«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΝΕ ΑΠΛΟΣ, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ, ΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

¨Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς¨.
«Ο εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος εαυτός του».


ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ ( 6ος π.Χ. αιών , Σκύθης ηγεμόνας & φιλόσοφος)

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨ΜΕΓΑΛΟΥΣ¨ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟ-ΧΡΗΣΜΕΝΕΣ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ... ¨ΕΠΑΦΙΚΟΥΣ ΜΠΟΥΦΟΥΣ¨ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ¨ΜΕΓΑΛΟΣ¨! ¨ «Η ΛΥΣΗ» ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΕΜΕΝΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ! Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ, ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ-ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Η ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ «ΘΕΙΟ» ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ¨ΤΕΛΕΤΕΣ¨ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΧΕΙ ΦΩΛΙΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ¨ΔΥΣΚΟΛΟ¨ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ «ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ», ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΦΑΣΑΡΙΑ» ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ. ΔΕΝ ΛΕΩ…ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ¨ ΚΟΥΡΗΤΕΣ¨ Η ΤΟΥΣ ¨ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ¨, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ¨ΦΑΣΑΡΙΑ¨ ΤΟΥΣ, ΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ.

«Είναι έργο των σοφών να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει. Είναι έργο των γενναίων να αντιμετωπίσουν τη συμφορά όταν έρθει».

ΠΙΤΤΑΚΟΣ ο Μυτιληναίος ( 650-570 π.Χ. , εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας).1 σχόλιο: