«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΤΑ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 13 ΓΑΛΑΞΙΑΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ!ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΜΑ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΦΕΡΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ). ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΕΣ ΦΥΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 24 ΣΥΝ 3 ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΣ

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ (ΑΝΤΑΡΤΕΣ) ΔΡΟΥΝ ΣΑΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΗΙΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΣ ,Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΙ Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΖΩΗΣ. ΜΕΤΑ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 118 ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΝΑΥΑΡΧΙΔΩΝ , ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ-ΨΕΥΤΙΚΗ ΦΥΛΗ ,ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΣ.ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΜΑΣ.

ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:O ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΑΛΛΑ Η ΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΟΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΕΙΛΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΑΡΜΑΔΑ ΑΠΟ 960 ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, 340 ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΠΥΛΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ "ΚΑΝΑΛΙΑ", ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΜΙΑ ΕΧΕΜΥΘΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΔΕΣΜΗΣ ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ,Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

ΝΑ ΦΥΛΑΓΕΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ: ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ. (ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΣΟΥ ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΕΙ {ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ} ΣΑΝ ΣΩΣΤΟ. - ΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ).

ΣΤΗ ΓΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΤΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΦΥΛΗ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ.

ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΜΕ ΟΓΚΩΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΤΗΣ 5ης ΚΑΙ 6ης ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η 1η ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ. ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΟΡΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΤΡΙΤΟΔΙΑΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 5η ΔΙΑΣΤΑΣΗ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 9η ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΜΕ!

ΟΤΑΝ Η ΤΑΧΥΣ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΑΣ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΣΑΣ, ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ (ΑΝΩΜΑΛΑ) ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΕΧΕΙ ΗΤΤΗΘΕΙ!

ΜΙΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΛΕΒΑΝ.

ΜΙΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΦΕΓΓΑΡΙ.

Η ΑΛΗΘΗΣ ΑΦΙΞΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ!

ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΑΤΕ. ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘ΄ ΟΔΟΝ...

ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ   ΕΛ-ΛΛΗΝΕΣ   ΔΙΑ-ΣΠΟΡΑΣ


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΣ ΣΟΥ ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΣΟΥ !

             Η ΘΕΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ,ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΗ. Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΘΕΤΙΚΟ Η ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Η ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ,ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΙΟΥΤΡΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΥΝΗ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΔΕΣΜΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ. Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ) ΜΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΝΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣ ΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ,ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟ.

ΕΚΤΙΜΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ,ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ..ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ,ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ,ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ !ΙΣΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ Η ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ,ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑ-ΘΕΪΚΗ ΟΥΣΙΑ .

Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ Υ Ν Α Μ Η Σ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ,ΑΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ,ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΜΑΣ,ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΜΑΣ,ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΓΝΟΙ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ,ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ,ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ !

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΩΝ,ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ."ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ " ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΙ ΖΩΟΓΟΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ !


ΠΗΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ


Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ


ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.  

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΣΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΛΙΓΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΟΣΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟ-ΣΚΟΤΙΣΟΥΝ ΤΟΠΙΟ.



ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝ

 
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΖΕΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ «ΑΔΕΡΦΙΑ» ΜΑΣ, ΟΜΩΣ Η ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΠΛΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΠΛΑΣΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΙΗΣΕ ΟΛΟΥΣ. 
 
…. Αφού, λοιπόν, γεννήθηκαν όλοι οι θεοί, όσοι φανερά περιπολούν και όσοι εμφανίζονται εφόσον το θελήσουν, είπε σε σ’ αυτούς εκείνος που γέννησε αυτό εδώ το σύμπαν: « θεοί θεών, τα έργα - των οποίων είμαι δημιουργός και πατέρας – έχουν γίνει αδιάλυτα, αν εγώ δεν θελήσω να τα διαλύσω. Διαλύεται, βέβαια, καθετί δεμένο, αλλά είναι κακός όπως θέλει να διαλύσει κάτι που καλά συναρμολογήθηκε και καλά κρατιέται. Γι’αυτόν τον λόγο και επειδή εσείς έχετε γεννηθεί – άρα δεν είστε καθόλου αθάνατοι ούτε αδιάλυτοι – δεν θα διαλυθείτε, ούτε θα έχετε μοίρα θανάτου, αφού θα έχετε την δική μου βούληση, μείζονα δεσμό και κυριότερο από εκείνους, με τους οποίους συνδεθήκατε κατά την γένεση σας. Μάθετε τώρα, λοιπόν, αυτό που σας λέω και σας ανακοινώνω: υπολείπονται ακόμη τρία θνητά, αγέννητα γένη. Ο ουρανός θα είναι ατελής, αν δεν γίνουν, γιατί δεν θα ενέχει άπαντα τα γένη των ζωντανών, όπως πρέπει, αν μέλλει να είναι επαρκώς τέλειος. Αν αυτά γινόταν από εμένα και μετείχαν στο βίο, θα εξισώνονταν με τους θεούς. Για να είναι αυτά λοιπόν, θνητά, και τούτο το σύμπαν να είναι όντως πλήρες, τραπείτε εσείς – κατά την φύση σας - προς την δημιουργία των ζωντανών, μιμούμενη την δική μου δύναμη κατά την γένεση σας. Και εφόσον ταιριάζει σε κάποιο μέρος τους, να είναι ομώνυμο με τους αθανάτους – να λέγεται θεϊκό, να ηγεμονεύει σε όσα απ’αυτά θέλουν να ακολουθήσουν πάντοτε την δικαιοσύνη και εσάς – εγώ θα το σπείρω, θα του δώσω ύπαρξη και θα σας το παραδώσω. Τα υπόλοιπα εσείς. Συνυφαίνοντας το αθάνατο με το θνητό, επεξεργαστείτε τα ζωντανά και γεννήστε τα, αυξήστε τα δίνοντας τους τροφή, και δεχτείτε τα πάλι πίσω όταν φθίνουν».

ΠΛΑΤΩΝΑΣ «ΤΙΜΑΙΟΣ»





Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ, ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝ.

Γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου, στις 28 Φεβρουαρίου 1938. Πέρασε τις 6 τάξεις του Δημοτικού σχολείου με άριστα. Την 1η Απριλίου 1953, ο Ευαγόρας πρωταγωνιστεί σε διάφορες διαδηλώσεις κατά των Άγγλων. Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου θα γινόταν η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην Αγγλία και σε όλες τις αποικίες γίνονταν προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός. Στην Πάφο στο «Ιακώβιο Γυμναστήριο» αναρτάται η αγγλική σημαία, γεγονός που εξοργίζει τους μαθητές. Παραμονή της στέψης, οι μαθητές της Πάφου και οι φοιτητές του Λιασιδίου Κολεγίου οργάνωσαν διαδήλωση με αίτημα να υποσταλεί η αγγλική σημαία και να εκκενωθεί το γήπεδό τους από στρατιώτες και αστυνομικούς. Ο 15χρονος τότε Ευαγόρας αναρριχάται στον ιστό, κατεβάζει και σκίζει την αγγλική σημαία: το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για επέκταση των διαδηλώσεων.

Οι μαθητές και το πλήθος συγκρούονται με την αστυνομία, η οποία ενισχύεται από Τούρκους. Ο διοικητής στέλνει διαταγή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί, γιατί δεν έπρεπε η στέψη της βασίλισσας να αμαυρωθεί με αίμα. Έτσι οι μαθητές παρέσυραν ό,τι είχε σχέση με τους εορτασμούς για την στέψη. Η Πάφος έγινε το μόνο μέρος όπου δεν γιορτάστηκε η στέψη. Ο Ευαγόρας συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της μικρής του ηλικίας.

                     
Σε ηλικία 17 χρόνων, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στις αντάρτικες ομάδες της ΕΟΚΑ. Στις 17 Νοεμβρίου 1955 οι μαθητές του Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν και προετοίμαζαν μια διαδήλωση από τις γνωστές που οργάνωνε η ΑΝΕ (Άλκιμος Νεολαία ΕΟΚΑ) ως αντιπερισπασμό. Οι στρατιώτες είχαν διαταγή να πυροβολήσουν αδιάκριτα τους διαδηλωτές. Ο Ευαγόρας συλλαμβάνεται και οδηγείται στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι συμμετείχε παράνομα σε οχλαγωγίες. Ο Ευαγόρας δεν παραδέχτηκε την κατηγορία και η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου. Ήταν η αρχή του τέλους. Μια μέρα πριν τη δίκη, μπαίνει κρυφά στο σχολείο και αφήνει στην έδρα ένα σημείωμα:

Παλιοί συμμαθηταί, Αυτή την ώρα κάποιος λείπει ανάμεσά σας, κάποιος που φεύγει αναζητώντας λίγο ελεύθερο αέρα, κάποιος που μπορεί να μη τον ξαναδείτε παρά μόνο νεκρό. Μην κλάψετε στον τάφο του, Δεν κάνει να τον κλαίτε. Λίγα λουλούδια του Μαγιού σκορπάτε του στον τάφο. Του φτάνει αυτό ΜΟΝΑΧΑ.

Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια

να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.

Θ΄ αφήσω αδέλφια συγγενείς, τη μάνα, τον πατέρα

μεσ΄ τα λαγκάδια πέρα και στις βουνοπλαγιές.

Ψάχνοντας για τη Λευτεριά θα ΄χω παρέα μόνη

κατάλευκο το χιόνι, βουνά και ρεματιές.

Τώρα κι αν είναι χειμωνιά, θα ΄ρθει το καλοκαίρι

Τη Λευτεριά να φέρει σε πόλεις και χωριά.

Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια

να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.

Τα σκαλοπάτια θ΄ ανεβώ, θα μπω σ΄ ενα παλάτι,

το ξέρω θαν απάτη, δεν θαν αληθινό.

Μεσ΄ το παλάτι θα γυρνώ ώσπου να βρω τον θρόνο,

βασίλισσα μια μόνο να κάθεται σ΄ αυτό.

Κόρη πανώρια θα της πω, άνοιξε τα φτερά σου

και πάρε με κοντά σου, μονάχα αυτό ζητώ.

Γειά σας παλιοί συμμαθηταί. Τα τελευταία λόγια τα γράφω σήμερα για σας. Κι όποιος θελήσει για να βρει ένα χαμένο αδελφό, ένα παλιό του φίλο, ας πάρει μιαν ανηφοριά ας πάρει μονοπάτια να βρει τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά. Με την ελευθερία μαζί, μπορεί να βρει και μένα. Αν ζω, θα μ΄ βρει εκεί.

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

                

Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 μαζί με άλλους 2 συναγωνιστές του μετέφεραν όπλα και τρόφιμα από την Λυσό. Ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με αγγλική περίπολο. Οι 2 συναγωνιστές του Ευαγόρα κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά ο ίδιος συνελήφθη. Στην κατοχή του είχε ένα οπλοπολυβόλο Μπρεν γρασαρισμένο. Ήταν συνεπώς ανέτοιμο για να χρησιμοποιηθεί. Επίσης κουβαλούσε 3 γεμιστήρες γεμάτες.

Κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση οπλισμού και μεταφέρθηκε στη Λευκωσία και η δίκη ορίζεται για τις 25 Φεβρουαρίου. Στη δίκη του ο Παλληκαρίδης δεν άφησε περιθώρια στους δικηγόρους του να τον υπερασπιστούν, αφού παρά τις αντιρρήσεις τους παραδέχθηκε την ενοχή του:
Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο.
Την επόμενη μέρα της καταδίκης του Παλληκαρίδη, οι μαθητές του Γυμνασίου Πάφου απείχαν από τα μαθήματά του σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έστειλαν τηλεγράφημα στον Χάρτινγκ, με το οποίο του ζητούσαν να απονεμηθεί χάρη στον Ευαγόρα. Όλος ο κόσμος αρχίζει μια προσπάθεια να σώσει τον νεαρό μαθητή. Η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την εκτέλεσή του. Η Κυπριακή αδελφότητα Αθηνών ζητά προσωπική παρέμβαση του βασιλιά Παύλου. Η Βουλή των Ελλήνων στέλνει τηλεγραφήματα προς την Βουλή των Κοινοτήτων και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Δωρόθεος, ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Γεννάδιος, ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Δέρδης, 40 Εργατικοί Άγγλοι βουλευτές, συντεχνίες, ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Νικόδημος, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Fulton, απλοί πολίτες προσπαθούν να ματαιώσουν αυτή την εκτέλεση. Ο Χάρτινγκ όμως και η Αγγλική διπλωματία απορρίπτει την απονομή χάριτος.
Ο Ευαγόρας στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει:

Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.

Συγκλονιστικό επίσης αποτελεί το ποίημα, του Φώτη Βαρέλη, που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Λευκωσίας :

Εψές πουρνό μεσάνυχτα στης φυλακής τη μάντρα

μες στης κρεμάλας τη θελιά σπαρτάραγε ο Βαγόρας.

Σπαρτάρησε, ξεψύχησε, δεν τ’ άκουσε κανένας.

Η μάνα του ήταν μακριά, ο κύρης του δεμένος,

οι νιοί συμμαθητάδες του μαύρο όνειρο δεν είδαν,

η νια που τον ορμήνευε δεν είχε νυχτοπούλι.

Εψές πουρνό μεσάνυχτα θάψαν τον Ευαγόρα.

Σήμερα Σάββατο ταχιά όλη η ζωή σαν πρώτα.

Ετούτος πάει στο μαγαζί, εκείνος πάει στον κάμπο,

ψηλώνει ο χτίστης εκκλησιά, πανί απλώνει ο ναύτης,

και στο σκολειόν ο μαθητής συλλογισμένος πάει.

Χτυπά κουδούνι, μπαίνουνε στην τάξη του ο καθένας.

Μπαίνει κι η πρώτη η άταχτη κι η τρίτη που διαβάζει,

μπαίνει κι η πέμπτη αμίλητη, η τάξη του Ευαγόρα.

- Παρόντες όλοι;

- Κύριε, ο Ευαγόρας λείπει.

- Παρόντες, λέει ο δάσκαλος. Και με φωνή που τρέμει:

- Σήκω, Ευαγόρα, να μας πεις ελληνική ιστορία.

Ο δίπλα, ο πίσω, ο μπροστά, βουβοί και δακρυσμένοι,

αναρωτιούνται στην αρχή, ώσπου η σιωπή τους κάμνει

να πέσουν μ’ αναφιλητά ετούτοι κι όλη η τάξη.

- Παλληκαρίδη, άριστα, Βαγόρα,

πάντα πρώτος,

στους πρώτους πρώτος, άγγελε πατρίδας δοξασμένης,

συ μέχρι χθες της μάνας σου ελπίδα κι αποκούμπι,

και του σχολειού μας σήμερα Δευτέρα Παρουσία.

Τα ‘πε κι απλώθηκε σιωπή πα’ στα κλαμένα νιάτα,

που μπρούμυτα γεμίζανε της τάξης τα θρανία,

έξω απ’ εκείνο τ’ αδειανό, παντοτινά γεμάτο.


Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους.

 
ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

               


Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ¨ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ ¨ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ¨ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ¨ΑΥΤΟ-ΧΡΙΣΤΗΚΑΝ¨ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ, Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ¨ΟΥΤΟΠΙΚΗ¨ ΚΑΙ Η ΚΛΟΠΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ¨ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ¨, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ¨ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ¨ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ¨ΕΥΧΕΡΕΙΑ ¨, ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ¨ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ¨ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ¨ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΓΑΘΑ¨, Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ¨ΑΚΡΑΙΑ¨ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΙΝΕ ΔΟΓΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ¨ΦΕΡΕΦΩΝΑ¨.
ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ¨ΜΗΔΕΝ¨, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΗΧΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

 
ΠΡΟΔΟΤΕΣ … ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.

ΠΡΟΔΟΤΕΣ…
ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
  
ΠΡΟΔΟΤΕΣ… 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ!
ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ! 
ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. 

ΑΡΘΡΟ 120: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».  

Υ.Γ. : ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ «ΣΤΙΚΑΚΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ , ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ¨ΣΦΗΝΩΜΕΝΑ¨ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ!  


ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


                                                         

                     

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.


Σε έναν κόσμο που μας τα έμαθε όλα με λάθος τρόπο, δεν θα μπορούσε να μην μας πει ψέματα για την καταγωγή της ψυχής και τον τρόπο  απελευθέρωσης της από τον υλικό κόσμο. Ο τρόπος απεγκλωβισμού της ψυχής από τις επαναλαμβανόμενες ενσαρκώσεις  γίνεται μόνο όταν πάψει η ψυχή να έχει μεγάλες προσκολλήσεις στην ύλη. Ναι μεν, η ψυχή όταν είναι εντός του υλικού σώματος έχει τις ανάγκες της ύλης, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ο τρόπος που πέρασε το Βίο της, το πόσο έντονα συναναστράφηκε με την ύλη και πόσες υλικές επιθυμίες ¨ΕΣΥΡΕ¨ μαζί της κατά την αποχώρηση από ΤΟ ΣΏΜΑ.

«...Και η ψυχή κατά τον θάνατο αν φεύγει καθαρή, χωρίς να σέρνει μαζί της το παραμικρό από το σώμα, επειδή δεν διατηρούσε με την θέληση της καθόλου σχέσεις με αυτό καθ' όλη την διάρκεια της ζωής, αλλά αντίθετα το απέφευγε και ήταν συγκεντρωμένη στον εαυτό της, επειδή αυτό μελετούσε και σε αυτό ασκούνταν πάντα, που σημαίνει ότι πάντα φιλοσοφούσε με τον σωστό τρόπο και ότι ασκούνταν για να πεθάνει αδιαμαρτύρητα τότε κάνοντας αυτή την μελέτη και άσκηση θανάτου φεύγει αμιγής και καθεαυτή πηγαίνοντας στο κόσμο των θεών».
Σωκράτης


Οι ψευτο-δημιουργοί που εξουσιάζουν τον υλικό κόσμο έχουν ανάγκη την ενέργεια της ψυχής, ξέρουν ότι δεν μπορούν να καταστρέψουν μια ψυχή, ούτε να την αλλοιώσουν, μπορούν όμως να την φυλακίσουν και να τρέφονται ενεργειακά από αυτήν καθώς και να τροφοδοτούν το εικονικό αργο-δονούμενο κατασκεύασμα τους. Οι ψευτο–άρχοντες της ύλης δεν μπορούν να δημιουργήσουν ¨τεχνίτες ψυχές¨ που να παράγουν την ΥΨΗΛΟΔΟΝΟΥΜΕΝΗ «ψυχο-κρυσταλλική ενέργεια»  που παράγει μια αληθινή ψυχή που είναι ποιημένη από το «πρωταρχικό πυρ», γιαυτό αρκούνται με το να πλανεύουν τις ψυχές με επαναλαμβανόμενες  ενσαρκώσεις, παρά την θέληση των ψυχών.  (γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που ηθελημένα ενσαρκώνεται μια ψυχή εκπληρώνοντας μια συγκεκριμένη Αποστόλη).  

 «...αν ασκείσαι στο να ξαναμπείς στον εαυτό σου, μαζεύοντας μακριά από το σώμα σου όλα τα σκορπισμένα πνευματικά σου μέλη, τα κατακερματισμένα σε πλήθος κομμάτια, ξεκομμένα από την ενότητα που ίσαμε τότε χαιρόταν όλο το μέγεθος της δύναμής της....».
Πορφύριος



Ο Πλάτωνας τεκμηριώνει αυτό με το παράδειγμα της γραφής η οποία αντικαθιστώντας την προσπάθεια ανάμνησης με σημάδια, θα επιτρέψει στην λήθη να μπει μέσα στην ψυχή από έλλειψη άσκησης της μνήμης. Ο Σωκράτης στον Φαίδωνα λεει ότι η μάθηση είναι παρά μια ανάμνηση, που επαναφέρουμε στην μνήμη μας, αφού νικήσουμε την λήθη την γνώση ξανά. Μια ανάμνηση ενός κόσμου, του κόσμου των Ιδεών που κάποτε είδε η ψυχή και τώρα πρέπει να ξαναθυμηθεί.
«...ότι έχουμε ανάγκη από μία άσκηση που να μας ανανεώνει συνεχώς την μνήμη όσων έχουμε γνωρίσει "δει γαρ της μελέτης ανανεούσης ημίν αεί την μνήμην ων έγνωμεν". "Είναι φανερό πως η πεδιάδα της Λήθης σημαίνει την γέννησιν, και ο ποταμός της Λήθης όλη την ροή των υλικών και το γεμάτο ρόχθο σώμα μας, που κάνουν ασταμάτητα τις ψυχές μας να ξεχειλίζουν από λήθη, σ' ότι αφορά τις πάντοτε αμετάβλητες πραγματικότητες...»
Πρόκλος, Εις Πλάτωνα Πολιτεία.



Έτσι Κάθαρση είναι αυτό που λεει η αρχαία παράδοση , το να αποχωρίζει κανείς την ψυχή όσο γίνεται από το σώμα και να την συνηθίζει στο να ξεσηκώνεται από όλα τα μέρη του σώματος, να συγκεντρώνεται και να ζει όσο μπορεί, και στις παρούσες συνθήκες και στις μέλλουσες, μόνη με τον εαυτό της, αφού λυθεί από τα δεσμά του σώματος. Αυτό ονομάζεται κυρίως θάνατος, το λύσιμο ή ο χωρισμός της ψυχής από το σώμα.

Για τον Πλάτωνα όλοι αυτοί οι όροι : κάθαρση συγκέντρωση, χωρισμός της ψυχής σημαίνουν ανάμνηση. Η Μελέτη θανάτου είναι μια μελέτη μνήμης. Ο Πλάτωνας τεκμηριώνει αυτό με το παράδειγμα της γραφής η οποία αντικαθιστώντας την προσπάθεια ανάμνησης με σημάδια, θα επιτρέψει στην λήθη να μπει μέσα στην ψυχή από έλλειψη άσκησης της μνήμης. Ο Σωκράτης στον Φαίδωνα λέει ότι η μάθηση είναι παρά μια ανάμνηση, που επαναφέρουμε στην μνήμη μας, αφού νικήσουμε την λήθη την γνώση ξανά. Μια ανάμνηση ενός κόσμου, του κόσμου των Ιδεών που κάποτε είδε η ψυχή και τώρα πρέπει να ξαναθυμηθεί.

Η ψυχή μπορεί να έχει αφήσει «ημιτελείς»  κάποιες υποχρεώσεις κατά το πέρασμα της από την ύλη (παλαιότερες ενσαρκώσεις) και γιαυτο πρέπει να επιστρέψει ώστε να ολοκληρώσει την δύσκολη αποστολή της, διότι μην ξεχνάμε ότι η ύλη είναι ένα σχολείο που πρέπει η ψυχή να το περάσει με επιτυχία, όσο η ψυχή μένει στάσιμη στην ίδια τάξη τόσο θα χρονοτριβήσει την παρουσία της εντός της ύλης. Από την άλλη πλευρά, κάποιες «σκοτεινές δυνάμεις» που εξουσιάζουν την ύλη, εκμεταλλεύονται την φυσιολογική ροή των ενσαρκώσεων, επεμβαίνοντας με διάφορα εμπόδια – προκλήσεις, αφήνοντας «μετεξεταστέες» πολλές ψυχές και κάνοντας τες να επαναλαμβάνουν άδικες ενσαρκώσεις σε έναν κλειστό κύκλο ενεργειακού εγκλωβισμού. Η αλήθεια για την ψυχή βρίσκεται κάπου στην μέση, να μεν θα περάσει κάποιες ενσαρκώσεις εκπληρώνοντας την Αποστόλη της, αλλά την άλλη θα πρέπει να μην πέσει στην παγίδα των τύψεων και της αυτο-ενοχοποίησης επειδή μπορεί να υπέπεσε σε κάποια λάθη, αφήνοντας ανοιχτές εκκρεμότητες με την ύλη. Τα λάθη διορθώνονται με πράξεις και όχι με μοιρολατρία, ούτε με συνεχείς άσκοπες ενσαρκώσεις. Όσα λάθη να έχει κάνει μια ψυχή, όσο και πίσω στο παρελθόν αν έχουν συμβεί, μπορεί να τα διορθώσει μέσα σε μια στιγμή στο παρόν - στο τώρα! Ξεκινώντας με καρδιακή συγχώρεση της ίδιας της ύπαρξης της.  Η ψυχή πρέπει να φεύγει απελευθερωμένη από τα πάθη της και από τις υλικές προσκολλήσεις, δίχως αμφιβολίες για την θεϊκή καταγωγή της  και πάνω  από όλα να μην εστιάζει μόνιμα στο παρελθόν και στα (τοιχόν) λάθη της, αλλά στο μέλλον και στην διορθώση τους. Έτσι ξεριζώνεται οριστικά η ψυχή από την συχνότητα της ύλης και περνά με επιτυχία την πύλη της μνημοσύνης για τα νησιά των μακάρων παρέα με «θεούς και ήρωες».    

Υ.Γ.: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ «ΚΑΡΜΑ» ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΧΡΩΣΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ. ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ,  ΚΑΝΤΟ  ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΣΑΝ  ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ.


ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ






Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΞΥΠΝΑ . . . ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ!


                ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΖΕΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΩΡ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΧΟΥΝ «ΕΙΣΕΛΘΕΙ» ΥΓΙΕΙΣ ΝΟΕΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΝΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΒΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ! ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ, ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΑΦΘΑΡΤΗ ΑΕΝΑΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ «ΠΡΕΠΕΙ» ΚΑΙ «ΔΕΝ», ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΚΑΙ ΔΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ «ΑΠΑΛΟΣ ΝΟΗΤΙΚΟΣ ΑΓΕΡΑΣ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ. Η ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ» ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΦΩΤΟ- ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΘΕΪΚΑ. Ο ΝΟΥΣ ΣΑΝ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΣΑΜΑΤΑ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. Ο «ΣΑΜΑΤΑΣ» ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ, ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ, Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, ΤΑ ΠΑΘΗ, Η ΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. Η ΨΥΧΗ ΑΠΟΖΗΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗΣ ΤΡΟΦΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ, ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.



                  ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ…ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ! ΑΡΑ, Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ (ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ) Η ΠΡΕΠΕΙ ¨ΠΑΡΟΥΝ ΔΡΟΜΟ¨ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΙ ΒΑΡΕΙΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΕΝΑΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ (ΥΛΗΣ & ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ) ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ, Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΨΥΧΟ-ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ.


             ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ…. «ΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ?»… «ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΚΙΑ ?»… «ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΑ ?»… ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΩΠΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ…ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ , ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΟΥΜΕ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΒΑΡΗ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΟΤΑΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΑΜΑΡΤΩΛΗ» ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΩΝ…ΟΤΙ ΕΧΕΙ «ΚΑΡΜΑ»!! ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ¨ΟΥΡΑΝΟΙ¨ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΝΑ ΘΕΙΚΟ ΟΝ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΑΔΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ «ΕΙΠΑΝΕ» ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΤΡΟΪΚΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ» ΠΟΥ ΑΔΗΦΑΓΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΓΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ, ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΜΒΡΥΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ, ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΣΕ ΜΕ ΟΡΜΗ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΣΕ «ΚΑΛΟΥΠΩΝΕΙ» ΣΕ ΕΝΑ «ΔΥΣΚΙΝΗΤΟ ΜΟΤΙΒΟ», ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΙΣΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΙΣΑΞΙΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΥΨΗΛΟΔΟΝΟΥΜΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΑΔΡΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ. ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΟΜΙΧΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ «ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ» ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…

ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ!

ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΕΙΚΕ ΓΟΝΕ, ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΟΠΛΑ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΟΥΚΙΔΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΑΙΑ.

(ΣΒΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΦΕΡΕΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΟΥ, ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ, AYTEΣ EINAI Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΕΣ! ).

"ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ".
ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ Δ.


ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ




Υ.Γ.: ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...  ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ!

ΥΒΡΙΣ - ΑΤΗ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΤΙΣΙΣ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ


Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των Ελλήνων της αρχαιότητας η οποία ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό τον Ελληνισμό μέχρι τις ‘μέρες μας.
Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, απρόσεκτο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους φυσικούς και ηθικούς κανόνες, τους νόμους του Κράτους και κυρίως στους θεούς, συμπεριφορά η οποία αντανακλούσε πάνω στους άλλους ανθρώπους - άγραφοι ηθικοί νόμοι, οι οποίοι επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση - θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὓβριν», δηλ. παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.
Αποδίδοντας την αντίληψη σχετικά με την ύβρη και τις συνέπειές της, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην αρχαιότερή της μορφή, με το σχήμα ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις μπορούμε να πούμε ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ὓβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἂτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του. ( Βικιπαίδεια)

Σίγουρα μια τόσο σημαντική πίστη δε θα μπορούσε να αφεθεί στην κρίση της απλής δοξασίας ή της διαπαιδαγώγησης και μόνο των ανθρώπων . Οπωσδήποτε θα υπήρχε κάτι ποιο βαθύ από την απλή πίστη ότι όποιος ξεπερνά τα όρια – όποιος γίνεται αλαζόνας (Υβριστής), περνά σε πράξεις ανόσιες, προσβλητικές αλλά και απροσεξίας (Άτις) για τις οποίες η θεία δίκη (Νέμεσις) επιλαμβάνεται της τιμωρίας η οποία οδηγεί στην καταστροφή (τίσις).
Η ύβρις πέρα από πολλά βαθειά μηνύματα και την διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων να μην ξεπερνούν όχι τα όρια αλλά τα όρια των δυνατοτήτων τους, να μην χρησιμοποιούν με άδικο τρόπο και ιδιοτελή τη δύναμή τους αλλά και τις φυσικές δυνάμεις, προτρέποντας τους ισχυρούς να είναι μετριόφρονες και ευεργετικοί με τους υπόλοιπους, εμπεριέχει (η ύβρις) το μήνυμα ότι ο άνθρωπος ο οποίος διαπράττει αδικίες, φέρεται με βίαιο τρόπο προς τους άλλους μη υπολογίζοντάς τους θεωρώντας ότι είναι πανίσχυρος, συσσωρεύει πάνω του αρνητισμό μέσα κυρίως από τις εσωτερικές διεργασίες (τύψεις) αλλά και απροσεξία την οποία θα ακολουθήσει το σφάλμα ή η παράβαση (Άτις) ακολούθως η τιμωρία (Νέμεσις) την οποία όταν έχουμε φαινόμενα έντασης θα ακολουθήσει η καταστροφή (Τίσις).

Η εσωτερική συνείδηση στο βαθμό που υπάρχει αντιστρατεύεται σε πολλές από τις ενέργειες του ατόμου και δημιουργεί πεδίο αρνητισμού το οποίο μεταδίδεται σε επόμενες γενιές οι οποίες βρίσκονται παγιδευμένες από την κληρονομιά αυτή. Βλέπουμε σε πολλές αναφορές κυρίως από τα έργα των τραγικών ποιητών της αρχαιότητας στην τιμωρία ή κάθαρση στην οποία υποβάλλονταν γενιές ανθρώπων οι οποίοι έπεσαν σε ‘’αμαρτήματα’’ ή πόλεων οι οποίες έπρεπε να καθαρθούν από το ‘’μίασμα’’ το οποίο έπεσε πάνω τους από την ασέβεια ηγητόρων.
Ύβρη θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την απροσεξία ή τον υπερβολικό ενθουσιασμό ή πάλι την ανυπακοή του Ίκαρου ή του Φαέθωντα.
Ως ύβρη μπορούμε να θεωρήσουμε και τις τρεις εκστρατείες των Περσών κατά των Ελλήνων κι ιδίως την τελευταία αυτή του 480 π.χ. η οποία προετοιμάστηκε με μεγαλοπρέπεια και έπαρση από τον Ξέρξη και παρά τον υπερβολικά μεγάλο στρατό και στόλο που διέθετε έφυγε ηττημένος από τα πεδία της μάχης.
Την Νέμεση η οποία έχει φτάσει στο βαθμό της ‘’τίσις’ διέρχεται η ελληνική κοινωνία σήμερα η οποία πληρώνει, δηλαδή πληρώνουμε, την ασέβεια, τις απροσεξίες και τις υπερβολές του παρελθόντος αλλά και του παρόντος.
 
Η όλη φιλοσοφία του: ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις η οποία περιβλήθηκε με τον θρησκευτικό μανδύα για να αποκτήσει σεβασμό, μεγαλύτερη ισχύ και διαχρονικότητα, κρύβεται στην νομοτέλεια και στην δομή της ανθρώπινης φύσης και σκοπό είχε την ισορροπία και την αρμονία της ζωής των ανθρώπων .
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/06/blog-post_5665.html#ixzz2Hh160nWu

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

«GANGNUM STYLE», Ο ΕΡΠΕΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΤΟN ΑΝΘΡΩΠΟ.


ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ «Gangnum style» ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΩΝ ¨ΘΕΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΩΝ¨ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΙΝΑΣ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ (ΒΛΕΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ) , ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΧΙΑΣΤΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΤΑΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΘΥΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΔΕΞΙΑ) ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ «ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ» ΚΑΙ Ο ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΓΕΥΜΑ» ΤΟΥ.


ΟΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΔΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΒΡΩΣΙΑΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟ ΟΝ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΕ, ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΘΕΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΨΥΧΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ (ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ) ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΥΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ «ΒΟΗΘΕΙΑ».



ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
(ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Facebook ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΣ "ΜΕΛΕΤΗ") .

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ!

Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ. ΟΙ ΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Α...ΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΞΥΛΩΝ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΛΟΙΜΟ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΞΥΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ (ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΘΥΜΑΡΙ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΚΤΛ). ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΙΩΣΕΩΝ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΜΠΕΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΟΜΕΝΑ ΞΥΛΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ, ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ.

ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΡΙΠΟΥΣ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ (!!!), ΕΝΩ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΡΟΤΣΙΛΘ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΣ-ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ...!

ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΠΕ Η ΓΝΩΣΗ . .

Η φιλοσοφία επειδή εμβαθύνει και υπεισέρχεται στις αιώνιες αλήθειες του Συμπαντικού Νόμου, αντικαθίσταται απο την Σοφία όσο ανελίσσεται. Η κατάκτηση της Σοφίας απο τους εραστές της φιλοσόφους, τους φέρνει πιο κοντά στο ΕΝΑ, διότι το ΕΝΑ είναι η απόλυτη ΣΟΦΙΑ και ΑΥΤΟ με απόλυτη χαρά τους εντάσσει στην αγκάλη του ΦΩΤΟΣ και της ΑΓΑΠΗΣ, αφού πλέον είναι ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΡΗΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ. Οι ...Ιουδαίοι έχουν μια άλλη θεώρηση πχ στον ψαλμό 110, 10 λένε « Αρχή σοφίας, φόβος Κυρίου.» Στην Ελληνική φιλοσοφία η φράση αυτή θα άλλαζε τη λέξη φόβος, με τη λέξη «ΧΑΡΑ» Κυρίου. Τις Πύλες της Γνώσης μπορούμε να τις ανοίξουμε όλοι, ακόμη και οι μιαροί, διότι τα κλειδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο τον καθένα σαν χρηστικά εργαλεία, το πρόβλημα όμως ξεκινά αμέσως μετά. Πως διαχειρίζεσαι τη γνώση, η οποία απο μόνη της μπορεί να σε οδηγήσει ψηλά, αλλά μπορεί και να σε ρίξει σε βάραθρο. Αν έχεις σαν κίνητρο την προσφορά αγάπης προς τον συνάνθρωπο και αγνότητα στις πράξεις σου, τότε έχεις μπει στο μονοπάτι της σοφίας. Η Γνώση, σου αποκαλύπτεται σταδιακά και σταθερά ώστε να ανελιχτείς σε ανώτερα πεδία. Τότε πλέον αποδεικνύεις στον εαυτό σου, ότι η ψυχή σου προερχόμενη απο τη Θεϊκή ουσία, είναι και αυτή Θεϊκή, Αιώνια, Αθάνατη, ενταγμένη στο ΕΝΑ. Η ψυχή «φτιαγμένη» από λεπτότατο Αιθέρα, είναι αναλλοίωτη, άφθαρτη, σε σχέση με το υλικό φθαρτό όχημα-σώμα όπου είναι εγκλωβισμένη. Έτσι όταν απελευθερώνεται απο τα δεσμά της ύλης, πετά ψηλά. Βιάζεται να ενωθεί με την Θεϊκή ουσία απο όπου προήλθε. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή του Πλατωνικού δυϊσμού μεταξύ Αισθητών (Υλικών) και Νοητών. Επομένως πρέπει να καταπνίξουμε εμείς οι θνητοί ότι μας έλκει και μας εγκλωβίζει στο Αισθητό- Υλικό και όταν απαλλαχθούμε απο αυτό, τότε πραγματικά ελεύθεροι αγόμαστε στα ουσιώδη Νοητά. Εσείς που ψάχνεστε, αν σας έβαζε κάποιος να διαλέξετε με το χέρι στην καρδιά, τί θα διαλέγατε ; το εφήμερο Αισθητό ; ή το αιώνιο αθάνατο Νοητό ; το τώρα ; ή το διαρκές επόμενο αύριο ; την μια στιγμή του παγωμένου χρόνου ή την συνέχεια χωρίς περιορισμούς ;
Έτσι φτάσαμε οι ανθρώπινες δράσεις κατά την διάρκεια της λεγόμενης «ζωής», να γίνονται με λογικές αθανασίας ! Πέρα απο το Νοητό – Αισθητό βρίσκεται το ΕΝΑ. Έξω δηλ. απο την δυϊστική φύση της Ύπαρξης και τα ζεύγη των αντιθέτων του Ηράκλειτου. Είναι Υπάρχον και μη Υπάρχον για τις πεπερασμένες αντιλήψεις μας, γι αυτό και είναι Άρρητο δηλ. Ανέκφραστο και Απερίγραπτο απο εμάς. Πως μπορεί ένας κόκκος (που είμαστε εμείς) να περιγράψει το ΟΛΟΝ ; Μπορεί να γνωρίζουμε τα κοντινά (κι αυτά ελάχιστα), ποτέ όμως δεν θα κατανοήσουμε πλήρως τα απώτερα. Η Τριαδικότητα Υποστάσεων του ΕΝΟΣ δηλ. ΕΝ- ΝΟΥΣ(ΝΟΜΟΣ)- ΨΥΧΗ, δρα και συμπεριφέρεται αυτόνομα σε κάθε διαφορετική Υπόσταση. Η επικρατούσα γνωστή ονοματοθεσία ΠΑΤΗΡ- ΥΙΟΣ- ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ, δεν διαφοροποιεί την προηγούμενη ονομασία της Τριαδικής Υποστάσεως. Η άυλη ψυχή στον κόσμο του Αισθητού κινδυνεύει συνεχώς να παρασυρθεί στον κόσμο της ύλης και να εγκλωβιστεί στον Χωρόχρονο. Η ψυχή κατέρχεται για να λάβει εμπειρίες και να φωτιστεί με Γνώση μέσω της Μνημοσύνης, όμως το ταξίδι της αυτό έχει και επιστροφή στην προγενέστερη αιτία που την κατέβασε στη γη. Ο κόσμος της ύλης φυλακίζει την ψυχή, το άυλο δεσμεύεται απο την ύλη, είναι νόμος. Το πως θα ελευθερωθούμε απο αυτήν «εν ζωή» είναι ο μεγάλος άθλος που πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Επειδή όμως η άυλη ενέργεια της ψυχής, υπερέχει της ύλης και την χρησιμοποιεί για να επιτελέσει τον σκοπό της, νομίζει (θεωρεί) ότι είναι αυτόνομη ! Αυτό είναι το λάθος της . Διότι η ψυχή δρα ως... εντολοδόχος του ΕΝΟΣ. Η ψυχή ως ουσία και ενέργεια ζει σε ένα είδος νιρβάνας- ευτυχίας στον Αισθητό κόσμο. Συνταυτίζεται με αυτόν και εγκλωβίζεται. Θέλει και επιδιώκει να τον διαμορφώσει, να τον αναπλάσει και να «αισθανθεί» ως δημιουργός. Όταν εκπληρώσει το έργο της, δεν μπορεί να εξέλθει απο μόνη της και να επιστρέψει στην αγκάλη του ΕΝΟΣ. Χρειάζεται την βοήθεια και την δύναμη της προέλευσής της, εκείνης της ενέργειας που της στάθηκε αρωγός για να κατέλθει. Η Τριαδικότητα για να το αποσαφηνίσω και να το κάνω ακόμη πιο κατανοητό, είναι αυτό που είπε ο Νεοπλατωνικός Πρόκλος. «το ΕΝΑ γίνεται ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΑΔΑ, ΝΕΑ ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΔΑ δηλ. 3χ3=9. ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΔΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΥΘΥΡΠΑΚΤΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ !

ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟΣ
 
 

Θησέα που είσαι;

ΑΔΕΛΦΙΑ...πριν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ....προβάλλουν και λαμβάνουν χώρα....μέσα μας δύο αντιθετικά πρότυπα...για να γίνει η αντιπαραβολή τους...με το μεν πρώτο να είναι ΘΕΤΙΚΟ...και το δεύτερο ΑΡΝΗΤΙΚΟ.
Το θετικό μέρος μας το δίνει ο ΘΗΣΕΑΣ....ως νεαρός και διανοούμενος μας θέτει τις αρχές της πορείας μας προς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ....εξοντώνοντας τους έξι ληστές της ψυχής....γιατί πολύ απλά προ της έναρξης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.....απαιτείται ΑΔΕΛΦΙΑ....η ΚΑΘΑΡΣΗ....από τα πάθη της ψυχής μας...τις ελλείψεις που έχουμε, τις υπερβολές  που τονίζουμε, τις αδυναμίες μας και τις υπερβάσεις.
 Πρωτοστατούν σε όλα αυτά εν εγρηγόρσει.... η ΔΙΑΚΡΙΣΗ και η ΒΟΥΛΗΣΗ μας.

Το αρνητικό μέρος μας το δίνει η ΣΦΙΓΓΑ .....που είναι πάντα παρούσα πίσω από την νοητική μας οθόνη...ακριβώς για να μας εξαπατά δόλια την ψυχή μας. Η ψυχή μας δεν μπορεί να δει στην ακίνητο τερατόμορφη όψη της Σφίγγας, ούτε την πλάνη της φαντασιώσεως.....με συνέπεια να αδυνατεί να λύσει το αίνιγμα της ενοποιήσεως του ΕΑΥΤΟΥ.
Οπότε βλέπουμε ότι η διαλογιστική ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ του Θησέα.....έρχεται σε αντίθεση με την στατικότητα της αινιγματικής απάθειας της Σφίγγας.
Έτσι από το τετράποδο νήπιο...που είμαστε...για να καταστούμε άνθρωποι δίποδοι...οφείλουμε να ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ( θεία Άλη) των παλμών της ΚΑΡΔΙΑΣ(Κάρα Διός) μας.
Ποια όμως ΚΑΡΔΙΑΣ..εκ των τεσσάρων μερών του σώματος της Σφίγγας...τα οποία συγκροτούνε το ακίνητο, επί βράχου σύμβολο της Σφίγγας;Έλα ντε;

ΑΔΕΛΦΙΑ....η ενοποίηση των παλμών της ΚΑΡΔΙΑΣ του κάθε διαλογιζόμενου σε ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝ....είναι ασφαλώς ΕΡΓΟ του ΠΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ.
Η ίδια μας η Θεολογία και Μυθολογία που είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένες .....τείνουν με την ψηλή διαλογιστική ΠΑΛΜΟΔΟΝΗΣΗ.....να οξύνουν το ΠΝΕΥΜΑ μας.
Η ΕΝΑΤΕΝΗΣΗ υψηλόφρονων ΙΔΕΩΝ αντιθετικού χαρακτήρα γεννούν ΑΠΟΡΙΕΣ.
Όμως δια της λάμψης αποσπούνε το ΝΟΥ από την ΥΛΗ και το υψώνουν στην ΙΕΡΑ και ΑΑΘΕΣΦΑΤΟΝ φρένα του Εμπεδοκλή.

ΑΔΕΛΦΙΑ μου καλά και αγαπημένα.....σας ΕΥΧΟΜΑΙ ......η αθέατη και άφατη ιερά φρην (δηλαδή... φρην ήταν η λέξη που απαντά πολύ συχνά και στον πληθυντικό (φρένες) και σήμαινε αρχικά το διάφραγμα, την περιοχή του σώματος γύρω από την καρδιά και γύρω από το ήπαρ, την καρδιά αυτή καθαυτή ) πχ.  
  • Τοῦτο δὲ τὸ διάζωμα καλοῦσί τινες φρένας, ὃ διορίζει τόν τε πλεύμονα καὶ τὴν καρδίαν' (Αριστοτέλης)
  • ἔρως φρένας ἀμφεκάλυψε.
...φέρνει μέσω ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ τον κάθε ΑΝΘΡΩΠΟ δια της φοράς του αοράτου πεδίου στην ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ, της αυτοβούλου υπηρέτησης του ΘΕΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Η Συμπαντική φορά του ΕΝΟΣ (της ιερής και αφεσθάτου φρενός/φρ+Ενός) του Πόλου Απόλλωνος....είναι ο βασικός ΣΤΟΧΟΣ.....του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.

(ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ=ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΣ)

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ για ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ...το έτος 2013 να ανοίξει την ΚΑΡΔΙΑ σας και τη ΝΟΗΤΙΚΗ σας ΟΘΟΝΗ...όπου εκεί είναι ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΕΣ στο αρχείο της ΜΝΗΜΗ σας....όλα τα ΤΕΡΑΤΑ....τα οποία οι ΗΡΩΕΣ τα εξοντώνουν.

Γίνε και ΕΣΥ....ΗΡΩΑΣ και ενοποίησε τις δυνατότητες σου, ώστε να καθιστήσεις την ΑΡΕΤΗ...μιας και τα τέρατα σε αποδυναμώνουν, σε εξουδετερώνουν και σε εξοντώνουν.

Έτσι ΑΔΕΛΦΙΑ μου...μόνο μέσω του ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ...ο ΝΟΥΣ (Ν+ΟΥΣ) καθίσταται ΑΞΙΟΣ να διακρίνει στους άλλους τις δυνατότητες και αδυναμίες με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ.

Κι αν έχετε την απορία γιατί....στη προκαταρκτική φάση...δεν παρουσιάζονται τα Θεία Όντα στην οθόνη μας....είναι γιατί τόσα χρόνια....τους έχουμε ξεχάσει....και θέλουμε από την άλλη τώρα....στα δύσκολα...να μας θυμηθούν ΕΚΕΙΝΟΙ...και να μας σώσουν....αλλά ξεχνάμε ΟΛΟΙ μας...με τον τρόπο του ο καθένας...ότι ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ την Μυθοιστορία μας, λοιδορήσαμε την κληρονομιά μας την Θεογονική Περι-ουσία, την Περί της Ουσίας Γνώση του Θείου...των Προγόνων μας...εκ ως εκ τούτου λάβαμε τη ψευδή διάσταση των αποκλίσεων του άλλοτε ΤΡΟΠΟΥ οικογενειακής και κοινωνικής ζωής....με το σήμερα...αλλά και οι χρονικές αποστάσεις....μας έχουν χωρίσει από την ΠΗΓΗ....εκπορεύσεως της ΘΕΙΑΣ μας ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ....ώστε να μην επιτρέπουν ΑΔΕΛΦΙΑ....τη νοητική μας ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ των παραστάσεων....όλα αυτά τα χρόνια.....που πέρασαν ώστε να αισθανόμασταν τα ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ.

Στη νέα περίοδο που διανύουμε μπαίνοντας στον ΥΔΡΟΧΟΟ....οφείλουμε να ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ τις ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ της ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ...μέσα στην ΨΥΧΗ Μας.

Πολλοί ψάχνουν την αληθοφάνεια των πραγμάτων...και αγνοούν πλήρως την ΑΛΗΘΕΙΑ...όπου προέρχεται μέσω της μεθοδολογίας της συλλογιστικής επιστήμης....για να αναπτύξουμε ΑΔΕΛΦΙΑ....ΟΡΘΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ της αντικειμενικής εκτίμησης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

(Ο τρόπος το πώς θα το πραγματώσουμε και θα το πετύχουμε αυτό...ίσως να γίνει η αφορμή...να γράψω το επόμενο άρθρο...σύντομα.)

Θησέα ...που είσαι;

ΕΛΛAΝΙΟΣ  ΙΦΙΓΕΝΗΣ  (Ε.Ι.)


 

₪₪₪ ΔΙΟ-ΓЄΝЄΙΣ ₪₪₪: ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ vs ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΘΕΟΣ (ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ Π...

₪₪₪ ΔΙΟ-ΓЄΝЄΙΣ ₪₪₪: ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ vs ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΘΕΟΣ (ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ Π...:           ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ, ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. ΡΩΤΟΥ...

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΥΣΗ ΞΥΛΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ- ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Πατέρας της Ιατρικής και μέγιστος των ιατρών χαρακτηρίζεται ο Ιπποκράτης, ο Δωριεύς που έγραψε στην ιωνική διάλεκτο και χρησιμοποίησε πρώτος στην Ιατρική το πείραμα, ανάγοντάς την από εμπειρική τέχνη σε επιστήμη. Χρυσή εποχή της Ιατρικής χαρακτηρίζεται το δεύτερο μισό του πέμπτου αιώνα π.Χ., κατά το οποίο ο Ιπποκράτης συνέγραψε πλήθος πονημάτων για φυσιολογία, ανατομία, παθολογία, θεραπευτική χειρουργική, μαιευτική και άλλες ειδικότητες και μίλησε πρώτος για το περιβάλλον σε σχέση με την υγεία. Προσκλήθηκε και συνέβαλε στην αντιμετώπιση του λοιμού των Αθηνών και για το λόγο αυτό τον στεφάνωσαν με χρυσό στέφανο. Ο Όρκος του παρέμεινε διαχρονικός. Και ο ίδιος, προφανώς τηρώντας κατά γράμμα την επιστήμη του, έφυγε αιωνόβιος.



Ο θρύλος τον θέλει παρόντα στο λοιμό των Αθη­νών. Ο Ιπποκράτης, αφού ήρθε σε σύγκρουση με το ιερατείο της Κω, ήρθε στην Αθήνα, όπου οι ιε­ρείς του Ασκληπιείου των Αθηνών προσπάθησαν να τον προσεταιριστούν, αλλά ο Ιπποκράτης έχο­ντας την προηγούμενη εμπειρία της Κω αρνήθη­κε. Ο θρύλος λέει ότι στην Αθήνα ήρθε με πρό­σκληση του Περικλή, ο οποίος μαζί με την Ασπα­σία κατέβηκαν στον Πειραιά να τον υποδεχθούν. Η πρόσκληση του έγινε για την αντιμετώπιση λοιμού, ο οποίος, όπως λέει ο Θουκυδίδης, «ούτε ιατροί ήρκουν… Ούτε άλλη ανθρωπεία τέχνη, ου­δεμία… πάντα ανωφελή ην». Ο Θουκυδίδης είχε προσβληθεί και ο ίδιος από το λοιμό αλλά επέζησε και μας περιγράφει θαυμά­σια τα συμπτώματα της νόσου.[9]

Ο θρύλος γύρω από τη ζωή του Μεγάλου Ιππο­κράτη μας λέει ότι με το διεισδυτικό του μάτι και την αγχίνοιά του πρόσεξε ότι από το λοιμό δύσκο­λα προσβάλλονταν άνθρωποι που λόγω του επαγ­γέλματός τους ζούσαν ημίγυμνοι, εργαζόμενοι κο­ντά στη φωτιά, όπως οι μεταλλωρύχοι, οι καμινευτές, οι φουρναραίοι κ.ά. και συμπέρανε ότι το μία­σμα (το αίτιο της νόσου) δεν αρέσκεται στο πυρ και ίσως βρίσκεται στον ιματισμό (ενδύματα, κλινοστρωμνές κ.λπ.). Έδωσε λοιπόν τη συμβουλή να ανάψουν φωτιές στους δρόμους και να καεί ο ιματισμός. Συμβούλεψε τους Αθηναίους ν’ ανάψουν μεγά­λες φωτιές στα διάφορα σημεία της πόλης και να τις τροφοδοτούν με χλωρά κλαδιά και αρωματικά άνθη, ώστε ο καπνός που θα δημιουργηθεί να έχει ευχάριστη οσμή και να είναι πυκνός ώστε να σκε­πάσει όλη την πόλη και διασκορπιζόμενος απ’ τον αέρα να φύγουν μαζί του και τα μιάσματα.

Η απολυμαντική ενέργεια του πυρός ήταν γνωστή και πριν από τον Ιπποκράτη. Ήδη αναφέρεται από την εποχή του Τρωικού πολέμου. Η καύση όμως του ιματισμού ως φορέα του μιάσματος οφείλεται στην παρατηρητικότητα του Ιπποκράτη. Πράγματι, οι ψύλλοι που μεταδίδουν το μικρόβιο της πανώλους απ’ τους ποντικούς στον άνθρωπο, εμφωλεύουν στον ιματισμό, με τον οποίο κάηκαν κι έτσι σταμάτησε η μετάδοση της νόσου και η επιδημία υποχώρησε.

Τα του λοιμού των Αθηναίων ο Ιπποκράτης εξι­στορεί εις το Γ’ επιδημιών τμήμα 3ο. Ο εκδότης των απάντων του Ιπποκράτη, Γάλλος Λιτρέ (Littre), στον πρόλογό του αναφέρει ότι ο Ιπποκράτης πολύ νωρίς είχε τέτοια φήμη, ώστε να προκαλεί τη δη­μιουργία θρύλων για τη ζωή και το έργο του. Ο θρύλος λοιπόν τον θέλει σωτήρα της πόλης των Αθηνών από το θανατηφόρο λοιμό.

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)
Πηγη: http://argolikivivliothiki.gr/2011/06/29/%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-5%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80-%CF%87/

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ζειά - Ζέα Για να μάθετε λίγα περί ΖΕΙΑΣ και του ρόλου του ΕΘΝΑΡΧΗ Νο 1! Το διατροφικό μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων




Το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων. Η Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Δείγματά του έχουν βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελλαδικό χώρο με παλαιότερο που χρονολογείται 12.000 χρόνια π.χ. Ήταν ένα από τα πρώτα δημητριακά που “εξημέρωσε” ο άνθρωπος και βασικό καλλιεργήσιμο είδος της πρώιμης γεωργίας. Αναφορά στην καλλιέργεια αυτού του δημητριακού στην Λακωνική πεδιάδα κάνει και ο Όμηρος λέγοντας: “πυροί τε ζειαί τ’ ήδ’ εύρυφανές κρί λευκόν”. Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.)... αναφέρει ότι παρασκεύαζαν ψωμί αποκλειστικά από ζέα και περιφρονούσαν το σιτάρι και το κριθάρι. Ο Θεόφραστος (4ος αι. π.Χ.) διακρίνει σαφώς τη ζέα χαρακτηρίζοντας την ως το πλέον αποδοτικότερο μεταξύ πολλών άλλων δημητριακών. Σύμφωνα, με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, η ζειά είχε καλλιεργηθεί αποκλειστικά ως το μοναδικό δημητριακό στην αρχή της ιστορίας και αυτό αποδεικνύεται και από τη χρησιμοποίηση της σε όλες τις θρησκευτικές τελετές. .
Η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η ετυμολογία της λέξης “ζείδωρος” (αυτός που δωρίζει ζωή) προέρχεται από αυτό το δημητριακό. Μετά από μακρόχρονη λησμονιά, οι νεότεροι επιστήμονες το “ανακάλυψαν” ξανά και κυρίως μετά τις έρευνες του Άγγλου Allen. Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι η Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά. Το συστατικό αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των κραμπών που εμφανίζονται συνήθως μετά από πολύωρη πορεία. Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Περιέχει δε υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από τη Ζέα, ιδιαίτερα εύπεπτα. Αυτό άλλωστε είναι και το κύριο ζητούμενο της “βελτίωσης” των σιτηρών.

Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία “0″ ομάδος και οί υπόλοιποι “Α” ομάδος, .Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένων άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς “φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”. Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή; Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι.
Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι :
Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, διά νά κολλήσουν Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.
Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους. Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτείνη – στηρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες. Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική,διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου. Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχεται,πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν.
Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού. διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέροντα και όχι ή φύσις.Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) διασπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.
Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη “στηρίξεως” (συγκόλλησις – σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώσεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ. Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι’ αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά, εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα. Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:
“Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων”(Αισχύλος)
Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει ή γλουτένη.Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοιχεία πού χρειάζεται ό οργανισμός μας, συν τό άμινοξύ “Λυσίνη” τό πολυτιμότατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας, πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας, ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν.
Η Ζειά:
1. Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά. 2. Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καί καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. 3. Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήν ανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου). 4. Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει τό ανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
Έκτος των ανωτέρω τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού. Έάν δέ φάτε ψωμί ή μακαρόνια άπό Ζειά θά ερωτήσετε, τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν ;


 
 Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, έάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά καί δέν δέχεται τό αντίθετο, όσο καθαρά καί άν αποδείξης τήν πλάνην του. Ερευνώντας ή επιτροπή, πού αναφέραμε πιό πάνω, τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων έμεινε έκπληκτος.Οί αρχαίοι δέν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι. Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό oνομαζαν πυρρό. Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι, έν ανάγκη ανάμεικτο με Ζειά. Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Μόλις οι κοσμοκράτορες έδιάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επιτροπής, δίδουν εντολή το 1928 νά σταματήσει αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα ! Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοεξορίας του, και νά ορμά σάν κατά τής Ζειάς.
Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων, τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους. Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ λεπτομέρειες καί τάς παραμέτρους όλων αυτών καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα καί καλομελετημένα βιβλία “Τό Όλον” καί τό «ΌΛ-ΟΝ» Ένα βιβλίο γιά τήν “ΊΑΣΗ”, του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου.
Είπαν εις τόν λαό ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι’ αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία.
Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά ΜΜΕ. Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Καί σήμερα 2010 καλλιεργεί Ζειά μόνον ένας ό Γ.Α.(*) είς ένα χωριό καί κατασκευάζει μακαρόνια άπό αλεύρι Ζειάς, τά όποια είναι υπερβολικά νοστιμώτερα άπό τά μακαρόνια του σίτου. Τήν έπιθεσίν του κατά τής Ζειάς ό “εθνάρχης” ολοκλήρωσε μέ τήν αθρόα εισαγωγήν αλεύρων σίτου ύπό τών φίλων του. Οί φίλοι του έγιναν πάμπλουτοι καί έξέσπασε τότε τό μέγα διά τήν έποχήν και γνωστό ώς“Σκάνδαλο τών αλεύρων”. Καί δέν ήρκέσθη μόνον είς τήν έξαφάνισιν του σπόρου ό “εθνάρχης” μας, επέτυχε νά σβήση τήν Ζειά από τήν μνήμην καί τήν γλώσσαν τών Ελλήνων.
Αποδείξεις: Εσείς έγνωρίζατε τήν λέξιν Ζειά πριν λίγα χρόνια, όταν ήρχισε νά προβάλεται άπό εμάς στά κανάλια; Εύρήκατε τήν λέξιν σέ λεξικό πού συντάχθηκε μετά τό 1930; Δεν θά τήν εύρητε, μήν ψάχνετε. Μόνον εις τυχόν ανατυπωθέντα παλαιά λεξικά θά τήν εύρητε, ή εις τό των Άγγλων “LINDELL & SCΟΤΤ”, τό όποιον δέν τήν εξηγεί σωστά. Εις τό “ΗΛΙΟΣ” πού είναι πιο ενήμερο και σοβαρό λεξικό γράφει:
Ζειά ή Ζέα… τήν Ζέαν τήν μάϊδα πού είναι ό γνωστός αραβόσιτος και κοινώς αραποσίτι”. Αραβόσιτος όμως είναι κοινώς τό Καλαμπόκι.
Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό.
Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν Πορτοκαλιά. Καί τό νεράτζι μέ τό πορτοκάλι, ένώ έξωτερικώς είναι όμοια, εις τήν πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές εις τά συστατικά των.
Εκεί όμως πού έμεινα εμβρόντητος είναι όταν διάβασα τήν “Οδύσσεια” ραψωδία δ (4)-603-604, τό αρχαίο:“Ω έν μέν λωτός πολύς, έν δέ κύπειρον πυροί τε ζειαί τε ίδ’ εύρυφυές κρίλευκον”. Τό δημητριακό Ζειά η φύσις τό έδώρισε είς τους λαούς του Αιγαίου, γι αυτό ευδοκιμεί σε θερμά κλίματα
Τό σιτάρι ήτο φυσικό δημητριακό τών βορείων περιοχών. Οί Έλληνες τό έφεραν είς τήν Ελλάδα καί τό έκαλλιέργησαν ώς ζωοτροφή, αρκετά χρόνια πρό του Τρωικού Πολέμου, όταν ήρχισαν τό εμπόριο μέ τις βορείως του Ευξείνου Πόντου χώρες. Οι Βόρειοι λαοί αντί χρημάτων, που δέν είχαν, έπλήρωναν τα είδη πού ήγόραζαν άπό τους Έλληνας έμπορους μέ σιτάρι και έτσι ήλθε εις την Ελλάδα τό σιτάρι.
“ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ”
(ύμνοι Όρφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι), διαβάζουμε :
«Ή πόλη τών Αθηνών ονομαζόταν και Ζείδωρος, διότι έπί του εδάφους της έκαλλιεργειτο έκτος άπό τήν έλαία και τό δημητριακό ζειά. Τό ζειά μέ τό ζήτα δηλώνει ζωή, μέ τό εψιλον γιώτα τήν μακρά πορεία και μέ τό άλφα που είναι τό πρώτο στοιχείο τό άριστον, τήν παρουσία του Αιθέρα (τό στοιχείο πού βρίσκεται παντού και δομεί τά πάντα είναι ό Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία».
Τήν Ζειά διεκινείτο άπό ένα λιμάνι του Πειραιώς που έξ αυτής έλαβε τό όνομα και μέχρι σήμερα τό λιμάνιονομάζεται Ζέα.
Αυτήν τήν σύγχυσιν έκαλλιέργησαν οι φιλέλληνες… διά νά ξεχά¬σουμε τήν Ζειά.

Γ. Γ. ΑΫΦΑΝΤΗΣ «Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ» ΣΣ. 443-451
 
ΠΗΓΗ: http://lithosfotos.blogspot.gr/