«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Περί Αμφιπόλεως απάτη. Μήπως ο ¨νεκρός¨ της Αμφίπολης, μεταφέρθηκε από αλλού;


          Τον χειμώνα του 1915 ένα στρατιωτικό τμήμα άγγλων σκαπανέων, εγκαθίσταται στην Αμφιπόλη και ανασκάπτει τον τύμβο Καστά, έως την άνοιξη του 1916. Έπειτα τον επιχωματώνει με ειδική άμμο, αφού πρώτα έχει αφαιρέσει ότι πολύτιμο βρήκε εκεί μέσα, πλην των αγαλμάτων. 



Τον Απρίλιο του 1941 οι γερμανοί κατακτητές εγκαθιστούν παρόμοιο σώμα σκαπανέων καθ΄όλη την διάρκεια της κατοχής τους στην περιοχή της Αμφίπολης, ξανά σκάπτουν τον τύμβο και τον επιχωματώνουν πάλι. Άγνωστο τι βρέθηκε σε αυτή την δεύτερη ανασκαφή. Άλλωστε αυτοί που έψαχναν και ψάχνουν τύμβους δεν ενδιαφέρονται για αγάλματα, ούτε απαραίτητα για χρυσά κοσμήματα. Ψάχνουν για την άρρητη γνώση που είχαν οι αρχαίοι μυημένοι. 



Η τρίτη παρέμβαση γίνεται στο έτος 1964 όπου ο Δημήτρης Λαζαρίδης κάνει την πρώτη τομή, και το 1965 βρίσκει τμήμα του περιβόλου. Το 1978, με αφορμή τον εντοπισμό του ταφικού μνημείου στην Βεργίνα, η NASA σκάναρε όλη την περιοχή της Βεργίνας και της ευρύτερης Ελλάδος, και από τότε, η Αμερικανική σχολή Κλασικών σπουδών, μία απ’ τις 17 αρχαιολογικές σχολές που δραστηριοποιούνταν στον Ελλαδικό χώρο,  σημείωσε ασυνήθιστα πολλές επιτυχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή της Αμφιπόλεως είχε εξεταστεί από την Αμερικανική σχολή το 1985, με άγνωστα μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών, κάτι το ποίο γεννά πολλά ερωτήματα. Άξιον αναφοράς είναι ότι από το 2003 το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την κ. Χάιδω Κουκούλη και την επιστημονική ομάδα του Λαζάρου Πολυμενάκου, δουλεύοντας με την μέθοδο της σεισμικής τομογραφίας, κατέγραψαν ότι πιθανόν να υπάρχει στον τύμβο.

Από τα σκίτσα που έδωσαν τον Οκτώβριο στην δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται καθαρά η ημερομηνία σχεδίασής τους, που είναι 8/2014, δηλαδή ο περασμένος Αύγουστος! Άρα γνώριζαν πολύ καλά όλα τα εσωτερικά μέρη του τύμβου, πολύ πριν δώσουν στην δημοσιότητα, όχι επειδή προηγούνταν οι ανασκαφές, αλλά γιατί είχαν ήδη τα σχέδια από τους πρώτους εισβολείς του χώρου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και το κεφάλι της σφίγγας να μην ¨κάθεται¨ και τόσο καλά στο υπόλοιπο σώμα στης σφίγγας, λες και είναι από άλλο σώμα-μάρμαρο ¨ας πούμε¨.



        Όπως καταλαβαίνετε ο τάφος της Αμφίπολης, όχι απλά έχει συληθεί κατ΄ επανάληψη, αλλά και λεηλατηθεί από τους οπλισμένους και αόπλους κατακτητές μας. Αυτό το γνώριζαν εκ των προτέρων στο Υπουργείο ανθελληνικού Πολιτισμού, όπως γνώριζαν τι ακριβώς έχει απομείνει μέσα στον ιερό χώρο. Το μνημείο αυτό δεν είναι τάφος, είναι κάτι παραπάνω από ένας συνηθισμένος αρχαίος ιερός χώρος και ίσως ποτέ να μην μάθουμε την αλήθεια. Το ενδιαφέρον των ξένων εισβολέων τον τελευταίο αιώνα για τον συγκεκριμένο μέρος τα μαρτυρεί την μυστική του αξία. Το θέμα της Αμφίπολης είναι καθαρά μια απάτη, που συνεχίζει εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού, με την δήθεν εύρεση του νεκρού ιδιοκτήτη του τάφου. Πολλοί θα υποθέσουν ότι πρόκειται για ένα πολιτικό & επικοινωνιακό  παιχνίδι του Σαμαρά, για να παραταθεί ο χρόνος εξουσίας του, αλλά φοβάμαι ότι είναι κάτι πολύ χειρότερο από αυτό. Ο νεκρός που βρέθηκε εκεί, το πιθανότερο είναι να έχει μεταφερθεί από άλλου, ίσως από τις αποθήκες του Υπουργείου πολιτισμού. Ποιες αποθήκες διερωτάστε; Αυτές που έχει σε όλη την Ελλάδα και είναι γεμάτες με ευρήματα, 10 φόρες περισσότερα, από όσα αρχαιοελληνικά ευρήματα εκτίθενται επίσημα σε όλα τα μουσεία εντός και εκτός Ελλάδος! Γι΄αυτές τις αποθήκες μιλώ. Αν ακόμη διερωτάστε που βρεθήκαν αυτά, θα σας πω μόνο: ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΙΩΝΙΑ ΟΔΟΣ. Φτάνουν αυτά. Δυο διαδοχικοί πολιτισμοί έχουν βρεθεί στο υπέδαφος μας, που μας πάει πίσω πολλές χιλιάδες χρόνια. Στα μουσεία εκτίθεται η ιστορία των τελευταίων πέντε χιλιάδων ετών, των άλλων είκοσι χιλιάδων ετών πιο πίσω στην ιστορία, τον φυλάνε κρυφά σε αποθήκες με εντολή των εβραιοσιονιστών  και προσωπική με επίβλεψη του Μπένυ (Ευάγγελος Βενιζέλος) να μην διαρρεύσει τίποτα στην δημοσιότητα.



Ας γυρίσουμε στο θέμα μας τώρα. Δεν με πειράζει τόσο να μεταφέρουν έναν σκελετό από το μετρό Θεσσαλονίκης και να τον τοποθετήσουν εκεί. Κομμάτια να γίνει, χαλάλι τους.  Αυτό που φοβάμαι είναι να μην ¨βρεθεί¨ ξαφνικά κανένας σκελετός σλάβο-γύφτο-σκοπιανής σποράς, και έχουμε άλλα θέματα πολύ πιο σοβαρά. Ο σκελετός ήδη βρίσκεται προς έλεγχο dna και όλοι αναμένουν με αγωνία. Μην αγωνιάτε δεν πρόκειται να ανακοινωνόσουν ευθέως ότι υπάρχει πιθανότητα να μην είναι ελληνικός, αλλά θα κλείσει ο φάκελος και μετά από μερικά χρόνια θα ξανανοιχτεί όταν θα βρισκόμαστε κοντά στην λύση, περί του ονόματος ¨Μακεδονία¨ και τα δήθεν ευρήματα του τάφου θα δημιουργούσουν νέα ιστορίκα δεδομένα, εις βάρος μας εννοείται.

Ας όλα αυτά σας φαίνονται τραβηγμένα και υπερβολικά, τότε κοιμάστε όρθιοι. Σας λέγω λοιπόν, ότι έχουμε μαρτυρίες στις περιοχές των ναυάγιων της Κρήτης και των Κυθήρων, όπου αρχαιολογικές έρευνες ανέσυραν αγάλματα και αγγεία και έγραφαν επάνω τους εβραϊκά γράμματα και τα ξανά πετούσαν πάλι πίσω στην θάλασσα για να τα ανασύρουν στο μέλλον και να μας πείσουν ότι οι εβραίοι είχαν πλοία και ανέπτυξαν εμπόριο δια της θάλασσας πολύ πιο πριν του κρήτες. Τα οστά των μαραθωνομάχων είναι ακόμη στο Ισραήλ για μελέτες dna εδώ και 8 χρόνια και κανείς δεν σκοπεύει να τα επιστρέψει. Τα ευρήματα από τα μετρό Αθηνάς – Θεσσαλονίκης, έφυγαν εξωτερικό με τα ¨μαύρα βαν¨, και οι ανθελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να κάνουν ανασκαφές αν δεν πάρουν εντολή από την Γερμάνια. Καμιά ανασκαφή δεν γίνεται αν πρώτα δεν συνεδριάσει το αρμόδιο εβραιο-γερμανικό συμβούλιο επί των ανασκαφών στην Ελλάδα. Λέτε το 1941 οι γερμανοί να έβαλαν μέσα το σκελετό και τώρα να έδωσαν εντολή να γίνουν ανασκαφές? Θα μου πείτε, μα καλά από τόσο παλιά ετοιμάζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία; ΝΑΙ, από τόσο παλιά. Δείτε τους πρώτους χάρτες που κυκλοφόρησαν με το όνομα μακεδονικά και θα καταλάβετε από πόσο παλιά μαγειρεύουν τα ιστορικά στοιχειά. Άλλωστε ο λαός άνευ ουσιαστικής ιστορίας (Ισραήλ), πέραν από τα κατά συρροή εγκλήματα, δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει, όποτε είναι κορυφαίος στην παραχάραξη της ιστορίας με τα ¨αδιάσειστα στοιχεία¨ που δημιουργεί κατά καιρούς.   
Τίποτα μην σας εκπλήσσει πλέον, αυτοί που μας κυβερνούν δεν κάνουν το παραμικρό για το καλό μας. Το ότι ξαφνικά ασχολούνται με ανασκαφές στην Αμφιπόλη, Βεργίνα και λοιπή Μακεδονία, την περίοδο που τα Σκόπια έχουν τρελαθεί να φωνάζουν το όνομα Μακεδονία, με έναν πρωθυπουργό που ήταν πριν 20 χρόνια υπουργός εξωτερικών και πούλησε κάτω από το τραπέζι το όνομα Μακεδονία, μην περιμένετε ελληνοκεντρικές ιστορικές στιγμές.  Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν. Σαμαράς ¨άνοιξε¨ την πόρτα, Σαμαράς πήρε εντολή να την ¨κλείσει¨.  Γερμανοί μας κυβερνούν, ξεχάσατε;

Υ.Γ.: Η στολή για τις έρευνες του ναυαγίου των Αντικυθήρων που κόστισε 1,5 εκατομύρια δολάρια για να γράφουν οι εβραίοι τα γράμματα τους επάνω στα αγγεία, την πληρώσαμε εμείς κ. Σαμαρά, ή και αυτή μας την χρέωσαν; ε ρε κρεμάλα που σας περιμένει!

15 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ. ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ-ΕΛΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΥΣΤΩ.... Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΒΡΙΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. afiste tis wlakeies sas parakalo agapitoi mou kyrioi...me timi ..
    Alexandros köln...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Αλεξανδρε το οτι εχετε 3 πτυχια δεν σημαινει οτι εχετε και την απολυτη γνωση να τεκμηριωσετε παρακαλω οσα λετε και γιατι ειναι βλακειες αυτα που γραφουνε οι συναναγνωστες σας? Απο που βγαζετε το συμπερασμα? Κι εγω σπουδασα στην Γερμανια και εχω πτυχια αλλα αυτο δεν με κανει σοφοτερο απο τον υπολοιπο κοσμο οσο αφορα το θεμα της Αμφιπολης, εκτος κι αν εχετε τεκμηριωμενα στοιχεια που απο δεικνυουνε το αντιθετο, κι ας ειστε και Σερραιος και οτι θελετεκαι κατι ακομα αν θελετε να ειστε οπως λετε Ελληνας μαθετε οτι μπορειτε να κατεβασετε την Ελληνικη γλωσσα στο κομπιουτερ σας υπαρχει στις ενημερωσεις και να την χρησιμοποιειτε οταν μιλατε μαζι μας, χωρις χαρακτηρισμους ειναι ευκολο ρωτηστε να μαθετε πως γινετε
      Ευχαριστω Σακης

      Διαγραφή
  3. το koln απο που βγαινει απο το κωλο-γερμανος ; χααχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. distichos avto einai to epipedo sou kyrie,,eimai serraios paliomalaka,,,me 3 ptychia ..agrammate.. koloellinas eisai esy.. asteie...

      alexandros

      Διαγραφή
    2. Τι εννοητε κ Αλέξανδρε μετο ότι λέτε να αφήστε τις βλακειες;

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. ola ta akousa alla masonos ego..prepei na gelaso,
      presoni ochi fysika,,,
      aneideos,,ochi..xero poly kala,,

      tha sas theso mie erothsh...peste mou parakalo sto scholeio.stin taxi pou kathosastan,,....;?
      elliniki paidia ke mono eicha kyrioi.. alla mas aresei panta h kritikh h aschmh...synomoseies Kai alla....
      lypoumai para poly gia sa.dioti ego diawaso thn selida edo Kai arketo chrono--
      η επιστημονικη μορφωση και παιδεια...pane panta mazi..se ola ta krath.. o patrioths thn echei.alla einai evgenikos..avto einai paedeia..parakalw diawaste kala da grafoumena Kai katopin na pairnete thesh choris na ypokyptete se ywreis...

      dioti o alexandroa mporei Kai alliows ..

      me timh

      Διαγραφή
  4. ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ. ΑΝΑΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Γ@ΜΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ. ΟΙ ΑΣΧΗΜΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια θεωρια ειναι και τιποτα περισσοτερο.Καλο θα ειναι για να εχουν βαση τα λεγομενα σου να δωσεις και καποιες αποδειξεις-στοιχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. με τοσους προδοτες να μας κυβερνουν υπαρχουν ακομη (;) ελληνες που αμφιβαλλουν για την ανθελληνικοτητα τους; γιαυτο εβγαινε τοσα χρονια πασον - νδ.

      Διαγραφή
    3. Ασχετη η απαντηση σου.

      Διαγραφή