«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μένανδρος : να αντιμετωπίζεις τις συμφορές με αξιοπρέπεια. Η λύπη αυτή καθ΄ εαυτή δεν είναι τίποτα αφού συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Όταν όμως την τρέφεις, γίνεται χειρότερη, μεγαλύτερη και μένει κοντά σου.
Δημόκριτος : να διατηρείς ψύχραιμη σκέψη μέσα στις συμφορές. Είναι ανοησία να μην συμβιβάζεται κανείς με όσα συμβαίνουν στην ζωή από τον νόμο της φύσεως.
Αιλιανός : την ώρα που δίδασκε ο σοφός Αναξαγόρας παρουσιάστηκε κάποιος και του είπε πως πέθαναν και τα δυο παιδιά του. Χωρίς ταραχή απάντησε «το ήξερα πως είχα γεννήσει θνητούς».
Φιλήμων : αν καταλάβεις τι είναι ο άνθρωπος, θα είσαι ευτυχισμένος. Πέθανε κάποιος ; τίποτε το φοβερό. Κάποια είναι έγκυος, κάποια δεν είναι. Ένας ατύχησε, άλλος βήχει, άλλος θρηνεί. Φυσικότατα είναι όλα. Γι αυτό απόφευγε τις λύπες.
Αντιφάνης : το ατύχημα είναι κοινό για όλους, ο τρόπος που το αντιμετωπίζει κανείς είναι που ξεχωρίζει τον γενναίο χαρακτήρα.
Διογένης : περιπεσών δ΄ αυ τισιν συμπτώμασιν έλεγεν « ευ γε, ω τύχη, ότι μοι αρρένως προέστηκας». Εν δε τοις τοιούτοις καιροις και τερετίζων ανεφώνει.
Όταν πάλι τύχαιναν στον Διογένη κάποια ατυχήματα έλεγε : εύγε τύχη, αντρίκεια με κυβερνάς. Σε αυτές τις περιστάσεις ετιττύβιζε.
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟΣ
Αργικέραυνος : Ρώτησα τον Διογένη τον κυνικό φιλόσοφο :-Ξέρεις Διογένη τι τους κάνουνε τώρα στην Ελλάδα, αυτούς που λένε ψέματα ; Και εκείνος ο αθεόφοβος μου είπε :
- Φυσικά. Βουλευτές !
Οι προσκυνημένοι μας θέλουν όμοιούς τους. Ομογενοποιημένα καταναλωτικά προϊόντα μιας χρήσης.
Η πτώση έγινε συνώνυμο της προόδου!
Άνθρωποι για απόσυρση και λιγοστοί για επισκευή.
Οι Έλληνες είναι αμφισβητίες των πάντων, γι αυτό και είναι μοναδικοί.
Εκεί που έφτασαν, οι σύγχρονοι ισχυροί τώρα ξεκινούν.
Χιλιοχρησιμοποιημένα υλικά από την κατεδάφιση του πολιτισμού μας, ξαναχρησιμοποιούνται σήμερα και μας τα σερβίρουν σαν νέες ανακαλύψεις.
Μας κρίνουν , μας ζυγίζουν με τα μέτρα τα δικά τους. Όταν θα καταλάβουν το λάθος τους, τότε θα είναι αργά γι αυτούς και η αρχή για ένα καινούργιο ξεκίνημα για εμάς.
Διώκονται οι Έλληνες άρα υπάρχουν, είναι επομένως… σημαντικοί ή επικίνδυνοι ;
Δημοκρατία = Ελλάδα. Έννοιες ταυτόσημες. Ότι αυταρχικό, τυραννικό, καθεστωτικό, δικτατορικό, όσο και αν περιβάλλεται τον Ελληνικό μανδύα, είναι στην βάση του αντιελληνικό. Επαγγελματίες πολιτικοί, μας κυβερνούν με το αζημίωτο φτιάχνοντας νόμους στα μέτρα τους, νοιώθοντας ασφάλεια … κυκλοφορώντας με αστυνομική προστασία !
Διαφωτιστές ετερόφωτοι χαμάληδες των ισχυρών.
Για τους ανάδελφους Έλληνες, φυσικό είναι, το αφύσικο.
Το να πεθάνει κάποιος είναι πολύ εύκολο, το να ζήσει είναι το πιο δύσκολο.

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ.

ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου