«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ                     ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ, ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡ-ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΑΓΑΠΗ, ΦΩΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ¨ΕΔΩ ΚΑΤΩ¨, ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕ ΣΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΨΥΧΗ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ? ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ? ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ … ¨ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ¨. Η ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ¨ΕΡΓΑΤΗ¨ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.


               ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ¨ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ¨ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΥΣ, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΗΝ ¨ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ¨ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ¨ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ¨ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. ΤΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟ. ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΥΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΔΙΟΤΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΕΛΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΟΙΟ ΤΗΣ. ΤΟ ΠΥΡ ΑΥΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΕΙ ¨ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ¨ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ.


            Η ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΑ¨ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ¨ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ¨ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ, ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΨΕΙ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ¨ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ¨ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ¨ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ¨ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ, ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΤΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟ, ΕΝΩ ΤΟ ¨ΦΩΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ¨ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ, ΑΝΥΠΟΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ.

           ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΦΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ¨ΑΠΕΝΑΝΤΙ¨,  ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΦΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ¨ΠΑΡΑΦΥΣΗΝ¨ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ¨ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ¨ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΒΟΗΘΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΣΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ¨ΨΑΡΕΥΕΙΣ¨ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΤΑΪΖΕΙ ΕΤΟΙΜΑ ΨΑΡΙΑ ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΗΣΤΙΚΟ. ΤΟ ΦΩΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ¨Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ¨. ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΤΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΑΖΕΙ, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ.          ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ¨ΦΩΤΕΙΝΟ¨ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Η ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΜΑ Η ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ. ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ, ΟΣΟ ΑΥΤΟ-ΧΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ¨ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ¨ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ¨ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ¨ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΤΕ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.ΑΘΗΝΑΪΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου