«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Η ΓΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΑΙΑ


(Γειωθείτε....για να απογειωθείτε.....!!!)

Η «γείωση» και η επαφή-σύνδεση μας με την φυσική ηλεκτρική ενέργεια της επιφάνειας της Γης.....μας προσφέρει μια πιο φυσική λειτουργία με την ίδια μας την ζωή καθώς η επαφή αυτή επιτυγχάνεται ΑΔΕΛΦΙΑ.....είτε περπατώντας απλώς με γυμνά πόδια στο έδαφος......είτε ερχόμενοι σ’ επαφή με ειδικές συσκευές-αγωγούς που μας μεταφέρουν την ενέργεια από το έδαφος.....ενώ εμείς καθόμαστε, δουλεύουμε ή κοιμόμαστε. Η ξυπόλητη-γυμνή  επαφή με τη γη ΑΔΕΛΦΙΑ....μας φέρνει σ’ επαφή με μια απεριόριστη πηγή ηλεκτρονίων. Τα ηλεκτρόνια αυτά δρούνε ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, που είναι και η αιτία του πόνου και της κάθε χρόνιας φλεγμονής. Η Γη......μας παρέχει ζωτικής σημασίας προστασία από το χρόνιο πόνο καθώς και από την κάθε φλεγμονή. Η ξυπόλητη-γυμνή  επαφή με τη Γη συνδέει το σώμα μας με τους ρυθμικούς κύκλους του ενεργειακού πεδίου της γης....μιας και η συχνότητα του ανθρώπου είναι ακριβώς στον ίδιο κύκλο. Οι κύκλοι αυτοί έχουν τεράστια σημασία για τη ρύθμιση των βιολογικών μας ρολογιών, των ορμονικών κύκλων και των φυσιολογικών μας ρυθμών. Έτσι η γείωση μας βοηθάει να διατηρούμε μια ψυχολογική και φυσιολογική ισορροπία. Όταν γειωνόμαστε μεταφέρονται ελεύθερα τα ηλεκτρόνια από τη Γη στο σώμα μας.....και αυτά τα ελεύθερα ηλεκτρόνια είναι ίσως....ΑΔΕΛΦΙΑ......τα καλύτερα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν....γύρω μας.
Αν κάποιος πάσχει από διάφορες φλεγμονές και χρόνιους πόνους αρκεί λοιπόν να βγει έξω και να πατήσει/ περπατήσει ξυπόλητος πάνω στη γη ( χώμα, χόρτο, άμμο...κλπ)....μόλις για μια ώρα.
Στην αρχή θα νιώσεις όλη την ενέργεια που θ’ αρχίσει να κυκλοφορεί από τη ΓΗ στο σώμα σου.... μέσα από τα πόδια. Μετά από μόλις μια ώρα θα αρχίσεις να αισθάνεσαι μια σημαντική μείωση στους πόνους του σώματος σου. Το ξυπόλητο περπάτημα και η επαφή σου με τη Γη....θα σε απαλλάξει από τους χρόνιους πόνους. Η γείωση αναδεικνύει την ανάγκη της επαφής μας με τη Γη....για να εξασφαλίσουμε μια καλή και σωστή υγεία.

Τα οφέλη λοιπόν της γείωσης είναι :
Ανακούφιση από τον πόνο και την χρόνια φλεγμονή.
Απαλλαγή από το άγχος και την ένταση των μυών.
Βελτίωση του ύπνου μας και βαθιά χαλάρωση.
Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
Βελτιωμένη αθλητική απόδοση.
Βελτιωμένη συναισθηματική και πνευματική ισορροπία.
Αποκατάσταση των φυσιολογικών βιολογικών ρυθμών.

Έτσι ερχόμενος σ’ επαφή με τη Γη μειώνεις τη χρόνια φλεγμονή και τον πόνο. Οι φλεγμονές σήμερα γνωρίζουμε ότι  αποσταθεροποιούν τ’ αποθέματα της χοληστερόλης στις στεφανιαίες αρτηρίες, προκαλώντας καρδιοπάθειες και πιθανά εγκεφαλικά.  Καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα των ασθενών με (Alzheimer's). Κάποιοι γιατροί μάλιστα υποστηρίζουν ότι επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των ανώμαλων κυττάρων και μετατροπή τους σε καρκινικά κύτταρα. Με λίγα λόγια...ΑΔΕΛΦΙΑ η χρόνια φλεγμονή ίσως αποτελεί την «κινητήριο δύναμη» πίσω από τις κυριότερες ασθένειες της μέσης και μεγάλης ηλικίας.  Ο ρόλος της Γη μας είναι σημαντικός που παρόλο την έχουμε διαλύσει αυτή.....εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τις χρόνιες φλεγμονές. Δυστυχώς ποτέ έως τώρα στην ανθρώπινη ιστορία.....δεν υπήρχαν τόσες φλεγμονώδεις παθήσεις....όσες υπάρχουν σήμερα. Ο αριθμός των ανθρώπων στις ηλικίες ανάμεσα στα 30 με 40 που πάσχουν από ασυνήθιστες για την ηλικία παθήσεις, συνεχώς αυξάνεται όπως με : υπέρταση, καρδιοπάθειες, διαβήτης, σκλήρυνση κατά πλάκας, πεπτικές διαταραχές, ηπατικές διαταραχές, νεφροπάθειες, παθήσεις του παχύ έντερου, αρθρίτιδα, χρόνια κόπωση, οστεοπόρωση, ορμονική ανισορροπία. Όλες οι τελευταίες έρευνες επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ όλων των σύγχρονων εκφυλιστικών παθήσεων και της χρόνιας φλεγμονής.

Που όμως ΑΔΕΛΦΙΑ....οφείλεται αυτή η ραγδαία αύξηση;
Από τη δεκαετία του 60 και μετά και με την είσοδο του πλαστικού στη ζωή μας, άρχισε η σταδιακή αποσύνδεσή μας από τον κυριότερο αντιφλεγμονώδη παράγοντα τη Γη. Οι Συνθετικές σόλες των παπουτσιών, τα χαλιά και τα μοντέρνα οικοδομικά υλικά, απομονώνουν τα σώματά μας από την άμεση επαφή με τη Γη. Είναι πολύ απλό.
ΑΔΕΛΦΙΑ τώρα....γειωθείτε για έναν καλύτερο ύπνο.

Η επαφή με τη Γη βελτιώνει πολλές παραμέτρους του ύπνου. Αρχικά προκαλεί σχεδόν άμεση χαλάρωση των μυών, βαθύτερες αναπνοές και μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης. Έρευνες για τον ύπνο δείχνουν ότι η υψηλή ποιότητα ύπνου: αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου, μειώνει το χρόνο αφύπνισης και βελτιώνει την κατάσταση ύπνου REM.

Κι όπως ξέρουμε η σημασία του καλού ύπνου είναι τεράστια....για την υγεία μας. Ο βαθύς ύπνος που ξεκουράζει, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη μνήμη, αυξάνει τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα. Έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου, έχει ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές ανάλογες της γήρανσης.

Με άλλα λόγια, αν δεν κάνουμε καλό ύπνο, καμιά διατροφή και καμία γυμναστική δε μπορεί να μας κάνει υγιείς. Είναι πολύ πιθανό η αποσύνδεσή μας από τη Γαία..... να βλάπτει σοβαρά την υγεία μας. Στη σημερινή εποχή, η επανασύνδεσή μας με τη Γη ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε! Βγείτε λοιπόν έξω και περπατήστε ξυπόλητοι ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ μπορείτε!
Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο με τους σημερινούς ρυθμούς να βγαίνουμε έξω κάθε μέρα για μια ώρα....πόσο μάλλον να κοιμηθούμε σ’ επαφή με τη Γη......ωστόσο ΑΔΕΛΦΙΑ .....να το ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ σε κάθε ευκαιρία. Τα οφέλη είναι πραγματικά τεράστια.

Για να τα δούμε πιο αναλυτικά:

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες  συσκευές «εσωτερικού χώρου» που είναι συνδεδεμένες μέσω καλωδίου με μια σωστά γειωμένη πρίζα στο σπίτι, στο γραφείο κλπ ή με μια κατάλληλα γειωμένη μεταλλική ράβδο έξω. Οι συσκευές που διατίθενται για τη γείωση είναι ειδικά βαμβακερά σεντόνια και μαξιλάρια που επιτρέπουν να κοιμάσαι «γειωμένος» στο κρεβάτι σου, μαξιλάρια για την καρέκλα του γραφείου ή το πάτωμα που επιτρέπουν να δουλεύεις ή να χαλαρώνεις «γειωμένος» καθώς και ταινίες Velcro, συνδεδεμένες με γείωση, που τοποθετούνται στο σώμα σε συγκεκριμένα σημεία πόνου και φλεγμονών. Οι ταινίες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα στις έρευνες για τη Γείωση και έχουν εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα. Εκατοντάδες άνθρωποι – ενήλικες και παιδιά- έχουν επωφεληθεί από αυτές τις διάφορες συσκευές για περισσότερο από μια δεκαετία. Ποδηλατικές ομάδες στο «Tour De France» χρησιμοποίησαν υπνόσακους με γείωση και είδαν, εντυπωσιακά γρηγορότερη από το συνηθισμένο, ανάρρωση από τραυματισμούς και σωματική εξάντληση. 
 Όλοι γνωρίζουμε ότι λειτουργούμε σ’ έναν ηλεκτρικό πλανήτη και ο καθένας μας είναι ένα σύνολο δυναμικών ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Μέσα στο πολύπλοκο σώμα μας, τρισεκατομμύρια κύτταρα λαμβάνουν και μεταδίδουν ενέργεια στα πλαίσια των καθορισμένων βιοχημικών λειτουργιών τους. Η τροφοδοσία των θρεπτικών στοιχείων και του νερού στα κύτταρα ρυθμίζεται από ηλεκτρικά πεδία και κάθε τύπος κυττάρου έχει ένα φάσμα συχνοτήτων στο οποίο λειτουργεί. Η καρδιά, ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, οι μύες και το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι έξοχα παραδείγματα ηλεκτρικών υποσυστημάτων που λειτουργούν μέσα στο βιοηλεκτρικό σώμα μας. Η αλήθεια είναι πως όλες μας οι κινήσεις, συμπεριφορές και πράξεις ενεργοποιούνται με ηλεκτρισμό. Η έρευνα για την Γείωση δείχνει πως η σύνδεση με τη Γη........ενεργοποιεί την άμεση αλλαγή των λειτουργιών του σώματος με βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και της λειτουργίας των μυών.
Για όλα αυτά τα ηλεκτρικά συστήματα και συσκευές είναι γειωμένες, δηλαδή είναι ισοσταθμισμένες από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Χωρίς γείωση, οι συσκευές δεν θα λειτουργούσαν σωστά. Παρομοίως, όταν είναι σε επαφή με τη Γη, το σώμα μας λαμβάνει ένα ηλεκτρικό σήμα που ομαλοποιεί και ισοσταθμίζει τα πολλαπλά βιολογικά του συστήματα και μηχανισμούς. Το σήμα αυτό επίσης φαίνεται να είναι πηγή αρνητικά φορτισμένων ελεύθερων ηλεκτρονίων που υπάρχουν σε απεριόριστη ποσότητας στην επιφάνεια της Γης. Το στοιχείο που μελέτησαν οι επιστήμονες στην έρευνα για τη γείωση, είναι πως η μεταφορά αρνητικά φορτισμένων ηλεκτρονίων στο σώμα μας ....φαίνεται να εξουδετερώνει τα θετικά φορτισμένα ηλεκτρόνια των ελεύθερων ριζών τα οποία μετά από χρόνια φλεγμονώδη δραστηριότητα οδηγούν σε πολλές κοινές ασθένειες.


Έτσι το καλύτερο αντιφλεγμονώδες πάνω στον πλανήτη.....είναι ο ίδιος ο πλανήτης μας....!
 Όπως το φως του ήλιου μας προσφέρει την βιταμίνη D......αντίστοιχα η Γη μας προσφέρει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που ονομάζεται βιταμίνη G (Ground=έδαφος). Τον θεωρούμε ως έναν αγνοημένο παράγοντα πρόκλησης της νόσου, ένα στοιχείο που λείπει. Ο «Gary Schwartz», PhD, καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δείχνει ότι η Γείωση μπορεί να είναι τόσο θεμελιώδους σημασίας όσο το φως του ήλιου, ο αέρας, το νερά και τα θρεπτικά συστατικά. Λέγει : «Η φλεγμονή, η οποία στην ιατρική, θεωρείται ένα σημαντικό μέρος της επούλωσης, είναι πράγματι ένα τεχνούργημα που προκαλείται από την έλλειψη ηλεκτρονίων στους ιστούς σας. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα ουδετερόφιλα παραδίδουν αυτές τις δραστικές μορφές οξυγόνου στο σημείο του τραύματος, αλλά μέρος από αυτές τις ελεύθερες ρίζες μπορεί να διαρρεύσουν στον περιβάλλοντα ιστό και να τον βλάψουν. Αυτό είναι που δημιουργεί τη φλεγμονώδη απόκριση.» 
Έτσι μας τονίζει......ότι στις έρευνες που έχουν διεξαχθεί γα τη γείωση, έχει παρατηρηθεί, ότι εάν μετά από ένα τραύμα ακολουθήσει γείωση, τότε τα ελεύθερα ηλεκτρόνια εισχωρούν στους ιστούς και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, αφού τα ηλεκτρόνια είναι αρνητικά φορτισμένα, ενώ οι ελεύθερες ρίζες είναι θετικά φορτισμένες, με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερώνονται.
Επίσης λέγει ότι : «Αυτό που συμβαίνει με τη γείωση είναι αυτό που ονομάζω (προστασία από παράπλευρες ζημιές).  Ζημιές που δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα αλλά συμβαίνουν γιατί έχουμε αποσυνδέσει τον εαυτό μας από τη Γη διαμέσου του λάστιχου και του πλαστικού στις σόλες των παπουτσιών μας.» 
ΑΔΕΛΦΙΑ η  ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία.....δηλαδή η κάθε αποκατάσταση της επαφής μας με το φυσικό μας περιβάλλον και τον εσωτερικό μας ΕΑΥΤΟ........είναι η απάντηση σε κάθε ασθένεια και σε κάθε ανισορροπία.
Να έχετε μία καλή .....γείωση......για ανώτερη απογείωση........!

ΑΔΕΛΦΙΚΑ.......ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)


3 σχόλια: