«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΙΤΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΝΗ (Μέρος δεύτερο)



             Ο κύκλος διττότητας ή ενιαυτός διαρκεί 25.920 έτη. Οι αρχαίοι μιλούσαν για 6 μερόνυχτα (2.070 έτη μέρα + 2070 έτη νύχτα) τα οποία αποτελούσαν την εβδομάδα δημιουργίας, πριν από την ημέρα (1.080 έτη) της παύσης της δημιουργίας. Σύνολο 25.920 που είναι γνωστά για τους επιστήμονες ως μετάπτωση των ισημερινών. Κατά την διάρκεια των τριών πρώτων ¨ημερονυκτίων¨ το σύννεφο του Oort, (Νέφος που βρίσκεται σε απόσταση χίλιες φορές πιο μακριά από τον Πλούτωνα ή περίπου ένα έτος φωτός και είναι η πηγή όλων των κομητών που εισέρχονται στο Ηλιακό σύστημα) απορροφά τον πλανητικό δίσκο και κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων, τον εκβάλει. Εδώ και τρία χρόνια παρατηρούμε κοντά στον Πλούτωνα, τεράστιους πλανητοειδείς, παραπλήσιου μεγέθους με τον τελευταίο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.   Φαντάζεστε τι αναστάτωση μπορεί να επιφέρει στην βαρυτική ισορροπία του συνόλου.

Οι δυνάμεις που επενεργούν ισοδυναμούν με δισεκατομμύρια πυρηνικές βόμβες. Κανείς δεν φαίνεται να προβληματίζεται… τουλάχιστον επισήμως. Η ανθρωπότητα πλέον συνειδητά αναζητά βοήθεια από εξωγενείς παράγοντες και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον πολιτισμό μας. Καλούμε δυνάμεις που φαίνονται φιλικές, μα στην πραγματικότητα τους ενδιαφέρει άλλη μια ¨συγκομιδή¨. Οι αρχαίοι θεοί όλων των πολιτισμών δεν είναι τίποτα άλλο από επαναλαμβανόμενες διοικήσεις εις βάρος του θεϊκού ανθρώπου.   

Το τέλος των καιρών (χρόνου) που πλησιάζει, δεν μας δίνει πια το πλεονέκτημα να αλλάζουμε το μέλλον μας κάθε στιγμή. Η πραγματικότητα που σχεδιάσαμε ανέμελα χιλιάδες χρόνια επάνω στην γη, θα γίνει δική μας. Τα σκιώδη πλάσματα του μέλλοντος δεν έχουν συμφέρον να εκδηλωθούν από πριν.  Είναι οι μουσικοί μας και προσπαθούν ασταμάτητα να πάρουν την θέση διευθυντών ορχήστρας, για να μας κάνουν να παίξουμε την σύνθεση τους. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί. Τα όντα που η διττότητα κρύβει στο σκότος μας, μας γνωρίζουν πολύ καλά, εφόσον μας μεταμορφώνουν και συνεχίζουν να το κάνουν όποτε μπορούν παραμένοντας αόρατα πίσω από τις πύλες των ονείρων μας.   



Η αισιοδοξία και η θετική σκέψη από εκατομμύρια ανθρώπους μπορεί να ανατρέψει τα σκοτεινά μέλλοντα για τον πολιτισμό μας. Το τέλος των χρονικών καιρών μας φέρνει πιο κοντά στο παρελθόν και ως εκ τούτου πλησίον της δημιουργικής σωτήριας ουσίας. Το να βρίσκεται κάποιος τόσο κοντά στην ¨ουσία¨ ονομαζόταν «παρουσία» (παρά την ουσία) δηλαδή στιγμιαία ισορροπία.

Εκείνος που θέλει να χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τον ανώτερο (διττό) εαυτό του πρέπει να προσπαθεί να γίνει το γεμάτο παιδί εμπιστοσύνη, το οποίο ζητά από το θεϊκό μέρος του εαυτού του: «γεννηθήτω το θέλημα σου», διότι μόνο εκείνο ξέρει το πραγματικό καλό για εσένα, ενώ εσύ γνωρίζεις μόνο το επιφανειακό.

Η ηλιακή έκρηξη του 2003 άνοιξε το έκτο άνοιγμα του χρόνου από τα επτά που πρόκειται να ανοίξουν. Τα περιθώρια στενεύουν για τον άνθρωπο γι΄αυτό πρέπει να προσέξει σοβαρά τι στέφτεται και ποιον (ποιους) καλεί με την δύναμη του, ειδάλλως θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα δικά σκοτεινά μέλλοντα. Εκείνος που σκέφτεται το χάος, βοηθά να γεννηθεί στιγμιαία μια χαοτική κόλαση σε ένα μέλλον, το οποίο προσπαθεί να μας το ανταποδώσει. Η λανθασμένη πίστη μας, ότι οι αλλοτινοί μύθοι του παρελθόντος, με θεούς εισβολείς θα μας σώσει, μπορεί να αποβεί μοιραία με θλιβερές πραγματικότητες του αύριο.  Θα είναι ένας ακόμη αποβιβαζόμενος ¨θάνατος¨ στην γη, με διαφορετική ενδυμασία και μορφή από εκείνη που συνάντησαν οι κατεστραμμένοι ανθρώπινοι πολιτισμοί του παρελθόντος.  


Συνεχίζεται...

ΠΗΓΗ: Ο ΔΙΤΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου