«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ''ΟΔΥΣΣΕΙΑ'' ...

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΗΔΗ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ.
ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΙΑ ΑΓΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ ΔΙΧΩΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ¨ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ¨ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΙΜΝΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. ΟΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ. ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗ…? ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ¨ΠΟΛΥ¨ ΚΑΙ ¨ΠΟΛΛΑ¨ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ, ΑΠΙΣΤΙΑΣ, ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ ΜΙΑ ΑΧΡΗΣΤΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΝΟΥΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ, ΠΙΣΤΗΣ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΕΝΑΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ¨ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ¨, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΣΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ!



Ὁ χρήσιμ' εἰδώς, οὐχ ὁ πόλλ' εἰδώς σοφός: σοφός είναι αυτός που γνωρίζει χρήσιμα, όχι αυτός που γνωρίζει πολλά (Αισχύλος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου