«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ή έννοια του κακού.....!!!


Το Κακό....σύμφωνα με την εξήγηση της  «Βικιπαίδεια», της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας είναι: «Κακό είναι μια πράξη ή μία κατάσταση από την οποία προκύπτει, ή τείνει να προκύψει, αποτέλεσμα που αντίκειται σε μια ηθική. Η ηθική αυτή δεν είναι σαφώς καθορισμένη, η παραβίασή της όμως αφορά σε γενικές γραμμές το μη σεβασμό και τη σπατάλη της φύσης, της δημιουργίας και της ανθρώπινης υπόστασης, είτε άμεσα, είτε με προδιάθεση: η καταστροφικότητα, η περιττή βία, ο μη σεβασμός της ζωής, η συνειδητή και σκόπιμη αδικία, ο σχεδιασμός του εξευτελισμού της αξιοπρέπειας με ταπεινά κίνητρα κλπ. αντανακλούν το κακό.»
Το κακό συνήθως θεωρείται το εννοιολογικό αντίθετο του καλού.
κακός -ή -ό συγκριτικός: χειρότερος, υπερθετικός: χείριστος, κάκιστος
1.     Κακός είναι αυτός που δεν αναγνωρίζεται ως χρήσιμος, ωφέλιμος, που προκαλεί την αποδοκιμασία για το ήθος και την ποιότητά του.
Οι πρόγονοί μας ΑΔΕΛΦΙΑ…έλεγαν: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Το ζήτημα είναι ότι σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε....ψάχνουμε το καλό....και δεν μπορούμε να το βρούμε….!!! Φαίνεται...θα είναι καλά κρυμμένο.....ώστε η αναζήτησή του....είναι σαν ένας γρίφος….και ένας πολύ καλά  κρυμμένος Θησαυρός.....! Το γεγονός είναι πως ο κάθε άνθρωπος οφείλει να γνωρίζει το καλό και το κακό...διότι έτσι καταφέρνει να αποδεικνύει καθημερινώς την ανωτερότητα της σκέψης του σε σύγκριση  με τα ζώα…..όμως παρ’ όλα αυτά ο άνθρωπος....εξακολουθεί να κάνει το κακό.....κι έτσι αποδεικνύει την ηθική του κατωτερότητα.....σε σχέση με τα ζώα. Φυσικά ενώ έχουμε πολλές εκδηλώσεις του κακού, μπορούμε όμως να εστιάσουμε σε τρεις όψεις: Η απάτη, ο παρασιτισμός και η παρωδία… λέξεις που συγγενεύουν με τους τωρινούς μας πολιτικούς ....που με κάθε τρόπο εκδηλώνουν την έννοια του κακού όπου τα τελευταία χρόνια είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο κακά...οπότε η επιλογή μας ως ψηφοφόροι...ήταν να διαλέγουμε το λιγότερο κακό από δυο κακά, αλλά οφείλαμε όμως ΑΔΕΛΦΙΑ…να θυμόμαστε ότι το κακό όμως….παρέμενε....!!! Έτσι αντί του Καραμανλή.....είχαμε στην αντιπέρα όχθη....τον Ανδρέα Παπανδρέου.....και όποιον να διαλέγαμε....το κακό το είχαμε και πάλι στις πλάτες...μας...!!! Αργότερα....νάσου και πάλι....άλλος Παπανδρέου....ο Γιωργάκης.....να και το αντίπαλο δέος....ο Κωστάκης Καραμανλής...και πάλι....μας έμεινε η πικρή γεύση....! Εκείνο που δεν μπόρεσε να καταλάβει αυτός ο λαός ήταν που τόσο εύκολα παραμυθιάζονταν...τόσα χρόνια.....και τελικά δεν έβλεπε ότι και τα δύο «φρούτα»...ήταν από το ίδιο παρασιτικό «δέντρο»....μόνο που άλλαζε το όνομα τους....μιας και ήδη φρόντιζαν οι Σιωνιστές και οι Μασόνοι....να βάζουν τα δικά τους πρόσωπα εξ αρχής και τους παρουσίαζαν....ως μια εναλλακτική λύση.....οπότε και πάλι....έπεφτες μέσα στην παγίδα….!
 Όμως η Σοφία και η Γνώση υπάρχουν ΑΔΕΛΦΙΑ….για ακριβώς αυτόν τον λόγο...ώστε να μπορεί κάποιος να ξεχωρίζει τον καλό δρόμο.....από τον κακό. Αλλά δυστυχώς....ένα μεγάλο μέρος του λαού εξαπατήθηκε....και ένα άλλο μέρος συνεργάστηκε κιόλας....αφού έτρωγαν τα λίγα ψίχουλα κάποιοι από τους πολίτες....και οι πολιτικοί κλέβοντας και κάνοντας κομπίνες...ευημερούσαν εις βάρος όλων.....!!!  Έτσι το μισό από το κακό που γινόταν  από τους...εντολοδόχους πολιτικούς μας......ήταν που ήθελαν να φαίνονται και να αισθάνονται σπουδαίοι....και με το αζημίωτο βέβαια.
Θυμάμαι λοιπόν ένα καλοκαίρι....που καθόμουνα σ’ ένα υπερυψωμένο μαγαζί...κι από κάτω υπήρχε πεζόδρομος...σε παραλιακό μέρος κι ενώ με είχε επισκεφτεί ένας γνωστός μου και πίναμε καφέ....μόλις είδε ένα τότε πολιτικό του Πασόκ....πετάχτηκε σαν αίλουρος και πήδηξε κάτω...παρότι ήταν ευτραφής....που σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα τολμούσες να το πράξεις...και αγκάλιασε τον τότε πολιτικό και ...με μια λαχτάρα....και είπα από μέσα μου...αυτός δυστυχώς.....είναι ένας από τους πολλούς πολίτες αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας...που όποιος έχει μια γνωριμία....ή φιλία…κλπ με ένα «ξακουστό» όνομα....νομίζει ότι έχει...πιάσει....τον Πάπα...από τα «ακτινίδια»....!
Έτσι ακριβώς είναι η ματαιοδοξία μας....αλλά και η δική μας καλοπέραση. Τους υπόλοιπους τους κάνουμε πέρα….τους γράφουμε κανονικά....αρκεί να περνάμε εμείς καλά....ή μήπως κάνω λάθος...γιατί ερωτώ….τα τελευταία χρόνια πως ζούσε και πως ενεργούσε η πλειοψηφία...του ελληνικού λαού; Έτσι δεν αντιδρούσε; ...εκτός κι αν είμαι «εξωγήινος»...και δεν τα βλέπω...καλά…τα πράγματα.
Τέτοιες συμπεριφορές…είχαμε έως τώρα…να σέρνονται….πίσω από τις ποδιές τους…για να βολευτεί το «τομάρι» τους….το παιδί τους….κλπ και περιμένουμε αυτόν τον λαό…να υπηρετήσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…να παλέψει…για το ΔΙΚΑΙΟ…και να μας δώσει…την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας….διότι…αν και γι’ αυτήν δεν έχουμε υπόσταση…τότε είμαστε και άξιοι της μοίρας μας….!
Το περίεργο....είναι ότι οι κακοί....και γενικά αυτό που λέμε κακό ή οι ενέργειες τους που ενώ εξακολουθούν να πράττουν το κακό....γι’ αυτούς δεν έχει σημασία...διότι το κακό...ΑΔΕΛΦΙΑ....δεν τους απασχολεί.....!!! Αν ερωτήσεις έναν κακό....αν η πράξη του ήταν κακή....δεν θα την παραδεχτεί...διότι δεν έχει αντίληψη του ενέργειάς του....και δεν τον απασχολεί...διόλου για τις ζημιές που προκαλεί στο γύρω του περιβάλλον. Κι αυτό….είναι ένα ζητούμενο....!!! Δηλαδή....οι κακοί...θα εξακολουθούν....να διαπράττουν άσχημα...πράγματα....αλλά τη λύση δεν θα την δώσουν οι κακοί...αλλά οι ΚΑΛΟΙ.....οι οποίοι......σήμερον είναι απομονωμένοι....και αηδιασμένοι....κι έχουν φύγει από την πολιτική σκηνή και από τα κοινά....οπότε ανάμεσα στο κακό συναπάντεμα....των πολιτικών....ψάχνουμε ανάμεσα στους κακούς....τον πιο «καλύτερο»....αλλά στο βούρκο....όποιον και να βγάλεις έξω.....λερωμένος θα είναι....!
Το θέμα.....είναι να βρούμε την λύση του προβλήματος. Το πως θα γίνει αυτό….είναι και το κύριο ζήτημα….αρκεί να βάλουμε λιγάκι το «χεράκι» μας….αλλιώς θα μας το βάζουν μια ζωή οι άλλοι….κι εσύ….θα κάθεσαι να μυξοκλαίς…και να αναθεματίζεις…!



Αν προσπαθήσουμε να…..«διαβάσουμε» με προσοχή τον λαό μας.....εν μέρει τον ακούμε να σχολιάζει όλα τα πολιτικά δρώμενα...και έχει μάλιστα άποψη για όλα και για όλους....και τον τελευταίο πολίτη αυτής της έρμης της χώρας να διαλέξεις...θα σου πει την γνώμη του, γιατί ξέρει να σχολιάζει τους άλλους….είναι «μανούλα» σ’ αυτό...ενώ φυσικά τον εαυτό του τον αφήνει στην μπάντα….! Τώρα τελευταία όμως….λίγο πάνω λίγο κάτω.....που άρχισε να μας τσούζει…..γιατί αισθανόμαστε....ολοένα και μεγαλύτερη πίεση.....διότι είναι φυσικά και θέμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ....για  αρκετούς....οπότε...με αρκετό βρίσιμο που ρίχνουμε για να ξορκίσουμε το κακό....ψάχνει ο καθένας να βρει μια λύση....αλλά όχι από τον ίδιο του τον ΕΑΥΤΟ...αλλά περιμένει και πάλι από ΑΛΛΟΥΣ...έναν άλλο ακόμη εθνοσωτήρα....να του δώσει τη λύση....ενώ ο ίδιος.....είναι στην αναμονή....!!!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα....αν (θυμάστε ήταν και του Κοσκωτά...!!!) …αλλά κι αυτό επίσης του….Σώρρας….που για ακόμη μια φορά….πέφτουμε θύματα αυτής της εθνικής μας υπόθεσης και ύπαρξης…..και το ψηλό γαζί συνεχίζεται ΑΔΕΛΦΙΑ….να πάει….σύννεφο….! Φυσικά μέσα στην απελπισία του Νεοέλληνα….κατόρθωσε να βρει ο «δικός» σου….και διάφορους οπαδούς….οι οποίοι θα είναι και πάλι τα επόμενα θύματα…που νομίζουν όλοι αυτοί… ότι θα σώσει  την χώρα μας….αλλά δυστυχώς αντί να χτυπήσουμε την ρίζα του κακού ΑΔΕΡΦΙΑ….κοιτάμε να τρώμε τα «φρούτα»…..ως χάνοι…που μας στέλνουν κάθε τόσο….και κάθε τόσο….ώστε να βλέπουμε να ξεπροβάλουν καινούργια και καινούργια «μοντέλα» εντεταλμένα….γιατί αυτό το δένδρο βρε αδερφέ….φαίνεται να είναι πολύ παραγωγικό…και δεν σ’ αφήνει….νηστικό….!
