«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ 2ο Μέρος.

         Σφάλλεις παιδί μου Τατ, η αλήθεια με κανένα τρόπο δε υπάρχει στη Γη. Όσα είναι πάνω στην Γη δεν είναι αλήθεια αλλά μίμηση της αληθείας, και όχι όλα, κάποια λίγα, τα υπόλοιπα είναι ψέμα και πλάνη. Την αλήθεια μπορούν να την συλλάβουν μερικοί άνθρωποι, σ΄όσους ο Θεός δωρίσει την δύναμη της ενατένισης του Θείου. (Ερμής προς Τατ)

Να έχεις Ευσέβεια παιδί μου. Όποιος ευσεβεί, πολύ καλά θα φιλοσοφήσει, διότι χωρίς φιλοσοφία είναι αδύνατο να είναι απόλυτα ευσεβής. Η μόνη αληθινή ομολογία είναι η ευγνωμοσύνη προς Εκείνον που δημιούργησε τα Όντα. Διότι όταν η ψυχή είναι μέσα στο σώμα και ανακουφίζει τον εαυτό της σχετικά με την κατανόηση του πραγματικού και αληθινού αγαθού, δεν μπορεί να ολισθήσει προς το κακό. Αυτό παιδί μου ας είναι ο σκοπός της ευσέβειας, στον οποίο φθάνοντας, και καλά θα ζήσεις και ευτυχισμένα θα πεθάνεις αφού η ψυχή σου δεν θα αγνοεί προς τα πού πρέπει να πετάξει.  Αυτός, παιδί μου είναι ο μόνος δρόμος προς την αλήθεια, που τον βάδισαν και οι προγονοί μας και κέρδισαν την ευτυχία. Είναι αδύνατο να ευτυχίσεις πραγματικά  μέσα στο σώμα, ώστε όταν βρεθεί εκεί που μπορεί να δει να μην ξεστρατίσει από το δρόμο. Όσοι άνθρωποι αγαπούν το σώμα τους, αυτοί ποτέ δεν θα μπορούσαν να δουν την όψη του ωραίου και του αγαθού, διότι τέτοια ομορφιά δεν έχει ούτε σχήμα ούτε χρώμα.  (Ερμής προς Τατ)

Υπάρχει ένα άλλο γένος στον ουρανό (εκτός των άστρων), αυτό των λεγόμενων «κομητών» που εμφανίζονται σε κάποια περίσταση και μετά από λίγο εξαφανίζονται, που ούτε ανατέλλουν ούτε δύουν, ούτε διαλύονται. Αυτοί γίνονται φανεροί  αγγελιοφόροι και κήρυκες καθολικών πραγμάτων που θα προκύψουν για την Γη. 

Ο Ερμής, παιδί μου είχε ομοιοπάθεια με τα μυστήρια του ουρανού, αυτό ήταν ο παντογνώστης Ερμής, αυτός είδε τα σύμπαντα και, όταν τα είδε τα κατανόησε, και όταν τα κατανόησε μπόρεσε να τα δηλώσει και να τα δείξει. Διότι όσα κατάλαβε τα αποτύπωσε,  και αφού τα αποτύπωσε, έκρυψε τα περισσότερα σιωπώντας και μιλώντας με ασφάλεια, για να τα ζητεί όλη η μεταγενέστερη ζωή του κόσμου, άλλωστε όταν γράφτηκαν δεν υπήρχε ακόμη το θνητό γένος. Και έτσι είπε στους συγγενείς θεούς (ο Ερμής) να τον ακολουθήσουν και άρχισε να ανεβαίνει προς τα άστρα.  (Ίσιδα προς Ώρο)

Ο Ερμής λοιπόν απολογούνταν σε Αυτόν που τον περιέβαλλε. Πως ούτε στο παιδί του παρέδωσε ολόκληρη την θεωρία επειδή ήταν ακόμη νεανική η ηλικία του. Όταν ανέτειλε ο ήλιος, αφού παρατήρησε με τα μάτια που βλέπουν τα πάντα στην ανατολή, είδε κάτι ακαθόριστο και καθώς το παρατηρούσε  είδε τα ιερά σύμβολα των κοσμικών στοιχείων. Και αφού προσευχήθηκε και είπε λογούς έφυγε στον ουρανό. 



Ο ενδιάμεσος χρόνος καθυστερούσε αρκετά και ήταν κρυμμένα (τα μυστήρια) και η φύση ήταν στείρα, έως ότου οι θεοί που πήραν εντολή να περιπολούν τον ουρανό, πήγαν στον Θεό τον βασιλέα όλων, του ανάγγειλαν την ησυχία των όντων και του είπαν ότι πρέπει να ταχτοποιηθούν τα μαζί τα σύμπαντα και ότι αυτό δεν είναι έργο κάποιου άλλου παρά Αυτού του ίδιου.  «Και σε παρακαλούμε» του έλεγαν, «να εξετάσεις τα όντα που ήδη υπάρχουν και όσα θα χρειαστούν κατοπινά». Όταν είπαν αυτά μειδίασε ο Θεός και είπε να γίνει η Φύση, και είπε: «ας είναι γεμάτος ο ουρανός, ο αέρας και ο αιθέρας».
 Όσες ψυχές είχαν προοδεύσει και είχαν μετακληθεί σε τόπους θεών κοντά στα άστρα και δίπλα στους ιερούς δαίμονες, ο Θεός τους παρέδωσε το λεπτοφυές μείγμα που κατασκευάστηκαν οι ψυχές, και είπε: «Παιδία μου, γεννήματα της Φύσης μου, πλάθετε, δεχθείτε τα υπολείμματα της τέχνης μου και κάθε μια ας πλάθει κάτι παραπλήσιο με την δική της φύση».  Αυτά είπε και απομακρύνθηκε με μια υπόσχεση, να ενώσει τα ορατά έργα τους με το αόρατο πνεύμα.

Οι φτασμένες ψυχές πήραν την «αναμεμειγμένη υλη» των ενσαρκώσεων και προσκυνούσαν το κράμα του Πατέρα και έψαχναν να δουν από τι ήταν κατασκευασμένο. Αυτό δεν ήταν εύκολο να το καταλάβουν. Τότε λοιπόν επειδή έψαξαν, φοβόντουσαν μήπως προκαλέσουν την οργή του Πατέρα και στραφήκαν στην εκτέλεση των εντολών του. Αυτές λοιπόν (οι Πρώτες ψυχές) νόμισαν ότι έκαναν κάτι το εξαιρετικό και απόκτησαν τόλμη και άρχισαν να ενεργούν επιθετικά και αντίθετα με τις εντολές του Πατέρα. Προσπερνούσαν τα τμήματα του ουρανού που τους είχαν οριστεί να μην παραβιάζουν και δεν ήθελαν ποια να μένουν στον τόπο τους και θεώρησαν ότι είναι θάνατος να έχουν σταθερή διαμονή.  

Αυτό που έκαναν δεν ξέφυγε από τον Αφέντη όλων και επιζητούσε τιμωρία και δεσμά για τις ψυχές που δεν υπάκουσαν. Αποφάσισε λοιπόν ο Μέγας Ηγεμόνας να μηχανευτεί το γένος των Ανθρώπων ώστε με αυτό να τιμωρείται συνεχώς το γένος των ψύχων που έπεσε. Τότε ο Θεός κάλεσε τον Ερμή και του είπε: «Ψυχή της ψυχής μου, και ιερέ νου του Νου μου φέρε μου αμέσως όλους του θεούς του ουρανού». Μόλις αυτοί πήγαν υπακούοντας την εντολή, κατάλαβαν τι ακριβώς ήθελε ο Δεσπότης. Όταν τους μίλησε για την γένεση των ανθρώπων, αντιλήφτηκαν όλοι τους τι καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του θα μπορούσε να προσφέρει σε αυτούς που πρόκειται να γεννηθούν. Και τότε ο Θεός έδωσε εντολή να δημιουργηθεί το ανθρώπινο γένος



Όταν πλάσθηκε το ανθρώπινο σώμα που ήταν χάλαρο, αδύναμο και υγρό, ο Θεός διέταξε τις ψυχές να μπουν στα σώματα. Αυτές για πρώτη φορά ήταν λυπημένες γιατί αντιλήφθησαν ότι ήταν καταδικασμένες. Οδύρονταν και στέναζαν σαν τα ελευθέρα ζώα  που πρόκειται να υποκύψουν στην σκλαβιά, και είπαν: «ουρανέ, αρχή της γέννησης μας αιθέρα και αέρα, άστρα και θεοί του Μονάρχη Θεού, αποσπαστήκαμε από εσάς και δυστυχούμε, περισσότερο όμως επειδή από την μακάρια κοινωνία των θεών που ήμασταν, θα κλειστούμε σε ταπεινά σώματα. πόσα σφάλματα μας περιμένουν ακόμη εξαιτίας των πονηρών προσδοκιών». Οι ψυχές συνέχισαν: «Αφέντη πατέρα όρισε μας κάποια όρια και αξίωσε μας να ακούμε τα λόγια σου όσο ακόμη είμαστε καταδικασμένες εδώ κάτω». 

Ο Πατέρας κάθισε στον θρόνο της αληθείας και είπε: «Ψυχές, ο Έρωτας και η Ανάγκη θα σας εξουσιάζουν διότι αυτοί βρίσκονται μετά από εμένα ταξίαρχοι. Όσες ψυχές λατρεύετε την αγέραστη εξουσία μου, να ξέρετε ότι όσο είστε αναμάρτητες θα κατοικείτε στους χώρους του ουρανού, αν όμως κάποια κατηγόρια αγγίξει κάποια από εσάς, καταδικασμένες θα κατοικήσετε στον ίδιο χώρο που έχει προσδιοριστεί για τα θνητά σπλάχνα. Και αν πάλι μεγαλύτερα αμαρτήματα σας βαρύνουν φεύγοντας από τα σώματα, δεν θα κατοικήσετε πάλι στον ουρανό, ούτε σε ανθρώπινο σώμα, αλλά περιπλανώμενες συνέχεια, θα είστε άλογα ζώα».


Παρατηρήσεις: Όσοι βρίσκονται ενσαρκωμένοι πάνω στην γη (και όλοι είναι ενσαρκωμένοι αφού είναι μέσα σε σάρκα), έχουν εκπέσει στην υλη για πολύ «παλιούς λόγους». Ο Ερμής ο τρισμέγιστος δίνει σαφή εικόνα για πιό λόγο δημιουργήθηκαν τα ανθρώπινα σώματα-φυλακές. Σίγουρα οι ψυχές των ανθρώπων ήταν κάποτε μεγάλοι δημιουργοί του ουρανού, πλανώνται άσχημα όμως,  όσοι νομίζουν ότι κατέβηκαν εδώ για βόλτα ή για εμπειρίες ή για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους, η να σώσουν τον κόσμο κτλ. Τον εαυτό του έκαστος πρέπει να σώσει ο καθένας που είναι εγκλωβισμός στον πλανήτη φυλακή. Εδώ κάτω δεν υπάρχουν ενσαρκωμένοι θεοί και σωτήρες, ούτε ελεύθεροι απεσταλμένοι που ήρθαν να ελευθερώσουν τους άλλους, ο αγώνας είναι λύτρωση της ψυχής με κατεύθυνση τον ουρανό. Οποίος αγωνίζεται να αυτοπροβληθεί σαν ¨ξεχωριστός ενσαρκωμένος¨, τον περιμένουν πολλά ανθρωπινά σώματα ακόμη, και αν ακόμη δεν βάλει μυαλό, τότε σειρά έχουν τα σώματα ζώων. Ο Ερμής ο τρισμέγιστος ¨λάλησε¨ πριν από 25.000 χρόνια… Ο Ερμής είναι ο Λόγος του Θεού, αλλά οι περισσότεροι ασχολούνται με την αρχαία Ελλάδα μόνο επιφανειακά, με το δωδεκάθεο, με μούσια, ασπίδες, ομάδες, μαιάνδρους και παπαγαλιστί ρητά. Η αλήθεια πάντα θα διαφεύγει σε αυτούς που θέλουν να κοιτούν αλλού…. 
Η μόνη αλήθεια πλησιάζει στην Γη και αυτό είναι γεγονός για τις ψυχές μας. Μην κοιτάτε μόνο να ¨διασώσετε¨ την ζωή  σας να κοιτάτε να σώστε την ψυχή σας. 
 
Συνεχίζεται…

ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ           



8 σχόλια:

  1. Ότι καλύτερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το παραμύθι με τους ενσαρκωμένους, ελλάνιους κτλ ήταν και είναι μια χαζομάρα. Προσπάθησαν να θεοποιήσουν τους εαυτούς τους μερικοί χωρίς να κοιτούν τα χάλια τους. ο Ερμης τα είπε, ποιος τα μελετά σήμερα; ελάχιστοι. Να είστε καλα παιδια! και οπως λέει και ο Ερμής, περιμένουν πολλά υλικά σώματα ακόμη σε όσους νομίζουν ότι είναι εκλεκτοι,κλάνιοι και θεοι. εκπεσόντες είναι όλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φράση 1η :

    ‘’Εδώ κάτω δεν υπάρχουν ενσαρκωμένοι θεοί και σωτήρες, ούτε ελεύθεροι απεσταλμένοι που ήρθαν να ελευθερώσουν τους άλλους, ο αγώνας είναι λύτρωση της ψυχής με κατεύθυνση τον ουρανό. Οποίος αγωνίζεται να αυτοπροβληθεί σαν ¨ξεχωριστός ενσαρκωμένος¨, τον περιμένουν πολλά ανθρωπινά σώματα ακόμη, και αν ακόμη δεν βάλει μυαλό, τότε σειρά έχουν τα σώματα ζώων.’’

    Φράση 2η :

    ‘’Ο Ερμής ο τρισμέγιστος ¨λάλησε¨ πριν από 25.000 χρόνια… Ο Ερμής είναι ο Λόγος του Θεού, …’’

    Η πρώτη φράση δεν έρχεται σε απευθείας σύγκρουση/αντίφαση με την δεύτερη φράση;

    Caesar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη, ο Ερμης δεν χαρακτηρίζεται άνθρωπος παρόλο που ενσαρκώθηκε, ήταν θεϊκή ακτίνα που ήρθε να αφήσει την ουράνια γνώση. Οι ψυχές μας μπορεί κάποτε να ήταν Δημιουργοί με εξουσία, τώρα όμως εδώ στην Γη πρέπει να ξανά αποδείξουμε την αξία μας. μερικοι συναθρωποί μας, έχουν σταθεί στο γεγονός ότι κάποτε ήμασταν Δημιουργοί στον ουρανό, και αυτό τους έχει προκαλέσει υπέρμετρο εγωισμό, ξεχνόντας τους λόγους που βρέθηκαν στην Γη, και τον τρόπο που πρέπει να δράσουν για να απεγκλωβιστούν, σύμφωνα με τον Ερμη.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το κείμενο (23 Δεκεμβρίου 2014)
    μιλά για τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον Πρώτο ¨Απεσταλμένο¨
    Ερμής Τρισμέγιστος, ο Πρώτος ¨Απεσταλμένος¨
    http://diogeneis.blogspot.com/2014/12/blog-post_23.html

    Το παρόν κείμενο (βλ. Φράση 1η) πιο πάνω δεν έρχεται σε αντίφαση με το κείμενο (23 Δεκεμβρίου 2014);

    Caesar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έρχεται σε αντίθεση, γιατί, ο Ερμής στην αναρτηση (23/12/2014) μιλά για τους ευσεβείς ανθρώπους που ο Θεος τους προστατεύει μέσα από την Ιεραρχεία του (θεοι-δαίμονες) και τους βοηθά να επανέλθουν στον ¨ουρανό¨. Σε αντίθεση με τους ασεβείς που τους περιμένουν πολλα δεινά και ενσαρκώσεις ακόμη και σε άλογα όντα (ζώα).

      Διαγραφή
  6. Οποίος αγωνίζεται να αυτοπροβληθεί σαν ¨ξεχωριστός ενσαρκωμένος¨, τον περιμένουν πολλά ανθρωπινά σώματα ακόμη, και αν ακόμη δεν βάλει μυαλό, τότε σειρά έχουν τα σώματα ζώων.’’.... Τα ζώα είναι τοπογονικα, εδώ γεννιούνται, εδώ πεθαίνουν. Ο άνθρωπος κ η ψυχή ταξιδεύουν στα επίπεδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή