«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΘΟΛΟΣ

Αδέλφια όλο το πλανητικό σύστημα είναι ΕΜΨΥΧΟ και αυτό είναι μία παραδοχή....όπου ακριβώς η σχεδιαστική αναπαράσταση στο ΔΑΠΕΔΟ της ΘΟΛΟΥ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ.....μας αποκαλύπτονται οι ΓΝΩΣΕΙΣ .....για το ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΟ μας ΣΥΣΤΗΜΑ.

Εκεί βλέπουμε τους 7 πλανήτες που είναι εν κινήσει και σε ελλειπτική τροχιά.

Η ΘΟΛΟΣ όμως δεν διευκρινίζει πού...αλλά και σε ποιο σημείο του Ζωδιακού Κύκλου βρίσκονται τα 7 Ουράνια σώματα, με συνέπεια η σχεδιαστική αποτύπωση μας δείχνει....ότι ενδιαφέρεται μόνον για την εσωτερική ΕΝΕΡΓΕΙΑ των ΠΛΑΝΗΤΩΝ.....σε όποιο σημείο του Ουρανού κι αν βρίσκονται.

Γνωρίζουμε ότι οι Πλανήτες είναι ΕΜΨΥΧΑ Ουράνια Σώματα που επηρεάζονται αναμεταξύ των...οπότε και στον πλανήτη Γαία κατ’ επέκταση επηρεάζονται αντίστοιχα και τα Όντα τα οποία κατοικούν πάνω της.

Θα πρέπει να επισημάνω ότι ο Πλάτωνας στον «ΤΙΜΑΙΟ» και στους «ΝΟΜΟΥΣ» μας λέγει «ότι τα πάντα εις τον κόσμον είναι ένθεα.»....δηλαδή της θείας Ουσίας της Ψυχής, η οποία κινεί αρμονικά τον Ουρανό, ο οποίος είναι ένας και μοναδικός και είναι αυτός εδώ ο Ουρανός και πάντοτε έτσι θα είναι. (Τίμαιος 31b, 35-40).

Δηλαδή για να μην μπλέξουμε παραπέρα .....ο Πλάτων επεκτείνοντας την έννοια στους «Νόμους»...μας συνδέει τα αστέρια και την κίνηση τους με τους Θεούς....γι’ αυτό ακριβώς το λόγο...ολόκληρη η Ουράνια Σφαίρα είναι ΕΝΘΕΟΣ κινούμενη από την Ψυχή.

Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η ΘΟΛΟΣ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ=ΔΡΑ επί της ΑΥΡΑΣ)....αναπαρίσταται στο δάπεδο δείχνοντας τον ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΟΛΟ....που σκοπό έχει τη σύνδεση των Ανθρώπινων Όντων με τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ των 7 Πλανητών του Ουράνιου Έμψυχου Θόλου. Δηλαδή η οπτική εικόνα της Θόλου...αφυπνίζει στον καθένα μας τα 7 αντίστοιχα ΑΙΘΕΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (δηλαδή τους αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος) και συντονίζει τις ΔΟΝΗΣΕΙΣ του.....μ’ εκείνες του Πλανητικού Συστήματος. Θάλεγα ότι δρούνε ομοιοπαθητικά γιατί οι λεπτοφυείς αυτές ομοιοδονήσεις έχουν την δυνατότητα για ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ενδυναμώνονται από τη φύση των ειδικών ΠΑΛΜΙΚΩΝ ανταποκρίσεων των Θεικών κυκλικών περιφορών...όπου η περαιτέρω γνώση τούτη...βρίσκεται μόνον στους μυημένους...!!
 


                                      

Η ΘΟΛΟΣ όπως βλέπετε.....αποτελείται από τρία υπερυψωμένα κρηπιδώματα....κάτι σαν βάσεις...όπου οι τρεις βαθμίδες αναπαριστάνουν την εξωτερική ζωή του ανθρώπινου Όντος. Η εξωτερική ζωή της Ανθρωπότητας διανύεται εκτός του τοίχου του σηκού...δηλαδή εκτός Πλανητικού Συστήματος...επομένως είναι και εκτός του παγκόσμιου ρυθμού της Ουράνιας πραγματικότητας...οπότε το κάθε ΟΝ εκτός της Πλανητικής επιρροής δεν γνωρίζει την ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΡΘΗ ΦΟΡΑ....των Ουράνιων σωμάτων και ως εκ τούτου κινείται άτακτα...κι έτσι στρέφεται κατά της ορθής φοράς....δηλαδή κατά-στρέφεται. Δηλαδή η κατά-στροφή είναι η στροφή κατά της ορθής περι-φοράς...οπότε η συν-περι-φορά του έναντι των άλλων δεν είναι και η δέουσα. Για να το κάνω πιο λιανά ....η ορθή φορά του Νοός....είναι η ΦΡΟΝΗΣΗ....η φέρουσα το Νου σε φορά. Δηλαδή το κάθε ΟΝ κάποια στιγμή οφείλει να βρει την ΕΙΣΟΔΟ σ’ ένα και μόνο σημείο του περικεντρικού οικοδομήματος...το οποίο φυσικά αυτό βρίσκεται στην ΑΝΑΤΟΛΗ....όπου καθημερινά γίνεται η ΙΕΡΑ και ΑΓΙΑ(ΑΙΓΑ) εμφάνιση του ΗΛΙΟΥ/ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Πριν την ΕΙΣΟΔΟ προηγούνται οι 26 Δωρικοί Κίονες της εσωτερικής κιονοστοιχίας....που είναι το μεγάλο μας ρολόι για τον Πλανήτη Γαία. Το κάθε ΟΝ που είναι ανέντακτο στο εξωτερικό χώρο πρέπει πρώτα να ενσωματωθεί ενσυνείδητα στο χρόνο της Γαίας. Ο πόλος της Γαίας δια του φαινομένου της Μεταπτώσεως...μας διευκρινίζει σε πιο χωροχρονικό σημείο βρίσκεται.....σε σχέση με τα αστέρια(χώρος εκτός θόλου) και προς τον Ήλιο(κέντρο Θόλου)...ώστε να συντονισθεί έτσι με την ΚΟΣΜΙΚΗ του ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Το Σημείο Μηδέν  ή η Μετατόπιση των Χρόνων έχει προβλεφθεί από τους αρχαίους λαούς και τους προγόνους μας εδώ και χιλιάδες έτη. Φυσικά έχουν υπάρξει πολλές μετατοπίσεις συμπεριλαμβανομένης αυτής που εμφανίζεται πάντα κάθε 13.000 έτη σε κάθε μισό του κύκλου των 26.000 ετών, στην διαδοχή των Ισημεριών. Ο χρόνος θα εμφανιστεί ....κατά κάποιο τρόπο να επιταχύνεται καθώς πλησιάζουμε στο Σημείο Μηδέν του μαγνητικού πεδίου της Γαίας. Έτσι η ημέρα των 24 ωρών θα μας φαίνεται περίπου σαν 16 ωρών ή και μικρότερης ακόμα διάρκειας. Ελπίζω να το νιώθετε ήδη.....δηλαδή να αντιλαμβάνεστε ότι δεν σας φτάνει ο χρόνος...ή ακόμη να βλέπετε να περνάει η μέρα πολύ γρήγορα. Με την υπενθύμιση ότι ..... (ο «κτύπος της γήινης καρδιάς») ....παρέμεινε στους 7,8 κύκλους/δευτ. για χιλιάδες έτη, αλλά όμως έχει ήδη αυξηθεί από το 1980...και μετά και είναι τώρα περίπου στους 12 κύκλους/δευτ. αυτή τη στιγμή...και θα σταματήσει  στους 13 κύκλους/δευτ.

Ο καθείς μας λοιπόν που προσέρχεται εις τα άδυτα...εναρμονίζεται στο συγκεκριμένο χρόνο της Μετάπτωσης των Ισημεριών/Τελέου Εν-ιαυτού....προκειμένου να αναγνωρίσει τις προσωπικές του ΔΟΝΗΣΕΙΣ και στη συνέχεια να ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΕΙ στο Πλανητικό χώρο...εντός του οποίου έχει κληθεί να λάβει την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του και να προσφέρει στο εξελικτικό ΚΟΣΜΙΚΟ ΕΡΓΟ. Με προϋπόθεση ότι μόνον με την ορθή κυκλική φορά του Νοός,....της ΦΡΟΝΗΣΕΩΣ.....θα καταφέρουμε να βρούμε την ΕΙΣΟΔΟ....στην ΑΝΑΤΟΛΗ και θα δικαιούμαστε να εισέλθουμε στον ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ....που είναι στεγασμένος εντός του ΘΟΛΟΥ.

Επειδή αναφέρω συνέχεια τη ΦΡΟΝΗΣΗ....εξηγώ ότι:

ΦΡΟΝΗΣΙΣ=ΟΝΗΣΙΣ.....που σημαίνει συμφέρον

ΟΝΗΣΙΣ=ΝΟΗΣΙΣ....δηλαδή η Όνησις είναι η κατα-νόησις ότι η ΚΛΕΙΣ για την ΕΙΣΟΔΟ στο εσωτερικό της ΘΟΛΟΥ είναι η Φρόνησις. Έως τώρα είχαμε να κάνουμε μόνον με το πρώτο κρηπίδωμα της Θόλου.Στη συνέχεια στο 2ο κρηπίδωμα(τοίχος σηκού) το ΟΝ κατά τη διαδρομή του...διαπιστώνει ότι είναι αδύνατο να διαπεράσει τον τοίχο...λόγω φραγμού αγνοίας...και μόνον με την ανεύρεση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ....δηλαδή το σημείο ΦΩΤΙΣΜΟΥ που είναι και το μοναδικό στο σύνολο της περιφέρειας του κύκλου....το ΕΝ...όπου θα του επιτρέψει την ΕΙΣΟΔΟ. Τώρα αν το ΟΝ δεν αναγνωρίσει τούτο...τότε θα περιφέρεται άσκοπα...αγνοώντας τα δρώμενα του Ουράνιου Θόλου και την Κοσμική Περιφορά τόσο του Μακρό-κοσμου....όσο και του Μικρό-κοσμου.Στη συνέχεια πάμε στο 3ο κρηπίδωμα το οποίο αποτελείται από 14 κίονες Κορινθιακού ρυθμού.

Εδώ εφ’ όσον μέσω της ΦΡΟΝΗΣΕΩΣ.....βρούμε την ΕΙΣΟΔΟ και μπούμε μέσα...βρισκόμαστε προ της απεικονίσεως του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΘΟΛΟΥ.....πλην όμως όχι ανυψώνοντας τα μάτια μας....αλλά παρατηρώντας τον Ουρανό εκ του σύνεγγυς.

Περπατώντας επί του δαπέδου της ΘΟΛΟΥ.....δηλαδή εικόνα του Ουρανού....συνειδητοποιούμε ότι ουδεμία απόσταση μας χωρίζει από τον Ουρανό. Φυσικά τότε κατακλυζόμαστε από ΕΠΙΓΕΙΕΣ και ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ....διαφορετικής υφής.
Εμμέσως πλην σαφώς ο καθείς μας θα ΦΩΤΙΣΘΕΙ από την ετερόφωτη πηγή της Σελήνης...όπου η υποσυνείδητος επιθυμία μα για ΓΝΩΣΗ της Αληθείας.....αρχίζει από τον υποσελήναιο χώρο της προσωπικότητας μας (αυτό που αποκαλείς ΑΡΓ. ΝΕΦ. Μάτριξ...αν και δεν συμφωνώ με τον όρο....μάλλον και με την λέξη...) ...προτού εισέλθουμε στο κυρίως πλανητικό χώρο και γνωρίσουμε την Πλανητική μας ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Οπότε εγκαταλείποντας το ημίφως της ΣΕΛΗΝΗΣ.....εισερχόμαστε σταδιακά και ανακαλύπτουμε τον Πλανητικό Ρυθμό....μέσω της λειτουργίας των δικών μας 7(κύριων) ΑΙΘΕΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.....ομοδονούμενοι με το Πλανητικό Σύστημα.

Δεν είναι τυχαίον...ότι αποτελούμαστε από 7 ενεργειακά κέντρα...γιατί ακριβώς συνδεόμαστε με τις επταφαείς ζώνες των Πλανητών...όπου γίνονται οι οδηγοί μας στην ανελικτική μας κλίμακα...όπου ενσκήπτει η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ....και τότε η Ψυχή επιθυμεί με μανία...την ΜΕΘΕΞΗ.....δηλαδή την ενεργό συμμετοχή μας....στα Ουράνια Δρώμενα.

Δεν είναι τυχαίον ότι και το κεφάλι μας..(.ΚΡΑΝ-ΙΟΝ) ....είναι σαν ΘΟΛΟΣ...και δεν είναι τυχαίον που το 7ο ενεργειακό μας κέντρο βρίσκεται στο πάνω μέρος της κεφαλής...κι ας μην ξεχνάμε ότι όταν γεννιόμαστε και είμεθα ακόμη μωρά...το 7ο ενεργειακό μας κέντρο ενώ είναι ανοιχτό...σιγά-σιγά αρχίζει να κλείνει...και χάνουμε την ΑΜΕΣΗ επαφή με τα Ουράνια....οπότε...αυτή την περίοδο και πάλι θα ανοίξει.....για να έχουμε τη ΔΙΑ-ΦΥΓΗ....μας ώστε η Ψυχή μας να ακολουθήσει την Πλανητική της ΠΟΡΕΙΑ.....μέσω των πλανητών:ΚΡΟΝΟΥ

ΖΕΥΣ

ΑΡΗ

ΓΑΙΑΣ

ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

ΕΡΜΗ

ΗΛΙΟΥ.ΚΡΟΝΟΣ: Ο Κρόνος γεννάει και φθείρει κι αυτό είναι το πρώτο δίδαγμα του νέο-εισερχόμενου ανθρώπου-ικέτη...εντός της πλανητικής οικογένειας....για την ουράνια εκπαίδευσή του. Γέννηση και φθορά εν μέσω μακρο-Χρόνιων δοκιμασιών...είναι η απαίτηση του Κρόνου-Χρόνου. Έτσι η μακροχρόνια παραμονή των 30 ηλιακών γήινων ετών(δηλαδή....όση η διάρκεια περιφοράς του κύκλου του Κρόνου)....ώστε να επιτρέψει στη συνέχεια την προσέγγιση στον γιο του Κρόνου...τον Κρονίδη Δία. Φυσικά με την προϋπόθεση να έχει κατανοήσει κατά την διάρκεια των πρώτων 30 ετών της ζωής του τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και τα δικαιώματα...που απορρέουν από την εκπαίδευση στον πλανήτη Κρόνο.  ΔΙΑΣ: Ο γιος Ζευς έχει δράση επεκτατική. Μετά τον προορισμό της διανοίας η γνώση του Χωρο-Χρονικού Νόμου και η Φιλοσοφική Διάθεση της ΔΙΑ-ΛΕΚΤΙΚΗΣ....ωθούν στη διεύρυνση και επέκταση των δυνατοτήτων των συλλογισμών. Έτσι μετά τις δοκιμασίες από την 30ετή παραμονή στον πλανήτη Κρόνο...ο άνθρωπος-ικέτης προσέρχεται στην διαδικασία του γιου του Κρόνου Διός....προκειμένου να αποκτήσει ΗΘΙΚΗ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ άποψη και θέση...χωρίς προκαταλήψεις, συμφέροντα, εξαρτήσεις και λοιπά χρόνιους/Κρόνιους περιορισμούς. Έτσι θα παραμείνει 12...έτη...στην επικράτεια του Διός....ένα έτος σε κάθε ΖΩΔΙΟ...γιατί ο κύκλος του Διός είναι δωδεκαετής. Καθώς ο άνθρωπος-ικέτης εισέρχεται στον Πλανήτη Δία τον υποδέχονται αντίστοιχα τα σύμβολα: της ΑΣΤΡΑΠΗΣ, της ΒΡΟΝΤΗΣ, του ΚΕΡΑΥΝΟΥ, της ΒΡΟΧΗΣ... Έτσι η Αστραπή-λάμψη, η βροντή-αέρας και ο κεραυνός-καταστροφή/αναγέννηση ...είναι τα νοητικά όπλα του Μεγίστου Διός. Πυρ ο κεραυνός και Ύδωρ η βροχή.....αντίστοιχα εξ ουρανού....μεταφέρουν το Ουράνιο Μεγαλείο...στο μακρόκοσμο χώρο. Στο μικρόκοσμο δίνουν την αλληγορία της ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΕΩΣ των 3 στοιχείων του ΠΥΡΟΣ, του ΑΕΡΟΣ, και του ΥΔΑΤΟΣ....στο τέταρτο της ΓΗΣ....που είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΚΕΤΗΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Έτσι εμφανίζονται τα 4 ονόματα του Διός Ζευ...δηλαδή του Δίδοντος...τη Ζωή:

ΑΣΤΡΑΠΙΟΣ ΖΕΥΣ: Η αστραπή είναι η στιγμιαία λάμψη...που για πρώτη φορά αφυπνίζεται η οντότητα ...και συνειδητοποιεί...όπου φευγαλέα έρχεται και προειδοποιεί το Νου...ότι κάποια ΑΛΛΑΓΗ επίκειται στην καθεστηκυίαν τάξη του Κρόνου/Χρόνου και έτσι τον δραστηριοποιεί. ΒΡΟΝΤΑΙΟΣ ΖΕΥΣ: Οι βροντές...με τον απειλητικό θόρυβο τρομάζουν και δεν επιτρέπουν περιθώριο αμφιβολίας...ότι το απρόσμενο είναι πολύ κοντά και αναπόφευκτο. 
 ΚΕΡΑΥΝΙΟΣ ΖΕΥΣ: ο κεραυνός...ενσκήπτων τρομερός....κατακαίει .....πυρπολώντας την διάνοια (ΔΙΑΝΟΙΑ είναι ΝΟΥΣ ΔΙΟΣ και επίσης ΟΥΡΑΝΟΣ είναι ΝΟΥΣ ΟΡΑ) ...προκειμένου ΑΔΕΛΦΙΑ....να εκριζώσει εκ βάθρων τις παλιές πεποιθήσεις και δοξασίες και να φέρει την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ των ΑΞΙΩΝ ση Ψυχή.  
ΥΕΤΙΟΣ ΖΕΥΣ: Η βροχή θα καθαρίσει ευεργετικά και αναζωογονητικά όλα τα κύτταρα και θα επιφέρει την εξάλειψη των τελευταίων διστακτικών απόψεων και σκέψεων. Έτσι όπως είδαμε παραπάνω...μέσω του Διός....όλα τα φαινόμενα ΑΣΤΡΑΠΕΣ-ΒΡΟΝΤΕΣ-ΣΕΙΣΜΟΙ-ΛΑΙΛΑΠΕΣ-ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ κλπ που συνοδεύουν την άφιξη του Διός...σκοπό έχουν την ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ. Ο άνθρωπος-ικέτης αποκαθαρών τους ρύπους από τις δοκιμασίες (πίκρες, στενοχώριες, θλίψεις, ενοχές, τύψεις,...κρόνια αποτυπώματα της ψυχής....αποκτά με τον του πατρός Κρόνου την εμπειρία και δια του γιου του Διός την ηθικο-φιλοσοφική ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ. 
 ΑΡΗΣ : Αν διαβάσουμε τον ορφικό Ύμνο του Άρεως...θα διαπιστώσουμε ότι ο Υμνωδός περιγράφει την κίνηση του πλανήτη Άρη στον Ουρανό...σε συσχετισμό με τους άλλους πλανήτες....όπου είναι (επταπόροις = επτά πορείες). Ας δούμε από κοντά τον Ύμνο και σε μετάφραση: (Τύραννε των αντιθέτων, οδηγέ των ανδρειοτάτων ανδρών που έχεις το σκλήπτρον της ανδρείας και περιελίσσεις τον κύκλον, που λάμπει ωσάν το πυρ, εις τους αιθέρος τους αστερισμούς με τας επτά πορείας, όπου φλογεροί πώλοι(πουλάρια) σε έχουν πάντοτε υπεράνω από την τρίτην περιφέρειαν του άρματος...) Έτσι ο Άρης...κατέχει την Τρίτη θέση με αρχή την τροχιά του Κρόνου. Εάν όμως οι τροχιές είχαν αρχή από τη θέση του Ήλιου....τότε ο Άρης θα βρίσκονταν στη Πέμπτη θέση. Η σωστή αστρονομική τοποθέτηση δεν αποδίδεται και με τους δυο υπολογισμούς....γιατί ο Υμνωδός επέλεξε την Τρίτη θέση.....διότι αυτή δεν είναι μόνον ορθή αστρονομικά.....αλλά δίνει και την εσωτερική διάσταση της πορείας...την οποία ακολουθεί ο άνθρωπος....εντός των πλανητικών οδών. Τώρα κατά την διάρκεια της παραμονής του ο άνθρωπος-ικέτης στον πλανήτη Άρη.....θα αναπτύξει ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και θα αποκτήσει ΨΥΧΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ.....γιατί ακριβώς θα του χρειασθεί για να πολεμήσει...προκειμένου να εφαρμόσει και έμπρακτα την ηθική και φιλοσοφική του θέση...την οποία ζήτησε και έλαβε στο πλανήτη Δία....μετά από πολλούς αγώνες. Οπότε οι αστραπές, οι βροντές και οι κεραυνοί του διάνοιξαν την ΔΙΑΝΟΙΑ του...απελευθερώνοντας τον ίδιο....από τα δεσμά της εγωιστικής προσωπικότητας της μικρο-κοσμικής του υποστάσεως.   ΓΗ : Ο άνθρωπος ικέτης στον πλανήτη Γη.....καλείται να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ έμπρακτα την ΗΘΙΚΗ του ΦΥΣΗ και την ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ του ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Ο ορφικός ύμνος μας δίνει το στίγμα...: (Μετάφραση: Θεά Γη, των μακαρίων μητέρα και των θνητών ανθρώπων....έδρα του αθανάτου κόσμου...που γύρω της ο πολυποίκιλτος κόσμος των άστρων περιστρέφεται με την αέανη φύση και τα άγρια ρεύματα.....) Ο πλανήτης Γη....ως τέταρτος στη σειρά κινείται στο κέντρο των πλανητικών τροχιών μεταξύ του Ήλιου (κέντρο του Πλανητικού Συστήματος) και του Κρόνου...έσχατης πλανητικής τροχιάς. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ΘΡΟΝΟΣ και δη του ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....διότι οι πλανήτες λόγω της μακροβιότητας τους....λογίζονται ΑΘΑΝΑΤΟΙ. Έτσι η τέταρτη τροχιά του πλανήτη Γη......λαμβάνει τον αριθμό 4.....κατέχοντας και την ορθή αριθμοσοφική διάσταση....αναφορικά με την τύχη των όντων σε αυτόν τον πλανήτη. Γιατί πράγματι ο αριθμός 4...είναι τετράγωνο του αριθμού 2.....και είναι ο αριθμός της μορφοποιημένης οργανωμένης ΥΛΗΣ.....που επιβάλλεται στον αριθμό 2....την ατακτοποίητο, άρρυθμο και χωρίς σχήμα ΥΛΗ. Ο αριθμός 4 επιτάσσει ΑΔΕΛΦΙΑ.....όπως το κάθε ον στο χωροχρόνο (υλοποίησης του αριθμού 4)....να δοκιμασθεί στο πεδίο του ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μαθαίνοντας το ΝΟΜΟ....προκειμένου ο ικέτης-άνθρωπος να κατορθώσει να εναρμονισθεί....με τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΥΘΜΟ. Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι από εδώ έρχονται ως περαστικοί....αλλά οφείλετε όμως να γνωρίζετε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ/ΟΥΔΕΝΑΣ.....που θα εισέλθει στην τροχιά της Γης....δεν θα είναι απλός παρατηρητής ή ένας ανέμελος ταξ-ΕΙ-δώτης....γιατί ο σκοπός του είναι να μαθητεύσει δίνοντας ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ακριβώς στη μέση κυριολεκτικά όλων των έμψυχων όντων(πλανητών)....που τον περικυκλώνουν από παντού επιρροές...στο πλήρες ΣΥΜΠΑΝ. Έτσι....στη μέση των πλανητών και των άστρων...που είναι ορατά στους οφθαλμούς τα σώματα των θεών και αυτοκινούμεθα σε θεϊκές τροχιές...θα δοκιμασθούμε και θα ολοκληρώσουμε όλοι ΕΜΕΙΣ....ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ....στον ΗΛΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ : Όπως έχω γράψει διεξοδικά σε κάποιο προηγούμενο άρθρο....για την Αφροδίτη....αστρονομικά η θέση της είναι κοντά με τη Γη.....και δεικνύει την άμεση σχέση με τον πλανήτη μας. Εμφανίζεται καθημερινά πρώτη στον ορίζοντα....μετά τη δύση του Ήλιου....και αποχωρεί τελευταία με την Ανατολή.....καθώς είναι ο προάγγελος της νύκτας «μήτερ ερώτων» και ο τελευταίος μάρτυρας των νυκτερινών δρώμενων του Ουράνιου Θόλου... «ΖΕΥΚΤΕΙΡΑ». Αποχωρώντας τελευταία δηλώνει....ότι η αρμονία και ο έρωτας εγκαταλείπουν τελευταίοι κάθε δραστηριότητα. Η Πάνδημος ΑΦΡΟΔΙΤΗ (κόρη Διός-Διώνης/Ήρας)...προετοιμάζει τον άνθρωπο-ικέτη για τις ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ του επί της Γης και προδιαθέτει τα όντα σε ΑΡΜΟΝΙΚΗ συμπεριφορά αντίστοιχη με τας επί μέρους ιδιότητές της. Έτσι προϊδεάζει τον άνθρωπο-ικέτη ως προς το συνθετικό ρόλο...τον οποίον θα πρέπει με τις ίδιες προσπάθειες να συγκροτήσει...την περαιτέρω εσωτερική του ΠΟΡΕΙΑ. Στην ουσία η ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα γνωρίσει στον κάθε ικέτη-άνθρωπο τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ φιλίας....τα οποία όταν αναθάλλουν....στην ψυχή...τον ενώνουν...με τον Σύμπαν...πρώτα το ΓΗΙΝΟ...δηλαδή ανθρώπινες σχέσεις, φιλίες, έρωτες, γάμοι κλπ......και στη συνέχεια τον ΟΥΡΑΝΙΟ...δηλαδή...Έρωτα δια το Θείον. Έτσι στη συνέχεια οδηγός και αιτία της ψυχικής ανθοφορίας του ικέτη-ανθρώπου είναι να τον παραδώσει στον πλανήτη Ερμή...που θα δούμε στη συνέχεια....θεό της ελλόγου λειτουργίας των όντων. 
ΕΡΜΗΣ: Ο Ερμής (γιος Διός-Μαίας)....φέρεται να είναι συνενωμένος με την Αφροδίτη.....στο Κηρύκειό του. Έτσι οι δυο όφεις...της ΓΝΩΣΕΩΣ και του ΕΡΩΤΟΣ, της Νοημοσύνης/Ερμού και του συναισθήματος/Αφροδίτης...ορίζονται και κινούνται υπό τον Ερμή/Νοημοσύνη.....διότι ακριβώς ΑΔΕΛΦΙΑ...το Κηρύκειο ανήκει στον Ερμή....δηλαδή στην ΛΟΓΙΚΗ-ΝΟΗΤΙΚΗ λειτουργία. Έτσι οι δυνάμεις του άρρενος και θήλεος όντος ...της ενεργητικότητας και της δεκτικότητας....που υπάρχουν σε όλα τα όντα....θα εναρμονισθούν και θα συλλειτουργήσουν....δια της ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ του Ερμού. Το Κηρύκειο του Ερμού....αντιστοιχεί στην ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ στήλη του όντος...επί της ουσίας έχοντας την έδρα των 4 από τα 7 αιθερικά κέντρα(αδένες). Έτσι το δίπολο : Της Ερμείας Νοημοσύνης και του Ερωτισμού της Ουρανίας Αφροδίτης...συνυφαίνει από κοινού την συνεχή παλίνδρομη κίνηση των εσωτερικών ρευμάτων...της ψυχής....ακριβώς από το ιερούν οστούν ...στην υπόφυση και επιστροφή στην αέναον εναλλαγή και ελικοειδή κίνηση. Επίσης η σφαίρα του Κηρυκείου.....στην κορυφή μεταξύ των δύο όφεων.....ομοιάζει ακριβώς με την δική μας κεφαλή που είναι στην κορυφή της σπονδυλικής στήλης....αλληγορεί την ανάγκη να οδηγήσει το κάθε ον...δια του ερωτικού γίγνεσθαι.....στη σφαιρική Γνώση των Αιτιών-Αποτελεσμάτων και της παλινδρομικής κίνησης της διπολικής ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ.  Προτού αναφέρω τον Ήλιο...θα κάνω μία παρένθεση....καθώς είδαμε έως τώρα ότι ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Ερμής είναι τέκνα Διός.....σε μία διαδοχή τροχιών όπου και ολοένα πλησιάζουν προς την Πηγή του Φωτός....προς τον αγαπημένο γιο του Διός, τον Ήλιο-Απόλλωνα...φέροντες σταδιακά τον κάθε μυημένο στο Κέντρο και Αρχή του Πλανητικού Λόγου....στην ΚΑΡΔΙΑ του Φωτοδότου Όντος. Ο Κρόνος-Χρόνος....ο παππούς της Θόλου και της Ουράνιας Θόλου και Ζευς ο πατέρας.....κληροδοτούν στα τέκνα Άρη, Αφροδίτη, Ερμή και Απόλλωνα την ΕΝΤΟΛΗ....όπως είναι οι προσωπικοί οδηγοί της ψυχής μας.....στην ουράνια ΠΟΡΕΙΑ της. Η Γη-Γαία/Γη-Μήτρα/Δή-μητρα/Δημήτηρ...είναι αδελφή του Διός και θυγατέρα του Κρόνου...εγκατεστημένη στο κέντρο των τροχιών. Με λίγα λόγια...Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΘΟΛΟΣ...δίδει το παράδειγμα....ότι τα πάντα ισχυροποιούνται και εγκαθιδρύουν την ΤΑΞΗ και το ΝΟΜΟ.....δια των αρρήκτων οικογενειακών δεσμών. Έτσι το κάθε μέλος....έχει αναλάβει ιδιαίτερη υπηρεσία και κινούμενο πάντοτε στην ΚΥΚΛΙΚΗ ΦΟΡΑ......δηλαδή σε ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ....φέροντας σε πέρας δια της εμψύχου Ουσίας του το Έργον....το οποίον του ανατέθηκε...υπό του Νόμου. Να γνωρίζετε ότι η μορφοποίηση πάντα εκδηλώνεται με τον αριθμό 4...η δε ψυχή με τον αριθμό 6....όπου στίγμα (ς)....αποκωδικοποίηση που έκαμα μία 21...του μηνός....προσθέτοντας δια πρώτη φορά στη Γαία...τον αριθμό 6....στη λέξη: ΕΛΙΞς-111. θυμίζω...ότι η κάθε ΠΛΕΞΙΣ...μετατρέπεται ΛΕΞΙΣ...όπου το Π...είναι η Πύλη Εισόδου.....και στη συνέχεια η κάθε ΛΕΞΙΣ....χρειάζεται ΕΛΞΙΣ...όπου αυτό γίνεται ΕΛΙΞΣ....(έλικας Υπόφυσης).....και το μετέτρεψα σε ΕΛΙΞς....που αντιστοιχεί με τη λέξη ΠΑΙΔΕΙΑ και ΕΝΝΕΑ....τουτέστιν έχουμε : ΠΑΙΔΕΙΑ=ΕΝΝΕΑ=ΕΛΙΞς=111....δηλαδή απλοϊκά.....μέσω της Ελληνικής Παιδείας....και μέσω του αριθμού ΕΝ-ΝΕ-Α....που κρύβεται στον αλφάβητο μας....χρειαζόμαστε την ενεργοποίηση της ΕΛΙΚΑΣ....αφού βρούμε πρώτα το ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ....για να πετάξουμε...στα Ουράνια.....!!! Για να μπορέσουμε όμως ΑΔΕΛΦΙΑ...να πραγματώσουμε αυτή τη διαδικασία αφού εξοντώσουμε και εξολοθρεύσουμε τα τέρατα...η ηρωική ψυχή μας θα φθάσει στο κέντρο....του Λαβύρινθου.....στον Μυσταγωγό Μινώταυρο....για την ολική του ΚΑΘΑΡΣΗ. Στο δάπεδο της Θόλου....θα διαπλαστούνε με τις αντίστοιχες ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις οι ψυχές μας...καθιστώντας μας ικανούς να φθάσουμε στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ....στον ΗΛΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ.  ΗΛΙΟΣ: Από όσα έγραψα παραπάνω....ο ικέτης-άνθρωπος....με την Αυτογνωσία του οδηγείται...εφ’ όσον οι τροχιές των πλανητών-θεών.....όλο και μικραίνουν...στο Κέντρο...στον Ήλιο-Απόλλωνα...δηλαδή την ΟΥΣΙΑ-ΕΠΙΓΝΩΣΗ-ΦΩΣ-ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ....στην παλλόμενη δια του έρωτος Καρ-Δίαν. Η μεγάλη Καρ-Δία....του Πλανητικού Κέντρου παλμοδονεί ΑΔΕΛΦΙΑ...την μικρή καρδίαν ...του ικέτη-ανθρώπου...όταν ακριβώς φθάνει στη λευκή πέτρα της Θόλου. Η Καρ-Δία....Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...εξ ου και Α-ΡΚΑΔΙΑ....πρώτη εποίκησις Ελλήνων στο Πλάνητη ΓΗ....αναθάλλει...ενοποιεί και συνδέει δια της φωτεινής παρουσίας της ...όλους τους ετερόφωτους θεούς...δηλαδή τα 7 κέντρα του Πλανητικού Λόγου....όπου αυτά βρίσκονται σε συνεχή ανταπόκριση...ως ένθεοι διαστημικοί αναμεταδότες....μέσω της Δικής μας Μυθολογικής Ελληνικής Κληρονομιάς και της Ελληνικής Γενεαλογικής Κληρονομιάς...η οποία θα πρέπει να μας κάνει πάντα ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. Γιατί ΑΔΕΛΦΙΑ μου....η ελληνική Γλώσσα ενοποιεί όλες τις ανώτερες κατακτήσεις του πνεύματος....και είναι το παμμέγιστον ΔΩΡΟ των θεών προς ΟΛΟΥΣ τους Ανθρώπους του Πλανήτη Γη....κι ίσως κάποτε...να το αντιληφθούν όλο και περισσότεροι και να το εννοήσουν πιο καλύτερα....ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ.....!!!  

ΕΡΡΩΣΘΕ (Ε.Ι.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου