«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ... ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ... ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ

Οι νεοέλληνες που θέλουν να αποκαλούνται και ρωμιοί και έλληνες, νομίζοντας ότι είναι το ίδιο, έχουν μια παγκόσμια αποκλειστικότητα. Όσο και να ψάξει κανείς δεν πρόκειται να βρει άλλον λαό στον πλανήτη, ο οποίος να υβρίζει τους προγόνους του.

Αυτό είναι παγκόσμια πατέντα και την έχει μόνο ο νεορωμιός. Υπερηφανεύεται για τους προγόνους του μόνο όταν...τον συμφέρει, για ότι δημιούργησαν εκείνοι, χωρίς να σκέπτεται ότι τα δημιούργησαν εκείνοι και όχι αυτός, χωρίς να σκέπτεται, για ποιο πράγμα θα είναι υπερήφανες για αυτόν οι μελλοντικές γενιές.
Υπερηφανεύεται μόνο και μόνο διότι είναι απόγονος εκείνων, αλλά την άλλη στιγμή τους αποκαλεί ειδωλολάτρες, και εκμεταλλευτές των δούλων, και ότι χωρίς τους δούλους δεν θα είχε γεννηθεί εκείνος ο πολιτισμός.


Αυτά τα λένε όσοι θέλουν να κάνουν τους έξυπνους στις παρέες τους, κάποιοι που με αλαζονεία επίσης παριστάνουν τους έξυπνους στα καφενεία, χωρίς να έχουν ανοίξει στη ζωή τους ούτε ένα βιβλίο, και όλοι βέβαια, τα έχουν ακούσει από δω κι από κει και από τον οποιοδήποτε τηλεοπτικό δημαγωγό, ο οποίος κατευθύνει συνειδήσεις και έτσι πέφτουν στην παγίδα οι αδαείς. Η υβριστική συμπεριφορά κατά των«ειδωλολατρών» ελλήνων έρχεται να κουμπώσει με τους γνωστούς αναθεματισμούς. Μια επίσης παγκόσμια πρωτοτυπία.

Κανένας λαός στον πλανήτη όταν εκκλησιάζεται, δεν ακούειαναθέματα, κατά των προγόνων του, πάρα μόνον οι νεοέλληνες. (βλ. Κυριακή της Ορθοδοξίας) Και το γεγονός ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι ακούν, από αυτούς που ξέρουν πολύ καλά τι λένε, αυτό το κάνει ακόμη χειρότερο.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμία άλλη ορθόδοξη εκκλησία άλλου ορθόδοξου κράτους, δεν ψάλλοντα οι συγκεκριμένοι επτά αναθεματισμοί κατά της ελληνικής αρχαιότητας, πάρα μόνο στο ρωμαίικο. Το θέμα της δουλείας στην αρχαία Ελλάδα και η επισήμανση αυτού με σκοπό την υποβάθμιση του αρχαίου κόσμου, έχει καταντήσει καραμέλα που κάποτε πρέπει να αποφασίσουν, αυτοί που την χρησιμοποιούν, να την αποβάλουν, διότι έγινε άνοστη και χωρίς ουσία, λόγω της πρόσβασης στην γνώση, μιας και δεν ζούμε πια στο βυζάντιο. Ας δούμε το καθεστώς της δουλείας στον αρχαίο κόσμο, αρχίζοντας από την ανατολή. Στην περσική αυτοκρατορία το καθεστώς ήταν καθαρά δεσποτικό, και όλοι, ΑΠΑΝΤΕΣ, ήταν δούλοι του μεγάλου βασιλιά. Ακόμη και οι ανώτατοι αξιωματικοί. Οι τύχες και οι ζωές όλων μα όλων ήταν στα χέρια ενός. Του βασιλιά, και δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση. Πάμε τώρα στην Ρώμη. Εάν κάποια Ρωμαία δέσποινα πλάγιαζε με τον δούλο της, βιαίως ή όχι, δεν παρεπέμπετο «επί μοιχεία», ούτε παραπέμπετο ο δούλος σε δική για βιασμό επειδή ο δούλος δεν εθεωρείτο άνθρωπος, αλλά «RES», δηλαδή ΠΡΑΓΜΑ. Στην Ρώμη, «Οι δούλοι εθεωρούντο πράγματα. Και τους χρησιμοποιούσαν όπως ακριβώς τα ζώα. Ας δούμε τώρα τι ίσχυε στη Ελλάδα και βέβαια στην Αθήνα. Ο δούλος ήταν υπό την προστασία και απολάμβανε την στοργή του εργοδότη του, ως ισότιμο μέλος της οικογενείας.

Αν κάποιος δούλος είχε διαφορές με τον εργοδότη του, η πολιτεία είχε την υποχρέωση να τον μεταθέσει σε άλλον, μακριά, από τον προηγούμενο για λόγους προστασίας και ασφάλειας βεβαίως του δούλου. Οι δούλοι όπως τους παρουσιάζουν οι αδαείς, αφήνεται να εννοηθεί ότι τους εκμεταλλευόταν χωρίς να τους υπολογίζουν. Αν ήταν έτσι τότε θα τους ονόμαζαν σκλάβους, κάτι εντελώς διαφορετικό και θα είχαν την αντιμετώπιση αυτή της Ρώμης. Αμειβόταν για την εργασία τους, και ο μισθός τους ήταν ελάχιστα χαμηλότερος από αυτόν του βουλευτή. Για συγκρίνετε τον μισθό του σημερινού βουλευτή με τον μισθό του σημερινού δούλου, (χωρίς εισαγωγικά), της εργατικής τάξης… Οι εργασίες των δούλων στην αρχαιότητα ήταν: Εργάτες, σε σπίτια, σε αγρούς, υπάλληλοι σε δημόσιες υπηρεσίες, δεσμοφύλακες, λογιστές, αστυνόμοι, καθώς και παιδαγωγοί. Αυτά μπορεί να τα βρει κανείς στο βιβλίο της ιστορίας, της πρώτης Γυμνασίου. Λοιπόν; Για ποιους δούλους μιλάμε; Σύμφωνα με αυτά, οι δούλοι της αρχαίας Ελλάδος, είναι οι αντίστοιχοι σημερινοί άνθρωποι της εργατικής τάξης, οι μπειμπυ σιτερ, ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μόνο που οι σημερινοί ζουν μια πραγματικότητα με αβέβαιο μέλλον, και μια ζωή που οδεύει όλο και πιο κοντά στην πραγματική δουλεία. Υπάρχει βέβαια το γεγονός ότι οι δούλοι της αρχαίας Ελλάδος, δεν είχαν το δικαίωμα να αναμιγνύονται στα κοινά και ούτε είχαν δικαίωμα ψήφου. Ο ερευνητής πρέπει να έχει πάντα στο νου του, ότι δεν πρέπει να κρίνει καταστάσεις του παρελθόντος, σύμφωνα με τα κριτήρια, της σύγχρονης εποχής. Αναλογιστείτε μόνο ότι οι γυναίκες ψήφισαν για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές στις 11 Φεβρουαρίου του 1934.

Ας μη πιάσουμε το ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θα έπρεπε να πολιτεύονται σήμερα, ούτε το ότι η ψήφος ενός αρίστου ηθικού οικογενειάρχη που νοιάζεται για το κοινό καλό, έχει την ίδια ισχύ με αυτήν του λωποδύτη (χάριν της ισότητας) και καθορίζεται η πορεία της κοινωνίας. Και τώρα όσοι υβρίζουν τους αρχαίους έλληνες, αποκαλώντας τους ειδωλολάτρες, ας αφήσουν τις ηθικές κρίσεις και να δουν τι λέει η δεύτερη από τις δέκα εντολές: «Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς». Ομοίωμα σημαίνει κατασκεύασμα όμοιο με κάποιο πρότυπο # εικόνα #αντίτυπο # απεικόνισμα # ομοίως ποιηθέν # είδωλο. Γίνεται εδώ παράβαση της εντολης, ναι ή όχι; «Ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς…» Δεύτερη παράβαση στην ίδια εντολή. Ποιοί λοιπόν είναι ειδωλολάτρες; Μόνο τον Ιουλιανό ξέρουν να αποκαλούν ειδωλολάτρη και παραβάτη. Ας σταθούμε λοιπόν μπροστά σε έναν καθρέφτη για να δούμε καταπρόσωπο αυτόν που έχει (μικρό ή μεγάλο) μέρος ευθύνης για την παρακμή του αισχίστου είδους που ζούμε σήμερα. Ας προσπαθήσουμε να μαντέψουμε με τι τρόπο θα μας θυμούνται οι μελλοντικές γενιές, αν μας θυμούνται. Και ας αφήσουμε τους αρχαίους στην ησυχία τους, αφού η σύγκριση μαζί τους είναι εις βάρος μας. Η «λάσπη» που τους πετούμε [ας έχουμε υπ όψιν μας ότι υπόκειται στον νόμο της βαρύτητας], δεν τους αγγίζει, διότι βρίσκονται πολύ ψηλά στις συνειδήσεις, όλου του σκεπτόμενου κόσμου, είτε ομολογείται είτε όχι

Πηγή: http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr

ΠΗΓΗ: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/07/blog-post_3493.html#ixzz21zpVtGpx

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Για την Ελλάδα ξεκινάει μια μεγάλη αλλαγή που θα κλιμακωθεί μέχρι το 2015.

Και η αλλαγή που θα παρασύρει και αλλα κράτη , που βρίσκονται στην ζώνη καρδιάς θα ξεκινήσει απο εδω.

Η Ελλάδα θα γίνει εστία φωτός πάλι .

Αυτο το γνωρίζουν οι σκοτεινοι γι αυτο κατευθύνουν τους ηγέτες τους να προσπαθήσουν να σβήσουν αυτο το ελληνικο φως.

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην Ελλάδα .

Η καρδια της κτυπα δυνατά.

Γιατι ξέρει. Και περιμένει.

Δείτε πέρα απο το πέπλο της ψευτιας και της απάτης που προσπαθεί να μας πνίξει.

Οι πραγματικοί 'Ελληνες κρατούν ψηλα το κεφάλι.

ΘΕΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ !


Σ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ , ΤΟΥ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ‘’ΣΠΗΛΑΙΟΥ’’ ΌΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΨΥΧΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ , ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ Ο ΦΘΟΝΟΣ , Η ΚΑΚΙΑ , Η ΖΗΛΕΙΑ , Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΓΝΩΣΚΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ , ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ‘’ΤΡΩΝΕ’’ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ , ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ,  ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΙΚΗ ΨΥΧΗ . . .
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΥΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ,  ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ , ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ  , ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΝΙΩΘΑΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΓΗΙΝΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ , ΑΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ .
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΝΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ , ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΥΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ . ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ !
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ , ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ . Η ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΓΑΛΗΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ !
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΙΚΑ ΟΝΤΑ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΟΥΣΙΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ , ΑΙΩΝΙΑ , ΤΕΛΕΙΑ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

               

'' Ότι ονομάζουμε Θεούς είναι απλώς οι πρωταρχικές ουσίες.''ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

"Ένας βασιλεύς-κύριος υπάρχει αυτογέννητος κι όλα όσα έχουν δημιουργηθεί, είναι γεννήματα αυτού του Ενός. Και αυτός ο βασιλεύς περιφέρεται μέσα στα δημιουργήματα του", ΟΡΦΙΚΟΙ

"Ο πατήρ των θνητών και των θεών διέταξε τον ξακουστό Ήφαιστο όσο το δυνατό τάχιστα να ανακατευση γη και ύδωρ, και να του θέσει ανθρώπινη φωνή και δύναμη, ώστε να ομοιάζει στους τους αθάνατους θεούς εις την όψιν!". ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ

Υπογράφει : ΠΕΙΘΩ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η ΘΕΙΑ ΩΡΑΝΟΘΩΡΗΤΟΣ ΕΝΝΕΑΔΑ

ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ... ΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ,,,, ΚΑΘ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΦΩΝΤΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟΥ[[ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ]] ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ Κ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΡΑΝΟ [ΟΥΡΑΝΟ] ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΗ >><< ΖΗΘΙ ΝΞΟ ΦΧ >> ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣ ΣΕΙΡΑΝ . ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΘΗΝΟΥΣΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ , ΩΣ ΣΥΝΟΛΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ,,,,ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΑΣΚΑΛΕΛΟΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



Ολυμπιακοί Αγώνες - Αθήνα 2004«Πολλά ενοχλητικά και κουραστικά πράγματα υπάρχουν στη ζωή· και στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι το ίδιο άσχημα τα πράγματα;
Δε σε ψήνει η ζέστη; Δε σε τσαλαπατάει το πλήθος;
Δεν είναι δύσκολο να πλυθείς;
Η βροχή δε σε μουσκεύει ως το κόκαλο;
Δε σε πειράζει ο θόρυβος, η φασαρία και οι άλλες ενοχλήσεις;
Κι όμως, μου φαίνεται πως άνετα, μετά χαράς μάλιστα, τ’ ανέχεσαι όλα αυτά μόλις σκεφτείς το μοναδικό θέαμα που θ’ αντικρίσεις».
Επίκτητος, 1ος αιώνας μ.Χ.
Οι πηγές αναφέρουν πολλούς σαν ιδρυτές των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως το βασιλιά Πέλοπα, τον Ιδαίο Ηρακλή, τον Αέθλιο (βασιλιά της Ήλιδας, απ’ όπου προήλθε και η λέξη αθλητής), τον γνωστό μας Ηρακλή, τους βασιλιάδες της Ηλιάδας Νηλέα και Πελία κ.ά.
Όπως αναφέρει ο Στράβωνας, οι αγώνες ξεκίνησαν από τους Ηρακλείδες και αρχικά είχαν καθαρά τοπικό χαρακτήρα για να φθάσουμε στο βασιλιά Ίφιτο, απόγονο του Όξυλου (ο οποίος φέρεται ως εμπνευστής) που φέρεται σαν ο ανακαινιστής του θεσμού. Η αρχή των αγώνων θα πρέπει να αναζητηθεί μετά το 1.253 π.Χ.

Ο Ίφιτος είχε αποκάμει να βλέπει το βασίλειό του, την Ήλιδα, όπου βρίσκονταν το θρησκευτικό κέντρο της Ολυμπίας, να λεηλατήται αδιάκοπα από τους στρατούς των μεγάλων γειτονικών κρατών, που πολεμούσαν μεταξύ τους, και πήγαιναν να λύσουν τις διαφορές τους στο έδαφός του.
Μη ξέροντας τι να κάνει, ο Ίφιτος πήγε το έτος 784 π.Χ. στο μαντείο των Δελφών, στις πλαγιές του Παρνασσού, όπου υψώνονταν ο ναός του Απόλλωνα, του Θεού του Φωτός και των Τεχνών. Στην ερώτηση του Ίφιτου: «Τι πρέπει να κάνω για να γλιτώσω το λαό μου από τα δεινά του πολέμου;», ο Απόλλωνας αποκρίθηκε: «Να οργανώσεις στην Ολυμπία αθλητικούς αγώνες που τόσο τους αγαπούν οι Θεοί».
Εντυπωσιασμένος από αυτό το χρησμό, ο Ίφιτος επισκέφτηκε έναν από τους ισχυρότερους γείτονές του, το Λυκούργο, βασιλιά και νομοθέτη της Σπάρτης, και του εξέθεσε την κατάσταση. Ο Λυκούργος αφού τον άκουσε με ενδιαφέρον αποφάσισε να θεωρήσει την Ήλιδα ουδέτερο έδαφος, για να μπορεί ο Ίφιτος να οργανώσει αβίαστα τους αγώνες που άρεσαν στους Θεούς.
Καθώς ο Λυκούργος ήταν ισχυρός βασιλιάς, με μεγάλη επιρροή, όλοι οι άλλοι βασιλιάδες των Ελληνικών κρατών συμφώνησαν μαζί του. Έτσι η Ήλιδα γίνονταν απαραβίαστη.
Το κείμενο της συνθήκης γράφτηκε πάνω σε έναν δίσκο που φυλασσόταν στο Ηραίον. Σε αυτή τη συνθήκη, που αποτέλεσε αποφασιστικό γεγονός για τη μετέπειτα ανάδειξη του Ηραίου σε Πανελλήνιο κέντρο, συμφωνήθηκε η «Ιερή Ανακωχή», δηλαδή η κατάπαυση του πυρός και απαγόρευση εκτέλεσης της θανατικής ποινής σε όλο τον Ελληνικό κόσμο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Για 12 αιώνες η ανακωχή αυτή παραβιάστηκε μόνο μία φορά: τo 364 π.X, στην διάρκεια της 103ης Ολυμπιάδας, από τους Αρκάδες που κατέλαβαν την Ολυμπία. Αυτή η πράξη προκάλεσε την οργή όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Έτσι οι Αρκάδες τιμωρήθηκαν αυστηρά.

Ο Ίφιτος, γεμάτος ευγνωμοσύνη, αποφάσισε την τέλεση στην Ολυμπία, κάθε τέσσερα χρόνια, κατά την πρώτη πανσέληνο μετά το θερινό ηλιοστάσιο, έναν αγώνα ανάμεσα στους δρομείς δύο πόλεων: της Πίσας και της Ήλιδας. Ο αμετάβλητος αυτός ρυθμός -κάθε τέσσερα χρόνια- μας επέτρεψε να γνωρίζουμε με ακρίβεια τη χρονολογία μεγάλων ιστορικών γεγονότων της αρχαιότητας. Το διάστημα που μεσολαβούσε από τη λήξη των αγώνων έως την αρχή των επόμενων, ονομάζονταν Ολυμπιάς, όρος που χρησιμοποιούνταν για να δηλώσει και τους ίδιους τους αγώνες. Τις Ολυμπιάδες πρώτος αρίθμησε ο Ιππίας ο Ηλείος και μετά συνέχισε ο Αριστοτέλης.

Χρειάστηκαν οχτώ χρόνια στον Ίφιτο για να ετοιμάσει τους αγώνες ως το 776 π.Χ. όπου και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι επίσημοι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στον Δία, του οποίου το τεράστιο άγαλμα στεκόταν στην Ολυμπία.
Στάδιο αρχαίας ΟλυμπίαςΠραγματοποιήθηκε το πρώτο αγώνισμα ταχύτητας σε απόσταση 192,27 μέτρων. Αλλά, γιατί αυτή η παράξενη απόσταση που την ονόμαζαν «στάδιο», και που σήμερα σημαίνει τον ίδιο τον αγωνιστικό χώρο; Δεν την είχαν διαλέξει στην τύχη: Αντιπροσώπευε 600 φορές το μήκος του ποδιού του Ηρακλή. Οχτώ αιώνες νωρίτερα, σύμφωνα με το θρύλο, ο Ηρακλής είχε φτάσει στην Ολυμπία, και αφού εξόντωσε τον τύραννο Αυγεία και καθάρισε τους περίφημους σταύλους του, οργάνωσε έναν αγώνα δρόμου για να ευχαριστήσει τους Θεούς.
Ο Ηρακλής μέτρησε σε ευθεία γραμμή 300 αχνάρια με το πόδι του και 

σημείωσε έτσι μία απόσταση -το στάδιο- στην οποία συναγωνίστηκαν τα αδέλφια του, ο Επίδημος, ο Ίδας, ο Αϊονος και ο Λάσος. Από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Ηρακλής είχε μεγάλα πόδια. Σήμερα θα φορούσε 50 νούμερο παπούτσι.
Έτσι την επόμενη μέρα, μετά την πανσέληνο του θερινού ηλιοστασίου (μία μέρα του σημερινού Ιουλίου), εκείνη την χρονιά του 776 π.Χ., ένας μικρός βοσκός από την Ήλιδα, ο Κόροιβος, νίκησε τους αντιπάλους του και έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης της ιστορίας.
Η επιτυχία των αγώνων μεγάλωσε γρήγορα. Σε λίγο πήραν μέρος όλα τα Ελληνικά κράτη. Ο αριθμός των αγωνισμάτων αυξήθηκε (δρόμος 2 έως και 24 σταδίων, άλματα, ακοντισμός, παλή κ.λ.π.).

Οι αθλητές παρουσιάζονταν ένα μήνα πριν αρχίσουν οι Αγώνες στην «Ελίν» (ον. Η Ελίς), δηλαδή την πόλη που τους φιλoξενούσε, αλλά η οργάνωση και η επίβλεψη της τήρησης των κανόνων ανατιθόταν στους Ελλανοδίκες (Ελλανόδικος Επιτροπή). Αρχικά ο θεσμός ήταν κληρονομικός και ισόβιος, αργότερα όμως η εκλογή τους γινόταν με κλήρο ανάμεσα σε όλους τους Ηλείους Πολίτες. Εκλέγονταν για μια Ολυμπιάδα και η εκπαίδευσή τους διαρκούσε δέκα μήνες. Εκτός όμως από την οργάνωση των αγώνων έργο τους ήταν και η απονομή βραβείων. Μπορούσαν ακόμα να επιβάλλουν ποινές ή και να αποκλείσουν αθλητές.
Δύο ημέρες μετά την έναρξη των αγώνων η πομπή των αθλητών ξεκινούσε από την Ελίν για να καταλήξει στην Ολυμπία όπου την υποδέχονταν τα πλήθη των θεατών που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες. Οι τελετές άρχιζαν με τον επίσημο όρκο που απαγγέλλονταν από τους αθλητές στο Βωμό του Ορκίου Διός, στο Βουλευτήριον, όπου ορκίζονταν ότι θα διαγωνιστούν τίμια και ότι θα σεβαστούν τους κανόνες.

Μέχρι το 632 π.Χ. οι Αγώνες διαρκούσαν 1 έως 3 ημέρες, ενώ από τον 5ο αιώνα και έπειτα η διάρκειά τους επεκτάθηκε στις 5 ημέρες. Αυτό άλλαξε και πάλι κατά την αλλαγή της χιλιετίας και επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο, στις 7 ημέρες. Οι απόψεις πάντως διίστανται όσον αφορά το πρόγραμμα. Τα προγράμματα έγιναν γνωστά χάρη σε αποαπάσματα του Φιλόστρατου, του Παυσανία, του Πλούταρχου και του Λουκιανού.

Στη διάρκεια των αγώνων η Ολυμπία, που τον άλλο καιρό ήταν μια θρησκευτική πόλη όπου έμεναν μόνο ιερείς για να εκτελούν τις λατρείες και να φυλάνε τους τάφους, γίνονταν ένας πολυάνθρωπος τόπος, όπου ανθούσε το εμπόριο. Γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο που μπορούσε να χωρέσει 40 – 60.000 θεατές, ξεφύτρωνε ένα χωριό από σκηνές που στέγαζε τους επισκέπτες.

Όταν πλησίαζε ο καιρός για την διεξαγωγή των αγώνων οι σπονδοφόροι, οι οποίοι κρατούσαν κλαδιά ελιάς, διαλαλούσαν το μήνυμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας (αρχικά η Ιερή Εκεχειρία είχε διάρκεια ενός μήνα και αργότερα έφτασε τους τρεις) στο πανελλήνιο, που σήμαινε διακοπή στις εχθροπραξίες και απαγόρευση εκτέλεσης της θανατικής ποινής.

Στους αγώνες συμμετείχαν μόνο οι ελεύθεροι Έλληνες πολίτες. Για να γίνει κανείς δεκτός σε αυτούς, έπρεπε επίσης να έχει γυμναστεί σοβαρά επί δέκα μήνες και να έχει πάρει μέρος σε μία προεξάσκηση 30 ημερών πριν από την έναρξη των αγώνων. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι Έλληνες πολίτες που δεν είχαν διαπράξει φόνο ή ιεροσυλία. Απαγορεύονταν η συμμετοχή στους βάρβαρους και στους δούλους. Στις μέρες των αγώνων απαγορευόταν η είσοδος στις γυναίκες (εκτός κι αν ήταν ιππείς), μόνο η Ιέρεια της Θεάς Δήμητρας, Χαμύνης μπορούσε να τους παρακολουθήσει καθισμένη στον βωμό της Θεάς. Η τιμωρία των γυναικών που θα παρέβαιναν τον απαγορευτικό νόμο ήταν θάνατος με κατακρήμνισμα από το όρος Τυπαίο. Ωστόσο, η μητέρα ενός αθλητή, η Καλλιπάτειρα, δεν άντεξε στην ευχαρίστηση να δει το γιο της που αγωνίζονταν. Έτσι μεταμφιέστηκε σε γυμναστή και τρύπωσε στο στάδιο, αναμειγμένη με το πλήθος. Για κακή της τύχη την αναγνώρισαν και την καταδίκασαν αρχικά να την πετάξουν από το όρος Τυπαίον, όπως όριζε ο νόμος. Τελικά όμως της έδωσαν χάρη, γιατί ανήκε σε οικογένεια διάσημων αθλητών, μια και ο πατέρας της και τα αδέλφια της είχαν στεφανωθεί νικητές στους προηγούμενους αγώνες. Στο εξής για να αποφύγουν τέτοιου είδους περιστατικά, υποχρέωσαν τους γυμναστές και τους αθλητές να παρουσιάζονται στο στάδιο ολόγυμνοι.
Κότινος ελιάςΟι αθλητές στην αρχαιότητα αγωνίζονταν μόνο για την δόξα αφού μοναδικό έπαθλο ήταν ο κότινος, ένα στεφάνι αγριελιάς από το ιερό δέντρο της Ολυμπίας. Το έπαθλο αυτό θεσπίστηκε κατόπιν εντολής του Μαντείου των Δελφών.
Ανυπολόγιστη όμως ήταν η ηθική σημασία της νίκης. Ο Ολυμπιονίκης όταν επέστρεφε στην πόλη απολάμβανε μεγάλες τιμές. Κατεδαφιζόταν ένα μέρος των τειχών της πόλης, εφόσον η πόλη που γέννησε τον Ολυμπιονίκη δεν είχε ανάγκη από τείχη, και από την νέα είσοδο έμπαινε ο νικητής. Σε άλλες πόλεις αναγράφονταν τα ονόματά τους σε στήλες, οι γλύπτες φιλοτεχνούσαν ανδριάντες τους και ακόμα λατρεύονταν σαν ήρωες μετά τον θάνατό τους. Ο Ολυμπιονίκης γίνονταν εξαιρετική προσωπικότητα και η πόλη του έμπενε αμέσως κάτω από την προστασία των Θεών. Τον θεωρούσαν ημίθεο. Του έστηναν άγαλμα και τον απάλλασσαν από τους φόρους για όλη του τη ζωή. Ωστόσο η σημαντικότερη τιμή για έναν Ολυμπιονίκη ήταν το δικαίωμα να τοποθετήσει το άγαλμά του στην ιερή Άλτη.
         
<<ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΝΑΨΕΙ ΔΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ, ΟΙ ΝΑΟΙ ΘΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΘΕΪΚΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΦΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.>> ΑΝΑΞ ΑΥΤΟΝ
Διαβάστε περισσότερα: Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/?p=115#ixzz21ktdTGzX

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ!



               ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ¨ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ¨ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΛΟΥΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΠΕΤΙΚΟ ΕΒΡΑΪΣΜΟ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΣΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΗ, ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΔΕΝΤΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΤΕΦΑΝΙ, ΕΣΕΙΣ ΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΜΑΜΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, Η ΦΛΟΓΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ¨ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΞ ΑΝΩΘΕΝ¨, ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΦΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΑΓΓΛΟΙ.


ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΝΑΨΕΙ ΔΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ, ΟΙ ΝΑΟΙ ΘΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΘΕΪΚΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΦΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.



ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ:

"Αυτοί δεν κάνουν ούτε για σκλάβοι. Αφήστε τους"
Ιούλιος Καίσαρας



ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Στην Ελλάδα οφείλουμε το πνεύμα μας και το σύνολο των αρετών μας.
ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

Όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος στη δύση, θεωρούμε την Ελλάδα μητέρα μας.
ΓΚΑΡΩΝΤΥ ΡΟΖΕ

Η Ελλάδα ήταν και είναι το σχολείο του κόσμου.
ΔΟΥΡΟΥΪ

Δεν θα ήμασταν τίποτε, χωρίς τους Έλληνες.
ΕΡΑΣΜΟΣ

Η Ελλάς είναι το εκτυφλωτικό φώς, με αυτήν τα σύννεφα διαλύονται, όλες οι απορίες λύονται.
ΖΙΠΕΝ ΑΛΑΙΝ

Χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι η διορατικότητα, που αν συμβάδιζε με την ιδιοφυία τους, η βιομηχανική επανάσταση θα άρχιζε χίλια χρόνια πριν τον Κολόμβο, έτσι σήμερα δεν θα περιφερόμασταν γύρω από την σελήνη, αλλά θα είχαμε φτάσει και σε άλλους πλανήτες.
ΚΛΑΡΚ

Η Ελλάδα, είναι η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα σε αυτήν οφείλουμε ότι κάνει την ζωή ανώτερη και ωραιότερη.
ΜΑΚΕΝΖΥ ΚΙΝΓΚ

Όλα τα πολιτισμένα έθνη, είναι αποικίες της Ελλάδος.
ΜΕΗΝ ΗΕΝΡΥ

Η Ελληνική φυλή, είναι η τελειότερη, ωραιότερη και γοητευτικότερη από όλες τις άλλες φυλές.
ΝΙΤΣΕ

Μορφωμένοι λέγονται αυτοί, που μελετούν τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.
RABELAIS

Η τελευταία λέξη της γης, όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή, θα είναι Ελλάς.
RICHEPIN IEAN

Η μοναδική θεραπεία, για την κρίση που περνάει σήμερα ο πολιτισμός, είναι η επιστροφή στην Ελλάδα.
RENE PUAUX

Το σπίτι, που στην βιβλιοθήκη του, δεν έχει έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, είναι ένα σπίτι χωρίς φώς.
ΣΩ ΜΠΕΡΝΑΡ ΤΖΩΡΤΖ

Δεν υφίσταται παιδεία, χωρίς Ελληνική γραμματεία.
ΤΟΛΣΤΟΙ


                                           

                                       Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ



        ..............................................................................................


                                       Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ





ΑΝΑΞ ΑΥΤΟΝ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οι μαθηματικές αρμονίες του Σύμπαντος



          Το σύμπαν δεν παίζει ζάρια, δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει Κάτι σαν διάνοια που το έχει φτιάξει, που το έχει σκεφτεί με βάση μαθηματικές ιδέες, που ακόμα κι ο πιο ευφυής μαθηματικός δεν θα μπορούσε να συλλάβει. Αυτόν τον συμπαντικό αρχιτέκτονα τον έλεγαν στα παλιά χρόνια θεό, πρώτη αιτία, πνεύμα του κόσμου κ.α. Αλλά, πέρα από τα διάφορα ονόματα, το βέβαιο είναι πως κάτι υπάρχει, που οργανώνει φοβερά έξυπνα και όμορφα την ύλη και δεν είναι ούτε η τύχη, ούτε η ίδια η ύλη, αλλά μια αόρατη διάνοια που βρίσκεται πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων. Είναι αόρατη, άυλη, δηλαδή πνευματική, αλλά τα ίχνη της φαίνονται, όταν έχει κανείς τα μάτια του ανοιχτά και ψάχνει με πραγματική εσωτερική ελευθερία. Ποια είναι αυτά τα ίχνη; Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

           Υπάρχουν δύο είδη μονάδων που επιτρέπουν να μετρήσει κανείς τα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα: το ένα από αυτά τα δύο συστήματα είναι βασισμένο στον ηλεκτρισμό και το άλλο στον μαγνητισμό. Συνδέονται από τον αριθμό 3χ1010. Το 1857 ο φυσικός Κιρτσώφ κατάλαβε ότι αυτή η σχέση είναι ακριβώς η ταχύτητα του φωτός σε εκατοστά / δευτερόλεπτο. Έπρεπε να υπάρχει κάποιος λόγος γι' αυτήν την σύμπτωση. Ο Ρέμιαν είπε πως δεν μπορούσε να είναι τυχαίο.

           Χρόνια αργότερα αυτή η ανακάλυψη, μαζί με τις έρευνες του Μάξγουελ, οδήγησαν τον Αϊνστάιν στον πασίγνωστο τύπο του Ε=Μc2, που έσπασε τους φραγμούς της σχετικής σκέψης για τον χρόνο και τον χώρο. Υπάρχει μια αρμονική σχέση μεταξύ της ταχύτητας του φωτός και του ηλεκτρομαγνητισμού. Η ενέργεια εμφανίζεται με διάφορες μορφές κι εκφράζεται μέσα από αναλογίες τέλεια οργανωμένες. Όπως είπε ο Πυθαγόρας εδώ και 2600 χρόνια, ο Θεός είναι Αριθμός… και ο Θεός δεν μας κοροϊδεύει.


                     
          Άλλη μια σύμπτωση ανακαλύφθηκε το 1885, όταν ο φυσικός Βάλμερ έδειξε ότι, τα μήκη κύματος των διάφορων εκπομπών φωτός από το άτομο υδρογόνου αντιστοιχούν με μια απλή αριθμητική σειρά. Αργότερα, ο Ν. Μπορ, ο Ντιράκ και ο Πάουλι έδωσαν την εξήγηση στη θεωρία των "κβάντα", όπου πάλι ήταν παρούσα στην ύλη μια "φυσική" διανοητική τάξη και αρμονία, που θα μπορούσε να την διαθέτει μόνο ένα υπέρ-έξυπνο Ον. Ο Πλάτωνας μας μίλησε για τα κανονικά στερεά, σαν κλειδιά της δομής του κόσμου.

          Για τους αρχαίους φιλοσόφους, τα λεγόμενα "παιχνίδια του Διόνυσου", δηλαδή τα πλατωνικά στερεά, έκρυβαν τα μυστήρια της δημιουργίας. Και αυτό δεν είναι φαντασία γέρων τρελών. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ο χαρακτηριστικός αριθμός των ιδιοτήτων του οκτάεδρου είναι 108, ο σημαντικός αριθμός του εικοσάεδρου είναι 1728. Αν προσθέσουμε τους δύο αυτούς αριθμούς, έχουμε το 1836. Τι είναι όμως το 1836; Είναι η σχέση μεταξύ της μάζας του πρωτονίου κι αυτής του ηλεκτρονίου! Δηλαδή, αυτή η σχέση μεταξύ του αρνητικού και του θετικού ηλεκτρισμού (ο αρνητικός εμφανίζεται σαν ηλεκτρόνιο και ο θετικός σαν πρωτόνιο) που είναι ένα από τα κλειδιά της δομής του σύμπαντος, βρίσκεται κρυμμένη στις αναλογίες των δύο αυτών πλατωνικών στερεών! Μήπως οι γεωμετρικές μορφές κρύβουν τα κλειδιά του μυστηρίου του σύμπαντος; Πού είναι, λοιπόν, οι άχρηστες φαντασίες των αρχαίων φιλοσόφων;



          Ο δρ. Ιρβιν Γκουντ του πανεπιστημίου του Princeton των Η.Π.Α. έχει ανακαλύψει ότι οι αριθμοί, οι χαρακτηριστικοί των μαζών των υποσωματιδίων του ατόμου, ρυθμίζονται από μια απλή μαθηματική αναλογία. Οι αριθμοί δεν σχετίζονται στα τυφλά, η δομή της ύλης δεν είναι τυχαία… φαίνεται πως υπάρχει κάτι σαν αόρατο δάκτυλο που οργανώνει τα πάντα σύμφωνα με μαθηματικούς νόμους… μια διάνοια που εκφράζεται μέσα από ωραίες εξισώσεις, μια διάνοια που δεν είναι ανθρώπινη…

          Άλλη μια τρομερή αναλογία που ίσως μεταδίδει την ουσία του μυστηρίου της φύσης και που αποκαλύπτει το μυστικό του παγκόσμιου Μαθηματικού, που είναι αυτό που λέμε "Θεό". Η σχέση ανάμεσα στην ηλεκτροστατική δύναμη που υπάρχει μεταξύ δύο ηλεκτρονίων και στην ελκτική δύναμη της βαρύτητας είναι ένα φυσικό μέτρο εξαιρετικής σημασίας. Είναι η μοναδική γνωστή σταθερά που ενώνει τον μακρόκοσμο με τον μικρόκοσμο. Η ηλεκτροστατική δύναμη είναι απωστική και είναι υπεύθυνη για τα φαινόμενα της χημείας και της βιολογίας, η δύναμη της βαρύτητας, της έλξης, λειτουργεί στον σχηματισμό των πλανητών, των άστρων και των γαλαξιών. Η σχέση μεταξύ τους είναι θεμελιώδης κι εκφράζεται σαν 4,14χ1042.

       Αλλά, οι βασικότεροι αριθμοί που ρυθμίζουν τη φύση στη θεμελιώδη λειτουργία της, που είναι ο αριθμός "π" (εκφράζει τη σχέση ανάμεσα στη διάμετρο και την περιφέρεια του κύκλου), ο αριθμός e (βάση των νεπέριων λογάριθμων που ρυθμίζουν την εκθετική αύξηση των ζωντανών όντων) και ο αριθμός 137 (που χαρακτηρίζει τη σταθερά της λεπτότερης δομής της ύλης στη θεωρία των φωτεινών φασμάτων και είναι κλειδί αυτής της θεωρίας), σ' έναν ορισμένο συνδυασμό εκφράζουν την ίδια εκείνη αναλογία μεταξύ των δύο βασικών δυνάμεων της έλξης και του ηλεκτροστατισμού, δηλαδή 2137χπχe. Η πιθανότητα να οφείλεται στην τύχη αυτή η θαυμάσια μαθηματική αναλογίακοσμικής αρμονίας είναι μία στις 1042, δηλαδή σχεδόν μηδενική.
                             

       Ακόμα έχουμε τον νόμο του Μπόντε, ενός σοφού που, το 1747, "ανακάλυψε" μια απλή γεωμετρική πρόοδο που ρυθμίζει τις αποστάσεις των πλανητών από τον ήλιο. Έτσι εμφανίστηκε μια διανοητική σκοπιμότητα στην θέση των πλανητών, που δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά σε μια μαθηματική αρμονία, προϊόν μιας κοσμικής διάνοιας. Αυτός ο νόμος του ηλιακού συστήματος, που δίνει τις αποστάσεις των πλανητών, σχηματίζεται με το να προσθέσει κανείς 4 σε κάθε όρο της σειράς 0, 3, 6, 12, 24, 48, 96, 192 … Εκείνη την εποχή δεν ήταν γνωστό ότι μεταξύ Άρη και Δία υπάρχει μια ζώνη αστεροειδών, σαν απομεινάρια έκρηξης κάποιου πρώην πλανήτη. Όμως στον τύπο του Μπόντε υπάρχει μια κενή θέση ακριβώς σ' αυτή την απόσταση, δηλαδή στον αριθμό της απόστασης όπου δεν αντιστοιχεί κανένας ορατός πλανήτης. Ας δούμε την πρόοδο:
· Ερμής ………………….. 4 + 0 = 4
· Αφροδίτη ……………… 4 + 3 = 7
· Γη ……………………... 4 + 6 = 10
· Άρης …………………...4 + 12= 16
· ; (ζώνη αστεροειδών) 4 + 24= 28
· Δίας ……………………4 + 48= 52
· Κρόνος ………………..4 + 96=100
· Ουρανός ………………4+192=196

         Παίρνοντας την απόσταση Γης - Ήλιου σαν μονάδα (διαιρώντας τα ποσά δια δέκα η Γη γίνεται μονάδα, 10:10=1), δηλαδή μία μονάδα = 149χ106 km, βγαίνουν εύκολα οι άλλες αποστάσεις, πολλαπλασιάζοντας αυτήν σε χιλιόμετρα, επί την αναλογική στη σειρά της προόδου.
Για τους πλανήτες που βρίσκονται πέρα από τον Ουρανό δεν ισχύει ο νόμος, κάτι που δείχνει ότι από λειτουργικής άποψης δεν είναι όπως οι άλλοι πλανήτες, όπως έλεγαν οι αρχαίοι εσωτεριστές και αστρολόγοι-αλχημιστές που δεν έβαζαν τέτοιους πλανήτες στους υπολογισμούς τους, παρ' όλο που είχαν γνώριζαν την ύπαρξή τους, όπως φαίνεται σε αρχαίες αιγυπτιακές, σουμεριακές, αμερικάνικες κ.α. γραφές.
          Πιο θαυμαστό ακόμα είναι ότι, αν συνεχίσουμε την πρόοδο με αρνητικούς αριθμούς, δηλαδή κάνουμε τον υπολογισμό 4+(-3), τότε βγαίνει η απόσταση που υπάρχει από τον ήλιο ως τον πρόσφατα ανακαλυμμένο μαθηματικά πλανήτη, που βρίσκεται πριν από τον Ερμή.
Μέσα απ' όλα αυτά φαίνεται καθαρά ότι, υπάρχει πράγματι κάτι σαν κοσμική διάνοια που ρυθμίζει και οργανώνει τα πάντα. Και πραγματικά μπορούμε να πούμε, μαζί με τους αρχαίους εσωτεριστές φιλοσόφους, ότι το σύμπαν είναι η σκέψη μιας υπέρ-διάνοιας που λέγεται "Θεός".
Κάποτε ρώτησαν την Ε. Π. Μπλαβάτσκυ γιατί δεν πίστευε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε τυχαία και όχι από μια θεία διάνοια. Κι εκείνη απάντησε ότι θα το πίστευε αν της έδειχναν ότι, πετώντας στον αέρα διάφορα κομμάτια από μέταλλο, ξύλο κλπ. θα πέσουν σχηματίζοντας ένα μουσικό όργανο που θα παίζει μουσική του Μπαχ, χωρίς κανείς και τίποτα να έχει επέμβει κατά την πτώση τους.
          Και πράγματι, βλέποντας το σύμπαν, όπου όλα τα πράγματα βρίσκονται σε τόσο θαυμαστή αρμονία και όπου υπάρχουν τόσο θαυμάσιες και υπέρ-έξυπνες μαθηματικές σχέσεις και αναλογίες, δεν είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς πως δεν υπάρχει Κάτι ή Κάποιος που τα έχει φτιάξει, μια Ενέργεια, ένας Λόγος που λειτουργεί μέσα από Ιδέες, Αρχέτυπα και Σκέψεις ακόμα πιο υψηλές από αυτές που ο άνθρωπος έχει αναπτύξει. Και οι ιδέες, μαθηματικές και αρμονικές Ιδέες που εκφράζουν μια παγκόσμια Ομορφιά, εκδηλώνονται στη Δημιουργία και στον τρόπο κατασκευής του δικού μας σύμπαντος. Κι αν δεν υπήρχε ο κόσμος, αυτές οι ιδέες θα υπήρχαν, οι μαθηματικοί λόγοι της ομορφιάς, αφού υπήρχαν πριν από αυτόν. Όπως υπήρχε ο νόμος της βαρύτητας πριν τον συλλάβει μαθηματικά ο άνθρωπος, όπως υπάρχει η ιδέα του αγγείου πριν φτιαχτεί από τον αγγειοπλάστη, έτσι υπήρξε και η Ιδέα, η Σκέψη του σύμπαντος, πριν φτιαχτεί υλικά. Στην ύλη έχουμε τα ίχνη, τα αποτελέσματα της δράσης της Παγκόσμιας Διάνοιας.
Όμως ο άνθρωπος δεν ικανοποιείται μόνο με ίχνη, θέλει τις ίδιες τις Ιδέες απελευθερωμένες από ύλη, θέλει την Αλήθεια γυμνή, θέλει το κλειδί του μυστηρίου της ύπαρξης… θέλει να πιει το Νερό της αιωνιότητας. Και η πηγή του βρίσκεται στον Αριθμό, που είναι τα ενδύματα που καλύπτουν τον Θεό.


Πηγή: esoterica.gr
                     
 

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ . . .



          …ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΔΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟ-ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΟΒΙΚΕΣ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΝΩΤΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΣΙΠΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΡΠΕΤΙΚΑ ΜΙΑΡΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΑΜΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΜΕ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΨΙΛΟΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΙΣ.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΣΑΣ.

Εσένα την Νέμεση καλώ……


                                           ЭЄ ΕΨΙΛΟΝ ЭЄ


Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ


«ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΟΤΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΟΣΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ, ΠΙΟ ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΩΘΡΟΙ, ΠΑΡΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΣΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Τ' ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ» (ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΜΕΝΩΝ 86 Β 6)
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΥ ΣΥΝΟΛΟ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ. ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.

enneaetifotosΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/blog-post_6322.html#ixzz21QyU144X

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ




Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του... 
1.. Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2.. Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.
3.. Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:

1.. Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2.. Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3.. Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ? ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.


              «Αχ! Να μην έσωνα κι εγώ, ύστερα από αυτούς, να βρίσκομαι με τους ανθρώπους του πέμπτου γένους, παρά ή να πέθαινα πρωτύτερα ή να ζούσα κατόπιν. Γιατί τώρα πια υπάρχει το πέμπτο γένος, το σιδερένιο. Ποτέ δεν θα πάψουν την ημέρα να τραβάνε κόπους και βάσανα και τη νύχτα να μαραζώνουν για κάτι τι, γιατί βαριές έγνοιες θα τους δίνουν οι θεοί. Μα όπως και να είναι, με τα κακά αυτά θα αναμιχθούν και καλά. Ο Ζευς θα αφανίσει και τούτο το γένος των ανθρώπων τότε που θα μοιάζει των παιδιών του ούτε και τα παιδιά (του πατέρα), ούτε ο αδελφός στον αδελφό, καθώς πρωτύτερα. Και τους γονείς, μόλις γεράσουν, θα τους καταφρονούν. Θα τους βρίζουν τότε λέγοντάς τους βαριά λόγια, οι κακοί, χωρίς να λογαριάζουν την τιμωρία των θεών. Ούτε και θα αποδίδουν αυτοί στους γερασμένους γονείς τους τα όσα ξόδεψαν για να τους μεγαλώσουν. [θα βάζουν το δίκιο στην δύναμή τους. Κι ο ένας του άλλου θα λεηλατεί την πόλη]. Ούτε καμία τιμή θα έχει όποιος κρατεί τον όρκο του, ούτε ο δίκαιος ούτε ο καλός, και μάλλον θα τιμούν τον άνθρωπο που κάνει εγκλήματα και αυθαιρεσίες. Το δίκαιο θα είναι στο δύναμη και σεβασμός δεν θα υπάρχει. Και θα ζημιώνει ο αχρείος τον ευγενικό άνθρωπο λέγοντας του λόγια απατηλά που θα παίρνει όρκο για αυτά. Και ο φθόνος ο πικρόγλωσσος ο χαιρέκακος, θα παρακολουθεί όλους τους άθλιους ανθρώπους με μάτια γεμάτα μίσος. Και τότε πια από την πλατύδρομη χθόνα η Αιδώς και η Νέμεσις, αφού σκεπάσουν το ωραίο τους πρόσωπο με τα λευκά πέπλα τους, θα ανέβουν στον Όλυμπο, κοντά στους αθανάτους, παρατώντας τους ανθρώπους. Και θα μείνουν στους θνητούς οι βαριές θλίψεις. Και το κακό δεν θα έχει γιατρειά».
ΗΣΙΟΔΟΣ


          …ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΓΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΚΟΣΜΟΑΝΑΛΥΤΗ¨ ΗΣΙΟΔΟ, ΕΝΑ ΓΕΝΟΣ ΠΟΥ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ, ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙ, ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΝΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ. ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΤΗΝ ΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΖΕΙ ΔΕΣΜΙΟΣ ΣΤΟ ¨ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ¨ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΛΑΝΕΨΑΝ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΣΑΝ ΣΚΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΗ. ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΜΒΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙ ΨΕΥΤΙΚΟ. ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ. ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ¨ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ¨ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ¨ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ¨ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. 


           ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΟΙ ΕΝΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ Η ΜΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΦΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ¨ΛΕΝΕ¨ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΜΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΘΩΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΦΕΛΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ¨ΤΑΪΖΕΙ ΨΑΡΙΑ¨ ΕΝΩ ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΨΑΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΑΙΔΕΥΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ, ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ, ΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΙΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ – ΓΚΟΥΡΟΥ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΒΑΜΠΙΡ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ – ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΒΟΥΛΟ ΟΝ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ –ΤΣΟΠΑΝΗ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΥΔΩΡ. ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ¨ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΕΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ¨ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ.

«Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ' όλους τους σωτήρες· αυτή 'ναι η ανώτατη ... Αντέχεις;».
Καζαντζάκης Ν.


          ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ ΠΟΥ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΑΝΕΥΤΕΙ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ, ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΡΑΤΑ, ΟΠΩΣ Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ , Η ΕΝΟΡΑΣΗ, Η ΔΙΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ. ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ¨ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ¨ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ, ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ. ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ! ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΟΥ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ!

                    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΟ ΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΠΡΟ-ΑΡΧΕΙ ΟΛΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ Η ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΥΡΩ ΣΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΠΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΕΠΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΡΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.

                       ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΝΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΤΛ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ,
 .....ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ…?

ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΪΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ…?

ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΣΑΘΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ?

        ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ! ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ… «ΜΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ…?» ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ…. «ΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ¨ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ¨ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…!» ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΛΑΝΗ, ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ.

          ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΘΕ ΕΜΨΥΧΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΝΤΟΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΔΕΚΑΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ… ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΓΑΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙ  ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΟΜΟ ΣΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ (ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΛΗΘΟΣ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ¨ΜΑΓΑΖΙ¨ ΤΟΥΣ! 

       ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΙΣΤΕΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΙΩΣ ΟΣΟ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ!

ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΦΟΛΙΔΩΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.


«Όλων των ανθρώπων οι ψυχές είναι αθάνατες. Όμως των δικαίων δεν είναι μόνο αθάνατες, αλλά και θεϊκές».
Σωκράτης



Υ.Γ.: Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΧΘΕΙ ΤΥΧΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΓΝΩΣΗ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ….ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ?!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ... «ΠΟΛΥΜΝΟΙΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ», «ΠΥΡΦΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝ», «ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΡΕΙΑ»,«ΕΛΛΑΝΙΟ ΙΦΙΓΕΝΗ», «ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟ», «ΜΑΙΝΑΔΑ ΕΥΡΥΔΙΚΗ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΦΩΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ, ΜΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.


                             ЭЄ ΕΣΕΤΑΙ ΝΕΜΕΣΙΣ ЭЄ

ΑΝΑΞ ΑΥΤΟΝ

Τα πέντε Ησιόδεια γένη των ανθρώπων (Τεκμηριωμένο).



                   Όπως εξηγεί ο Πρόκλος, στο “Σχόλια στον Κρατύλο του Πλάτωνος εκλογαί χρήσιμοι, 129. 1 – 16“, η ύπαρξη των ανώτερών μας γενών είναι τριπλή : νοητική, λογική και φανταστική, και στην νοητική αναλογεί το Χρυσό Γένος. Πράγματι, οι Έλληνες θεολόγοι λένε ότι ο χρυσός έχει αποδοθεί στον πρωταρχικό από τους Κόσμους, τον «εμπύριο και νοητικό». Το Αργυρό Γένος αναλογεί στη λογική ύπαρξη, αφού ο άργυρος αναλογεί στον ενδιάμεσο και αιθέριο Κόσμο. Το δε Χάλκινο Γένος, τέλος, αναλογεί στην άλογη και φανταστική ύπαρξη, διότι και η φανταστική εντύπωση είναι νους που μορφοποιεί, όχι όμως καθαρός, όπως ακριβώς και ο χαλκός που δίνει την εντύπωση πως έχει το χρώμα του χρυσού, περιέχει όμως άφθονο το γήινο στοιχείο, παρόμοιο και συγγενικό προς τα στερεά και αισθητά. Εξ ου και αναλογεί προς τον «πολύχαλκο ουρανό» και τον «χάλκινο»», πού είναι ο αισθητός Κόσμος, το σώμα του για την ακρίβεια, του οποίου και ο άμεσος δημιουργός παραδίδεται ότι τον χαλκεύει, είναι δηλ. ο Ήφαιστος. Τούτα λοιπόν είναι τα τρία γένη των δαιμόνων, στα οποία αναλογούν το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο γένος. Το τέταρτο τώρα γένος, το ηρωικό, σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στα τρια προαναφερθέντα γένη, από άλλα είναι υποδεέστερο και από άλλα ανώτερο. Στ’ αλήθεια, το ηρωικό γένος εφάπτεται της πράξεως, και αν ακόμα έχει εκπέσει απο την πρόνοια των κατωτέρων και την ανέπαφη ζωή, έχει καρακτήρα μεγαλουργό και δείχνει τη μεγαλοπρέπεια της αρετής της. Το πέμπτο, το ανθρώπινο γένος με τα πολλά πάθη, που παριστάνεται με το “πολυκάματο” και μαύρο σίδερο λόγω της υλικής και της σκοτεινιάς της ζωής, εκδηλώνει τις πράξεις του ελλειμματικές, διευθαρμένες και άλογες.


                 Ποιο αναλυτικά ο Πρόκλος, στο “Εις τας Πλάτωνος Πολιτείας Υπόμνημα, βιβλίο Β’ [συνέχεια], 74.26 – 77.19“, μας λέγει ότι ο θεολόγος Ορφέας διδάσκει ότι υπάρχουν τρία γένη ανθρώπων. Πρωταρχικότερο όλων το Χρυσό, το οποίο, λέει, το δημιούργησε ο Φάνης. Δεύτερο το Αργυρό, του οποίου ηγήθηκε ο μέγιστος Κρόνος. Τρίτο το Τιτανικό, για το οποίο λέει ότι το δημιούργησε ο Δίας από τα μέλη των Τιτάνων. Ο Ορφέας εν ολίγοις λέει ότι μέσα στους τρείς τούτους όρους περιέχεται κάθε είδος της ανθρώπινης ζωής. Ή δηλαδή είναι νοητικό και θεϊκό, εγκαθιδρυμένο ακριβώς στο κορυφαίο των όντων, ή στρέφεται προς τον εαυτό του και νοεί τον εαυτό του και αρέσκεται στην τέτοιου είδους ζωή, ή στρέφει το βλέμμα του προς τα χειρότερα και θέλει να ζει μαζί με εκείνα, τα οποία δεν διαθέτουν λογική, με τα άλογα όντα. Καθώς λοιπόν η ανθρώπινη ζωή έχει τρία είδη, το πρωταρχικότερο όλων προέρχεται από τον Φάνη, ο οποίος συναρτά προς τα νοητά κάθε νοητικό υποκείμενο, άλλωστε αυτό που βρίσκεται πριν από τα νοητά είναι θεός, και τα πρώτα νοητά είναι θεοί και ενάδες, και επειδή το νοητό έχει ουσία, και οι πρώτοι νόες είναι ουσίες, και επειδή ο νους παντού από τη φύση του είναι νοητικός, οι πρώτες ψυχές είναι νοητικές. Το δεύτερο είδος προέρχεται από τον Κρόνο τον πρώτο, τον παλαιό, όπως λέει ο μύθος, τον «αγκυλομήτη», δηλ. «αυτόν με τις στρεψίβουλες σκέψεις», αυτός ο οποίος κάνει τα πάντα να στρέφονται προς τον εαυτό τους, ενώ το τρίτο από τον Δία, ο οποίος διδάσκει την πρόνοια για τα δεύτερα και την οργάνωση των κατώτερων Κόσμων : αυτό πράγματι άλλωστε είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δημιουργού. Ο Ησίοδος από πλευράς του δεν δημιουργεί τρία μόνο γένη, αλλά πρώτο το χρυσό, έπειτα το αργυρό, στη συνέχεια το χάλκινο, μετά κάποιο ηρωικό γένος κι ύστερα το σιδερένιο, προχωρώντας τον χωρισμό σε πιο πολλά είδη ζωής. Το χρυσό λοιπόν δηλώνει και για τον Ησίοδο κάποια μορφή νοητικής ζωής, άυλης και αγνής, σύμβολο της οποίας είναι το χρυσάφι που δεν σκουριάζει. Για τον λόγο αυτό μετακινεί το γένος αυτό στη σειρά των δαιμόνων, η οποία προνοεί, φρουρεί και απομακρύνει τα κακά από το γένος των ανθρώπων, μετά τον κύκλο της γένεσης. Ευρισκόμενο μάλιστα αυτό το γένος στην περιοχή της γένεσης ανατρέφεται, λέει, και τελειοποιείται από τους πατέρες για εκατό χρόνια. Γράφει ένα μύθο που συνδέεται με τις Μούσες και δείχνει ότι σύμφωνα με τον κατ’ ενέργεια νου από τους πατέρες, και χωρισμένο από την ανθρώπινη πολυπραγμοσύνη ζει μια ζωή αποκαταστατική. Και όπως και στον Πλάτωνα έτσι και στον Ησίοδο δηλώνει τον κύκλο της ταυτότητας [=κύκλος του Ταύτου - ουράνιος ισημερινός] και της ομοιότητας και του νοητικού είδους ζωής. Το επόμενο από αυτό το γένος, το αργυρό, προχωρεί από την σύμφωνα με τον νου ενέργεια στην μεικτή από νου και Λόγο ενέργεια. Αναγνωριστικό του σύμβολο είναι ο άργυρος, που διαθέτει, αφενός, ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τη λαμπρότητα της σύμφωνης με τον Λόγο ζωής και τη φωτεινότητα όπως και το ότι μερικές φορές προσβάλλεται από τη σκουριά και τη σήψη, αλλά που, αφετέρου, έχει και κάτι πέρα από τα παραπάνω, το ότι όταν το βάλεις μαζί με το χρυσάφι παίρνει τη λάμψη του χωρίς να εκδηλώνει καμίαν αντίθεση προς αυτό. Έτσι είναι άλλωστε και ο Λόγος της ψυχής, μολονότι μερικές φορές πληρούται από την ύλη και από την υλική ακαθαρσία. Αλλά επίσης καταυγάζεται και φωτίζεται από τον νου, και, αφού φωτιστεί, εκδηλώνει μια μόνο και κοινή με αυτόν ενέργεια, «θεώμενος τα όντα» «με την νόηση συνοδευόμενη από τον Λόγο», όπως λέγει ο Πλάτωνας στον «Τίμαιο, 28.a» και στον «Φαίδρο, 247.e» αντίστοιχα. Το χάλκινο γένος, εξάλλου, το τρίτο, σταθεροποιεί το οικείο του είδους ζωής ακριβώς στη σύμφωνη με τον Λόγο ενέργεια και μόνο, την οποία δηλώνει συμβολικά ο χαλκός, κατά τον ποιητή, ο οποίος λέγει ότι εκείνοι που τοποθετήθηκαν στο γένος τούτο από τον Δία πραγματοποιούν όλες τις τεχνικές τους δραστηριότητες και όλες τις πολεμικές τους ενέργειες χρησιμοποιώντας τον χαλκό. Ένας λόγος λοιπόν άυλος, που υπάρχει ως καθαρό φώς και είναι απαλλαγμένος από τη σκοτεινή ύλη, που έχει μάλιστα και ο ίδιος κάποια ομοιότητα με τον Νου λόγω της επιστροφής προς τον εαυτό του, όπως έχει κάνει και ο χαλκός με το χρυσάφι, προσδιορίζοντας τη ζωή τούτων. Και επειδή ο χαλκός είναι αυτός που κατεξοχήν παράγει ήχο και μιμείται τον ζωτικό συριγμό της ψυχής, είναι αυτός που ταιριάζει στο ενδιάμεσο είδος της ζωής, το σύμφωνο με τον Λόγο. Το γένος των ημιθέων, που είναι το τέταρτο στην σειρά, στρέφει τον Λόγο συνολικά προς την κατ’ ενέργεια [πρακτική] ζωή, ενώ λαμβάνει επίσης λόγω του πάθους, και κάποια άλογη κίνηση και ορμή κατά τις πράξεις, επιδιδόμενο έτσι σε αυτές με περισσότερη προθυμία. 
                  Για αυτό επομένως και ο ποιητής δεν παραχώρησε στο γένος τούτο κάποιο ιδιαίτερο μέταλλο με τη σκέψη ότι έχει τους χαρακτήρες του πριν και του μετά από αυτό γένους, όντας πραγματικά γένος ημιθέων, διότι με τον Λόγο, στον οποίο έλαχε θεϊκή ουσία, συνέμειξε την θνητή ζωή του πάθους. Τη μεγαλοπρέπεια και την επιτυχία που έχει το γένος τούτο στα έργα του την προσφέρει ο Λόγος, ενώ την ενεργητική η παθητική δράση μέσω της ταύτισης ή της αντίθεσης των αισθημάτων του την προσδίδει το πάθος στη συνύφανση του με τον Λόγο. Το σιδερένιο γένος, το πέμπτο στην σειρά, είναι πραγματικά τελευταίο και χθόνιο, γεμάτο πάθη καθώς είναι παραπλήσιο με το σίδερο : ανθεκτικό, σκληρό και γεώδες, μαύρο και σκοτεινό. Τέτοια είναι άλλωστε και η φύση των παθών, ανεπίδεκτη νουθεσίας και αλύγιστη από τον Λόγο, και επίσης βαριά και αμέτοχη τρόπο τινά στον Λόγο, ο οποίος είναι φώς. Πραγματικά, εικόνα όλων τούτων είναι το σίδερο, με το οποίο ο ποιητής απεικόνισε το 5ο γένος. Δικαιολογημένα λοιπόν αυτό είναι το τελευταίο και λιγότερο τιμώμενο, μέσα στα πάθη καθώς κυλιέται, με τον κίνδυνο να εκπέσει στην εντελώς θηριώδη και δίχως λογικό ζωή, έχοντας πάνω του αμυδρό και θαμπό το φως του Λόγου, όμοια και το σίδερο έχει μιαν αμυδρή ομοιότητα στην απόχρωση του με τον άργυρο, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του είναι μαύρο. Και το παθητικό στοιχείο άλλωστε έχει μια δύναμη φαντασίας η οποία τείνει να μιμηθεί τον Νου και τον Λόγο, αλλά δεν μπορεί επειδή εκδηλώνει την ενέργεια της μαζί με την ύλη.

Κυρίως Θέμα
Αλλά ας δούμε λεπτομερώς τι λέει ο Ησίοδος …..

                 Πρώτο έπλασαν το χρυσό γένος των μερόπων ανθρώπων οι αθάνατοι που κατοικούνε στου Ολύμπου δώματα. Αυτοί (οι άνθρωποι) υπήρχαν τον καιρό του Κρόνου, όταν βασίλευε στον ουρανό. Ζούσαν σαν θεοί, μη έχοντας καμία έγνοια στο μυαλό τους και μακριά και έξω από κόπους και βάσανα. Ούτε υπήρχαν τα γερατειά που εμείς τα τρέμουμε, και έχοντας πάντα νεανικά τα χέρια και τα πόδια τέρπονταν με συμπόσια, μακριά από κάθε κακό. Και πέθαιναν σαν να τους έπαιρνε ο ύπνος. Και είχαν όλα τα καλά. Η ζωοδότρα γη ανάδινε μονάχη της πολύ και άφθονο καρπό. Και εκείνοι ευχαριστημένοι, ζούσαν ξεκούραστοι από τα κτήματα τους ανάμεσα σε πολλά καλά, [πλούσιοι σε πρόβατα και φίλοι των μάκαρων θεών]. Λοιπόν, από τον καιρό που σκέπασε πια η γαία αυτό το γένος, τούτοι έγινα με την θέληση του μεγάλου Διός Δαίμονες, εσθλοί, επιχθόνιοι, φύλακες των θνητών ανθρώπων [και τούτοι παρακολουθούν τις δίκες και τα εγκλήματα, αεροντυμένοι περιέρχονται επί Αίαν], και χαρίζουνε πλούτη. Αυτό το βασιλικό προνόμιο πήρανε.

               Ύστερα πάλι δεύτερο γένος, πολύ κατώτερο, ασημένιο έπλασαν αυτοί που κατοικούν στου Ολύμπου τα δώματα, που δεν ήταν όμοιο με το χρυσό ούτε στου κορμιού ούτε στου νου τη δύναμη. Παρά εκατό έτη μεγάλωνε το παιδί, παίζοντας στον οίκο του δίπλα στην στοργική μητέρα του, όλως διόλου νήπιο. Μα όταν ερχόταν ο καιρός να γίνουν παλληκάρια και έπαιρναν τα σημάδια της ήβης, πολύ λίγο καιρό ζούσαν, αφού τραβούσαν βάσανα από την αμυαλιά τους. Γιατί δεν μπορούσαν να κρατούν μακριά ο ένας από τον άλλον την ανόσια αλαζονεία, και δεν ήθελαν να λατρεύουν τους αθανάτους, ούτε να θυσιάζουν επάνω στους ιερούς βωμούς των μακάρων, σύμφωνα με τα έθιμα που έχουν οι άνθρωποι ο καθένας στον τόπο του. Ύστερα από αυτά ο Κρονίδης Ζεύς θύμωσε και τους έκρυψε, αφού πρόσφεραν τιμές στους μακαρισμένους θεούς που κατοικούν στον Όλυμπο. Όταν και τούτο το γένος κατά γαίαν καλύφτηκε, αυτοί καλούνται υποχθόνιοι μάκαρες θνητοί, και έρχονται σε κατώτερη τάξη, μα τους ακολουθεί και τούτος κάποια τιμή.

                Και ο Ζευς ο πατήρ ένα άλλο τρίτο γένος έπλασε μερόπων ανθρώπων, χάλκινο, που δεν έμοιαζε καθόλου με το ασημένιο, εκ μελίας, σκληρό και δυνατό. Τούτοι καταγίνονται στα πολυστέχνατα έργα του Άρεως και σε πράξεις βίας. Ούτε έτρωγαν καθόλου σιτάρι, παρά είχαν αδάμαντος είχαν κρατερόφρονα θυμό, και έπνεαν τρόμο. Μεγάλη ήταν η δύναμη τους, και τα ανίκητα χέρια τους ξεφύτρωναν από τους ώμους επάνω στα στιβαρά κορμιά τους. Τα όπλα τους ήσαν χάλκινα και χάλκινοι οι οίκοι τους, και με τον χαλκό εργαζόταν, γιατί δεν υπήρχε μαύρος σίδηρος. Και τούτοι αφανισμένοι ο ένας από το χέρι του άλλου μπήκαν στο μουχλιασμένο δόμα του κρυερού Άδη, χωρίς να αφήσουν όνομα. Αν και ήσαν τρομεροί, τους πείρε ο θάνατος κι έχασαν το λαμπρό φώς του ήλιου.

                 Αφού λοιπόν και τούτο το γένος κατά γαία κάλυψε, πάλι και τέταρτο έπλασε ο Κρονίδης Ζευς επί της πολυτρόφου χθόνας, πιο δίκαιο και αντρειωμένο, το θείο γένος των Ηρώων που ονομάζονται ημίθεοι, η πρωτύτερη από τη δική μας γενιά επάνω στην απέραντη γαία. Και τούτους όμως πόλεμος κακός και τρομερή σύγκρουση, άλλους στην εφτάπυλη Θήβα, της Καδμείας γαίας, αφάνισε, που μάχονταν για τα κοπάδια του Οιδίποδα, και άλλους και μέσα στα καράβια απάνω από την άπατη θάλασσα, αφού τους έφερε στην Τροία για την Ελένη την ομορφομαλλούσα. Άλλους εκεί, αλήθεια, ο θάνατος τους σκέπασε και πέθαναν, και άλλους ο Κρονίδης Ζευς, αφού ξέχωρα από τους ανθρώπους τους ώρισε να ζουν και να κατοικούν, τους τοποθέτησε στα πέρατα της γαίας, μακριά από τους αθανάτους, και ο Κρόνος είναι βασιλιάς τους, γιατί τον έλυσε από τα δεσμά ο πατέρας των ανθρώπων και των θεών. Και τούτοι μεν κατοικούν έχοντες ξέγνοιαστη καρδιά στα Νησιά των Μακάρων κοντά στον βαθυδίνη Ωκεανό, όλβιοι ήρωες που η πολύκαρπη αρούρα [γη] τους χαρίζει γλυκό καρπό που ωριμάζει τρείς φορές το χρόνο. Και στους άλλους που βρίσκονται στον κάτω Κόσμο χάρισε τιμή και κύδος. Ούτε άλλο γένος έκαμε τόσο ονομαστό ο ευρύοπας Ζευς ανάμεσα στους ανθρώπους που γεννήθηκαν επί της πολυτρόφας χθόνας.

            Αχ! Να μην έσωνα κι εγώ, ύστερα από αυτούς, να βρίσκομαι με τους ανθρώπους του πέμπτου γένους, παρά ή να πέθαινα πρωτύτερα ή να ζούσα κατόπιν. Γιατί τώρα πια υπάρχει το πέμπτο γένος, το σιδερένιο. Ποτέ δεν θα πάψουν την ημέρα να τραβάνε κόπους και βάσανα και τη νύχτα να μαραζώνουν για κάτι τι, γιατί βαριές έγνοιες θα τους δίνουν οι θεοί. Μα όπως και να είναι, με τα κακά αυτά θα αναμιχθούν και καλά. Ο Ζευς θα αφανίσει και τούτο το γένος των ανθρώπων τότε που θα μοιάζει των παιδιών του ούτε και τα παιδιά (του πατέρα), ούτε ο αδελφός στον αδελφό, καθώς πρωτύτερα. Και τους γονείς, μόλις γεράσουν, θα τους καταφρονούν. Θα τους βρίζουν τότε λέγοντάς τους βαριά λόγια, οι κακοί, χωρίς να λογαριάζουν την τιμωρία των θεών. Ούτε και θα αποδίδουν αυτοί στους γερασμένους γονείς τους τα όσα ξόδεψαν για να τους μεγαλώσουν. [θα βάζουν το δίκιο στην δύναμή τους. Κι ο ένας του άλλου θα λεηλατεί την πόλη]. Ούτε καμία τιμή θα έχει όποιος κρατεί τον όρκο του, ούτε ο δίκαιος ούτε ο καλός, και μάλλον θα τιμούν τον άνθρωπο που κάνει εγκλήματα και αυθαιρεσίες. Το δίκαιο θα είναι στο δύναμη και σεβασμός δεν θα υπάρχει. Και θα ζημιώνει ο αχρείος τον ευγενικό άνθρωπο λέγοντας του λόγια απατηλά που θα παίρνει όρκο για αυτά. Και ο φθόνος ο πικρόγλωσσος ο χαιρέκακος, θα παρακολουθεί όλους τους άθλιους ανθρώπους με μάτια γεμάτα μίσος. Και τότε πια από την πλατύδρομη χθόνα η Αιδώς και η Νέμεσις, αφού σκεπάσουν το ωραίο τους πρόσωπο με τα λευκά πέπλα τους, θα ανέβουν στον Όλυμπο, κοντά στους αθανάτους, παρατώντας τους ανθρώπους. Και θα μείνουν στους θνητούς οι βαριές θλίψεις. Και το κακό δεν θα έχει γιατρειά. ….. 



             Αλλά ας δούμε τι σημαίνουν όλα αυτά, πάντα με γνώμονα την Ελληνική γραμματεία και συγκεκριμένα το Πρόκλειο «Υπόμνημα εις τα Ησιόδου Έργα και Ημέρες» :

             Η φράση, λοιπόν, «πρώτα το χρυσό γένος –Χρύσεον μὲν πρώτιστα» [σ. 109 - 110], που είναι σχετική με τις ανθρώπινες πολιτείες, περιέχει μια ένδειξη των μεταβολών που συμβαίνουν στις ανθρώπινες ζωές από την αρετή στην κακία και από την κακία στην αρετή, και ότι σε όλους δεν υπάρχει μια ζωή αλλά η ζωή έχει ποικιλία. Και το ότι λέει ότι άλλοτε υπάρχει καλύτερο γένος και άλλοτε χειρότερο, ενώ υπάρχουν πάντα τα καλύτερα και τα χειρότερα (γιατί δεν είναι δυνατόν να χαθούν ούτε τα κακά ούτε και φυσικά τα καλά), δεν πρέπει να μας κάνει να απορούμε καθόλου. Γιατί βλέπει αυτές τις μεταβολές σαν να κοιτάζει σε έναν τόπο. Και σύμφωνα με την ποιητική άδεια, δεν αποκλείεται καθόλου να υπάρχει αλλού το σιδερένιο γένος και αλλού το χρυσό γένος. Το ότι, όμως, χρησιμοποιεί αμετάβλητα πράγματα, όπως τον χρυσό, τον άργυρο και τον σίδηρο, για να υποδείξει τις ζωές, ούτε και αυτό είναι περίεργο. Γιατί η μεταφορά και η αναπαράσταση μέσω εικόνων είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό για την ποίηση.

               Το «αυτοί ήταν τον καιρό του Κρόνου - οἳ μὲν ἐπὶ Κρόνου ἦσαν» [σ. 111] το λέει γιατί οι άνθρωποι που άνηκαν στον χρυσό γένος είχαν ζωή καθαρή, άυλη και απαθή. Και αυτή δηλώνει ο χρυσός, όπως ακριβώς κατέστησε φανερό ο Πλάτων στον «Κρατύλο, 397.e.2 – 398.c.4»

ΣΩ. : Αλήθεια, Ερμογένη. Τι να σημαίνει άραγε το όνομα «δαίμονες» ;; Πρόσεξε αν σου φανώ ότι λέω κάτι σπουδαίο.

ΕΡΜ. : Λέγε.

ΣΩ. : Γνωρίζεις ποιοι, κατά τον Ησίοδο, είναι οι δαίμονες ;;

ΕΡΜ. : Δεν γνωρίζω.

ΣΩ. : Δεν γνωρίζεις ούτε για το χρυσό γένος των ανθρώπων, που λέει ότι υπήρξε πρώτο ;;

ΕΡΜ. : Αυτό το ξέρω.

ΣΩ. : Λέει λοιπόν για αυτό «Μόλις το γένος τούτο χωρίστηκε σε μέρη οι δαίμονες αγνοί και υποχθόνιοι ονομάζονται, εσθλοί, αλεξίκακοι, φύλακες των ανθρώπων».

ΕΡΜ. : Δηλαδή, τι εννοείς;;

ΣΩ. : Νομίζω πως, λέγοντας χρυσό γένος, δεν εννοεί φτιαγμένο από χρυσάφι, αλλά αγαθό και καλό. Απόδειξη θεωρώ το γεγονός ότι για μας λέει πως είμαστε το σιδερένιο γένος.

ΕΡΜ. : Έχεις δίκιο.

ΣΩ. : Πιστεύεις λοιππον ότι, και αν κάποιος από τους συγχρόνους μας είναι αγαθός, θα μπορούσε να πει πως ανήκει στο χρυσό γένος ;;

ΕΡΜ. : Βέβαια.

ΣΩ. : Οι αγαθοί όμως είναι φρόνιμοι ή τίποτα άλλο ;;

ΕΡΜ. : Φρόνιμοι.

ΣΩ. : Κατά την γνώμη μου, αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζει τους δαίμονες. Επειδή ήταν φρόνιμοι και «δαήμονες» (σοφοί) τους ονόμασαν «δαίμονες». Και στην αρχαία γλώσσα μας το όνομα αυτό αντιστοιχεί στο ίδιο. Σωστά λοιπόν και αυτός και άλλοι ποιητές λένε ότι, να πεθάνει κάποιος αγαθός, μεγάλη τύχη και τιμές αποκτάει και γίνεται δαίμονας, σύμφωνα με την ονομασία της φρόνησης. Έτσι και εγώ λοιπόν αντιλαμβάνομαι τον «δαήμονα», δηλαδή κάθε άνθρωπο, θεϊκό όσο ζει και αφού πεθάνει, και νομίζω ότι σωστά ονομάζεται «δαίμων». ……………..


                     Πως όμως αυτοί ζούσαν τον Καιρό του Κρόνου, θα το καταλάβουμε αν σκεφτούμε ότι ο Κρόνος είναι χορηγός της νοητικής ζωής, καθώς είναι “κόρος” του νοός ή μάλλον “κορός” νους και καθαρός. Γιατί το “κορός” σημαίνει καθαρός. Όλοι, λοιπόν, όσοι ζουν νοητικά έχουν Κρόνια πολιτεία, και για αυτό λέγεται ότι ο βασιλιάς τους είναι ο Κρόνος, όπως ακριβώς ο Δίας είναι βασιλιάς όσων ζουν πολιτικά με βάση την άριστη πολιτεία η οποία θεωρεί τα πάντα κοινά – κατά πως λέγει ο Πλάτωνας στους «Νόμους, 739.b». Δέν πρέπει, λοιπόν, να πιστέψουμε ότι μεταβάλλεται η βασιλεία των θεών, αλλά ότι οι ψυχές μεταβάλλουν την ζωή τους και κάνουν άλλο θεό βασιλιά τους. Ο μύθος, όμως, μεταφέρει τη μεταβολή από εμάς στους βασιλιάδες.

                     Το «και σαν θεοί ζούσαν - ὥστε θεοὶ δ᾽ ἔζωον» [σ. 112] δικαιολογημένα το λέει ο Ησίοδος, μιας και όσοι ήταν καθαροί από κάθε πάθος έμοιαζαν με τον άφθαρτο και καθαρό χρυσό : λέγεται ότι είναι ομοιότατοι με τους θεούς. γιατί κατά πρώτον οι θεοί είναι απαθείς, ενώ οι ψυχές πετυχαίνουν αυτή την ευδαιμονία μιμούμενες τους θεούς.

                       Το ότι «ούτε καθόλου έρχονταν τα φοβερά γεράματα για αυτούς – οὐδέ τι δειλὸν γῆρας ἐπῆν» [σ. 113-115] είναι Κρόνιο χαρακτηριστικό. Γιατί και ο Ορφέας έλεγε ότι ο Κρόνος έχει πάντα μαύρες τις τρίχες της γενειάδας του. Και ο Πλάτωνας στον «Πολιτικό, 270.d – e» λέει ότι όσοι ζουν στην περίοδο του Κρόνου αποβάλουν το γήρας και γίνονται πάντα νεότεροι. Υποδεικνύει, μάλιστα, ότι όλοι όσοι ζουν σύμφωνα με τον νου και για τον λόγο αυτό έχουν Κρόνια ζωή, οδεύουν πάντα προς μεγαλύτερη ακμαιότητα, αφήνοντας τη φθορά που συνυπάρχει με την γένεσιν. Γιατί το γήρας υπάρχει μέσα στην γένεση, ενώ έξω από τη γένεση βρίσκεται η διαρκής νεότητα και ακμή, καθώς δεν έχει θέσειτο αφύσικο.

                      Το «και πέθαιναν σαν να τους έπαιρνε ο ύπνος - θνῇσκον δ᾽ ὥσθ᾽ ὕπνῳ δεδμημένοι» [σ. 116-117] που αναφέρει είναι επακόλουθο όλων όσων ζουν χωρίς αρρώστιες, το να πραγματοποιείται δηλαδή ο χωρισμός από τα σώματα χωρίς βιαιότητα και πόνο, και το να είναι η απελευθέρωση από το σώμα σαν το βγάλσιμο του χιτώνα. Για αυτό και είπε ότι έμοιαζε με ύπνο, επειδή συνέβαινε με ευκολία και φυσικότητα, χωρίς βιαιότητα.

                        Όταν μας λέγει πως «από τον καιρό που σκέπασε πια η γαία αυτό το γένος, τούτοι έγινα με την θέληση του μεγάλου Διός Δαίμονες, εσθλοί, επιχθόνιοι, φύλακες των θνητών ανθρώπων - αὐτὰρ ἐπεὶ δὴ τοῦτο γένος κατὰ γαῖα κάλυψε, τοὶ μὲν δαίμονες ἁγνοὶ ἐπιχθόνιοι τελέθουσιν ἐσθλοί, ἀλεξίκακοι, φύλακες θνητῶν ἀνθρώπων», δεν κάνει τίποτε άλλο από το αναφέρεται στην ζωή όσων ανήκουν στο χρυσό γένος. Λέει ποιος είναι ο κλήρος και η θέση τους μετά θάνατον. Γιατί υπάρχουν τρία πράγματα : η ζωή, ο θάνατος και ο κλήρος. Έχει όμως πει ότι η ζωή τους ήταν απαθής και ο θάνατος αβίαστος. Τώρα λοιπόν λέγει το τρίτο, ότι ο κλήρος τους ήταν δαιμονικός. Γιατί όσοι έχουν ζήσει έτσι, με θέλημα των θεών τοποθετούνται στην τάξη των δαιμόνων [κατά θέση δαίμονες], καθώς είναι αγαθοί φύλακες των ανθρώπων που ζουν ακόμη τη θνητή ζωή και χορηγοί αγαθών στους ανθρώπους, επειδή φυλάσσουν τη ζωή των ανθρώπων χωρίς βάσανα και κάνουν εύκολη τη ζωή που οι άνθρωποι ζουν με σώματα.

                Έπειτα αναφέρεται στο αργυρό γένος, με την φράση «Ύστερα πάλι δεύτερο γένος, πολύ κατώτερο, ασημένιο έπλασαν αυτοί που κατοικούν στου Ολύμπου τα δώματα – Δεύτερον αὖτε γένος πολὺ χειρότερον μετόπισθεν» [σ. 127 - 129]. Από την Ορφική παράδοση γνωρίζουμε, κάτι που αναφέρει και ο Πρόκλος, ότι ότι ο Κρόνος βασιλεύει στο αργυρό γένος, λέγοντας αργυρούς όσους ζουν με βάση τον καθαρό Λόγο [λογική], όπως ακριβώς λέει χρυσούς όσους ζουν με βάση μόνο τον νου [κατά νου μόνον]. Ο Ησίοδος, όμως θέλοντας να δηλώσει τη μεταβολή της ανθρώπινης ζωής παρουσιάζει το αργυρό γένος ράθυμο. Ωστόσο λέγει ότι το αργυρό γένος είναι μεν χειρότερο από το χρυσό, δεν διολίσθησε όμως στην έσχατη κακία, αλλά στην αργία [απραξία] και στην φυσική ζωή [που είναι σύμφωνη με την φύση] αντί για την νοητική ζωή.

                Ποιο κάτω, και όταν λέγει ότι «δεν μπορούσαν να κρατούν μακριά ο ένας από τον άλλον την ανόσια αλαζονεία, και δεν ήθελαν να λατρεύουν τους αθανάτους, ούτε να θυσιάζουν επάνω στους ιερούς βωμούς των μακάρων, σύμφωνα με τα έθιμα που έχουν οι άνθρωποι ο καθένας στον τόπο του –ὕβριν γὰρ ἀτάσθαλον οὐκ ἐδύναντο ἀλλήλων ἀπέχειν, οὐδ᾽ ἀθανάτους θεραπεύειν ἤθελον οὐδ᾽ ἔρδειν μακάρων ἱεροῖς ἐπὶ βωμοῖς, ᾗ θέμις ἀνθρώποις κατὰ ἤθεα» [σ. 134 - 140] δεν κάνει τίποτα άλλο από τα να μας υποδεικνύει τα επακόλουθα της ράθυμης ζωής των ανθρώπων, δηλαδή λόγω της μαλθακότητάς τους να φέρονται υπεροπτικά και να μην απέχουν από τις αλαζονικές πράξεις ο ένας από τον άλλον ούτε να τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς τους θεούς, αλλά να ζουν πίνοντας και τρώγοντας σαν τα φυτά. Έτσι επί παραδείγματι έζησαν οι Συβαρίτες και οι Κολοφώνιοι και χάθηκαν, ενώ αυτό το πάθημα άγγιξε επίσης τους Πέρσες και τους Μύδους. 


                   Όταν δε αναφερόμενος στο τέλος τους μας λέγει ότι «Όταν και τούτο το γένος κατά γαίαν καλύφτηκε, αυτοί καλούνται υποχθόνιοι μάκαρες θνητοί, και έρχονται σε κατώτερη τάξη, μα τους ακολουθεί και τούτος κάποια τιμή – αὐτὰρ ἐπεὶ καὶ τοῦτο γένος κατὰ γαῖα κάλυψε, τοὶ μὲν ὑποχθόνιοι μάκαρες θνητοὶ καλέοντα, δεύτεροι, ἀλλ᾽ ἔμπης τιμὴ καὶ τοῖσιν ὀπηδεῖ» δεν κάνει κάτι άλλο από το αναφέρεται στον κλήρο που έλαβαν. Μιας και οι προηγούμενοί τους έγιναν επιχθόνιοι, καθώς είναι χορηγεί αγαθών και φύλακες θνητών. Τούτοι όμως λέγονται μακάριοι «θνητοί» και «υποχθόνιοι», επειδή τοποθετήθηκαν στους τόπους υπό την γη, καθώς ζούσαν ζωή φυσική [σύμφωνη με την φύση] αντί για ζωή νοητική, μοιάζοντας με τα φυτά που έχουν τα κεφάλια τους ριζωμένα στη γη. Γιατί οι ρίζες είναι τα κεφάλια των φυτών. Δικαιολογημένα λοιπόν είναι «υποχθόνιοι» και «θνητοί» φύλακες, επειδή ζουν με βάση το θνητό τους μέρος. Γιατί τέτοια είναι η φυσική ζωή [η σύμφωνη με τη φύση]. Το ποιών είναι φύλακες βέβαια είναι εύκολα αντιληπτό : των ψυχών που ζουν σε εκείνους τους τόπους, οι οποίες δεν έζησαν μόνο φυσικά [σύμφωνα με τη φύση] αλλά διολίσθησαν σε κάθε κακία. Για αυτό και αναφερόμενος σε τούτους προσέθεσε ότι και αυτούς «τους ακολουθεί τιμή», εφόσον δεν πραγματοποίησαν μεγάλα κακά σαν και αυτά των επομένων τους.

                Έπειτα [σ. 143 - 151] ακολουθεί η αναφορά στο τρίτο γένος, το χάλκινο. Αυτό το γένος δικαιολογημένα είναι τρίτο, καθώς δεν είναι ούτε νοητικό ούτε πανούργο, αλλά πραγματικά φοβερό και φονικό, έχοντας εκτραπεί σε τυραννική άσκηση της δύναμή του, επειδή νοιαζόταν μόνο για τα σώματα. Για αυτό και ο Ησίοδος λέει: «άπληστοι. Μεγάλη δύναμη και χέρια ανίκητα φύτρωναν από τους ώμους τους – ἄπλαστοι· μεγάλη δὲ βίη καὶ χεῖρες ἄαπτοι ἐξ ὤμων ἐπέφυκον». Γιατί δηλώνει ότι όσοι άνηκαν σε αυτό το γένος ασκούσαν τη σωματική δύναμη αμελώντας τα άλλα. Ασχολούνταν με την κατασκευή των όπλων και χρησιμοποιούσαν για αυτόν τον σκοπό τον χαλκό, όπως το σίδερο για την γεωργία, σκληραίνοντας τον χαλκό, που από την φύση του είναι μαλακός, με κάποια βαφή, δηλαδή με σκλήρυνση με την θέρμανση και απότομη βύθιση σε νερό ή λάδι. Όταν, όμως, τέλειωσε η χρήση αυτής της βαφής, προχώρησαν στη χρήση του σιδήρου κατά τους πολέμους. Χρησιμοποιώντας βέβαια ο Ησίοδος το δωρικό τύπο «μελιᾶν» αντί του «μελιῶν» εννοούσε ότι αυτό το χάλκινο γένος ξεφύτρωσε από τα δέντρα μελίες και όχι τις Νύμφες Μελίες. Άλλωστε είναι παράλογο να προέρχονταν από θεϊκό γένος και να είχαν γεννηθεί θηριώδεις. Αντιθέτως, επειδή έχουν γεννηθεί από σκληρά δέντρα που σαπίζουν δύσκολα, έγιναν ισχυροί στα σώματα και ανελέητοι και βίαιοι στον χαρακτήρα. Γιατί αυτό υπαινίσσεται η γέννησή τους από μελίες.

                  Έπειτα [σ. 152 - 156] λέγει ότι αυτοί κατάρρευσαν από μόνοι τους, επειδή ήταν ακοινώνητοι και θηριώδεις και σχεδόν αλληλοσκοτώνονταν. Και δικαιολογημένα βυθίστηκαν στον υποχθόνιο τόπο, όπου έχει συνενωθεί το άτακτο μέρος του Κόσμου και το θηριώδες γένος των δαιμόνων. Αυτοί, λοιπόν, δικαιολογημένα είναι οι τρίτοι από το Χρυσό γένος. Γιατί εκείνοι ήταν απαθείς, οι επόμενοι τους ούτε απαθείς ούτε εμπαθείς, παρόλο που στο τέλος φέρονταν υπεροπτικά λόγω της εύκολης απόκτησης των αναγκαίων. Τούτοι οι τρίτοι, όμως δεν ήταν μόνο αλαζόνες αλλά και φονικοί και εμπαθείς, και έφτασαν στην έσχατη κακία, ώστε η ανθρώπινι ζωή να έχει συμπεριληφθεί μέσα σε αυτήν την τριάδα, στον χρυσό, στον άργυρο και στον χαλκό. Γιατί και η σειρά αυτών των υλικών είναι τέτοια.

                    Έπειτα [σ. 157 - 158] λέγει ότι το τρίτο γένος εξαφανίστηκε από κατακλυσμό. Μετά τον κατακλυσμό ήρθε στον βίο ένα ιερό γένος, αυτό των ημιθέων, το οποίο διήρκησε οκτώ γενιές μέχρι τα Τρωικά. Γιατί ο Εύμηλος, ο οποίος εκστράτευσε εναντίον της Τροίας, ήταν γιός του Άδμητου, και αυτός του Φέρη, και αυτός του Κρηθέα, και αυτός του Αίολου, και αυτός του Έλληνα, και αυτός του Δευκαλίωνα. Ο Γλαύκος επίσης ήταν γιός του Ιππόλοχου, του γιού του Βελλεφοφάντη, του γιού του Γλαύκου, του γιού του Σίσυφου, του γιού του Αίολου, του γιού του Έλληνα, του γιού του Δευκαλίωνα. Ο Γλαύκος λοιπόν ήταν όγδοος. Το γένος λοιπόν διήρκησε τόσο και διέπρεψε στην αρετή.

                 Αυτούς [σ. 159 - 160] τους αποκάλεσαν ήρωες επειδή γεννήθηκαν από έρωτα, είτε όταν θεοί ερωτεύτηκαν γυναίκες είτε όταν θεές ερωτεύτηκαν άνδρες. Τους αποκάλεσαν ημίθεους επειδή κατά τη γέννησή τους είχαν ένα μέρος τους θεϊκό και ένα άλλο ανθρώπινο. Όπως ακριβώς, λοιπόν, είναι θεϊκό το γένος που προέρχεται από δύο θεούς και ανθρώπινο το γένος που προέρχεται από δύο ανθρώπους, έτσι και το μικτό γένος που προέρχεται από θεούς και ανθρώπους λέγεται γένος των ημιθέων. Όσον αφορά, όμως, την ίδια την διαφορά τους στη γέννηση πρέπει να την αναγάγουμε στο είδος της ζωής τους. Γιατί όσους διέπρεψαν περισσότερο στην ανυψωτική ζωή, τους παρουσίασαν να κατάγονται από πατέρα θεό και από μητέρα άνθρωπο. Όσους διάπρεψαν στην πρακτική αρετή, αυτούς αντιστρόφως τους παρουσίασαν από μητέρα θεά και από άνθρωπο πατέρα. Γιατί και οι δύο είναι θεϊκές, και η ανυψωτική και η πρακτική αρετή. Αλλά η μια είναι ανδροπρεπής, καθώς ανήκει σε ισχυρότερη ζωή, ενώ η άλλη είναι θηλυπρεπής, επειδή είναι υποβαθμισμένη ως προς τη δύναμη. Επίσης η μια είναι απαθέστερη, ενώ η άλλη είναι ομοιοπαθέστερη προς τα θνητά.

              Έπειτα, στους σ. 167-173» όπου λέει ότι «Άλλους εκεί, αλήθεια, ο θάνατος τους σκέπασε και πέθαναν, και άλλους ο Κρονίδης Ζευς, αφού ξέχωρα από τους ανθρώπους τους όρισε να ζουν και να κατοικούν, τους τοποθέτησε στα πέρατα της γαίας, μακριά από τους αθανάτους, και ο Κρόνος είναι βασιλιάς τους, γιατί τον έλυσε από τα δεσμά ο πατέρας των ανθρώπων και των θεών. Και τούτοι μεν κατοικούν έχοντες ξέγνοιαστη καρδιά στα Νησιά των Μακάρων κοντά στον βαθυδίνη Ωκεανό, όλβιοι ήρωες που η πολύκαρπη αρούρα [γη] τους χαρίζει γλυκό καρπό που ωριμάζει τρείς φορές το χρόνο. Και στους άλλους που βρίσκονται στον κάτω Κόσμο χάρισε τιμή και κύδος. Ούτε άλλο γένος έκαμε τόσο ονομαστό ο ευρύοπας Ζευς ανάμεσα στους ανθρώπους που γεννήθηκαν επί της πολυτρόφας χθόνας – [ἔνθ᾽ ἦ τοι τοὺς μὲν θανάτου τέλος ἀμφεκάλυψε] τοῖς δὲ δίχ᾽ἀνθρώπων βίοτον καὶἤθε᾽ὀπάσσας Ζεὺς Κρονίδης κατένασσε πατὴρ ἐς πείρατα γαίης. καὶ τοὶ μὲν ναίουσιν ἀκηδέα θυμὸν ἔχοντες ἐν μακάρων νήσοισι παρ᾽ Ὠκεανὸν βαθυδίνην, ὄλβιοι ἥρωες, τοῖσιν μελιηδέα καρπὸν τρὶς ἔτεος θάλλοντα φέρει ζείδωρος ἄρουρα], κάνει λόγο ο Ησίοδος για τον κλήρο των ηρώων, ότι ο Ζευς τους απένειμε στα πέρατα της γης, χωριστά από τους ανθρώπους, βιος και δικούς τους τόπους, τους οποίους ο Ησίοδος αποκάλεσε «ἤθη» (ενδιαιτήματα).

             Ο υπαινιγμός, λοιπόν, δηλώνει ότι εκείνοι έχουν κλήρο πιο θεϊκό από την «ἐν τῇ γενέσει ζωῆ» και ότι για αυτό λέγεται πως κατοικούν στις νήσους των μακάρων, τις οποίες έχουν λάβει οι μακάριες ψυχές οι οποίες έχουν εγκατασταθεί σε νησιά, επειδή οι ψυχές αυτές υπερέχουν της «γενέσεως» [του κόσμου της γένεσης] όπως τα νησιά υπερέχουν από την θάλασσα – που με αυτήν συμβολίζεται το «γίγνεσθαι». Λέγεται, μάλιστα, ότι κατοικούν «παρ᾽ Ὠκεανὸν βαθυδίνην» ο οποίος χωρίζει τον νοητό τόπο από τη βασιλεία του Άδη και στον οποί λέγεται ότι κατ’ αρχάς φάνουν όσοι πάνε στον Άδη. Λέει επίσης ότι η γη παράγει για αυτούς καρπό τρείς φορές τον χρόνο, επειδή απολαμβάνουν τα τέλεια και πιο θρεπτικά αγαθά από τις ζωογόνες δυνάμεις πάνω στην γη. Για αυτό και δεν είπε απλώς ότι η γη φέρνει καρπούς τρεις φορές, αλλά η «ζείδωρος ἄρουρα».


Συγγραφέας κειμένου : Κεφάλας Ευστάθιος [17-5-2007, ΕΛΛΑΣ]


ΑΝΑΞ ΑΥΤΟΝ


—————————————————————————————————————————————————————————————————-

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

Αναζητάμε την ομορφιά των κρυστάλλων, από την Μάνα-Γη, με τα υπέροχα χρώματα, αλλά και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.Κάθε κρύσταλλος έχει να μας προσφέρει τις δικές του ιδιότητες και συμβάλλει στο να αντιληφθούμε πως όλα στην φύση είναι αλληλένδετα και απαιτούν την εκτίμησή μας.
 Ας προχωρήσουμε λοιπόν με σεβασμό και αγάπη, για να ανακαλύψουμε το μεγαλείο της Δημιουργίας σε όλες του τις διαστάσεις. Ο κρύσταλλος από τα σπλάχνα της Γης, δεν είναι απλά μία πέτρα. Αλλά μία πρωτογενής μορφή δημοιυργικής σπίθας. Απαιτεί τον σεβασμό μας και την φροντίδα μας.



ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ :


ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ μαύρη τουρμαλίνη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη με τις ισχυρές προστατευτικές της ιδιότητες. Καθαρίζει και ισορροπεί όλα τα τσάρκα και δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το σώμα. Επίσης προστατευτεί από τις ακτινοβολίες, τα κινητά τηλέφωνα, ψυχική επίθεση και τις αρνητικές ενέργειες όλων των ειδών. Συνδέεται με το ενεργειακό κέντρο της βάσης και έτσι γειώνει την ενέργεια και αυξάνει τη σωματική ζωτικότητα, διαλύοντας την ένταση και το στρες.



ΚΟΡΝΕΟΛΗ Η ΚΟΡΝΑΛΙΝΗ ο Καρνεόλιο είναι ένας σταθεροποιητικός ημιπολύτιμος λίθος και αποκαθιστά τη ζωτικότητα και διεγείρει αυτόν που το φοράει δίνοντας κίνητρα για νέες προσπάθιες σε άλλωτινές αποτυχίες. Δίνει θάρρος, διαλύει την απάθεια και παρακινεί την επιτυχία. Το Καρνεόλιο είναι μια πέτρα που είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση κάθε είδους κακοποίησης και προστατεύει από το φθόνο και την οργή.

Λέγεται οτι αυξάνει την γονιμότητα και διεγείρει την σεξουαλικότητα, γιαυτό δικαια έχει ονομαστεί και "πέτρα του Πάθους". Είναι ένα πετράδι που ενισχύει την αγάπη και τον έρωτα.

Πνευματικές ιδιότητες του Καρνεόλιου
Αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση και μας απομακρύνει από τον ψυχικό λήθαργο.
Υπερνικά και προστατεύει από την αρνητική ενέργεια.
Καταπραύνει τον θυμό και αντικαθιστα το μίσος με αγάπη.
Λέγεται οτι διεγείρει σεξουαλικά αυτόν που το φοράει.
Βοηθάει στην αναγέννηση και ενισχύει την αυτοεκτίμηση.
Είναι ένας λίθος που μας βοηθάει να πάρουμε αποφάσεις και να επικεντρωθούμε στην ουσία των πραγμάτων.
Λέγεται οτι δίνει την αίσθηση του χιούμορ σε αυτόν που το φοράει και εξαφανίζει την θλίψη.
Το καρνεόλιο είναι ένας λίθος που ενισχύει την υποκριτική ικανότητα και μπορεί να βοηθήσει στην επιτυχία μιας θεατρικής παράστασης.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Καρνεόλιου
Βοηθάει στην αντιμετώπιση ρευματισμών και αρθρίτιδας.
Ρυθμίζει τα νεφρά και επιταχύνει την επούλωση των οστών.
Βελτιώνει την απορρόφηση των βιταμινών από τον οργανισμο.
Διασφαλίζει την καλή παροχή αίματος προς τα όργανα και τους ιστούς.
Αυξάνει την όρεξη για φαγητό.



ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ Το Μάτι της Τίγρης (Tiger Eye) είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που έχει μια μεταβαλλόμενη μεταξένια λάμψη αναλόγως την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς. Αυτό οφείλεται στο φως που αντανακλάται από το εσωτερικό της πέτρας. Έχει πάρει το όνομα του από τους καφέ -πορτοκαλί χρωματισμούς του, που μοιάζουν πολύ με τα μάτια της τίγρης. Επίσης μπορούμε να το συναντήσουμε σε μπλε απόχρωση, το οποίο μερικές φορές το ονομάζουμε μάτι του γερακιού.

Οι Ρωμαίοι στρατιώτες φορούσαν αυτό τον ημιπολύτιμο λίθο, διότι πίστευαν ότι ήταν το "μάτι που βλέπει τα πάντα". Ακόμα και σήμερα πιστεύεται ότι φέρνει ψυχική προστασία και καθαρή σκέψη. Όταν χρησιμοποιείται σε κοσμήματα το μάτι της τίγρης μπορεί να φέρει καλή τύχη και προστασία από το κακό μάτι.

Είναι επίσης γνωστό ότι βελτιώνει τη διορατικότητα του χρήστη και αποτελεί μια άριστη πέτρα για διαλογισμό.

Το μάτι της Τίγρης (ή το μάτι της Γάτας, όπως θα το συναντήσουμε συχνά) είναι μια πέτρα για το μυαλό, όχι για το σώμα και επικεντρώνεται εκεί. Δηλαδή δημιουργεί την αίσθηση της ενότητας στη σκέψη και βοηθά να έχουμε ξεκάθαρα συναισθήματα. Επίσης βοηθάει να απελευθερωθούμε από τους φόβους μας, το άγχος και τις εμμονές.. Κάνει τα συναισθήματα πιο λογικά και συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης και της αξιοπιστίας.

Λέγεται ότι βελτιώνει την όραση στο σκοτάδι και είναι μια πέτρα που προστατεύει από κινδύνους στις μετακινήσεις και τα ταξίδια. Είναι ένας ιδανικός λίθος για να φέρει γαλήνη και ηρεμία σε αυτόν που τον φοράει.






AMΕΘΥΣΤΟΣ Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο αμέθυστος προσφέρει προστασία κατά της μέθης. Από εκεί προέρχεται και το όνομα του! Φορούσαν κοσμήματα από αμέθυστο ή διακοσμούσαν τα ποτήρια τους με αυτόν τον μοναδικό ημιπολύτιμο λίθο και έτσι πίστευαν ότι δεν θα μεθύσουν. Υπάρχει μάλιστα και ένας μύθος για τη δημιουργία του.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Αμέθυστος ήταν μια νεαρή παρθένα που προκάλεσε την οργή του θεού Διόνυσου καθώς αυτός ήταν μεθυσμένος με κόκκινο κρασί.

Τότε η Αμέθυστος φώναξε τη Θεά Άρτεμις και αυτή για να τη βοηθήσει την μεταμόρφωσε σε μία λευκή, λαμπερή πέτρα. Όταν ο Διόνυσος συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί και αισθάνθηκε τύψεις για τις πράξεις του, τα δάκρυα του έσταξαν στο ποτήρι του κόκκινου κρασιού του. Αυτό έπεσε και το κόκκινο κρασί χύθηκε πάνω στο λευκό βράχο, που βάφτηκε μωβ και είναι ο σημερινός Αμέθυστος!

Πνευματικές ιδιότητες του Αμέθυστου
Οι αρχαίοι πίστευε αυτόν που τον φορούσε προστατεύει από το μεθύσι
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του στρες και των εφιαλτών
Βοηθά να ξεπεράσουμε την υπερκόπωση και να νιώσουμε πιο ξεκούραστοι
Προστατεύει από την εξαπάτηση και την αποπλάνηση
Είναι μια καλή βοήθεια για τον διαλογισμό
Ο Αμέθυστος συνδέεται συχνά με την ειρήνη

Θεραπευτικές ιδιότητες του Αμέθυστου
Θεωρείται ως το "ηρεμιστικό της φύσης" από πολλούς θεραπευτές
Βοηθά στον αλκοολισμό και τους εθισμούς
Μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν πόθοι και ανεκπλήρωτες επιθυμίες
Βοηθάει στην ανακούφιση από το στρες
Είναι χρήσιμος για την ενδυνάμωση του σκελετού μας και θεωρείται ως ελιξήριο για ασθένειες σχετικές με τα οστά
Λέγεται ότι ανακουφίζει σε περιπτώσεις ισχυρού πονόδοντου




ΛΕΥΚΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ Ο αυτοκράτορας των κρυστάλλων! Ένας φάρος που θα προσθέσει περισσότερο φως και θετική ενέργεια, προκειμένου να χρησιμοποιηΔιευκολύνει στην επέκταση της συνειδητότητας, χαρίζει ενέργεια και δύναμη όπου και όπως κι αν χρησιμοποιηθεί, καθώς βοηθάει στον ενεργειακό καθαρισμό ακόμα και των υπόλοιπων κρυστάλλων, λίθων, ορυκτών…Ο χαλαζίας έχει την αξιοθαύμαστη ικανότητα να εκπέμπει την ενέργεια του σε όλες τις συχνότητες των χρωμάτων και μας διδάσκει πως να δονούμε τα τσάκρα μας ταυτόχρονα παραμένοντας σε τέλεια εναρμόνιση με το φως!
Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και φέρνει ισορροπία σε όλα τα επίπεδα! Περιέχει τις ιδιότητες και των πέντε στοιχείων!θεί στη ζωή και να απορροφηθεί στη γη!


ΣΕΛΕΣΤΙΤΗΣ
Πέτρα ουράνια, σοφίας, ισορροπίας, εσωτερικής αφύπνισης, ειλικρίνιας και πνευματικής ανάπτυξης. Στο 5 τσάκρα διευκολύνει την έκφραση των μεγάλων αληθειών που ίσως είναι καταπιεσμένες ή βρίσκονται σε συσκότιση μέσα μας.

Διδάσκει ότι πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα της ζωής μας με πνευματικότητα και να είμαστε ανοιχτοί και καθαροί σαν τα μικρά παιδιά. Βοηθά τις επικοινωνίες μας με τις οντότητες των αγγελικών βασιλείων και φωτίζει την οδό των αστρικών μας ταξιδιών. Ένας σελεστίτης κάτω από το μαξιλάρι γίνεται εξαίσια γέφυρα φωτός για τα όνειρά μας και τις νυχτερινές μας εσωτερικές επικοινωνίες.



ΔΑΝΒΟΥΡΙΤΗΣ
Το να φοράτε έναν δανβουρίτη σας δίνει μία σύνδεση με τη γαλήνη και την αιώνια σοφία. Η χρήση του στο διαλογισμό σας φέρνει σε μία ανώτερη κατάσταση συνείδησης και πρόσβασης στην εσωτερική καθοδήγηση.

Ο δανβουρίτης είναι μία εξαιρετική πέτρα για να διευκολύνει μία βαθιά αλλαγή και για ν' αφήσετε πίσω σας το παρελθόν. Μπορεί να δράσει ως καθαριστικό για το κάρμα, απελευθερώνοντας τα μιάσματα (miasms) και τις νοητικές επιταγές που έχετε πάρει μαζί σας. Δίνει νέα κατεύθυνση στην ψυχή. Αν τον τοποθετήσετε δίπλα στο προσκέφαλο, ο κρύσταλλος αυτός μπορεί να συνοδεύσει τους μελλοθάνατους στο ταξίδι τους πέρα από το θάνατο, επιτρέποντας σε μία συνειδητή πνευματική μετάβαση να λάβει χώρα.

Σε πνευματικό επίπεδο, ο δανβουρίτης δραστηριοποιεί το τρίτο μάτι, το τσάκρα της κορυφής / στέμματος / κορώνας και το ανώτερο τσάκρα της κορυφής / στέμματος / κορώνας, ανοίγοντας τα στο δέκατο τέταρτο επίπεδο. Ευθυγραμμίζει το τσάκρα της καρδιάς με αυτά των ανώτερων τσάκρα της κορυφής / στέμματος/ κορώνας. Ο δανβουρίτης καθαρίζει την αύρα. Προωθεί τα διαυγή όνειρα.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο δανβουρίτης προωθεί την ευκολία και αλλάζει τις άκαμπτες στάσεις, φέρνοντας υπομονή και ηρεμία στο νου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο δανβουρίτης είναι μία πολύ δυνατή θεραπευτική πέτρα. Ξεκαθαρίζει τις αλλεργίες και τις χρόνιες παθήσεις και έχει μία πολύ έντονη αποτοξινωτική δράση. Γιατρεύει το συκώτι και τη χολή. Προσθέτει βάρος στο σώμα, όταν αυτό το χρειάζεται. Βοηθά τη μυϊκή και κινητική λειτουργία.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Τοποθετήστε τον κατάλληλα, κυρίως πάνω από την καρδιά. Βάλτε το δανβουρίτη κάτω από το μαξιλάρι σας για να προωθήσετε τα διαυγή όνειρα.


ΔΙΟΠΤΑΣΙΟΣ
Ο διοπτάσιος είναι ένας ισχυρός θεραπευτής για την καρδιά και ανοίγει το ανώτερο τσάκρα της καρδιάς. Το υπέροχο μπλε - πράσινο χρώμα του φέρνει όλα τα τσάκρα σε υψηλότερο επίπεδο λειτουργίας και διευκολύνει τον πνευματικό συντονισμό, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της συνείδησης. Έχει εντονότατα αποτελέσματα στο ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο διοπτάσιος προωθεί τη ζωή στο παρόν και, παραδόξως, δραστηριοποιεί τις μνήμες από προηγούμενες ζωές. Στηρίζει μία θετική στάση στη ζωή και εμφυσά τη δυνατότητα να συντονιστείτε με τους κρυμμένους σας πόρους. Δουλεύοντας σε όλες τις πτυχές της ζωής για να αλλάξει το αρνητικό σε θετικό, ξεπερνά κάθε αίσθηση έλλειψης και επιτρέπει την αξιοποίηση όλου σας του δυναμικού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος όταν δεν ξέρετε ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σας καθώς σας δείχνει την κατεύθυνση σας.

Σε νοητικό επίπεδο, ο διοπτάσιος είναι πολύ αποτελεσματικός στον καθαρισμό της μνήμης και αποτοξινώνει, Απελευθερώνει από την ανάγκη να ελέγχουμε τους άλλους. Σε συναισθηματικό επίπεδο, ο διοπτάσιος μπορεί να δράσει ως γέφυρα για τη συναισθηματική θεραπεία, κυρίως για το παιδί μέσα μας. Η πράσινη ακτίνα του φτάνει βαθιά στην καρδιά για να απορροφήσει τις μολυσμένες πληγές και τους ξεχασμένους πόνους. Διαλύει τη θλίψη, την προδοσία και τη στεναχώρια και είναι πολύ αποτελεσματικός στη θεραπεία των πονοκεφάλων και στον πόνο της εγκατάλειψης.

Ο διοπτάσιος διδάσκει ότι, σε τελική ανάλυση, ο πόνος και η δυσκολία σε μία σχέση αντικατοπτρίζει έναν εσωτερικό χωρισμό από τον εαυτό. Επιδιορθώνοντας τη σύνδεση αυτή και τραβώντας την αγάπη σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να θεραπεύσει μία συναισθηματική μαύρη τρύπα που απεγνωσμένα ζητά την αγάπη. Η πέτρα αυτή καθαρίζει οποιεσδήποτε ιδέες για το πώς πρέπει να είναι η αγάπη και φέρνει μία νέα δόνηση αυτής.

Σε πνευματικό επίπεδο, ο διοπτάσιος, τοποθετημένος στο τρίτο μάτι, ενεργοποιεί τον πνευματικό συντονισμό και την ψυχική όραση (ενόραση). Φέρνει επίγνωση του εσωτερικού πλούτου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο διοπτάσιος ρυθμίζει τις κυτταρικές αναταραχές, δραστηριοποιεί τα κύτταρα Τ και το θύμο αδένα, ανακουφίζει την ασθένεια του Meniere, μειώνει την υψηλή πίεση και εξασθενεί τον πόνο και τις ημικρανίες. Προλαμβάνει τις καρδιακές προσβολές και γιατρεύει τις καρδιακές παθήσεις. Ο διοπτάσιος μειώνει την κόπωση και αναζωογονεί το συκώτι. Είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικός για να ξεπεραστούν οι εμμονές και το στρες. Χρησιμοποιείται ως ελιξίριο για τους πονοκεφάλους και τον πόνο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Πάνω στο ανώτερο τσάκρα της καρδιάς. Εξαιρετικό ως απόσταγμα.




ΛΑΒΡΑΔΟΡΙΤΗΣ 

Μοναδικής ομορφιάς! Ο κρύσταλλος τον Αγγέλων! Ενισχύει τις θηλυκές ποιότητες και την διαίσθηση! Ο ιριδίζων Λαβραδορίτης είναι μια πολύ μυστηριακή πέτρα, μεγάλης προστασίας, γνωστή ως Φωτοφόρος!
Ανυψώνει την συνείδηση και μας συνδέει με τις συμπαντικές ενέργειες! Θεραπεύει τις παθήσεις των ματιών και του εγκεφάλου, ανακουφίζει από το στρες και κατά συνέπεια τους πονοκεφάλους!
Ιδανική για μασάζ σε αυτές τις περιοχές! Είναι κρύσταλλος του ηλιακού πλέγματος, αλλά επειδή ακριβώς φέρει αυτή τη λαδί κιτρινοπράσινη ακτίνα θεωρείτε και λίθος της καρδιάς, ίσως γιατί φέρει το μήνυμα της ελπίδας που παραμένει ζωντανή, ότι είμαστε καλά στο δρόμο μας! Ότι είμαστε με το χέρι στο πόμολο να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας! Προσδίδει ελπίδα, πίστη κουράγιο! Ενισχύει την αύρα, βοηθά στην ανάπτυξη ψυχικών δυνάμεων. Φέρνει διαύγεια καθαρότητα στη σκέψη! Μια νέα ποιότητα εμπιστοσύνης! 

ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ
Αγάπη, πίστη, φιλία, πνευματική εναρμόνιση.

Ο Λάπις είναι ερωτικό πετράδι και συνδέεται με την Αφροδίτη.
Λόγο του όμορφου μπλε χρώματος του που ηρεμεί και γαληνεύει, ειναι κατάλληλος για να διατήρηση την πίστη σε ένα δεσμό η να συνδυάσει τον έρωτα με μια αληθινή πνευματική αγάπη. Επίσης ελκύει νέους φίλους και εξασφαλίζει την αγάπη των παλιών. Αυξάνει τις διανοητικές ικανότητες και την αυτοπεποίθηση.
Το χρώμα του είναι σκούρο μπλε με χρυσές κηλίδες.

ΥΓΕΙΑ: Καταπολεμά τις παθήσεις του αίματος, της σπλήνας, της καρδιάς, και του δέρματος. Επίσης, προστατεύει από την επιληψία και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Ηρεμεί τα τεντωμένα νεύρα και χαρίζει ήσυχο και βαθύ ύπνο.
Καλός για συμφορήσεις του λαιμού. Μεγάλο βοήθημα για οιδήματα, τσιμπήματα, φλεγμονές, εξανθήματα.
Για κατάθλιψη και νευρικούς πονοκεφάλους.
Για πυρετό, υπέρταση και επώδυνη έμμηνο ρύση.
Αν το βάλουμε για λίγο στο ζεστό νερό (όχι καυτό), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το νερό για να ανακουφίζουμε τα κουρασμένα μάτια.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο το λαζουρίτη
για να ανακουφίσουμε κάποιο πρήξιμο η μελανιά.
Φέρνει ζωτικότητα και γενικά χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα.
Ενδυναμώνει το λυμφατικό σύστημα, τον κωνοειδή αδένα, και τον θυμοειδή, ενώ η επίδραση της είναι ευεργετική σε περιπτώσεις ασθενειών σπλήνας, πνευμόνων, ανοσοποιητικού.
Ο Λαζουλίτης θεωρείτε μια από τις καλύτερες προστασίες για
την βασκανία και συχνά το φορούν στα παιδιά για να αποφεύγουν τόσο το μάτιασμα όσο και τα ατυχήματα.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:
Αυξάνει την επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό. Εμπνέει ανώτερη δημιουργική έκφραση και φώτιση.
Ενσταλάζει ανώτερο ιδεαλισμό, συντροφικότητα και συνεργασία. Βοηθά τον ανώτερο εαυτό να κατανοήσει την αθανασία.
Ο Λαζουρίτης είναι συνδεδεμένος με την ειλικρίνεια, την ευρύτητα αντιλήψεων, την εσωτερική δύναμη, την αγάπη, την αγνότητα, τη διαίσθηση, την αίσθηση θαύματος και μυστηρίου, τη θετική μαγεία, την πίστη στον εαυτό μας, την αρρενωπότητα, την εκδήλωση, τη μυστηριακή εκτίμηση, τις ψυχικές ικανότητες και τη γαλήνη.
Ο λίθος αυτός θεωρείται επίσης ότι ενδυναμώνει το σώμα και το πνεύμα.
Ο Λαζουρίτης μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε την εσωτερική
μας δύναμη ενώ εξαγνίζουμε το πνεύμα και τις σκέψεις μας.
Μας βοηθά επίσης να επικοινωνήσουμε με τους προστάτες του πνεύματός μας. Βοηθά στην προσέγγιση των μυστικών που εμπεριέχονται στα ιερά κείμενα, η στις γνώσεις του εσωτερισμού γενικότερα.
Καλή πέτρα για τους ντροπαλούς, τους εσωστρεφείς και για άσους υποφέρουν από κατάθλιψη.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ: Είναι μαλακό πετράδι, και μπορεί
να θρυμματιστεί εύκολα, για αυτό μην το αποφεύγετε να το
φοράτε κατά την διάρκεια σκληρής χειρονακτικής εργασίας.

Αποφεύγετε να το βάζετε σε νερό, επειδή μπορεί να χάση την στιλπνότητα του.
 

ΑΧΑΤΗΣ
Ο λίθος φωτιά καθώς φημίζεται ότι βάζει φωτιά στα σωθικά, φέρνοντας μια αίσθηση κουράγιου και γενναιότητας.

Μας βοηθά να ανακαλύψουμε την αλήθεια και να δεχτούμε το πεπρωμένο, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει το σώμα και το μυαλό. Τμήθηκε από τον Γκαίτε ως ελιξίριο της ευτυχίας.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν, επίσης, πως η πέτρα αυτή με το καφέ-πορτοκαλί χρώμα ήταν φορέας μεταφυσικής ενέργειας, καθώς και η πιο κατάλληλη για να καταπολεμά τη δειλία και την μελαγχολία.

θάρρος, μακροζωία, αγάπη, σωματική δύναμη, αυτοπεποίθηση
(Σε δημόσιες ομιλίες,-κοινες συναναστροφές).
Προστασία από δαγκώματα φιδιών, εντομών, δερματοπάθειες, εντερικές παθήσεις, καταπολέμηση αϋπνίας, (φέρνει ευχάριστα όνειρα).
Πλούτη καστανός Αχάτης.

Ο αχάτης έχει τη δύναμη να εναρμονίζει τις θετικές και αρνητικές ενέργειες. Ψυχολογικά, ο αχάτης διευκολύνει την αποδοχή του εαυτού. Τονώνει τις νοητικές λειτουργίες και βοηθά στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της αντίληψης.
Ο αχάτης με καθαρούς κρυστάλλους μπορεί να διεγείρει τις αναμνήσεις. Σε επίπεδο συναισθηματικό, θεραπεύει τον εσωτερικό θυμό, τονώνει την αγάπη και ξεπερνά την αρνητικότητα και την πικρία της καρδιάς.

Φοριέται για να προσέλκυση πιστούς και άξιους φίλους, επιτυνχάνει την εύνοια ισχυρών προσώπων, και όταν φοριέται σαν κολιέ διώχνει τους ανεπιθύμητους κραδασμούς που προέρχονται από αρνητικά συναισθήματα των άλλων.
Με τις μαγνητικές του ιδιότητες ο αχάτης βοηθά στην εξισορρόπηση του βιομαγνητικού πεδίου του σώματος και προκαλεί ηρεμία και χαλάρωση. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και επιταχύνει την ανάρρωση, διευκολύνει τον καθαρισμό του οργανισμού – κυκλοφοριακό και λεμφικό σύστημα, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ενισχύει την αίσθηση της αφής, βοηθά στην προσέγγιση του εσωτερικού μας εαυτού – Ενισχύει την όραση , την εξισορρόπηση των αρσενικών και θηλυκών ιδιοτήτων και την αρμονική κατανομή των αιθερικών ενεργειών. 



ΧΡΩΜΑ ΛΙΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ :
κορυφή (άσπρο),μέτωπο (μωβ) Λαιμός (μπλε), καρδιά (πράσινο), αφαλός (κίτρινο), ιερόν οστούν (πορτοκαλί), βάση (κόκκινο)

KAΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ :
Οι πολύτιμοι λίθοι που αγοράσατε έχουν περάσει από πολλά χέρια πριν φτάσουν στα δικά σας και από τη στιγμή που αποσπάσθηκαν από το σώμα της Μάνας Γης έχουν συσσωρευτεί επάνω τους αρκετοί ενεργειακοί κραδασμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μάλλον αρνητικοί.
Θα ήταν ασύμφορο και πολλές φορές επικίνδυνο να τους φορέσετε επάνω σας χωρίς προηγουμένως να τους αφαιρέσετε αυτές τις αρνητικές ενέργειες και σε αυτό χρησιμεύουν οι διαδικασίες που ακολουθούν.
Ξεπλύντε τους κάτω απο τρεχούμενο νερό (κατά προτίμηση πηγής) , όσο κρατά αυτή η διαδικασία κάντε βαθιές εισπνοές και εκπνοές , σε κάθε εκπνοή οραματιστείτε οτι αποβάλλεται τις αρνητικές ενέργειες των κρυστάλλων σας.Στη συνέχεια αφού έχουν αποφορτιστεί τοποθετήστε τους υπό το φώς του ηλίου για να επαναενεργοποηθούν . Αφήστε τους τουλάχιστον 3 ωρες .
Η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά .


ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ ΣΑΣ.
Αν ακολουθήσατε τις παραπάνω διαδικασίες, το πετράδι σας είναι έτοιμο να σας βοηθήσει, εκπέμποντας τους ευεργετικούς κραδασμούς του. Αν είναι δεμένο σε δαχτυλίδι, περιδέραιο, βραχιόλι ή άλλο κόσμημα, μπορείτε να αρχίσετε να το φοράτε, κατά προτίμηση κατάσαρκα. Αν πάλι βρίσκεται στη φυσική του κατάσταση, μπορείτε να το μεταφέρετε μαζί σας μέσα σε ένα ειδικό σακουλάκι. Κουβαλάτε το σε κάποια τσέπη ή, αν δεν σας εμποδίζει, περασμένο γύρω από το λαιμό με ένα κορδόνι. Αν οι πέτρες είναι πολύ μεγάλες, μπορείτε να δεχτείτε τις ευεργετικές τους ενέργειες κρατώντας τες κάποιες στιγμές της μέρας στο αριστερό σας χέρι.

Η αγάπη για τους πολύτιμους λίθους είναι βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη καρδιά και ο λόγος δεν είναι μόνο το χρώμα και η λάμψη τους, αλλά κυρίως η διάρκειά τους!
Τα όμορφα χρώματα των λουλουδιών, το γαλάζιο του ουρανού, ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, διαρκούν λίγο και υπόκεινται σε συνεχή αλλαγή.
Αντίθετα η λάμψη και το χρώμα των πολύτιμων λίθων, παραμένουν και σήμερα ίδια, όπως ήταν πριν χιλιάδες χρόνια και θα παραμείνουν ίδια για χιλιάδες χρόνια ακόμη !

~Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΜΕΘΉΜΩΝ~

E.Αρεία