Το θέμα είναι να μπορέσουμε να δούμε και να διακρίνουμε….πίσω από τους υπάρχοντες πολιτικούς….και όλο το σύστημα που εδρεύει….ποιος κρύβεται και μας βασανίζει…αφού θέλει να μας επιβάλλει….με το ζόρι…το δικό του. Ποιοι αλήθεια κρύβονται και γιατί έχουν εξαπολύσει τέτοια δριμύ….επίθεση;
Ξεχνάτε μήπως με τα εμβόλια….που ορισμένοι τρέχατε σαν «παλαβοί»….να εμβολιαστείτε….είτε από άγνοια…είτε από φόβο…είτε από κακή ενημέρωση και εκτίμηση…που ακόμη και σήμερα….αν πάλι….βάλουν τέτοιο ανοιχτό θέμα…εμβολιασμού…πάλι ορισμένοι θα πέσουν και πάλι…θύματα…διότι είναι ευκολόπιστοι…και θέλουν οι άλλοι να τους ελέγχουν….και πηγαίνουν….σαν τα πρόβατα….στη σφαγή…δυστυχώς παρασύροντας και άλλους. Ήδη με τον νέο τύπο Η7Ν5….εξακολουθούν να κρατάνε ζωντανό ένα τέτοιο νέο ενδεχόμενο…όταν εκείνοι το αποφασίσουν και πάλι …για να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό. Φυσικά τώρα πάνω σε αυτό το ζήτημα….μετά από την αφύπνιση και ενημέρωση….είναι πολλά άτομα ψιλιασμένα….όμως οι Σιωνιστές…εξακολουθούν να θέλουν το κακό μας…οπότε…αν πάθεις μια φορά ΑΔΕΡΦΕ μου…πρέπει μετά να μάθεις….για να μην την ξαναπατήσεις.…την επόμενη φορά.
Αν πάμε και στο θέμα των ψεκασμών….πολύ δύσκολο…για να λυθεί βέβαια…τόσο απλά αυτό το ζήτημα…μιας και έρχεται εξ ουρανού…και όλες οι βλαβερές ουσίες επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον οργανισμό μας….εν τούτοις  είναι πολλοί που ακόμη σήμερα… αμφισβητούν…την όλη διαδικασία…και δεν βλέπουν…ότι είμαστε πολύ απλά σκέτοι «αριθμοί» για αυτούς….που θέλουν σόνι και καλά να κυβερνήσουν τη Γη…παγκόσμια…!!!...με το έτσι θέλω…!
Την τεχνολογία….ΑΔΕΛΦΙΑ….την χρησιμοποιούν για την δική τους χρήση….για τον έλεγχο των «μαζών….γιατί ως μάζες μας βλέπουν…με τις έξυπνες κάρτες…τις ταυτότητες…τον έλεγχο των διοδίων…τα βιοτσιπς…και όλο το τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί….ώστε να γίνεται η αφαίμαξη του χρυσού….και το μάζεμα των χρημάτων…στους ολίγους….για να φτιάξουν μια ολιγαρχία …στα μέτρα τους….και να γίνουμε απλά «ρομποτάκια»…χωρίς βούληση…και να καταλήξουμε σκλάβοι….τους…..!
Η τεχνητή κρίση…επιβλήθηκε  και συνεχίζουν να μας την επιβάλλουν….εφαρμόζοντας έως τώρα την περίπτωση του «βατράχου»…που τον ζεσταίνουμε στο νερό σε κατσαρόλα…σταδιακά…κι από 5…βαθμούς…τον πάμε…στους δέκα…ο «βάτραχος» προσαρμόζεται…κι ανά πέντε….τον φτάνουμε μέχρι στους 80 βαθμούς….κι επειδή…η προσαρμογή…..είναι ομαλή….ο «βάτραχος» αποδέχεται τη διαδικασία θέρμανσης και προσαρμογής….γιατί φανταζόστασαν ΑΔΕΛΦΙΑ…αν από τους 5 βαθμούς τον «βάτραχο»….να τον βάζαμε απότομα…στους 80 βαθμούς…θα πεταζόταν…τσουρουφλισμένος….έξω από την κατσαρόλα….!
Κάπως έτσι…μας πήγαν κι εμάς…στην Ελλάδα…και τα αποδεχόμαστε….όλα σαν «βατράχια»….ενώ φυσικά…πίστευαν…ότι και οι Κύπριοι…θα αποδέχονταν…το ίδιο…μετά την άρνηση τους…με όποιον τρόπο κι αν πραγματοποιήθηκε αυτή….πέρασαν….κι έδειξαν κι εκεί….τα «δόντια» τους…κόβοντας τους σαν «πράσο»…δίνοντας και το μήνυμα…για να προσέχουν και οι άλλοι….! Όπως διαπιστώνουμε έχουν αρχίσει να δείχνουν τον κακό τους εαυτό….και γενικά οι εκδηλώσεις του κακού…αυτήν την γενικότερη περίοδο…θα συσσωρεύεται…λόγω της συμπλήρωσης του ενιαυτού…όπου θα δούμε….μία τέτοια αύξηση του κακού…όπου θα κάνει τον κύκλο της….και θα έχει την ανοδική της πορεία…έως να ξεφουσκώσει….και να πάρει την κατιούσα…!
Όταν μας έβαλαν…στην Ευρωπαϊκή Ένωση….και στο ευρώ…μας είχαν πείσει…ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια …και με το λέγε-λέγε….έριξαν και το χρήμα…..και όλοι τσιμπήσανε….και κάποιοι από τους σημερινούς πολίτες φάγανε καλά…μιας και στο κράτος μας…τον έλεγχο τον κάναμε μόνο κατά το δοκούν…και έριχναν και μερικά ψίχουλα….για να κλείνουν και τα στόματα….οπότε όμως αυτοί τρώγανε τις χοντρές αγελάδες…και συναγωνιζόταν ποιος θα κάμει το μεγαλύτερο σκάνδαλο…μιας και η εκποίηση της πολιτικής ζωής μας…είχε παραδοθεί…στα μεγάλα συμφέροντα….!
Φυσικά ….που να ακουμπήσει κάποιος....σ’ αυτήν την χώρα....όταν στη λεγόμενη «δημοκρατία»....που έχουν καταστρέψει πλέον τις δομές της....ώστε η θεσμοθέτηση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ....σήμερα να προβάλλει περισσότερο από ποτέ για την....ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ....και τις αποφάσεις να τις παίρνει πλέον ο ίδιος ο ΛΑΟΣ....αλλά σας παραμυθιάζουν….ότι δεν έχετε τις δυνατότητες….αλλά και τις ικανότητες....!!!
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ…ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ….ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ…ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ…ΥΠΑΡΞΗ.
Το γεγονός είναι πως οι άνθρωποι που γνωρίζουν το καλό και το κακό, αποδεικνύουν και  την ανωτερότητα της σκέψης τους σε σύγκριση με τα ζώα. Το γεγονός όμως πως παρ’ όλα αυτά…..κάποιοι κάνουν το κακό….αποδεικνύοντας ΑΔΕΛΦΙΑ….και την ηθική τους κατωτερότητα….σε σύγκριση με τα ζώα.
Ίσως μερικά πράγματα θα πρέπει να είναι καλά από μόνα τους…..διαφορετικά δεν θα υπήρχε το μέτρο…..ώστε να χαρτογραφήσουμε το…..καλό και το κακό.
Όμως ΑΔΕΛΦΙΑ…αν δεν αντέξουμε  το κακό….δεν θα ζήσουμε…. για να δούμε το καλό…να επικρατεί. Φυσικά ο φόβος του κακού είναι ένα πολύ πιο ισχυρό κίνητρο για τις ανθρώπινες πράξεις….από την προοπτική του καλού. Θα πρέπει να διακρίνουμε ότι η αντίληψη…..της υπερφυσικής καταγωγής τους κακού δεν είναι αναγκαία. Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ικανός για κάθε κακία.

Γι’ αυτό και η σημερινή χριστιανική εκκλησία σήμερα…υπερτονίζει το κακό….λέγοντας ότι φιλόσοφοι….δεν πέτυχαν ποτέ να διαλευκάνουν το πρόβλημα του Κακού, μάλλον το έκαναν πιο περίπλοκο. Αντιστρόφως το κακό δεν είναι ποτέ πρόβλημα για τους Πατέρες της Εκκλησίας. Μας λένε επίσης….ότι ζήτημα δεν είναι να κάνει κανείς θεωρίες περί Κακού, αλλά να πολεμάς τον Διάβολο….και λένε ότι οι λέξεις «σύμβολον» και «διάβολος» προέρχονται από την ίδια ρίζα, και γι' αυτό εκφράζουν πολύ εντονότερα πραγματικότητες αντίθετες. Ο διάβολος (δια-βάλλω) λένε….είναι εκείνος που διαιρεί, πού χωρίζει, κόβει κάθε επικοινωνία και κατεβάζει το ον στην εσχάτη μοναξιά. Αντίθετα, το σύμβολον (συν-βάλλω) συνδέει, κατασκευάζει μια γέφυρα, αποκαθιστά την επικοινωνία. Και λένε ακόμη ότι….η  Αγία Γραφή δεν κάνει φιλοσοφία. Η Βίβλος δεν βλέπει στο Κακό σαν μιαν απλή έλλειψη Καλού και τελειότητος, μια μη πληρότητα, αλλά μια ελευθερία που απέτυχε και έγινε κακή θέληση. Προσθέτοντας το μη υπάρχον στο υπάρχον το διαστρέφει σε ον κακοποιό. Εν τούτοις, αυτή η διαστροφή το Κακό, δεν υλοποιείται και δεν προσωποποιείται σε Πονηρό, παρά μόνο με την ύπαρξη ορισμένων προϋποθέσεων, παρά μόνον αν του προμηθεύσει κανείς "κλίνη και φαγητό" οντολογικά, δηλαδή την δυνατότητα να επικαλεσθεί -χάρις στην ελευθερία τους- τους συνενόχους συνειδητούς ή μη, οι οποίοι προσφέρονται να υπηρετούν το ψέμα.

Το ερώτημα όμως που μπαίνει σχετικά με αυτούς που υπηρετούν σήμερα τη Χριστιανική θρησκεία και την εκκλησία είναι…πως γίνεται η ιεραρχία του σημερινού κλήρου…να είναι βουτηγμένη…μέσα ανομίες…με πλήθος σκάνδαλα…με πλήρη υποταγή στο χρήμα…με ένα σωρό ψέματα…με ανήθικες πράξεις…με σεξουαλικά σκάνδαλα και παιδεραστίες….με ύποπτες συναλλαγές με το εκάστοτε κράτος….να μην πληρώνει πάντα την εφορία….να σιτίζεται….από το κράτος…να επιβάλλει το δόγμα της….σε όλο τον λαό….ως αυτοί να είναι οι «περιούσιοι»…που ξέρουν την αλήθεια….που εκμεταλλεύονται μέσω της πίστης….τον  κοσμάκη….που οι καημένοι δίνουν τον οβολό τους…και μερικοί μάλιστα δίνουν και τις περιουσίες τους στον κλήρο….τόσο «βλάκες» δηλαδή….αντί δυστυχώς να τις δώσουν σ’ ένα σχολείο…ή νοσοκομείο….για να πιάσει τόπο…! Τους κάνετε τζάμπα….μάγκες…! Γι’ αυτό το παίζουν «έξυπνοι»…αφού έχουν φανατικούς οπαδούς…σε όλη την κλίμακα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης…και ασκούν ένα ακόμη….άλλο σύστημα εξουσίας….!
Ο Όμηρος έλεγε: «Ποτέ μα ποτέ κακός άνθρωπος δεν ήταν σοφός.»....και αυτό το έχουμε δει όλα αυτά τα τελευταία 1.700 χρόνια....το ότι οι Χριστιανοί....δεν έχουν βγάλει....σοφούς....επαφίενται στις γραφές τους....και στον Χριστό....και για να στηλιτεύουν...την πολυμορφία, την ποικοιλομορφία, την πολυδιαφορετικότητα....τόσων πολλών Προγόνων μας Φιλοσόφων (ανδρών+γυναικών).....όπου οι μεταγενέστεροι Χριστιανοί….σκαρφίστηκαν λοιπόν ...τους αγίους....με ιστορίες για «αγρίους» με μπόλικα θαύματα.....ώστε τα θύματα...να κάθονται και να πιστεύουν την κάθε μπούρδα....και έβαλαν λοιπόν κάθε μέρα....να γιορτάζονται....τα δικά τους αμφιλεγόμενα πρόσωπα....και με το πρόσχημα της βάπτισης....που γίνεται σε μικρή ηλικία...να παίρνεις...κι ένα όνομα ...Αγίου....κλπ....ώστε να σε εγκλωβίσουν....αφού το κάθε όνομα που κουβαλάς...σε «κουβαλάει» κι αυτό ταυτόχρονα επηρεάζοντας....τη θρησκευτική σου συνείδηση...εξ αρχής....διότι ΑΔΕΛΦΙΑ....έχει πολύ μεγάλη σημασία....να βαπτίζεσαι...κατά βούληση...κι όταν γίνεσαι πλέον μεγάλος σε ηλικία....όπως γινόταν με τους Προγόνους μας....κι άλλο με το ζόρι....και χωρίς να αντιλαμβάνεσαι...όντας μωρό...το τι σου γίνεται….όπως το επέβαλαν οι Χριστιανοί....!!!
Αλλά άμα πράγματι θέλουμε να απαλλαχτούμε απ' τις κακές προδιαθέσεις της επιβολής των Χριστιανών....πρέπει ν' αποφύγουμε δια παντός και τις κακές συναναστροφές τους....που ολόκληρη την Ελλάδα την έχουν καπελώσει....από την στιγμή που γεννιέσαι....μέχρι να πεθάνεις....!!! Διώξτε τους....μιαν ώρα αρχύτερα....για να δείτε άσπρη....μέρα....!!!...γιατί απλά η  κατάρα του κακού....που οι ίδιοι κουβαλούν.....είναι ότι εξακολουθεί να γεννούν το κακό....άσχετα αν υπερασπίζονται για το αντίθετο. Και μην ξεχνάτε ότι οι κακοί υπακούουν στα πάθη τους...ακριβώς όπως οι δούλοι στ' αφεντικά τους...!!! Φυσικά….ας μην ξεχνάμε ότι μόνο το κακό αναπτύσσεται από μοναχό του....αλλά για ν' αναπτύξουμε όμως ΕΜΕΙΣ την καλοσύνη ......χρειάζεται προσπάθεια και θάρρος εκ μέρους μας. Εξάλλου ο κάθε συνετός άνθρωπος....ξέρει να προλαβαίνει το κακό....ο θαρραλέος το υποφέρει και φυσικά....δίχως να παραπονιέται. Και προπαντός τα όποια κακά έργα γίνονται....οφείλουν να γίνουν παράδειγμα και καθρέφτης....για τους ενάρετους ανθρώπους. Τα κακά που συναντάμε εις την ζωή μας είναι σαν ένα ταξίδι ζωής...όπως οι  λόφοι.....που φοβίζουν τους ταξιδιώτες στην πορεία τους. Και τα δύο φαίνονται μεγάλα από μακριά.....μα όταν πλησιάσουμε από κοντά.....βλέπουμε πως μπορούμε να τα υπέρ πηδήξουμε ευκολότερα.....απ' ότι εμείς νομίζαμε.
Φυσικά το κάθε κακό εύκολα καταπνίγεται στη γέννησή του.....αλλά αν το αφήνουμε να μεγαλώνει και να δυναμώνει συνέχεια με την ανοχή μας...τότε είμαστε και συνυπεύθυνοι....για ότι διαδραματίζετε....! Η ανοχή ...έχει και όρια....!!!
Διότι το κακό που κάνουν οι άνθρωποι ζει ύστερα απ' αυτούς....ενώ το καλό,....πολλές φορές.....θάβεται μαζί τους. 



Φυσικά ΑΔΕΛΦΙΑ....δεν αρκεί να παραπονιόμαστε για το κακό...γιατί απλά το διπλασιάζουμε. Όταν όμως το περιγελάμε....το εξουδετερώνουμε.
Υπάρχει σε τούτον  τον κόσμο ένας «μυστικός»....και κατ’ επέκταση....ο νόμος της ανταποδοτικότητας.... σκληρός κι απαραβίαστος θάλεγα..... γιατί πάντα το κακό στην αρχή θριαμβεύει ...αλλά στο τέλος....πάντα νικιέται.....!


ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου