ο ΚΕΚΡΟΨ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΘΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΧΘΟΝΙΟΣ Ή ΕΝΑΣ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΣ, ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (!) Ή ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ...ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΥ..


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΔΙΦΥΕΙΣ,...


Ο ΕΡΕΧΘΕΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΕΧΘΕΙΟ, ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΚΕΚΡΟΠΙΔΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΕΡΕΧΘΕΙΔΑΙ. Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ(ΑΤΤΙΚΑ).ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΡΑΓΓΑ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ? Ή ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ? ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ ΕΝΟΣ ΦΙΔΙΟΥ, ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΕΡΕΧΘΕΥΣ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙ-ΑΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑΟ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΤΗΣ.Η ΘΕΑ ΑΗΔΙΑΣΕ ΚΑΙ Μ ΕΝΑ ΜΑΛΛΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗ ΓΗ ΩΣΠΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ.ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΟΓΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΑΘΡΕΨΕ Η ΑΘΗΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟ.(ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ).

ΓΙΑΤΙ???

ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΕΚΡΩΠΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΕΙ ΚΡΥΦΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΡΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΡΟΣΟΥ, ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΦΙΔΙ,Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΑΦΩΣ ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΦΙΔΙ.ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ...

Ο ΤΥΦΩΕΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟΣ.

ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΨΗΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΓΓΙΖΕ Τ ΑΣΤΡΑ.ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΔΥΣΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΧΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΑΝ ΕΚΑΤΟ ΚΕΦΑΛΙΑ ΦΙΔΙΩΝ!!ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΩΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑΝ ΗΧΟ ΣΑΝ ΣΥΡΙΓΜΟ.ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΜΕ ΦΤΕΡΑ.ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΙΓΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΕΤΟΥΣΕ ΦΛΟΓΕΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ ΜΕ ΔΙΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΠΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΝΗ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΩ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ.ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΧΙΖΩ..

Ο ΤΥΦΩΕΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ο ΖΕΥΣ ΜΗ ΜΕΝΩΝΤΑΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΡΕΠΑΝΙ, ΜΕ ΑΣΤΡΑΠΕΣ. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ Ο ΠΕΛΩΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΡΑΚΩΝ ΛΑΒΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΔΡΑΚΩΝ ΤΩΝ ΤΥΛΙΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΔΙΑ-ΦΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΠΕΡΝΕΙ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΚΙΛΙΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟ ΚΩΡΥΚΕΙΟ.ΕΚΡΥΨΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΙΑΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ, (ΑΡΚΤΟΣ) ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑΙΝΑ ΔΙΦΥΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑΕΙ.ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΕΡΜΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΥΦΩΕΑ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ.Ο ΖΕΥΣ ΞΑΝΑΒΡΗΚΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΑΝΩ Σ ΕΝΑ ΑΡΜΑ ΜΕ ΦΤΕΡΩΤΑ ΑΛΟΓΑ ΩΣΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΕΥ.ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ? ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΦΙΔΙΑ?

ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΔΙΑ! ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΡΑΚΩΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΕΔΩΣΑΝ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΨΕΛΛΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΝ ΑΠΟΗΧΟ...

...ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΔΙΦΥΗ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΕΙΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΛΙΔΩΤΑ ΠΕΔΙΑ,ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΗΔΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠ ΟΛ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΠΕΘΑΝΕΙ"Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΣΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΓΙΗ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..

ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΕΘΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΜΕΘΑ.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΕΛΘΟΜΕΝΟ ΓΕΝΟΣ ΔΙΟΣ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΑ ΟΝΤΑ,

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ.

''Γῆς παῖς εἰμι καὶ Οὐρανοῦ ἀστερόεντος, αὐτὰρ ἐμοὶ γένος οὐράνιον·

τόδε δ᾽ ἴστε καὶ αὐτοί· δίψηι δ᾽ εἰμ(ὶ) αὔη καὶ ἀπόλλυμαι·

ἀλλὰ δότ᾽ αἶψα ψυχρὸν ὕδωρ προρέον τῆς Μνημοσύνης ἀπὸ λίμνης''

ΠΗΓΗ: ΜΑΙΝΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου