«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΜΥΘΩΔΙΑ ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ.

           Και τι δεν έχει γραφτεί για τη συναυλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου και την Μυθωδία του.Ο ίδιος δήλωσε πως με την συναυλία αυτή ένιωσε πως ταυτίστηκε με την NASA στην εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.
Ήταν καλοκαίρι, 28 Ιουνίου του 2001 όπου έλαβε χώρα μια από τις ομορφότερες συναυλίες,ίσως η ομορφότερη,όλων των εποχών…
Μια συναυλία που έγινε έρμαιο στα χέρια των συνωμοσιολόγων οι οποίοι πιστεύουν ότι η Μυθωδία γράφτηκε κατά παραγγελία για την NASA και την αποστολή της στον Άρη με την ονομασία Mars Odyssey η οποία λάμβανε χώρα την ίδια ακριβώς στιγμή της συναυλίας και θεωρείτο ότι ολόκληρη η συναυλία ήταν μια ικεσία-παράκληση στον Δία για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή και να μην έχουμε καμία παρέμβαση με κάνα αστροπελέκι από μέρους του καθώς η αποστολή έμπαινε σε μια καίρια φάση,την τροχιά γύρω από τον Άρη.
Όλα αυτά σύμφωνα με την φαντασία των συνωμοσιολόγων.
Σημαντικό
Η εκτόξευση του  Mars Odyssey έγινε στις 7 Απριλίου του 2001 και μπήκε σε τροχιά γύρω από τον  Άρη στις 24 Οκτωβρίου του 2001 και όχι τη νύχτα της 28 Ιουνίου του 2001,την νύχτα δηλαδή της συναυλίας όπως γράφουν οι συνωμοσιολόγοι.
http://mars.jpl.nasa.gov/odyssey/
http://en.wikipedia.org/wiki/2001_Mars_Odyssey
Αυτό από μόνο του φτάνει να καταρριφθεί ο συνωμοσιολογικός μύθος.


Ας συνεχίσουμε όμως…
Στηρίζουν μάλιστα την θεωρία αυτή στο ότι μπλέχτηκε και η Ελληνική κυβέρνηση,όντως μπλέχτηκε αλλά για άλλους λόγους όπως θα δούμε παρακάτω.
Η NASA έψαχνε μια μουσική για να ντύσει την αποστολή της,η Μυθωδία δεν γράφτηκε κατά παραγγελία,όπως υποστηρίζουν αλλά υπήρχε, μάλιστα η πρώτη συναυλία της Μυθωδίας έγινε στο Ηρώδειο στις 13 Ιουλίου του 1993.
http://www.vangelismovements.com/mythodea.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Mythodea
Η Μυθωδία παρέμεινε στην αφάνεια για 8 χρόνια καθώς κανείς από όσους μιλάνε τώρα για αυτήν δεν της έδωσε σημασία μέχρι που κάποιοι (NASA) εκτίμησαν την μελωδία της και τους στίχους της και αποφάσισαν να ντύσουν μελωδικά ότι σχετίζεται με την αποστολή- CD,ντοκιμαντέρ κλπ- με την εκπληκτική σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Το CD με την συναυλία κυκλοφόρησε επίσημα μια μέρα πριν η αποστολή μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη στις 23 Οκτωβρίου του 2001 για λόγους επικοινωνιακούς και μάρκετινγκ και τίποτα άλλο.
Ο προϋπολογισμός της συναυλίας άγγιξε τα 7 εκ.δολάρια, τα μισά τα κάλυψε η  ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα η εταιρία Sony η οποία ανέλαβε την ηχογράφηση,έντυσε μουσικά την αποστολή της NASA και έβγαλε στο εμπόριο το CD της συναυλίας και όχι, δεν υπήρχαν ειδικά μηχανήματα που έστελναν τη μουσική με δορυφόρο στο όχημα της αποστολής και αυτό με την σειρά του να το στέλνει στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη για να μαγεύει τα αυτιά του Δία και λοιπών Ολύμπιων Θεών.
Η NASA συμμετείχε στη συναυλία με προτζέκτορες που πρόβαλαν εικόνες από τον πλανήτη Άρη σε συνδυασμό με την ελληνική μυθολογία. Επίσης ο πλανήτης “Αρης ήταν ακριβώς πάνω από τον χώρο της συναυλίας την ώρα της διεξαγωγής της. Αν μάλιστα δεν το ανακοίνωναν εκείνη την στιγμή ενημερώνοντας τους θεατές να κοιτάξουν ψηλά κανείς δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι. Είπαμε όλα για το μάρκετινγκ.
Η NASA συνηθίζει να ντύνει μουσικά τις διαστημικές της αποστολές και δεν το έκανε πρώτη φορά όπως φαίνεται
http://www.nasa.gov/mp4/242998main_GLAST_musicvideoSM_080610.mp4
http://www.nolangasser.com/GLASTPrelude.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Space-themed_music


Λέτε και το Johnny be goode του Chyck Berry το οποίο και συμπεριέλαβαν στο δίσκο του Voyager που εκτοξεύθηκε στο αχανές διάστημα το 1977 να κρύβει κάποιο μήνυμα για τους εξωγήινους ή να περιέχει κάποια έμμεση προειδοποίηση για τους αρχαίους Ολύμπιους Θεούς;
http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/music.html
Η Μυθωδία λοιπόν δεν κρύβει τίποτα το συνωμοσιολογικό αλλά είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για την χώρα μας.
Την περίοδο εκείνη ήταν μια καλή περίπτωση και για την προώθηση της Ολυμπιάδας του 2004 και να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν πήρε καμία χρηματική αμοιβή για τη συναυλία αυτή όπως έκανε και στη πρώτη συναυλία της Μυθωδίας στο Ηρώδειο το 1993.
Το υπουργείο πολιτισμού λοιπόν και η Ελληνική κυβέρνηση πήραν μέρος στις συζητήσεις για την συναυλία ακριβώς γιατί τους ενδιέφερε η διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό για την επικείμενη Ολυμπιάδα.
Δαπάνησαν 3,5 εκ.δολάρια μεν αλλά τα έσοδα της Ολυμπιάδας ήταν μεγάλο δέλεαρ και πολλά περισσότερα από τα έξοδα τη συναυλίας.
Μια συναυλία που όλοι είχαν ένα όφελος,η κυβέρνηση για την διαφήμιση της χώρας και το μεγάλο πάρτι του 2004,η ΝASA που βρήκε την τέλεια μελωδία για να ντύσει μελωδικά ότι αφορά την αποστολή της στον Άρη και βεβαίως η Sony που εισέπραξε πολλά χρήματα από το CD της Μυθωδίας.
Ένα έργο το οποίο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε δεν έτυχε αποδοχής και εκτίμησης από τους απανταχού φαν της συνωμοσιολογίας αλλά όταν η NASA το εκτίμησε για να ντύσει μουσικά μια αποστολή της οργίασαν…

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

7 σχόλια:

  1. Ενταξει καταλαβαμε ποιοι και τι ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καταλαβες καλε οτι σε δουλευαν τοσα χρονια με συναυλιες στους ολυμπιους χαχα

      Διαγραφή
  2. Επιτελους καποιος να πει την αληθεια για την μυθωδια.μας εχουν ζαλισει οι καμμενοι στον εγκεφαλο με τον δια. Μασονοι την εκαναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καθ οπως φαινεται, μασονοι την εκαναν και εγινε και μεγα τελετη! ας μην τρωμε τροφες αμασητες και ας διαβασουμε λιγακι και αρχαια ελληνικη γραμματεια!ολα ειναι εκει και περιμενουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια συναυλία που έγινε έρμαιο στα χέρια των μισθοφόρων(δεν εξηγείται αλλιώς) των ζηλόφθονων παπάδων.

    Οι ημερομηνίες είναι γνωστές σε όλους πλην κάποιων που διοχετεύτηκαν σε αφελείς για να μπορεί τώρα το μισθοφόρο κοράκι diogeneis.blogspot. να λέει ότι κουραφέξαλα θέλει...
    η NASA τον διαψεύδει....
    http://nasasearch.nasa.gov/search?utf8=%E2%9C%93&affiliate=nasa&query=Mythodia

    ΑπάντησηΔιαγραφή