«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

«ΦΩΣ» ΚΑΙ «ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΩΣ» ...


           ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΚΙΝΗΤΟ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΚΟΤΟΣ, ΔΕΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ¨ΕΝΤΡΟΠΙΑ¨ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ¨ΦΟΡΕΑ ΚΙΝΗΣΗΣ¨ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ¨ΞΕΝΙΣΤΗΣ¨ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.

          ΤΟ «ΦΩΣ» ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ¨ΦΩΤΟΝΙΑ¨, ΤΟ «ΦΩΣ» ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΝΘΑΛΠΙΑΣ. ΤΟ «ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ» ΕΙΝΑΙ ΑΕΝΑΟ, ΑΕΙΖΩΟΝ, ΑΠΕΙΡΟ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ¨ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ¨ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ "ΦΩΤΟΣ" & "ΣΚΟΤΟΥΣ",  ΔΙΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ¨ΚΑΠΟΥ...¨ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΣ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ¨, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΟΣ" , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ. ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ (ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΩΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ, ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ. ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ «ΦΩΤΙΣΤΕΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ» ΤΟΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΣΚΙΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΕΝΩ ΑΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ¨ΣΚΙΑ¨. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΣΚΙΑ – ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΩΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (ΑΛΗΘΕΙΑ) ΑΠΟ ¨ΜΕΣΑ¨ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ( ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ) ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ¨ΣΩΜΑ¨. ΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ¨ΚΑΘΑΡΟ¨ ΚΑΙ ¨ΔΙΑ-ΦΑΝΟ¨ ΤΟΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ( ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΕΤΑΙ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΠΟΚΟΠΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΚΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ¨ΦΩΣ¨ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΗ ΣΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ. ΤΟ ΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΓΑΔΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΣΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.

         Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΟΣΟ ΠΙΟ ¨ΒΑΡΙΟΙ¨ ΚΑΙ ¨ΠΥΚΝΟΙ¨ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΥΚΝΗ ΣΚΙΑ ΘΑ «ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ».

         Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ, ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΑΤΡΩΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ, ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ-ΝΟΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΠΡΟΣΕΥΧΗ–ΕΠΙΚΛΗΣΗ).

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΧΕΙ ¨ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ¨ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ (ΝΕΜΕΣΙΣ).

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ¨ΦΩΤΙΣΕΙ¨ ΜΕ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΚΑΘΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΣΚΙΑΣ (ΚΑΘΑΡΣΙΣ).


          ΠΡΟΣΕΥΧΗ/ΕΠΙΚΛΗΣΗ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΚΑΘΑΡΣΙΣ


ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ¨ΠΡΩΤΟ¨….

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ….

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ!


ΑΝΑΞ ΑΥΤΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου