«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

«GANGNUM STYLE», Ο ΕΡΠΕΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΤΟN ΑΝΘΡΩΠΟ.


ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ «Gangnum style» ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΩΝ ¨ΘΕΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΩΝ¨ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΙΝΑΣ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ (ΒΛΕΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ) , ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΧΙΑΣΤΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΤΑΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΘΥΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΔΕΞΙΑ) ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ «ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ» ΚΑΙ Ο ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΓΕΥΜΑ» ΤΟΥ.


ΟΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΔΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΒΡΩΣΙΑΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟ ΟΝ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΕ, ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΘΕΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΨΥΧΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ (ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ) ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΥΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ «ΒΟΗΘΕΙΑ».ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
(ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Facebook ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΣ "ΜΕΛΕΤΗ") .

2 σχόλια:

  1. Και εμείς οι άνθρωποι ακριβός σαν τα ερπετοειδή ήμαστε , γιατί εμείς καλύτερα συμπεριφερόμαστε στα υπόλοιπα ζώα, γιατί παραπονιόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=CH1XGdu-hzQ
    ένα πολύ γνωστό κομμάτι.....με αυτό το στιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή