«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αν θες να αλλάξεις κάτι...

Αν θες να αλλάξεις κάτι, κάντο τώρα, όσο είσαι στο σώμα σου. Αυτό είναι το τίμημα του να είσαι εδώ. Να μην θυμάσαι, αλλά να δημιουργείς με τις πράξεις σου. Όταν φύγεις τα θυμάσαι όλα, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. ΖΗΣΕ την στιγμή και αφέσου στην αθόρυβη αποστολή σου. Γι΄αυτό είσαι εδώ. Δεν υπάρχει φανερή αποστολή, μόνο σιωπηλή και ουσιώδης. Το φως από τον ήλιο δεν έρχεται με θόρυβο στην Γη, ούτε μπαίνει με έπαρση στα τα παράθυρα μας. ΑΠΛΑ εισχωρεί, απλώνεται και καταλαμβάνει όσο χώρο του πρέπει, παραμένοντας αόρατο για να κάνει τα πάντα ορατά γύρω μας. Μιμήσου το φως του Ήλιου, απλώσου σιωπηλά και ΦΩΤΙΣΕ κάθε γωνιά σου. Γίνε αόρατος, και βοήθησε ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ να βρουν την όραση τους.

Ακόμη αναρωτιέσαι για την αποστολή σου; μα φυσικά είναι οι λέξεις με τα κεφαλαία.

ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 

11 σχόλια:

  1. Γράψατε πάλι παιδία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά θα μας πείτε ποιοί γράφουν εδώ να σας γνωρίσουμε και σαν φυσικά πρόσωπα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΑ ΝΤΕ, ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΑΘΩ. ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΄ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ ΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ.
    ΛΑΡΙΣΑ - ΑΡΤΕΜΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ. ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα δεν είναι να μάθουμε πως λένε τον κάθε έναν, τα παιδία τα ξέρω, κρατούν την ανωνυμία τους και δεν εμπλέκονται με δημοσιότητες και αυτοπροβολές. Καλά κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν χρειάζεται να μάθουμε ποιοι ειναι.... Να συνεχίσουν να δίνουν γνώση ..... αυτο θελουμε.... !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλης βαρύτητας η φράση με τα κεφαλαία...δυνατή, πλούσια! Όπως το ηλιακό φως...που περιέχει μέσα του όλα τα χρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παντα ειναι μαγικα και με σοφια ποιημενα μα σ αυτη τη γη αρκει ενα βλεμμα στην αβυσσο και ευθυς πεφτεις και χανεσαι μεσα της.ωσπου να αναθαρρισεις και να συνεχισεις την πορεια σου ξαναβρισκοντας τα φτερα σου το πεταγμα σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφο, απλό και σοφό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΚΟΤΑΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΗΡΤΗΣΕΣ
    ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ!ΜΕΣΤΟ ΣΟΦΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ !!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΔΙΟΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ .ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΔΙΠΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ..ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ ,ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή