«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πολλοί, αλλά λέοντες!

Τί τα θέλετε, τί τα γυρεύετε! Η πραγματικότητα πάντα ξεπερνάει καί τα πλέον ευφάνταστα σενάρια!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.
Αυτές τις μέρες, κι ενώ έψαχνα κάποιο άλλο θέμα, πέφτω σ’ ένα …ορεκτικό του μοναδικού Γκόρο Αντάτσι, υπό τον τίτλο “Έκλειψη καρδιάς”. (Ακόμη τό ‘χει στην πρώτη σελίδα του.) Διάβασα καί την εκ του προχείρου ερμηνεία του, ότι δηλαδή η -κατά την φετινή εαρινή ισημερία, 20/03/2014- έκλειψη του άστρου Regulus ( = Βασιλίσκος, μικρός βασιλιάς, άλλως Cor Leonis, Καρδιά του Λιονταριού – καί ναί, βρίσκεται στον αστερισμό του Λέοντα) από τον αστεροειδή 163 Ηριγόνη, σχετίζεται με το νέο βιντεοκλίπ της Κέητυ Πέρρυ. Η οποία, με τη σειρά της, είναι πιόνι των ιλλουμινάτων (ή όπως διάολο τους λένε) που κυβερνάνε τον πλανήτη μας. Καί οι οποίοι, κάθε φορά που σκαρώνουν κάποια αταξία, “προειδοποιούν” τον κόσμο μέσωι βιντεοκλίπς, όπως το τελευταίο της Κέητης, μπλά-μπλά-μπλά.
Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι ο (έξυπνος κι έμπειρος) Γκόρο, όχι μόνον δεν είδε κάν τα κεκρυμμένα, αλλά καί βρίσκεται μακράν του να τα δεί. Ας δούμε, επομένως, τί κατάλαβε η αφεντιά μου.
Η σαλάτα αρχαίας Αιγύπτου, μιάς τύπισσας που μετατρέπει τους άντρες σε χώμα, κοσμημάτων, γραφικών από ηλεκτρονικό υπολογιστή, σαχλής μουσικής, σαχλών χορευτικών – κι απ’ την άλλη: ισημεριών, Σφιγγών, Ηριγόνης, κτλ κτλ, δεν οδηγεί πουθενά. Άρα, είναι καθαρά χαμένος χρόνος ν’ ασχολούμαστε με το τί τάχα εννοούν οι “ιλλουμινάτοι”, βλέποντας τα λικνίσματα μιάς χαζογκόμενας ντυμένης με κουρέλια. (Αυτό θέλουν κι αυτοί, τα έξυπνα μυαλά ν’ αναλώνονται σε “αποσυμβολισμούς” καί λοιπές μασωνομαλακίες, ενώ το πραγματικό παιχνίδι παίζεται αλλού.)
Αλλά, από πού να πιάσουμε το νήμα;
Μα… από τη χαίτη του θηρίου! :-)
Τολμηρό, δε λέω.
Θυμάστε τί σας έλεγα γιά τις δακτυλιοειδείς εκλείψεις; Λοιπόν, οι εκλείψεις αυτές συνδέονται με τον Ήλιο, τη Σελήνη, καί τα δαχτυλίδια. Καί κυριολεκτικώς, καί συμβολικώς. Όθεν, καί με:
  • δεδομένο πρώτον, ότι την καρριέρα του Χίτλερ τη σημάδεψαν τρείς δακτυλιοειδείς εκλείψεις Ηλίου,
  • δεδομένο δεύτερον, ότι βρισκόμαστε στις παραμονές του Γ’ ΠΠ (αυτό όλοι το καταλαβαίνουμε, έστω κι ενστικτωδώς),
έψαχνα να βρω συσχετισμούς των δύο παγκοσμίων πολέμων με τον επερχόμενο, των κρατών που συμμετείχαν / θα συμμετάσχουν, των αρχηγών τους, καί όλων των παραπάνω με διάφορα ουράνια φαινόμενα, όπως η πρόσφατη έκλειψη του Ρέγκιουλους.
Ά! Καί δαχτυλίδια στα δάχτυλα των ηγεμόνων!
Πάμε μαέστρο!
Τον Α’ ΠΠ
…τον ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου 1914 η Αυστρο-Ουγγαρία εναντίον της Σερβίας. Με αφορμή τη δολοφονία του αρχιδούκα Φερδινάνδου της Αυστρίας (καί της συζύγου του) ακριβώς έναν μήνα πρίν, στις 28 Ιουνίου 1914, στο Σαράγεβο. Η αλήθεια είναι, ότι τα διάφορα εμπόλεμα κράτη άρχισαν τις εχθροπραξίες σε διαφορετικές ημερομηνίες, αλλά “επισήμως” η 28η/7ου θεωρείται η έναρξη του πολέμου. (Συμπτωματικώς, ήταν καί η κορύφωση της γιορτής των Παναθηναίων, αν καί δεν νομίζω να έπαιξε ρόλο ο συγκεκριμένος συμβολισμός.)
Η δολοφονία του αρχιδουκικού ζεύγους ήταν κωμικοτραγική. Να γελάς, καί να κλαίς μαζί. Ξεκίνησε, λέει, η πομπή των αυτοκινήτων στις 10 το πρωΐ, καί ο πρώτος συνωμότης πέταξε μία βόμβα στο (ανοιχτό) βασιλικό αυτοκίνητο… η οποία βόμβα χτύπησε στη μαζεμένη κουκκούλα του αυτοκινήτου (στο πίσω μέρος του), κι έπεσε στον δρόμο, όπου έσκασε. Ο συνωμότης αυτός (ο Τσαμπρίνοβιτς) αμέσως κατάπιε το χάπι υδροκυανίου που είχε μαζί του καί πήδηξε στον ποταμό Μιλιάσκα (η απόπειρα έγινε επάνω σε γέφυρα), αλλά δεν πέθανε. Ξέρασε το χάπι, καί …τσακίστηκε στα χώματα της κοίτης! Διότι ήταν καλοκαίρι, καί το ποτάμι δεν είχε νερό. Το βάθος του νερού ήταν ελάχιστα εκατοστά.
Τέλος πάντων, ο ταραγμένος αρχιδούξ (ομού μετά της αρχιδούκαινας) φτάνει στο δημαρχείο του Σαράγεβο, εκφωνεί έναν σύντομο δεκάρικο (ότι ο λαός τον αγαπάει κι ότι οι συνωμότες είναι “σταγονίδια” μέσα στον λαϊκό ωκεανό, κτλ), καί… ξαναμπαίνουν μέσα στ’ αυτοκίνητα, γιά επιστροφή στο αρχιδουκικό κατάλυμα. Ώρα αναχωρήσεως, 10:45′. Αλλά, ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν να πάνε από άλλο δρόμο, ο επικεφαλής οδηγός (μυημένος στη συνωμοσία) ξαναπάει …απ’ τον ίδιο! Διότι δεν είχε καιρό να ειδοποιήσει τους άλλους συνωμότες, να πιάσουν θέσεις κοντά στο νέο δρομολόγιο. Ξανά, λοιπόν, πάνω απ’ τη γέφυρα (!!! – προγραμματισμένο γιά τη διαφυγή των συνωμοτών, ή κι αυτό συμβολικό) ο …“διπλός Φαέθων” του αρχιδουκός (δηλ. ο τύπος του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε το ζεύγος – ξαναδές εδώ), πλησιάζει το αρχιδουκικό αυτοκίνητο ο Γκαμπρίλο Πρίντσιπ (καλά, με τί ταχύτητα πήγαιναν κι αυτοί οι παπάρες; ), καί μπάμ-μπάμ-μπάμ με το πιστόλι, αποστέλλει αρχιδούκα καί αρχιδούκισσα εις τας αιωνίους μονάς.
Η Γουϊκιπήντια δεν αναφέρει την ακριβή ώρα της δολοφονίας. Αλλά θα μας την ξετρυπώσει το Stellarium!
Βλέπετε ότι η δολοφονία έγινε ακριβώς τη στιγμή που ανέτελλε ο Άρης! Βλέπετε καθαρά καί τον αστερισμό του Λέοντα, με τον Βασιλίσκο. Λίγο δεξιά της εικόνας βρίσκεται η Ανατολή, καί, αν δείτε το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα στην ιστοσελίδα της Γουΐκι, θα διαπιστώσετε πως Άρης καί Βασιλίσκος βρίσκονται ακριβώς εκεί που σημάδευε το ποτάμι – ελαφρώς βορειοανατολικά. Κάργα συμβολικό αυτό, διότι (σύμφωνα με τις αντιλήψεις της αρχαίας Αιγύπτου) ανατολικά του ποταμού βρίσκεται η χώρα των ζωντανών, ενώ από την άλλη πλευρά η χώρα των νεκρών.
28-6-1914a
Εάν, τώρα, “αφαιρέσω” το έδαφος…
28-6-1914b
…βλέπουμε τη Σελήνη λίγο κάτω απ’ τον ορίζοντα, δηλαδή “στο βασίλειο των νεκρών” (πάλι ο συμβολισμός από την αρχαία Αίγυπτο). Το όλον πακέτον, “ο βασιλεύς είναι νεκρός”.
Παρά τους μάλλον πρωτόγονους τρόπους αστρικών υπολογισμών κατά τις αρχές του 20ου αιώνα, πολύ φοβάμαι ότι ολόκληρη η ιστορία της δολοφονίας (που διέπραξε η “Μαύρη Χείρ”) δεν έγινε ακόμη γνωστή.
Όπως προείπαμε, η “εγκυκλοπαιδική” έναρξη του Α’ ΠΠ συνέβη, όταν η Αυστρο-Ουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο στη Σερβία στις 28 Ιουλίου 1914, όταν η τελευταία δεν ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις της πρώτης. Αυτό έγινε, με επίσημη ειδοποίηση του Σέρβου πρέσβυ στη Βιέννη. Η Γουΐκι πάλι δεν αναφέρει την ακριβή ώρα, αλλά να υποθέσουμε πως ήταν 08:41′ το πρωΐ;
28-7-1914
(Θέα του ουρανού από τη Βιέννη, προς Ανατολάς. Η ακριβής στιγμή που ανατέλλει ο Βασιλίσκος στις 28/07/1914.)
Στο κάτω-κάτω, οι πρέσβεις είναι λίγο καλομαθημένοι! Πρώτα προγευματίζουν, καί μετά δέχονται τα τελεσίγραφα κάθε πικραμένου! :-)
Ψάχνουμε, τώρα, τα δύο άλλα στοιχεία που αινίγματος, δηλαδή κάποιο δαχτυλίδι καί τις σημαίες των εμπολέμων.
Η αναζήτηση γιά δαχτυλίδι του Φερδινάνδου δεν μου έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα. Η αναζήτηση γιά δαχτυλίδι του Κάϊζερ Γουλιέλμου II έβγαλε μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα …έως ΠΟΛΥ ενδιαφέροντα! Μας έδωσε αυτό:
daxtylidi-1(Το οποίο μάλλον πούλησαν, επειδή δεν βρίσκεται στη σχετική σελίδα του η-μπέη.)
Ο αρχιδούκας με τη σύζυγό του – ίσως η γνωστή παρομοίωση “βασιλιάς καί βασίλισσα = Ήλιος καί Σελήνη”.
Κι αυτό:
daxtylidi-2Αρκετά χαρακτηριστικό. Μάλλον δαχτυλίδι αξιωματικού, διότι των στρατιωτών ήταν απλούστερο.
Εδώ μπροστά σας βλέπετε (αλλά δεν ξέρω κι αν …βλέπετε) τον “μαύρο Ήλιο” στην κυριολεξία, διότι ο σταυρός είναι κατά βάση ηλιακό σύμβολο. Θέλω να πω, ότι η ιστορία με τον μαύρο σταυρό (μαύρο Ήλιο) των Γερμανών είναι αρκετά προγενέστερη του Χίτλερ.
Αν μιλάμε γιά “μαύρο Ήλιο”, ρίξτε μιά ματιά καί σ’ αυτό:
daxtylidi-3Μπάμ κάνει! :-)
Τέλος, μας προέκυψε αυτό:
daxtylidi-4Βέεεεεβαιαααα!!!… “Αγαπώ την πατρίδα μου Γερμανία καί τη σημαία της!” Παρατηρήστε, όμως, ότι -συμβολικώς- αρχίζουμε να πλησιάζουμε στα σημερινά, μέσωι τόσο της καρδιάς, όσο καί του σταυρού-Ήλιου… διότι ο Ήλιος σαφώς συνδέεται με το ζώδιο του Λέοντα.
Πρέπει επίσης να επισημάνω ότι: Αν Στις 21 Μαρτίου αρχίζει ο “συμβολικός” ζωδιακός, τότε (στον κύκλο του έτους) η 1η Αυγούστου σημαδεύει ακριβώς τον (“συμβολικό”) Βασιλίσκο!… Ο οποίος βρίσκεται καμιά δεκαριά μοίρες μέσα στο ζώδιο του Λέοντα! (Ο “κύκλος του έτους” προχωράει από δεξιά της εικόνας προς τ’ αριστερά.)
asterismos-Lewn
Κάπως έτσι:
ethsio-roloi
Η σημαία, τώρα, της Αυστρο-Ουγγαρίας δεν μας προϊδεάζει ιδιαίτερα γιά κάτι, αλλά η σημαία της Γερμανίας του Α’ ΠΠ…
Germanikh-shmaia-APP…ειδικά του Ναυτικού, όϊ όϊ μάνα μ’!
Όχι μόνον ο μαύρος Ήλιος φάτσα, αλλά καί τα τρία ερμητικά χρώματα, με το μαύρο της ύλης πάνω-πάνω! Κι ύστερα μου λες ότι ο Χίτλερ πρωτοτύπησε!…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου