«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ:
TAYTHN ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΕΓΕΝΤΕΣ,ΑΛΛ'ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ'ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ,ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ.ΜΟΝΟΙΣ ΓΑΡ ΗΜΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΡΟΦΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΕΣΑΙ ΠΡΟΣΗΚΕ.
(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24-25)
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ):
ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ (ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΔΙΩΞΕΙΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΛΕΞΕΙ ΜΙΓΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΛΩΣ KAI ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΙΝΑΜΕ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΙΝΑΜΕ) ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ!!!)ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ (ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ) ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ (ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ,ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ) ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΗ ΤΡΟΦΟ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ...
____________________
«Ποιος άλλος έχει πει για την πατρίδα του τόσο ωραίο εγκώμιο όσο ο Ευριπίδης :
Στ’ αλήθεια, λαός που δεν ήρθε απ’ αλλού, αλλά γεννηθήκαμε αυτόχθονες» (Πλούταρχος, «Περί Φυγής», 604D-E, 13).

«Του Θησέα το πατρικό γένος φτάνει ως τον Ερεχθέα και τους πρώτους αυτόχθονες» (Πλούταρχος, «Βίοι Παράλληλοι, Θησεύς», 3.).

«…παραλαμβάνοντας (η θεά Αθηνά) το σπέρμα σας από τη Γη και τον Ήφαιστο… (…) Όλη αυτήν την τάξη και την οργάνωση την έδωσε η θεά αρχικά σ’ εσάς, όταν ίδρυσε την πόλη σας. Επέλεξε τον συγκεκριμένο τόπο όπου γεννηθήκατε, επειδή προέβλεψε ότι το εύκρατο κλίμα του θα επιδράσει θετικά στη σωφροσύνη των ανθρώπων. Η θεά ήταν φίλη του πολέμου και της σοφίας. επέλεξε επομένως τον τόπο που θα γεννούσε ανθρώπους παρόμοιους με αυτήν και ίδρυσε την πρώτη της πόλη» (Πλάτων, «Τίμαιος», 23e & 24c).

«Από την Νιόβη δε και τον Δία (αυτή είναι η πρώτη θνητή γυναίκα με την οποία συνουσιάσθηκε ο Ζευς) γεννήθηκε ένα παιδί, ο Άργος, καθώς δε λέει ο Ακουσίλαος, και ο Πελασγός, από τον οποίο ονομάσθηκαν Πελασγοί οι κατοικούντες την Πελοπόννησο. Ο Ησίοδος όμως λέει ότι ο Πελασγός ήταν αυτόχθων (γεννήθηκε από τη γη)» (Απολλόδωρος, «Μυθολογία», II. 2, 3).
«Ην γαρ και το των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον, και τον Πελασγόν αυτόχθονα λέγων» (Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς. «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία» Ι 17).

Επίσης ο Οβίδιος, Λατίνος ποιητής, αναφερόμενος στα γεγονότα του Τρωικού πολέμου, ταυτίζει συνεχώς τους Πελασγούς με τους Έλληνες:
«Χίλια πλοία τον ακολούθησαν και κάθε φυλή των Πελασγών μαζί, δεμένοι με όρκο σε κοινή εκστρατεία» («Μεταμορφώσεις», Βιβλίο XII, στίχος 7).

«Ήδη ο τρόμος όλων των Φρυγών, στολίδι και προστάτης του έθνους των Πελασγών, ο Αιακίδης, ο αξεπέραστος στη μάχη…» («Μεταμορφώσεις», Βιβλίο XII, στίχος 611).

«Και τι το αναφέρει αυτό, όταν λέει πως για τον πελασγικό τον στόλο σήκωσε τα όπλα ενάντια σε Τρώες και τον Δία;» («Μεταμορφώσεις», Βιβλίο XIII, στίχος 268).

Αλλά και ο Όμηρος βάζει τον Έλληνα Αχιλλέα στην «Ιλιάδα» (Π 233-234) να αναφωνεί ορκιζόμενος στο όνομα του Δία: «Ζευ άνα Δωδωναίε Πελασγικέ».

Ο Στράβων, ταυτίζει τους Έλληνες με τους Πελασγούς, τους Δαναούς και τους Αργείους: «Νομίζω ότι η δόξα της πόλης είναι που προετοίμασε να ονομάζονται από αυτήν (δηλαδή από το Άργος, Αργείτες) οι Πελασγιώτες, οι Δαναοί, και οι Αργείοι και οι άλλοι Έλληνες» («Γεωγραφικά», Η΄, VI, 8).

πηγή http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2013/01/604d-e-13.html

  ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ EΛΛΗΝΕΣ ΘΕΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ 
                                          Ο ΖΕΥΣ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΙ 

2 σχόλια:

 1. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙΣ:
  http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4426.html?m=1

  - --
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΙΜΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΗΓΕΝΕΙΣ -ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ. ΔΕΝ ΗΡΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΜΕΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΙΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΑΣ

  http://www.panmacedonian.info/index.php?option=com_content&view=article&id=142:2010-12-21-22-12-28&catid=1:latest-news&Itemid=5

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΗΣΤΟΡΟΥΣΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

  Εχετε απολυτο δικιο κυριε ΒΟΙΟΤΙ, εμεις ξερουμε οτι δεν εχετε καμια σχεση με την Σπαρτη την Πελοποννησο την ηπειρο η την ευβοια και την στερεα ελλαδα, και ειστε ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ της ΔΥΤΙΚΗΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλα ολοι κανουν το λαθος να φερνουν εναν χαρτη μιας και καλα μακεδονιας μιας συγκεκριμενης περιδου στην οποια ειχε επεκταθει επι Φιλιππου Β και επειτα, και δεν ανατρεχουν μεχρι την πρωταρχικη χωρα των ΜΑΚΕΔΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΥΤΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΑ ΗΤΑΝ Η ΔΥΤΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΘΡΑΚΗ

  .ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΩΣ ΜΟΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΕΛΙΜΕΙΑ, ΕΟΡΔΑΙΑ, ΟΡΕΣΤΗΣ, ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ)

  .ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΙΕΑ ΣΑΣ ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝ ΕΤΗ 2017, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΑΣ ΒΟΙΟΥ (ξερουμε πολυ καλα ποιοι και τι σας εκτοποιζουν απο τον ΤΟΠΟ ΣΑΣ παντως οχι κατι σκοτεινο,η εξωτρερικο η αυλο, η η θειαβουληση, ειναι κατι που εχει σαρκα, οστα και ονομα)

  .ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΑΣ, ΤΩΝ ΒΟΙΟΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΕΛΙΜΙΩΤΕΣ, ΒΟΙΟΤΕΣ, ΕΟΡΔΑΙΟΙ, ΟΡΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ)

  .ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ

  .ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΛΕΩΝΙΔΑ

  .Για τα ευγενικά και πατριωτικά του αισθήματα ο Αλέξανδρος Α' ανακηρύχθηκε από μεν τους Αθηναίους επίσημος Πρόξενος, και απο τους Σπαρτιατες και Αργεαδες Πελοποννήσου Φιλελλην, στόλισε τους Δελφούς και την Ολυμπία με λαμπρά αναθήματα. Βασίλευσε 33 ή 34 χρόνια. Το 450 π.χ. τον διαδέχτηκε ο γιος του Περδίκκας Β.

  .Ο ΚΟΛΟΚΤΡΩΝΗΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΒΑΝΙΤΗΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ, ΑΡΜΑΤΟΛΟΣ, ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΦΤΗΣ ΛΟΠΟΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΡΩΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΡΟΜΠΕΝ ΕΚΛΕΒΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΕΝΩ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ ΤΟ 1821 ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΥΠΟΛΗΤΩΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ.


  .ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


  ΧΑΙΡΕΤΕ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή