«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ


ΟΙ ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΕΩΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ¨ΛΑΓΟΥΜΙΑ¨. ΟΙ ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ. ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΝ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ D.N.A. ΜΑΣ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟ-ΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ¨ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ. Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΟΙ ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΕΚΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΥΠΕΡ-ΟΝΤΟΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΠΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΚΛΕΚΤΟΙ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΙ ΜΕΣΣΙΕΣ.

ΟΙ ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΥΤΕ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΟΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ, ΟΜΟΙΩΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΓΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟ-ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΔΙΠΛΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΙΣΜΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ.

ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΣ ΤΟ «ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ¨ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ¨» , ΟΣΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΤΟΥΝ ΓΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ, ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΤΗΡΟΥΝ! ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΘΟΛΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΕ ΕΚΛΕΚΤΕΣ, ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ.

ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 

... ΠΕΡΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ 

 Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης , από τα ήμερα ο κόλακας. Διογένης 

Ο Σπαρτιάτης Θεαφίδας ακόνιζε κάποτε το ξίφος του . Κάποιος άλλος τον ρώτησε , αν είναι κοφτερό . Πιο κοφτερό και από την συκοφαντία , απάντησε εκείνος.

Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον συκοφαντούσαν . Ο φιλόσοφος απάντησε: Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν . 


1 σχόλιο: